הוא מניח מיסוי מקסימלי (או דיפולטי) של הדיבידנדים.
במקרה של דיבידנד אמריקאי, הדיפולט הוא 30%, אלא אם כן יש הסכם בין מדינת התושבות שלך לבין ארה"ב (או שאתה אמריקאי).
יש ברוקר ישראלי טוב וזול (לבעלי הון ראשוני נמוך)?
עד כה קניתי בעיקר בעזרת הבנק, אבל עלות המינימום גובהה באופן יחסי לכסף שאני משקיע בכל פעם.
עכשיו, שהגעת הקרנות החדשות מתקרבת אני שוקל להשקיע סכומים קצת יותר גבוהים, וחבל לי על עמלת המינימום הזו
יש ברוקר ישראלי טוב וזול (לבעלי הון ראשוני נמוך)?
עד כה קניתי בעיקר בעזרת הבנק, אבל עלות המינימום גובהה באופן יחסי לכסף שאני משקיע בכל פעם.
עכשיו, שהגעת הקרנות החדשות מתקרבת אני שוקל להשקיע סכומים קצת יותר גבוהים, וחבל לי על עמלת המינימום הזו
פחות קשור לאשכול הזה, וגם נשאל פה המון פעמים כולל לאחרונה. ממליץ להשתמש בחיפוש, נכתבים פה המון דברים טובים, חבל שלא תקרא.
לעניין:
IBI מאפשרים פתיחת חשבון מאלפיים ש"ח, ייתכן שגם מיטב ד"ש בסדר גודל דומה.
כבר בהקמת החשבון מוודאים מולך מה רמת הידע שלך בסחר בתחומים שונים ועל פי זה מגדירים גבולות בטחון (למשל, לא יאפשרו לך לסחור באופציות אם אין לך שום ניסיון בזה).
לא בטוח שלזה אורי התכוון אבל אין ספק שהתפיסה בבית ההשקעות הישראלי (הגנרי) היא ״אנחנו סיפקנו לך ממשק לקנות דברים, שלם לנו מלא כסף״ והגישה ב-IB היא ״תן לנו לעזור לך לעזור לעצמך, ונשמח אם תשלם לנו על זה עמלות תחרותיות למדי״
מצד אחד זה WOW, מצד שני קרנות הסל די לא עובדות בארץ לדעתי - בטח לא כמו קרנות נאמנות בלי רציף.
בכל מקרה, הקרן של Treasury Bond 1-3yr UCITS ETF USD מעולה! מצפה להחליף את הMTF מחקה שקליות ריבית משתנה ממשלתיות שלי.
אני מניח שזה חלק מהקצאת נכסים שמטרתה לאזן את פלח המניות ולאזן את התיק השקעות בכלל.
אם אכן כך, טווח של 1-3 שנים אינו קצר מדי?
אני שואל, כי כרגע האג"ח (האמריקאי) שאני מחזיק לצורך איזון כנזכר לעיל הוא לטווח של 3-7 שנים שלהבנתי יותר משרת וקולע למטרה הזו? לא?
אם אני טועה,
אז הקרן הזו של בלאקרוק שתשווק בישראל יכולה בכל זאת להתאים לי לתיק - לכן אני שואל ומעלה את העניין
מצד אחד זה WOW, מצד שני קרנות הסל די לא עובדות בארץ לדעתי - בטח לא כמו קרנות נאמנות בלי רציף.
בכל מקרה, הקרן של Treasury Bond 1-3yr UCITS ETF USD מעולה! מצפה להחליף את הMTF מחקה שקליות ריבית משתנה ממשלתיות שלי.
רוצה פחות סיכון אפשרי בחלק אגחי שאמור להיות החלק היציב בתיק, פחות שואף לתשואה בו, מעדיף תנודיות נמוכה וסיכון נמוך יותר, בשביל סיכון יש את החלק המנייתי.
רוצה פחות סיכון אפשרי בחלק אגחי שאמור להיות החלק היציב בתיק, פחות שואף לתשואה בו, מעדיף תנודיות נמוכה וסיכון נמוך יותר, בשביל סיכון יש את החלק המנייתי.
אני חילקתי את האגח שלי לחצי חצי בין ממשלתי צמוד מדד שקלי מחמ של 2-5 שנים לבין ממשלתי בריבית קבועה שקלי 2-5 שנים, כי רציתי סיכון נמוך להפגע מהעלאת ריבית ובאופן כללי סיכון נמוך ותנודתיות נמוכה באגח, האם החלוקה הזו לא עונה על הדרישות האלו?, חפרתי דיי הרבה כאן וברחבי האינטרנט לפני ההחלטה הזו.