• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיווק קרנות Blackrock בישראל

למה המניה שמחלקת מאבדת מהערך שלה?
כי רק ממשלות יכולות בנקים מרכזיים יכולים להדפיס כסף יש מאין :)

הם קרנות מחקות או לא?
אם השאלה על הפעולה "חיקוי" אז כן, הקרנות הללו עוקבות אחרי מדד כלשהו ע"י זה שהם מחזיקים את הנכסים שמרכיבים את המדד בצורה פיזית (וגם סינטטית) ובחלקם במדד
עוד דגש הינו שהן אינן אקטיביות

נערך לאחרונה ב:
היי, משהו שאני לא מבינה בקשר לקרן מחקה S&P500 של בלאקרוק שקניתי. קניתי אותה דרך מיטב דש טרייד ואני רואה בחשבון שלי שם שהיא ירדה היום ב0.64%. זה תואם למה שאני רואה כאן בדף הקרן בבורסת ת"א:
https://maya.tase.co.il/foreignetf/1159250

אבל אני לא מבינה למה היא לא מתנהגת בדיוק כמו הקרן שנקראת iShares Core S&P 500 UCITS ETF, שירדה היום רק 0.31%. פי 2 פחות!
https://******/2E6rH4C

לעומת זאת בGoogle Finance אני רואה שiShares S&P 500 Index בכלל עלתה ב0.016%.
https://******/346UeBP

וכל זה כשבפועל מדד S&P 500 עצמו בכלל עלה היום ב0.028%:
https://******/2rxlFYc

אז אני מרגישה שאני לא מספיק מבינה מה בעצם קניתי ולמה יש שוני כל כך גדול בין הדברים.

יצא לי להסתכל בbloomberg על הקרן מחקת סנופי האירית בארץ, שמתי לב שהpremium\discount מאוד שונה מזה של הקרנות המקבילות בבורסות האירופאיות היום למשל בארץ היה מינוס 0.29% ובאירופאיות בכולן היה סביב הפלוס 0.16%, אתמול היה פלוס 0.54% לעומת פלוס 0.25% במקבילות האירופיות.
האם זה קשור איכשהו לכך שהקרן בארץ נסחרת בשקלים? מה זה אומר כלפינו המשיקעים? האם יש לזה חשיבות?

https://www.bloomberg.com/quote/ISFF702:IT

לעומת למשל:
https://www.bloomberg.com/quote/CSPX:LN
.

האם זה קשור איכשהו לכך שהקרן בארץ נסחרת בשקלים? מה זה אומר כלפינו המשיקעים? האם יש לזה חשיבות?
אין לי מושג אבל במקרה קניתי אתמול כמות יפה של התעודה הזו בדיוק פה בארץ, היא נזילה מאד והמרווח אפסי, באמת אפסי.
לא הייתי נותן לדברים האלה להטריד אותי.

מעולה. הם ממש צריכים לפרסם את השאלות והתשובות האלו.
הם פירסמו את כל השאלות והתשובות הללו בתשקיף (האמת, לדעתי עדיף להסתמך על התשקיף ולא על תשובה של איזה נציג שסביר שלא יודע על מה הוא מדבר).

אכן שאלה מעניינת, אנסה לפנות אליהם לגביי זה

לגבי השאלה של @Glazgo האם אפשר להמיר את היחידות בין הבורסות גם בלי אירוע מיוחד, אני לא רואה שום סיבה (לא לפי התשקיף ולא לפי הוראות רשות ני"ע או הבורסה) שהיחידות יתנהגו בצורה שונה מכל נייר ערך דואלי הנסחר בישראל ובאירופה.
במקרה של ניר ערך דואלי הנסחר באירופה (המכונה נסקלי"ר), הרי שהמרה שלו מישראל לאירופה מתבצעת על פי הוראות פרק טו1 לחוקי העזר של הבורסה (קישור: https://info.tase.co.il/Heb/TASERulesandRegulations/Lists/RegulationRes/850_Clearing/274627.pdf) באמצעות פעולת DF לחשבון חבר הבורסה ביורוקליר (פירוט על הליך ההעברת אפשר לראות כאן: https://info.tase.co.il/Heb/tase_clearing_houses/tasech/Pages/euroclear.aspx תחת הכותרת "העברת מלאי מישראל לאירופה").

