• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיווק קרנות Blackrock בישראל

שאלת תם, באיזה תשקיף כתוב שקרנות סל על ה-S&P500 בישראל ממוסות עם הצמדה למדד ולא לדולר? למיטב ידיעתי ההצמדה היא לדולר.

חולק עליך.
דמי ניהול של 0.03% יעלו בוודאות. אין כאן שום ספקולציה.
אתה לא חולק עלי, אני מסכים :)
השבתי לטענה באותו מטבע . . .

מעניין מה קורה בתרחיש שאלטשולר מפסיקה / מאבדת את זכות השיווק של הקרנות בארץ, והן מפסיקות להיסחר בבורסה בישראל.
איך הדבר ישפיע על אחזקות קיימות של ישראלים (אם כמו תרחיש של סגירת קרן, או שניתן יהיה להמיר לקרן מקבילה שנסחרת בבורסה אחרת).

מעניין מה קורה בתרחיש שאלטשולר מפסיקה / מאבדת את זכות השיווק של הקרנות בארץ, והן מפסיקות להיסחר בבורסה בישראל.
איך הדבר ישפיע על אחזקות קיימות של ישראלים (אם כמו תרחיש של סגירת קרן, או שניתן יהיה להמיר לקרן מקבילה שנסחרת בבורסה אחרת).
אני מניח שהתשובה מסתתרת בתשקיף.
הסיכוי למה שכתבת קטן עד אפסי, כי בלקרוק תעשה כמעט הכל כדי שלא יפגע המוניטין שלה בכך שקרנות שלה מפסיקות להיסחר בשוק מסויים. בכל מקרה, כמו אלטשולר יש הרבה. בשביל הפסקת מסחר צריך סיבה רצינית יותר.

מישהו יודע מה הסימול או המספר של הקרנות הללו בבורסה הישראלית?
ניסיתי לחפש בספארק לא כל כך מצאתי.

תודה.

מישהו יודע מה הסימול או המספר של הקרנות הללו בבורסה הישראלית?
יהיו זמינות למסחר רק מה-05.08:
עריכה: רשימת כל הקרנות של בלאקרוק שיהיו זמינים למסחר, וסימולים שלהם בבורסה, באתר מאי"ה:
https://maya.tase.co.il/foreignetfmanager/1779

מיסוי ראלי זו הטבה לינארית, דמי ניהול זו עלות אקספוננציאלית, כך שבסופו של דבר השאלה מה יותר כלכלי תלויה באורך תקופת ההשקעה.
לא נכון.
מיסוי ריאלי זו הטבה אקספוננציאלית עם מקדם קטן ומעריך קטן.

בוא נתחיל מהחישוב הבסיסי של כמה כסף נשאר לך אחרי המס.
נגדיר:
S - סכום כסף מכירה
B - סכום כסף קנייה מתואם.
הכסף שיישאר הוא:
קוד:
S-0.75(S-B)
שזה בעצם:
קוד:
0.75S+0.25B
ברור שה0.75S לא מושפע ממיסוי ריאלי או נומינלי (אבל כן מדמי ניהול או יעילות מיסוי דיבידנד או שיקולים אחרים).
ה0.25B במקרה של מיסוי נומינלי יישאר אותו B של הקנייה.
במקרה של מיסוי ריאלי, הוא יהיה גבוה יותר.
נגדיר b כסכום הקנייה לפני תיאום לאינפלציה.
בהנחת אינפלציה של 2% בממוצע לשנה, לתקופה של Y שנים, המשוואה תהיה:
קוד:
B=b*(1.02^Y)

כלומר שהיתרון של מיסוי ריאלי הוא רבע מעליית האינפלציה על סכום הקנייה לאורך שנות ההשקעה.

בגלל שלרוב מניחים תשואה הרבה יותר גבוהה מהאינפלציה, מה שחשוב זו התשואה.
בטווח ארוך מאוד, הפרש קטן במעריך התשואה שמשפיע על S, משפיע הרבה יותר, כי B כולו זניח ביחס לS, למרות שגם ההטבה מB הולכת ועולה עם השנים, פשוט בקצב איטי יותר.

ההבנה של זה חשובה בעיקר בשביל נכסים שבהם התשואה המקווה פחות גבוהה (כמו אג"ח למשל), ואז הפרש קטן בתשואה הקבועה (למשל בגלל דמי ניהול), יכול להיות לא מספיק גדול כדי לעקוף את העדיפות של מיסוי ריאלי, גם לטווח של יותר ממאה או מאתיים שנה.

ומוסיף:
אין סיכון, אף לא תאורטי, למס ירושה.
אין צורך בעבודה עם ברוקר בחו"ל.
אין צורך למלא טפסים למ"ה ו/או לשכור רו"ח.
אני ברצינות שוקל לסגור את החשבון שם.
להנות מכל היתרונות שציינתם ללא קנס בדמי הניהול..בהתחשב באלו נשמע אדיר. שוקל לסגור את החשבון ב-IB
אל תשכחו את האפשרות של מיסוי לפי שכבות. למי שלא מתכנן למכור בבת אחת, וקונה לאורך שנים, זה יכול להיות משמעותי מאוד.

ולבלוע את הצפרדע של AGGG ולחפש חלופה לחלק האג"ח, גם אם פחות יעיל
אתה יכול לקנות קרנות זרות גם בחשבון ישראלי, פשוט עמלות הפעולות יהיו יקרות יותר.
אתה יכול להעביר את מה שיש לך כבר לברוקר ישראלי, ולקנות אג"ח רק פעם בשנה/ברבעון/בשלוש שנים. תחשב כל כמה זמן כדאי לך לקנות ולשלם עמלה, ופשוט תקנה. לא צריך לשנות אפיק השקעה רק בגלל טיפה יותר עמלות, פירמידה וזה....

למישהו יש רעיון עם מי צריך לדבר בשביל לשכנע אותם להביא גם את iwda? בגדול זה יפתור את כל בעיות היקום, לא?
אלטשולר? בלאקרוק? או שאין שום סיכוי?

למישהו יש רעיון עם מי צריך לדבר בשביל לשכנע אותם להביא גם את iwda? בגדול זה יפתור את כל בעיות היקום, לא?
אלטשולר? בלאקרוק? או שאין שום סיכוי?
תסביר לכל מי שאתה מכיר למה הקרנות האלו הן האבטיח הכי מתוק בערימה ותדאג שהם יפיצו הלאה. אם בלקרוק וא"ש ירוויחו, יגדל גם מספר הקרנות שלהם בשוק.

דמי הניהול יעלו או שהקרן תיסגר כמעט בוודאות, זה רק ענין של זמן.
הסיכוי שדמי הניהול יישארו על כנם לתקופה ממושכת הוא ספקולציה.
חולק עליך.
דמי ניהול של 0.03% יעלו בוודאות. אין כאן שום ספקולציה.
אפשר לדעת מאין הבטחון והוודאות?
או לחילופין, כמה שנים יספקו בסיס לטיעון נגדי?

אז בינתיים אני (לצערי) נשארת עם תכלית MSCI WORLD TTF 4D - דמי ניהול 0.31%...
במצטבר (כולל יעילות מס דיבידנד וכו), זה כנראה יותר יקר מהאופציה של בלקרוק

אתה שואל כמה שנים מספיקות כדי להוכיח שחברה למטרות רווח הפכה לפילנטרופיה?
אם אני מבין את הודעתך בניקוי הסרקזם, אתה טוען שדמי הניהול כיום הם נמוכים עד כדי הפסד לחברה?
אם כך, אשמח לדעת:
1. מהי נקודת השיווי בה גובה דמי הניהול הופכים להיות רווחיים?
2. אני מניח שבלאקרוק (וגם ואנגארד לצורך העניין) אינה באה למטרות פילנתרופיה, נמצא ש0.07 עבורה הוא רווחי (ואצל הנ״ל פחות מחצי כמדומני). אני מניח שזה פונ׳ של כמות הכסף המושקע שם, וממילא בלאקרוק צופים שיכנס אליהם נתח מספיק כדי שלא להיות בהפסד, כי אחרת איזו הצדקה יש להם לצדקה עבור ישראל. אז שוב אני מבקש את החישוב שהופך את שמי הניהול לכדאיים.
3. בהינתן שבלאקרוק נכנסים לשוק וקבעו את הרף על 0.07, מה גורם לך לחשוב שהישראליות (כל עוד לא יצליחו לגרש אותה) לא ישמרו מרחק מלהעלות את התעריף? אדרבה, כל שנותר להם בשביל להתחרות על הכיס של הצרכנים הוא בעיקר דמי הניהול, לא?
(יתכן שיש להם גם קשרים עם מוסדיים ואז לא אכפת להם בכלל, אם כך אז למה לא העלו מזמן את דמי הניהול?)

אבהיר שאיני טוען טענה, בעיקר שואל ומצפה לראיות, מוכן להודות בטעותי, ובלבד שיהא מעוגן.

מהי נקודת השיווי בה גובה דמי הניהול הופכים להיות רווחיים?
תיקח את סך הנכסים המנוהלים, תכפיל בדמי ניהול השנתיים
מה הסכום שיוצא?
לדוג', מגדל סנופי מכניסה כ 2 מיליון ש"ח מדמי ניהול של 0.25% (עם נכסים של מעל 800מש"ח) ואני מניח שיש לה מספר עובדים, כל עובד כרבע מליון עלות, יש גם משרדים, שווק ושאר ירקות
כמה קסם סנופי מכניסה עם 600 מיליון נכסים ודמי ניהול של 0% ? וכמה לדעתך מוציאה?

אני מניח שבלאקרוק (וגם ואנגארד לצורך העניין) אינה באה למטרות פילנתרופיה, נמצא ש0.07 עבורה הוא רווחי (ואצל הנ״ל פחות מחצי כמדומני). אני מניח שזה פונ׳ של כמות הכסף המושקע שם, וממילא בלאקרוק צופים שיכנס אליהם נתח מספיק כדי שלא להיות בהפסד, כי אחרת איזו הצדקה יש להם לצדקה עבור ישראל. אז שוב אני מבקש את החישוב שהופך את שמי הניהול לכדאיים
אענה רק לנקודה הזו באופן חלקי - ההוצאה של בלקרוק בהנפקה בישראל היא שולית וזניחה יחסית לתיפעול כלל הקרנות בחו"ל בעוד אצל המקומיות מדובר בכל העסק (לא פעילות מחוץ לישראל במגזר הזה) ועל כן הנתון הרלוונטי לחישוב הריווחיות הוא ההוצאה הממוצעת. אלו נתונים שונים לחלוטין שלא ניתן להשוות ביניהם בהיעדר מידע מעמיק על הוצאות העסק (הרבה מעבר למפורט בדוחות).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מניח שבלאקרוק (וגם ואנגארד לצורך העניין) אינה באה למטרות פילנתרופיה, נמצא ש0.07 עבורה הוא רווחי (ואצל הנ״ל פחות מחצי כמדומני). אני מניח שזה פונ׳ של כמות הכסף המושקע שם, וממילא בלאקרוק צופים שיכנס אליהם נתח מספיק כדי שלא להיות בהפסד, כי אחרת איזו הצדקה יש להם לצדקה עבור ישראל. אז שוב אני מבקש את החישוב שהופך את שמי הניהול לכדאיים.
בלקרוק לא. ונגארד סוג של כן.
מבחינת בלקרוק אין באמת עלות לכניסה לישראל. זאת בדיוק אותה קרן שנסחרת גם בלונדון גם בפרנקפורט גם בפריז וגם ברומא (ובעוד כמה בורסות אחרות).
העלות היא בעיקר של עושה השוק, שעושה את הכסף שלו מהמרווחים
. בהינתן שבלאקרוק נכנסים לשוק וקבעו את הרף על 0.07, מה גורם לך לחשוב שהישראליות (כל עוד לא יצליחו לגרש אותה) לא ישמרו מרחק מלהעלות את התעריף? אדרבה, כל שנותר להם בשביל להתחרות על הכיס של הצרכנים הוא בעיקר דמי הניהול, לא?
שאלה טובה.
בגדול הם כנראה ימשיכו עם מסע ההפחדה הרגיל שלהם, ואולי יוסיפו טענות על מיסוי ריאלי או משהו כדי להצדיק את המחיר.
בפועל הם לא ממש יכולים להתחרות במחיר כי העלויות שלהם גבוהות בהרבה (בעיקר בגלל הגודל).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
א לימוד שיווק דיגיטלי התפתחות אישית 0
U שיווק שותפים (אפיליאט) אוף טופיק 0
אורי ג. שיווק אונליין / דיגיטלי אוף טופיק 2
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
yossik רשת שיווק גדולה תמכור החל משישה סוגי פירות וירקות באריזות בלבד במקום בתפזורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
צ שיווק ומכירה התפתחות אישית 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
נימוסין "מצאת זול" ועוד טכניקות שיווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ג אשמח ללמד אותך שיווק דיגיטלי וורדפרס במקביל לעזרתך בהעשרת הידע והניסיון בשוק ההון התפתחות אישית 0
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 9
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 63
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 44
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה