אני לא בטוח שהבנתי את הפורמט של הקובץ אז רק אוודא - בחשבון פטור, קרן אירית עולמית משלמת 12% וקרן ישראלית עולמית משלמת 33%? כלומר הפרש של בערך 20% (אותו יש לכפול בתשואת הדיבידנד הצפויה)?
אם כן, במקרה הזה מדובר ב 2.24% * 21% = 0.47% וכשמוסיפים לדמי הניהול + נאמן של MSCI WORLD TTF מקבלים 0.31%+0.03%+0.47%=0.81%.
זה 0.21% גבוה יותר מדמי הניהול של ISHARES MSCI ACWI UCITS ETF, מה שלכאורה מצביע על הכדאיות של האחרונה, למרות הנחיתות בדמי הניהול גרידא.
אני יודע שהן לא עוקבות בדיוק אחרי אותו מדד, אבל נראה שהם מאד דומים: https://thoughtfulfinance.com/2019/01/31/msci-world-vs-msci-acwi/.
@Ven0m כן, החישוב נראה לי הגיוני אם כי גם 0.6% זה עדיין לא מעט מן הסתם. הפער במדדים הוא שהקרן של תכלית עוקבת רק אחרי מדינות מפותחות בניגוד שזו של בלאקרוק שעוקבת אחרי כל העולם. עד כמה היעדר מדינות מתפתחות חשוב לך - לשיקולך.
דיברתי עכשיו עם מיטב דש לפני פתיחת תיק. חשוב להדגיש שהתיק שלי יכלול בעיקר קרנות מחקות של בלאקרוק.
בשיחה עם הנציגה נאמר לי שהם מתייחסים לבלאקרוק כאל מניות ולא כאל קרנות (הקונטקסט של הדברים היה שמעל 100k יש פטור מדמי טיפול חודשיים על רכישה של קרנות, ושזה לא יהיה תקף על בלאקרוק).
עזבו רגע את עניין הפטור בצד - מה המשמעות שהבלאקרוק נתפס שם בתור מניות ולא בתור קרנות?
גם התעקשתי לשאול האם זה מוגדר ככה בבורסה או שזה הגדרה פנימית של מיטב דש, והתשובה היא שזה מוגדר ככה במיטב דש, מה שבאופן אוטומטי העלה לי חשד שאני מספפס משהו שאני לא מבין.
@Ven0m כן, החישוב נראה לי הגיוני אם כי גם 0.6% זה עדיין לא מעט מן הסתם. הפער במדדים הוא שהקרן של תכלית עוקבת רק אחרי מדינות מפותחות בניגוד שזו של בלאקרוק שעוקבת אחרי כל העולם. עד כמה היעדר מדינות מתפתחות חשוב לך - לשיקולך.
לא מנסה לחסוך כלום (כלומר מנסה באופן כללי, אבל זה לא הנושא), אלא להבין מה המשמעות של מה שאמרו לי. כשאתה לא מבין מה המשמעות של משהו אתה רוצה לגלות שאתה לא מפספס מידע חשוב שיוביל לטעויות.
המחיר של "הטעות" במקרה הזה - 20 שקל בחודש בממוצע.
יותר חשוב לתפיסתי להבין מה המוצרים אותם אתה קונה ומה תוכנית ההשקעות שלך, וכמה זה הולך לעלות לך "להתנתק" מגוף דרכו אתה סוחר ולעבור לגוף אחר.
המחיר של "הטעות" במקרה הזה - 20 שקל בחודש בממוצע.
יותר חשוב לתפיסתי להבין מה המוצרים אותם אתה קונה ומה תוכנית ההשקעות שלך, וכמה זה הולך לעלות לך "להתנתק" מגוף דרכו אתה סוחר ולעבור לגוף אחר.