כך שמי שצריך לפנות אליו להמרת היחידות זה לא בלאקרוק או נציגיהם, אלא חבר הבורסה דרכו סוחרים (בדיוק כמו שאם אתה רוצה לבצע המרה של מניות מטומי אתה לא פונה למטומי אלא לחבר הבורסה דרכו אתה סוחר). אציין כי בשביל הספורט המרתי לפני 12 שנה ני"ע של אפי פיתוח (כשעוד נסחרו בישראל ובלונדון) מישראל ללונדון. עשיתי את זה דרך בנק לאומי וגרמתי לפקיד בסניף הקטן שלי ללמוד כל כך הרבה על התהליכים הללו מה שהוא לא למד ב20 שנות עבודתו בבנק D:. זה לקח כמה שבועות אבל בסוף זה הצליח ודווקא עם עמלות ממש נמוכות (אני מעריך שהבנק לא חשב שאיזה לקוח פרטי יבצע את הפעולה ולכן לא טרח לעשות לה עמלת מינימום או עמלת עושק כל שהיא).

אין לי מושג אבל במקרה קניתי אתמול כמות יפה של התעודה הזו בדיוק פה בארץ, היא נזילה מאד והמרווח אפסי, באמת אפסי.
איזו תעודה?

אני ידוע שלטווח ארוך הנושא זניח יחסית, אך גם בשביל הידע שלי וגם בשביל לחסוך עמלות על קניה בסכום התחלתי גבוה מאוד, אשאל בכל זאת: דווקא ראיתי שהspread בקרן הזו עומד על 0.3%~ ברוב הזמן, גם כשיש חפיפה בשעות מסחר עם ארה״ב, איך זה נחשב למרווח אפסי?.

הם פירסמו את כל השאלות והתשובות הללו בתשקיף

באתר של אלטשולר מפנים לאתר של בלקרוק בשביל התשקיף, האם זה התשקיף אליו אתה מתכוון? או שיש אחד אחר?
https://www.blackrock.com/il/indivi...s/ishares-vii-plc-2019-en-emea-prospectus.pdf

אני לא רואה שום סיבה (לא לפי התשקיף ולא לפי הוראות רשות ני"ע או הבורסה) שהיחידות יתנהגו בצורה שונה מכל נייר ערך דואלי הנסחר בישראל ובאירופה.

כממירים את היח׳ לבורסת לונדון למשל, כיצד נלקח בחשבון ההפרש במחיר של כל יח׳?, נניח ויש לי 50 יח׳ של הקרן בארץ ונניח שמחיר יח׳ הוא 100 אגורות, ואני רוצה להמיר אותן ל50 יח׳ של הקרן בלונדון ומחיר יח׳ שם בחישוב לפי שער יציג דולר-שקל שקול ל102 אג׳, האם מעגלים את כמות היח׳ המתקבלת למטה? אם כן, מה עושים עם ההפרש, מחזירים במזומן לעו״ש?.

איזו תעודה?
התעודה הישראלית/אירית של בלקרוק שעוקבת אחרי הסנופי.
אני ידוע שלטווח ארוך הנושא זניח יחסית, אך גם בשביל הידע שלי וגם בשביל לחסוך עמלות על קניה בסכום התחלתי גבוה מאוד, אשאל בכל זאת: דווקא ראיתי שהspread בקרן הזו עומד על 0.3%~ ברוב הזמן, גם כשיש חפיפה בשעות מסחר עם ארה״ב, איך זה נחשב למרווח אפסי?.
אני לא יודע מה ומתי בדקת, בדקתי עכשיו המרווח עכשיו הוא 0.09199% שזה המרווח המינימלי האפשרי לני"ע הזה, כלומר גם אם רוצים אי אפשר לרדת מזה.
זה לא מספיק נמוך בשבילך?
כממירים את היח׳ לבורסת לונדון למשל, כיצד נלקח בחשבון ההפרש במחיר של כל יח׳?, נניח ויש לי 50 יח׳ של הקרן בארץ ונניח שמחיר יח׳ הוא 100 אגורות, ואני רוצה להמיר אותן ל50 יח׳ של הקרן בלונדון ומחיר יח׳ שם בחישוב לפי שער יציג דולר-שקל שקול ל102 אג׳, האם מעגלים את כמות היח׳ המתקבלת למטה? אם כן, מה עושים עם ההפרש, מחזירים במזומן לעו״ש?.
לא יתכן הפרש, הם יסחרו באותו המחיר ואתה תקבל בדיוק את אותה כמות ני"ע כי זה אותו הני"ע.

אני לא יודע מה ומתי בדקת, בדקתי עכשיו המרווח עכשיו הוא 0.09199% שזה המרווח המינימלי האפשרי לני"ע הזה, כלומר גם אם רוצים אי אפשר לרדת מזה.
זה לא מספיק נמוך בשבילך?
המרווח הזה מתקבל כשאתה מחשב את חצי הספרד בין הפקודה היקרה ביותר בביקוש לעומת הפקודה של עושה השוק בהיצע? (108900 -108700 חלקי 108900 וכל זה חלקי 2). פשוט בעבר טענת שכדאי להתייחס רק לפקודות של עושה השוק, כי ככה אפשר לדעת את הnav ואז המרווח הוא תמיד (לפחות בזמנים שבדקתי 0.27% או 0.13% אם אתה מתייחס לחצי ספרד).

לא יתכן הפרש
אם אני לוקח מחיר שער אחרון בלונדון וממיר לפי שער יציג לשקלים אני מקבל מחיר שהוא קצת גבוהה יותר מהמחיר שער אחרון של המקבילה הישראלית

המרווח הזה מתקבל כשאתה מחשב את חצי הספרד בין הפקודה היקרה ביותר בביקוש לעומת הפקודה של עושה השוק בהיצע?
לא זה היה המרווח כולו כשאני בדקתי! המרווח היה 100 אגורות ולא 200. גם מה אכפת לך ממי אתה קונה וממי אתה מוכר? אכפת לך מהספרד והספרד שואף ל0. גם אם הוא 200 אגורות זה כלום, שאני אבין אתה הולך לסחור שם במיליונים?
אם אני לוקח מחיר שער אחרון בלונדון וממיר לפי שער יציג לשקלים אני מקבל מחיר שהוא קצת גבוהה יותר מהמחיר שער אחרון של המקבילה הישראלית
1. אז מה?
2. השער האחרון לא מעניין, אא"כ יש מסחר כל שנייה ואין.
3. השער היציג (בפעם הטריליון) לא מעניין, השער הרציף כן.

באתר של אלטשולר מפנים לאתר של בלקרוק בשביל התשקיף, האם זה התשקיף אליו אתה מתכוון? או שיש אחד אחר?
https://www.blackrock.com/il/indivi...s/ishares-vii-plc-2019-en-emea-prospectus.pdf

אני מסתכל על התשקיף באתר הבורסה (כאן: https://maya.tase.co.il/foreignetf/1159250), אבל כן זה אותו תשקיף. מה שכן, בבורסה יש גם תמצית של התשקיף עם תרגום לעברית של העניינים העיקריים שלו וזה קצת עוזר למי שאין כח לקרוא 137 עמודים.

בהמרה לא לוקחים את המחיר בחשבון. 50 יחידות בארץ מומרות ל50 יחידות בחו"ל. זאת הסיבה שאפשר להרוויח מפערי ארביטראז' בין ישראל לחו"ל. כמובן שבפועל מי שירוויח מפערים כאלו יהיו גופים שיש להם בוטים ואפשרות לשורטים וכך יעשו את המכירה הזו בשניות בודדות, אבל זה כל הרעיון שההמרה נעשית יחידה מול יחידה.

לא זה היה המרווח כולו כשאני בדקתי! המרווח היה 100 אגורות ולא 200. גם מה אכפת לך ממי אתה קונה וממי אתה מוכר? אכפת לך מהספרד והספרד שואף ל0. גם אם הוא 200 אגורות זה כלום, שאני אבין אתה הולך לסחור שם במיליונים?

לא מילוני, אבל כמה מאות אלפים, יכול להיות שאני מפספס כאן משהו, אבל אם למשל המרווח המלא הוא 0.3%, זה אומר שהעלות למשקיע היא 0.15% נכון? כלומר אם עושים עסקה של 500k ש״ח נניח, זה יוצא עלות של 750 ש״ח, לא אסון, אבל גם לא ״כלום״.

אני פשוט קראתי שאתה ועוד כמה אחרים טענו שיש להתייחס לספרד בין הפקודות של עושה השוק, בגלל זה תהיתי מדוע התייחסת לפקודות אחרות.

3. השער היציג (בפעם הטריליון) לא מעניין, השער הרציף כן.
אני שואל את זה לידע תאורטי כי זה מעניין אותי, איך בעצם אתה עושה את החישוב הזה כך שתקבל את אותו מחיר יח׳ בבורסות שונות?

אני פשוט קראתי שאתה ועוד כמה אחרים טענו שיש להתייחס לספרד בין הפקודות של עושה השוק, בגלל זה תהיתי מדוע התייחסת לפקודות אחרות.
צריך להתייחס לאמצע הספרד של עושי השוק כדי לדעת את הNAV.
אבל בשביל לחשב את ה"הפסד" שלך אתה צריך להסתכל על המרחק של המחיר שבו אתה יכול לקנות לבין אותה נקודת NAV.

לא מילוני, אבל כמה מאות אלפים, יכול להיות שאני מפספס כאן משהו, אבל אם למשל המרווח המלא הוא 0.3%, זה אומר שהעלות למשקיע היא 0.15% נכון? כלומר אם עושים עסקה של 500k ש״ח נניח, זה יוצא עלות של 750 ש״ח, לא אסון, אבל גם לא ״כלום״.
בבדיקה שלי הוא היה שליש מזה וזה מה יש, ספרד יש לך בכל מקום, גם באירלנד, 250 ש"ח על 500K זו עלות זניחה לחלוטין. וטיפ:
יש לך חצי מיליון שקל להשקיע? ברכותי, זה הרבה כסף, אל תתעסק בשטויות, הני"ע הזה יוסיף או ירד בערכו כל שנייה בערך בסכומים גדולים יותר מזה.
אני שואל את זה לידע תאורטי כי זה מעניין אותי, איך בעצם אתה עושה את החישוב הזה כך שתקבל את אותו מחיר יח׳ בבורסות שונות?
אני לא כי זה מיותר אבל בשעות חפיפה במסחר קח את מחיר פה של אמצע הספרד, תחלק בשער הרציף ותראה שתקבל את מחיר אמצע הספרד שם, בקירוב רב מאד לפחות.

חוץ מזה מצטרף למה שאמר רונן.

צריך להתייחס לאמצע הספרד של עושי השוק כדי לדעת את הNAV.
אבל בשביל לחשב את ה"הפסד" שלך אתה צריך להסתכל על המרחק של המחיר שבו אתה יכול לקנות לבין אותה נקודת NAV.

מנסה לבדוק אם הסקתי מסקנה נכונה, עצם זה שיש פקודות חדשות שמצמצמות את הספרד לעומת הספרד שמתקבל מהפקודות של עושה השוק, עוזרת לי לקבל מחיר טוב יותר ע״י זה שאציע מחיר באמצע בין הספרד של הפקודות החדשות האלו?

מנסה לבדוק אם הסקתי מסקנה נכונה, עצם זה שיש פקודות חדשות שמצמצמות את הספרד לעומת הספרד שמתקבל מהפקודות של עושה השוק, עוזרת לי לקבל מחיר טוב יותר ע״י זה שאציע מחיר באמצע בין הספרד של הפקודות החדשות האלו?
כן. כשאני בדקתי בארץ הספרד היה כ"כ קטן שבכלל לא היה אמצע, בדיוק כמו בארה"ב.

עצם זה שיש פקודות חדשות שמצמצמות את הספרד לעומת הספרד שמתקבל מהפקודות של עושה השוק, עוזרת לי לקבל מחיר טוב יותר ע״י זה שאציע מחיר באמצע בין הספרד של הפקודות החדשות האלו?
לא. עצם זה שיש פקודות חדשות שמצמצמות את הספרד עוזרת לך לקבל מחיר יותר טוב פשוט כי הם (הגופים שהזינו את הפקודות) מוכנים למכור לך במחיר יותר טוב מעושה השוק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא. עצם זה שיש פקודות חדשות שמצמצמות את הספרד עוזרת לך לקבל מחיר יותר טוב פשוט כי הם (הגופים שהזינו את הפקודות) מוכנים למכור לך במחיר יותר טוב מעושה השוק.

זה לא יכול גם לעלות את הסיכוי שעושה השוק יתפשר וימכור לי במחיר זול יותר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
א לימוד שיווק דיגיטלי התפתחות אישית 0
U שיווק שותפים (אפיליאט) אוף טופיק 0
אורי ג. שיווק אונליין / דיגיטלי אוף טופיק 2
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
yossik רשת שיווק גדולה תמכור החל משישה סוגי פירות וירקות באריזות בלבד במקום בתפזורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
צ שיווק ומכירה התפתחות אישית 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
נימוסין "מצאת זול" ועוד טכניקות שיווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ג אשמח ללמד אותך שיווק דיגיטלי וורדפרס במקביל לעזרתך בהעשרת הידע והניסיון בשוק ההון התפתחות אישית 0
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 4
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 37
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה