זה בערך הצעד הראשון של כל מי שחושב על הסבה לתוכנה, ואני באמת חושב שהוא חסר משמעות לחלוטין.
לדעתי זה בערך כמו להתנסות עם פטיש כדי להחליט אם להיות שיפוצניק.
לדעתי הדרך ההפוכה היא העדיפה, קודם תחליטי אם את רוצה להיות שיפוצניקית ואז אם כן - תתמקצעי בכלים שעומדים לרשותך.
אויי i couldnt disagree more on that
מה זה "קודם להחליט" ואז להתמקצע?
איך אפשר להחליט משהו בחיים האלה מבלי להתנסות / ללמוד בדרך?
אם כבר, אז רוב הפעמים שמחליטים "החלטות" בלי ידע מוקדם - אותן החלטות מתפוגגות להן אחרי יום.
איך מחשבים עובדים ? איך תוכנות עובדות ? איך המחשב לוקח טקסט מהמסך ומתנהג בהתאם אליה ? איך מחשבים מדברים אחד עם השני ? איך את לוחצת על מקש במקלדת והמחשב כותב משהו על המסך ?
אלה דברים שחשבת עליהם ? שמעניינים אותך ?
אם אתה מנסה ברצינות לענות על השאלות האלה - אתה בהכרח הולך להתנסות עם פטיש.
ואם אתה לא הולך ברצינות לענות על השאלות האלה, ועדיין רוצה להיכנס לתחום - אתה בהכרח הולך להתנסות עם פטיש.
גם האנלוגיה הזאת, של פטיש/שיפוצניק למקלדת/מתכנת מטעה לדעתי.
למה?
כי:
שיפוצניק, עם כל הכבוד, זאת עבודה יותר פשוטה ממתכנת. יותר ברור מה הסט יכולות/כלים שאתה צריך, לעומת מתכנת.
ילד בכיתה ד' ומתכנת ממוצע יוכלו לענות לך על "איך מחשבים עובדים" - שתי התשובות יהיו "נכונות" so to speak, אבל ברור שהעומק שונה.
ילד בכיתה ד' ושיפוצניק ממוצע, שיענו על השאלה "איך בונים בית" - אני חושב, בזהירות (מה אני מבין בלבנות בתים), שהתשובות לא יהיו מאוד שונות, לא כמו ילד-מתכנת לפחות
עוד נקודה:
העבודה של שיפוצניק א' דיי דומה לעבודה של שיפוצניק ב' - אין שונות גבוהה בין שיפוצניקים.
לכן אם פלוני מחליט להיות שיפוצניק - ברור יותר (לו ולסביבה) מה הוא הולך לעשות.
בתכנות יש כ"כ הרבה תחומים - כך שמתכנת א' ממש לא בהכרח עושה מה שמתכנת ב' עושה.
שנייהם כל היום מול המחשב וכותבים קוד - וזהו, more or less, מפה מתחילה שונות דיי גדולה בין מתכנת למתכנת.
למה כל החפירה הזאת על האנלוגיה?
כי להחליט "אני הולך להיות שיפוצניק" זאת החלטה הרבה יותר קלה, יותר ברורה, מאשר להחליט "אני הולך להיות מתכנת".
כי כדי להחליט אם מישהו רוצה להיות מתכנת, זאת החלטה יותר קשה לדעתי - צריך איזשהו ידע מקדים, התנסות, כדי להרגיש אם זה נכון או לא.
אני משחקת לי בcodecademy כדי לבחון מה דעתי ויכולותיי.
לדעתי זה בסדר גמור, ולו רק בגלל שאין באמת דרך אחרת "לבחון את דעתך ויכולתייך".
---------------------------------------------------
ולענייננו:
הייתי מעוניינת לשמוע כמה מכם עשו שינוי תעסוקתי משמעותי, באיזה תחומים ובאיזה אופן הצלחתם לרכך את הנחיתה (או שלא?) במקום ובתחום החדש.
לא עשיתי שינוי תעסוקתי, אבל גם אם הייתי עושה, לא בטוח שהיה לי מה לחדש... כנראה שאין "סודות" שאת לא יודעת.
ריכוך נחיתה =
1. מעבר לתפקיד חדש בתוך החברה.
2. מעבר לתפקיד משיק, כזה שמאפשר לנצל ידע קודם, ידע שלאחרים אין (ולכן מעניק לך יתרון יחסי).
אני מניח שאת רוצה לעבור לתפקיד שבו השכר הוא לא פקטור - הוא יהיה דיי זהה אם לא יותר ממה שאת מקבלת עכשיו.
ולכן, פחות הייתי מתמקד בריכוך נחיתה, אלא יותר במה את רוצה להתמקצע.
אני חושב שאם הייתי בנעליים שלך, אז ה"מתכון" שלי, הגנרי משהו, היה:
1. הייתי מנסה להתכוונן למה אני רוצה לעשות, מנסה להתמקד עם הזמן במה שמעניין אותי, להתמקצע בזה כמה שאפשר.
2. מוודא שאני יודע את העבודה. אם לא, הולך ולומד מה שצריך.
3. כותב קוח.
4. שולח אותם.
5. ראיונות.
6. מיקוח על חוזה.
7. חתימה.
עד שלא הגעתי ל6 7 כזה, הייתי עושה בלופ את 2 עד 5.
בסוף, מי שתותח, מי שמביא ידע, הנחיתה לא מעניינת אותו,
לכן הייתי מתמקד כמה שיותר בלהיות חזק טכנית בתחום שאת מרגישה שמושך אותך.
אולי זה ייקח זמן עד שתמצאי את התפקיד / התחום / הידע הנדרש- אבל אל תתייאשי, זה לא סימן רע, בדר"כ אם הדרך קשה אז התגמול (הרגשי והכספי) בהתאם.