מה לגבי זה שלא יתנו לך להוציא את הכסף במדינה האחרת? האם זה בעייה אמיתית, ואם כן איך מתגוננים מפניה?
כשאתה מעביר כסף למוסד בנקאי/מדינה זרה אתה מחליף את הסיכון של ישראל בסיכון של מדינה אחרת/מערכת משפט אחרת/בנק אחר.
בהחלט רצוי אם כבר עושים מעבר כזה לחשוב על נושאים כמו : מצבה הכלכלי של המדינה, חובות המדינה, חוזקך המוסדות השיפוטיים, מסורת של הגנה על זכויות קנין ועד ירידה לרמת הבנקים הספציפיים, רמת הרזרבות שלהם, העיסוק שלהם בנגזרים/פעילות מסוכנת/הרגולציה עליהם.
ברגע שאתה באמת נכנס לזה בעיני לפחות רוב המקומות/בנקים בעולם נפסלים … לא הייתי שם אירו ברוב הבנקים של האיחוד האירופאי למשל , רוב המדינות שם בחובות ויש להם רגולציה של bail in, זא אם יש משבר הכל מוכן בשביל להשתמש בכספי החוסכים על מנת להציל את הבנק …
במקרה של שוויץ נגיד שעונה על כל הדרישות כמדינה נגיד, עדיין לא הייתי שם שקל בבנקים כמו credit Suisse, ubs וכו שהם מגה בנקים עם המון חלקים כולל חלקים מסוכנים מאד שמפסידים הון … אלא בבנקים שיותר ממוקדים בשימור וניהול הון וכו.
ברגע שיוצאים ממערכת הבנקאות המקומית(שהינה טובה ושמרנית ברובה) צריך לעשות שיעורי בית.
כשאני מסתכל על מחול השדים שהולך בישראל המסקנה העיקרית שלי היא שאני לא מוכן להיות כפוף למופרעים האלו… לא יודע מה הם יעשו היום או עוד שנתיים או עוד חמש …אני מתכוון להיות רק צופה לא משתתף.