• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיווק קרנות Blackrock בישראל

מישהו יודע מתי ניתן לסחור בבלאק רוק דרך הבנק?
ניסיתי היום (יום א') ואמרו שניתן רק יום שני.
האם זה יום שני בערב? יום שני בבוקר?
אני מבולבל כי הקרן היא קרן חו"ל אבל נסחרת בארץ ואני לא בטוח על פי אילו זמנים? אירלנד/ארה"ב/ישראל?

אני מבולבל כי הקרן היא קרן חו"ל אבל נסחרת בארץ ואני לא בטוח על פי אילו זמנים? אירלנד/ארה"ב/ישראל?

ניתן רק בימי ב׳-ה׳ בשעות המסחר הרגילות של קרנות בבורסת תל-אביב

השאלה היותר חשובה היא לא מתי ניתן, אלא מתי כדאי. והתשובה היא בזמן שבו יש חפיפה עם המסחר בבורסת ארה"ב (קרא פוסטים קודמים כדי להבין, בגדול תקבל ספרד יותר טוב כי מסחר בחו"ל ישתקף גם עבורך, שכן מדובר באותו נייר מאחורי הקלעים).
כיום (שעון חורף), זה אומר בין 16:30 לבין -17:14 או 17:24 (לא בטוח מה ההשפעה של שלב טרום נעילה, אתן לחברי הפורום היותר מלומדים לחדד איזה מבין השניים הוא הרלוונטי).

השאלה היותר חשובה היא לא מתי ניתן, אלא מתי כדאי. והתשובה היא בזמן שבו יש חפיפה עם המסחר בבורסת ארה"ב (קרא פוסטים קודמים כדי להבין, בגדול תקבל ספרד יותר טוב כי מסחר בחו"ל ישתקף גם עבורך, שכן מדובר באותו נייר מאחורי הקלעים).
כיום (שעון חורף), זה אומר בין 16:30 לבין -17:14 או 17:24 (לא בטוח מה ההשפעה של שלב טרום נעילה, אתן לחברי הפורום היותר מלומדים לחדד איזה מבין השניים הוא הרלוונטי).

זהו שישבתי על זה כמה ימים , ואני לא רואה הבדל כ"כ, לפחות לא בקרן מחקת S&P, רוב הזמן הספרד נע בין 0.17-0.30% (כ200 אגורות בתקופה הזו), ללא תלות בשעות.
בסוף קניתי ב"קנס" של 0.09% (חצי ספרד של 0.18%).

לא יצא לי לראות היצע גדול מספיק של מוכר שמציע במחיר טוב יותר מעושה השוק, לרוב המוכרים שאינם עושי שוק מציעים כמות יח' בסך כמה אלפי שקלים.
מישהו הצליח לראות היצע עם נפח גדול יותר (נניח לפחות 50K ש"ח) במחיר טוב יותר משל עושה השוק כך שהספרד קטן מ~0.17% באחת מהקרנות?. אם כן, מתיי?.

האמת שאני לא מעט תהיתי לעצמי:
אם לקרנות האיריות יש את היתרון של התאגדות במקלט מס (הן משלמות רק 15 אחוז מס על דיבידנדים של חברות במדד), דבר שבפועל מתרגם למיטב זכרוני לעוד 0.5 אחוז תשואה בשנה (אני די בטוח שהמקור הוא פוסט כלשהו בפורום כאן), אז האם בהשוואה בין קסם עם דמי הניהול של 0.28 שלהם, אולי יש להחשיב את הקרן של בלאקרוק לאחת עם 0.1 אחוז דמי ניהול?
(0.6 אחוז דמי ניהול-0.5 אחוז תוספת תשואה עקב מס מופחת=0.1 אחוז ''אובדן'' תשואה)

בגדול כן.
אם כי לא הייתי מגדיר את זה כ"מקלט מס" (וגם האחוזים לא ממש מדוייקים), אבל כן - הייתרון הזה במיסוי אכן צריך להילקח בחשבון כשעושים השוואה בין הקרנות.

למישהו יש את אחוזים יותר מדויקים לצורך השוואה כזו?
0.5% נשמע לי הרבה מדי, במיוחד בחשבון פטור ממס (או תחת הנחה די שקולה של דחיית מס מאד ארוכה).

למישהו יש את האחוזים המדויקים לצורך השוואה כזו?
הסטורית או עתידית?

יש את האקסל בשרשור הראשי על קרנות איריות שמסכם יפה את הפרשי מיסוי הדיבידנדים. את המספר הזה צריך להכפיל בדיבידנד השנתי שאתה מקבל (או תקבל בעתיד).

בגדול ההבדל בין קרן אירית לישראלית על מדד אמריקאי הוא 15% בשנה (כפול תשואת דיבידנד).
אירית מול אמריקאית על מדד אמריקאי זה 10%
אירית מול אמריקאית על מדד עולמי זה כ12-13%
וכו'

הסטורית או עתידית?
אם יש לך כדור בדולח ולא אמרת עד עכשיו אני דורש שתחשוף אותו

יש את האקסל בשרשור הראשי על קרנות איריות שמסכם יפה את הפרשי מיסוי הדיבידנדים
אתה מדבר על זה? https://docs.google.com/spreadsheet...mQB6eyAPzRrwyrcJW43V8dXb9Q/edit#gid=630092498
באיריות יש שם סימני שאלה במיסוי על עולמי (מה שנדון במקרה הזה)...

את המספר הזה צריך להכפיל בדיבידנד השנתי שאתה מקבל (או תקבל בעתיד).
יש הערכה סבירה לאחוז כזה?

אם אני מבצע הוראת MRK על הקרן של S&P500 אחרי השעה 16:30, אני יכול להיות רגוע שהעושה שוק יעשה את העבודה, ושאני אקבל מחיר "הוגן"?

צריך להתייחס לאמצע הספרד של עושי השוק כדי לדעת את הNAV.
אבל בשביל לחשב את ה"הפסד" שלך אתה צריך להסתכל על המרחק של המחיר שבו אתה יכול לקנות לבין אותה נקודת NAV.

קניתי סוף סוף בכל הסכום שרציתי.
לפי מה שאתה אומר לא הפסדתי, כי קניתי תמיד בדיוק באמצע הספרד:
למשל דוגמא מהעסקה האחרונה של הקרן שעוקבת אחרי אירופה:
בהיצע היה שער של 21910 עם כמות של 1200 (עושה שוק)
בביקוש היה שער של 21870 עם אותה כמות (עושה שוק)

נתתי לימיט של 21890 ואכן העסקה התבצעה לפיו, לפי מה שרשמת בציטוט, זה אומר שלא הפסדתי כי בעצם קניתי בדיוק בNAV?, אם כן מעולה כי קניתי בסכום רציני כמה פעמים ככה.

זה אומר שלא הפסדתי כי בעצם קניתי בדיוק בNAV?,
אכן נראה ככה.

אבל זה לא באמת משנה לטווח הארוך. התנודות התוך יומיות גם ככה גבוהות בהרבה מהספרד הזה. יכול להיות שאם היית קונה שעה קודם או שעה אח"כ היית מרוויח יותר/פחות.
בסופו של דבר, זה זניח.

יש חשיבות בבחירת בית ההשקעות אם אני מתכוון לרכוש רק בלאקרוק ואג"ח?

אהלן,

בשבועות האחרונים תהיתי כמה עולה העובדה שאני לא מושקע (בתיק הממוסה) באמצעות ברוקר בחו"ל בשוק האמריקאי כי בעבר ביררו בפורום ואכן האמריקאי הכי משתלם. קל וחומר כשעושים שימוש בקרנות הנהדרות של Vanguard שהן זולות והחברה בעלת אותם אינטרסים כמו המשקיעים.

אז על ידי שימוש בסימולציה של @adamshalev (תודה רבה על התרומה לקהילה) מהקישור יצרתי סימולציה משלי עבור שני מצבים: ברוקר ישראלי וברוקר זר. בכל אחד מניירות הערך הזרים עדכנתי את דמי הניהול (Expense Ratio) לערכים שלהם כפי שמופיעים בתשקיף היום.

שימו לב - זהו תרגיל מחשבתי ולא המלצה מכל סוג שהוא. לא הייתי ממליץ לאיש לנהוג כך או אחרת.

קישור לסימולציה שלי - אשמח להערות / טענות / מענות וכל דיוק. אני חייב לציין שלא הצלחתי לרדת לעומק כל התאים בסימולציה של אדם לכן ייתכנו שגיאות וטעויות של חוסר ההבנה שלי או שגיאות מובנות בסימולציה. שימו לב שהסימולציה נתפרה למידותי בתור משקיע מתחיל והיא נועדה לבחון את מכשירי ההשקעה באפיק המנייתי ולא חלוקת הנכסים.

תיקים להשוואה:
  1. תיק ישראלי - ע"פ ההגדרות של אדם ללא שינוי - סה"כ דמי ניהול - 0.25%
  2. תיק אמריקאי מחלק - VTI+VXUS. סה"כ דמי ניהול 0.065%
  3. תיק אירי אוגר - IWDA + IEMI. סה"כ דמי ניהול 0.2%
  4. תיק ישראלי קרן סל יחידה - ISAC עם דמי ניהול גבוהים של של 0.6%
  5. תיק ישראלי של 3 קרנות סל זרות שמטרתן לייצר פיזור עולמי טוב בדמי ניהול נמוכים. האחוזים הוגדרו על ידי באופן גס על מנת שיהיה פשוט לעבוד איתו. הגדלתי מעט את אחוזי אירופה ושווקים מתפתחים באחוזים בודדים. את מה שאני לא תופס בPasific, קנדה אני שופך לתוך הכלכלה האמריקאית מתוך אמונה שזו כלכלה בריאה שגם כך עובדת עם 2 הכלכלות הגדולות שפספסנו. בנוסף, אני יודע שתיק זה לא תופס חברות קטנות בארה"ב. סה"כ דמי ניהול 0.097%
    1. CSPX 65%
    2. IMEU 20%
    3. EIMI 15%

הנחות יסוד
  • התיק מתחיל עם 20 אלף שקל - הסכום המינימלי לפתיחת תיק בארץ.
  • חיסכון חודשי של 3 אלף שקל והוספתם לתיק פעם ברבעון (כדי להקל על התהליך)
  • לא הבנתי איך עניין המשיכה עובד - אז שמתי אותו על אפס.
  • ההפקדה היא למשך 20 שנים
עלויות מסחר
  1. ברוקר ישראלי - אני מתבסס על התנאים שאני קיבלתי בחשבון שלי ממיטב דש. אלו התנאים הגנריים שמקבלים בעת פתיחת חשבון.
    1. עמלת מינימום ני"ע בארץ - 4.65 ש"ח או 0.085% (במקרה שלנו עמלת מינימום בגלל ההפקדות הנמוכות)
    2. נ"ע בארה"ב מינימום 8$
    3. נ"ע איריים - הייתי בשוק 38$ (8 + עמלת סוכן של 30 במטבע נ"ע)
    4. עמלת המרה - 2 אגורות על השער בעת ההמרה שעושים לכלל הלקוחות באותו יום (כך הבנתי בטלפון מול הנציגה). בהנחת שער של כ3.6 ש"ח לדולר זה יוצא 0.55%
  2. ברוקר זר - IB - התבססתי על המספרים שראיתי פה באתר. בשני המקרים אני מזניח עלויות דמי ניהול קבועים.
    1. עמלת מינימום ני"ע בארה"ב 1.5$.
    2. נ"ע איריים - אני לא התעקמתי לבדוק כמה הם עולים בעת רכישה בIB אז החמרתי והנחתי שהם עולים כמו האמריקאים. אשמח לפירוט ממי שרכש.
    3. עמלת המרה - קראתי איפשהו פה בפורום שהיא זולה בערך פי עשר אז הנחתי 0.05% אבל אשמח לתיקון.
ראשית - בחנתי באמצעות Portfolio Visualizer האם שלושת הקרנות שלי נותנות ביצועים דומים לחלוקת VTI/VXUS של 55%/45% בהתאמה. קיבלתי שבאופן כללי כן. והן מעט עודפות (כלומר, בעתיד ייתכן והן יהיו מעט שליליות. אבל לדעתי העקיבה טובה יחסית). Portfolio1 הוא זוג VTI/VXUS וPortfolio 2 הוא השילוש לעיל. בגלל שאני מוגבל לתמונה אחת - הנה לינק להשוואה. חשוב לציין שתקופת ההשוואה קטנה. אם בעתיד נגלה שיש פילוח אחר עדיף - אפשר יהיה לעדכן את התיק.

תיק מנוהל בברוקר ישראלי - גיליון ראשון
ניתן לראות שהתיק המשולש עדיף על התיק האמריקאי הזר עקב העלויות הנמוכות שלו. התיק האירי משתרך מאחור.

תיק מנוהל בברוקר זר - IB - גיליון שני
כאן את הניירות הזרים (אירלנד וארה"ב) קונים בברוקר זר.

zjSXHsg.png

תוצאות:
  1. התיק האמריקאי בברוקר הזר עדיף ב15 שנים הראשונות. לאחר מכן עדיף תיק הניירות בארץ למספר שנים ולאחר מכן שוב התיק האמריקאי.
  2. כמה התיק האמריקאי עדיף? אפשר לראות בעמודות EU-EV בגיליון.
    1. בשנה ה 42 מדובר על 0.6% שהם כ11.8 אלף שקל בדוגמה הזו (כלל התיק 2,170 אלף שקל)
    2. בשנות הצבירה מדובר על 0.41% שהם 3,606 ש"ח.

מסקנות אישיות שלי:
  1. אם משקיעים מהארץ בתעריפים הבסיסיים של בית השקעות - תיק שלוש קרנות סל זרות בארץ עדיף
  2. תיק אמריקאי בברוקר זר זול אכן יעיל יותר.
  3. הקרנות האיריות משנות את שם המשחק. אפשר בקלות וביעילות להיחשף לשווקים זרים בצורה מוצלחת מאד. ההבדל בינהן להשקעה בארה"ב קטן משמעותית.
  4. ואוו כמה שהשקעה באירופה יקרה דרך ברוקר ישראלי.. ואו!
  5. השפעת דמי הניהול בקרן ISAC מפתיע. בסוף תקופת ההפקדה מדובר על הפרש של 4.75% ו40 אלף שקל ביחס לשילוש.
  6. המחירים לעיל הם מחירים פעוטים לשלם עבור הפשטות של לנהל את ההשקעות בבית השקעות ישראלי והימנעות מהסיבוך של ברוקר זר והעיסוק במיסוי וכמובן מס הירושה המאיים.
דיסקליימר - כל הפוסט הזה והגיליון לא מהווים שום המלצה לאיש לנהוג באופן זה או אחר. אין לי שום הסמכה לייעוץ ולא הייתי ממליץ לאיש לנהוג באופן זה או אחר. כל מטרת הגיליון והמשחק הייתה לקבל תחושה לסדר הגודל של הבעיה.

למודרטורים - החלטתי לפרסם בשרשור הזה כי נראה לי הכי מתאים. אם לדעתכם זה דורש שרשור נפרד אודה אם תעבירו.

בהודעה (המעולה!) הזאת כתוב שבבית ההשקעות הישראלי (מיטב במקרה הזה) העלות מסחר:
נ"ע איריים - הייתי בשוק 38$ (8 + עמלת סוכן של 30 במטבע נ"ע)

לא לגמרי הבנתי את החלק הזה.
באופן כללי אשמח לשמוע למה כדאי לשים לב (לטובה או לרעה) בבחירת בית ההשקעות אם הכוונה לרכוש רק בלאקרוק ואג"ח ישראלי.

אם יש לך כדור בדולח ולא אמרת עד עכשיו אני דורש שתחשוף אותו
זאת בדיוק הנקודה :-)
אתה לא יכול לדעת מראש מה בדיוק תיהיה תשואת הדיבידנד.
אתה מדבר על זה?
כן.
באיריות יש שם סימני שאלה במיסוי על עולמי (מה שנדון במקרה הזה)...
יש סימן שאלה על ex-us, אבל רשום שם מה המיסוי בסה"כ בקרן עולמית.
יש הערכה סבירה לאחוז כזה?
תסתכל באתר של הקרן שמעניינת אותך ותראה שם הסטוריית דיבידנדים שלה.
ב VT למשל נראה שזה עומד על כ2.15% כרגע.

כן
יש לך מושג איפה רואים את זה באתר של ISHARES? אני לא רואה באתר הראשי
https://www.ishares.com/uk/individual/en/products/251850/ishares-msci-acwi-ucits-etf
אם יש מקור אחר שמראה על המדד (ולא על הקרן הספציפית) זה גם מספיק טוב...

תסתכל באתר של הקרן שמעניינת אותך ותראה שם הסטוריית דיבידנדים שלה.
אני לא בטוח שהבנתי את הפורמט של הקובץ אז רק אוודא - בחשבון פטור, קרן אירית עולמית משלמת 12% וקרן ישראלית עולמית משלמת 33%? כלומר הפרש של בערך 20% (אותו יש לכפול בתשואת הדיבידנד הצפויה)?

ניסיתי לעקוב אחרי השרשור הענק והגעתי עד עמוד 11.
מישהו יכול לכתוב תקציר מנהלים של כמה שורות למען הדורות הבאים?

אם הבנתי נכון IWDA לא עלתה ארצה וקרן מחקה על S&P500 יקרה יותר מקרן ישראלית מקבילה ככה שעבורי זה לא שינה את ההחזקות בIRA.

זה מופיע בעמוד הזה, תחת הסעיף Distribution Yield.
הסיבה שהערך ריק במקרה הספציפי הזה היא שבחרת קרן שצוברת את הדיבידנד (accumulating) במקום לחלק אותו...
אוקי, אז איך אני מקבל בכל זאת הערכה?
מצאתי את העמוד הבא של הקרן המקבילה בארה"ב: https://www.bloomberg.com/quote/ACWI:US
רשום שם: Dividend Indicated Gross Yield 2.24%
נשמע סביר? זה גם די קרוב למה ש @roneng כתב למעלה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
דמי הניהול של קרן בלקרוק שעוקבת אחרי סנופי גבוהים מקרן מחקה ישראלית (נכון להיום) לכן אני אמשיך להחנות את הכסף בקרן ישראלית.
עדיין לא החלטתי אם להמשיך לקנות IWDA+EIMI או לעבור לקנות את השילוב של ואנגרד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
א לימוד שיווק דיגיטלי התפתחות אישית 0
U שיווק שותפים (אפיליאט) אוף טופיק 0
אורי ג. שיווק אונליין / דיגיטלי אוף טופיק 2
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
yossik רשת שיווק גדולה תמכור החל משישה סוגי פירות וירקות באריזות בלבד במקום בתפזורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
צ שיווק ומכירה התפתחות אישית 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
נימוסין "מצאת זול" ועוד טכניקות שיווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ג אשמח ללמד אותך שיווק דיגיטלי וורדפרס במקביל לעזרתך בהעשרת הידע והניסיון בשוק ההון התפתחות אישית 0
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 4
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 37
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה