• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה לבעלי דירות -

• פותח הנושא פותח הנושא Eranlavi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eranlavi

משתמש רגיל
דירוג
262
היי חברים,
אני מניח שחלק מכיר אותי כבר מהעבר, וחלק לא.
בכל אופן,מי שלא מכיר אותי , אז לשם הדיון , אני עצמאי בתחום האנימציה.
אני עובד לפעמים מהבית, עובד לפעמים מהמשרד של החברה…אין לי עובדים או סחורה או בלאי או משכורות …..
אני פשוט עצמאי מהסוג השונה :)

אז המצב שלי הוא כזה:

אני גר כבר המון המון שנים בדירה שכורה (דירת פח) , וכבר המון שנים אני מייחל לעזוב, אבל כל פעם דוחה ודוחה מכל מיני סיבות.
בשבוע שעבר, לצערי, הרחוב שלי קיבל טיל ומההדף נגרם נזק לדירה (בעיקר, ניפוץ חלונות ,שמשות …..לצערי, המון עוברים זאת במדינה )
אז זו לא דירה שאי אפשר לגור בה, אבל בהחלט לא הכי נעים פה, והיא בהחלט צריכה לעבור תיקון .
כמובן שבעלת הבית מודעת והיא כבר התחילה לטפל בזה, אבל יש כל כך הרבה בניינים שצריכים תיקונים, שנראה לי שכל הבירוקרטיה הזו הולכת לקחת זמן!!
אנחנו כמה ימים אחרי המתקפה, ואפילו לא הגיע אליי שמאי להעריך את הנזק ואין לי מושג מתי זה בכלל ייקרה !

בכל אופן, אני כבר מתחיל להריץ תסריטים קדימה , ואמרתי לעצמי שאם אראה בשבועות הקרובים ששום דבר לא מתקדם והדברים פה לא מתוקנים ,
אז אין שום מצב שאני אוכל להישאר ולגור פה ואצטרך לחשוב על מעבר .

באוקטובר מסתיים לי החוזה….אז אני אנסה למשוך עד אז …..ואז פשוט אעבור .

בכל אופן, יש לי בעיה—— (מבחינתי, היא ממש לא בעיה , אבל היא בטח תהווה בעיה לאחרים )

ואני אסביר :

מתחילת 2023 ועד מרץ 2024, הייתי בפרוייקט מאוד תובעני ומתיש שלאחריו כבר תיכננתי מבעוד מועד,
שאני עושה קצת “עצירה” ולוקח קצת “פאוזה”.

אז היות ואני יכול להרשות לעצמי לקחת “ברייק” מתי שבא לי בחיים, אז החלטתי בחודש אפריל - מאי פשוט לא לעבוד !

כמובן שהיו לי הצעות עבודה ויכולתי לעבוד אם רק הייתי רוצה, אבל בחרתי שלא.

אני יודע שזה נשמע בימינו לא סביר, אבל אין לי מחויבות לאף אחד חוץ מלעצמי…אין לי חובות , אין לי איזה משכנתא חונקת שאני צריך לשלם…
אין לי ילדים שאני צריך להאכיל …..
אז ממש לא ראיתי בעיה לקחת קצת חופש , למלא מצברים ולחזור אחר כך בכוחות מחודשים לעוד שנים של עבודה
.
אני חושב שהרבה מקנאים בי שככה סתם באמצע החיים, אני פשוט יכול לעשות “פאוזה”!

אז כאמור, לקחתי חופש באפריל ומאי וזה היה באמת החלטה מדהימה .

בכל אופן, אתמול כשהתחלתי לגלגל את הרעיון הזה של המעבר דירה ,
חשבתי שאולי המהלך הזה יהווה עבורי מכשול !

ואני אסביר :

נגיד לקראת אוגוסט (3 חודשים לפני סיום החוזה הנוכחי שלי בדירה ) אני אתחיל לחפש דירה אחרת..
אז אני עלול להגיע למצב שבעל הבית שלי, יירצה לראות הכנסה של 3 חודשים אחורה…נכון??
עכשיו היות ואני מקבל (שוטף+) אז בעצם כרגע ביוני ההכנסה שלי 0…..וגם ביולי ההכנסה תהיה 0 .
אגב, עכשיו ביוני, שרוב המדינה לא עובדת בגלל המלחמה , אני דווקא כן עובד כל יום (מה שמראה שבאמת יש לי תמיד עבודה )
אבל חשוב לי לציין שאת המשכורת הזו של יוני,
אני כמובן אראה רק באוגוסט (כי כאמור אני עובד שוטף+) ………
אבל בעצם מאוגוסט הכל יחזור להיות כרגיל בעו”ש כי כבר כל חודש בעצם תהיה הכנסה (כי כבר לא תהיה משמעות לשוטף + אם אני כבר עכשיו ביוני עובד כרגיל ֿ)

הבעיה אצלי בחשבון העו”ש שלי (רק בנראות) היא בעצם רק ב….. “יוני ו…..יולי”!
ששם כאמור אין הכנסה.

אז בעצם , מה אני אמור להגיד לבעל הבית , אם הוא יבקש ממנו לראות “3 חודשים אחורה”!?

חשוב לי שוב להדגיש —
מבחינה כלכלית אני באמת לא מודאג, כי כאמור אני עובד באמת יפה (לא רק השנה, אלא כל השנים אחורה)
אני לא במינוס בחשבון העו”ש שלי ,
יש לי בצד 1.6 מיליון שקל …….זה לא שאני הולך להיות הומלס.
אבל בתחושה שלי, אני קצת מתבאס לחשוב שכל דירה שארצה, הקטע הזה של החודשיים חופש שלקחתי,
פתאום יכול להדליק “נורה אדומה” אצל בעל הבית!
כי בתכלס הוא לא מכיר אותי בכלל , אולי הוא חושב שאני סתם עובד עליו עם הקטע הזה של “הברייק” שלקחתי מיוזמתי ?
הוא לא באמת מכיר אותי כדי לדעת שאני בטוח מבחינה כלכלית, הוא גם לא יודע שאני עובד כל מתי שאני רק רוצה (וההוכחה
זה ממש עכשיו ביוני שרוב האנשים בבתים ואני דווקא כן עובד)
הוא גם בכלל לא יודע שיש לי הון כזה מכובד בצד (אני ממש לא מתכוון לחשוף את ההון שלי בפניי בעל הבית….זה פרטי שלי בלבד !! )

אז מה אני אמור לעשות??

אין לי עכשיו סבלנות כל פעם שאני אלך לראות לראות דירה ,
שאני אצטרך להגיע מעמדה נחותה או עם חוסר ביטחון
ואני אצטרך להשתבלל מול כל בעל בית, או “להתנצל”, כאילו אני מחפש איזה נדבה רק בגלל הפאקינג חודשיים
שלקחתי חופש מיוזמתי בלבד…..בהחלטה מודעת שלי ומתוך חוזקה !

אז שאלה לבעלי הבתים—-

איך הייתם מגיבים לסיטואציה כזו?
ואיך לדעתכם זה ניתן לפיתרון .

איך אתם הייתם נוהגים כבעלי הנכס אם הייתי מגיע אליכם

תודה

נערך לאחרונה ב:
ממה שאני זוכר מעצמאים בעלי דירות לא מבקשים 3 חודשים אחורה אלא דוח רווח והפסד חתום על ידי רואה חשבון, אז יש מצב שזה פותר לך את הבעיה

ממה שאני זוכר מעצמאים בעלי דירות לא מבקשים 3 חודשים אחורה אלא דוח רווח והפסד חתום על ידי רואה חשבון, אז יש מצב שזה פותר לך את הבעיה
אהה....אוקייי...
אבל איך זה פותר לי את הבעיה?

היי, היו על זה דיונים בחצי השנה האחרונה. תנסה לעשות חיפוש

ספר לבעל הבית בדיוק את הסיפור הזה כשיבקש לראות תלושי משכורת. אם עדיין יחשוש שלא תעמוד בתשלומים, שאל אותו מה יפיג את חששותיו. אולי צ'ק בנקאי או תשלום למפרע של שלושה חודשים קדימה.

ספר לבעל הבית בדיוק את הסיפור הזה כשיבקש לראות תלושי משכורת. אם עדיין יחשוש שלא תעמוד בתשלומים, שאל אותו מה יפיג את חששותיו. אולי צ'ק בנקאי או תשלום למפרע של שלושה חודשים קדימה.
יעזור לו אם אראה לו הכנסות של 2022….2023….2024……ו 2025 —שייראה שאני יציב מבחינת הכנסות? (חוץ מהחודשיים האלה שלקחתי חופש )

כשהגיע אלינו דייר שמאוד רצה לשכור את הדירה אך הייתה לו בעיה עם המשכורות, הוא שילם את כל שכר הדירה לשנה מראש + הביא שני ערבים לחוזה.

• אהבתי
Reactions: A42
כל עוד אתה גר בבתים של אנשים אחרים אתה תמיד תצטרך להתנצל ולהסביר כל פיפס בחיים שלך ששונה ממה שהם מכירים.
פתרון הגיוני הוא לקנות לעצמך בית ולהוריד ממך את העול הזה. יש לך מספיק הון עצמי כדי לקנות הרבה יותר מ"דירה פח" ולהיות חופשי ועצמאי במלוא מובן המילה.
לשיקולך אם העלות של קניית בית שווה לחוות טרטורים כאלה כל כמה שנים, יחד עם אובדן החופש, העצמאות והפרטיות שכרוך בהם.

כשהגיע אלינו דייר שמאוד רצה לשכור את הדירה אך הייתה לו בעיה עם המשכורות, הוא שילם את כל שכר הדירה לשנה מראש + הביא שני ערבים לחוזה.
אבל ממש, אין לי בעיה עם המשכורות.
הלוואי על כולם המשכורת השנתית שאני עושה. תאמין לי

אהה....אוקייי...
אבל איך זה פותר לי את הבעיה?
ממה שאני זוכר הדוח הוא שנתי ולא חודשי אז חודש של חוסר עבודה לא יופיע שם ישירות, מה שגם יבקשו את הדוח של שנה שעברה כי עוד אין דוח לשנה הזו.

כל עוד אתה גר בבתים של אנשים אחרים אתה תמיד תצטרך להתנצל ולהסביר כל פיפס בחיים שלך ששונה ממה שהם מכירים.
פתרון הגיוני הוא לקנות לעצמך בית ולהוריד ממך את העול הזה. יש לך מספיק הון עצמי כדי לקנות הרבה יותר מ"דירה פח" ולהיות חופשי ועצמאי במלוא מובן המילה.
לשיקולך אם העלות של קניית בית שווה לחוות טרטורים כאלה כל כמה שנים, יחד עם אובדן החופש, העצמאות והפרטיות שכרוך בהם.
בוא נגיד ככה—-
אם לפני שנה וחצי , עוד יכולתי להשתעשע עם המחשבה לשקול ולקנות דירה ישנה בבניין ישן
שאולי יעבור תמ”א בעתיד , ובכך אולי להקטין לי את סכום הקנייה (אין מה לעשות…אני כבר לא יכול לרכוש את דירת חלומותי)
אז היום, עם המלחמה עם אירן , ואחרי שהבנתי איך טילים יכולים לשבש לך את החיים (העיר שלי לא מפסיקה לחטוף)
אז אני כבר לא מסוגל בכלל לחשוב על האופציה של לקנות דירה בלי ממד!
זה אומר שאם אני לוקח את ההצעה שלך, ומתחיל להתכוונן לקניית דירה,
זה אומר שכבר המחיר קופץ במאות אלפי שקלים .

אז אם לפני שנה , שנה וחצי שהסתכלתי איכשהו על דירות ברמה נמוכה, לא מצאתי משהו ראוי
אז עכשיו עם ממד , אני בטח התרחקתי שנות אור מרכישה.

לכן, נראה לי שקניית דירה כבר לא רלוונטי אליי יותר …

מה גם שכפי שכתבתי, החוזה שלי מסתיים באוקטובר , ולכן אצטרך לקבל החלטה איפשהו בחודש אוגוסט
אז לא נראה לי שבפרק זמן כזה קצר, אני אצליח למצוא דירה, לעשות את כל הדברים שקשורים גם לקנייה ,
כמו עורך דין, יועץ משכנתאות, בנקים, משכנתא, שמאי, בדק בית וכו וכו ……ולעבור לשם באוקטובר הקרוב .
זה נשמע לי מהר מידי, בטח עם כל המלחמה הזו, שיכולה להימשך גם עוד חודש קל.
אז אני לא ממש חושב על קנייה .
אני חושב על איך לעוף מפה , במידה ובעלת הבית לא תסדר לי את הדירה למגורים (היא…המדינה….זה לא מעניין אותי כל כך)
עובדתית…אני לא רוצה להישאר ככה לגור .

וחוץ מזה, בוא נגיד שהייתי זורם איתך והייתי מתחיל לחפש מעכשיו דירה לקניה
—-אתה חושב שלבנק לא יפריע שלא עבדתי באפריל - מאי ??
כאילו, מה זה משנה “בעל בית” או “בנק”? אני אפגע משניהם באותה מידה…לא?

הרי בהחלט יכול להיות שהבנק לא יאשר לי משכנתא בסכום שאני יכולתי לקבל , אילו הייתי מראה לו שעבדתי שנה שלמה .

יש מצב שהבנק מסתכל גם על שנים אחורה, ואז הוא ייראה שאני עובד באופן סדיר והכל בסדר ?

נערך לאחרונה ב:
אני מבין, אבל יש לך בעיה כל שהיא נכון? בגלל זה פתחת את השרשור.
מה שאני אומר זה שלשלם את כל השכירות מראש יכול לפתור הרבה בעיות.

ערן, הכסף שלך גם ככה יושב ומעלה עובש בעו"ש/קרן כספית.
שלם לו מזומן שנה מראש, גם ככה תוכל למלא את הקופה מחדש (בגלל שלא תצטרך לשלם שכ"ד בשאר החודשים).
אני מצטערת על הנזק (היית שם כשזה קרה?) אבל זו אולי ההזדמנות שלך לאזור אומץ ולמצוא מיקום ודירה שתאהב יותר.
בהצלחה!

איך הייתם מגיבים לסיטואציה כזו?
אני אישית מגיב יותר טוב לכנות

היו לי שוכרים שלא עבדו תקופה
אפילו היה לי שוכר שהגיע אלי בכלל בלי עבודה ומצא עבודה רק חודש אחרי שנכנס

אני אישית בכלל לא רואה בעיה עם אדם שלקח חופש מהעבודה (גם לא חצי שנה או יותר)

כל עוד הוא יכול לתת ערבויות שהוא יוכל לעמוד בתשלומים

בדרכ אני אבקש פשוט ערב אחד או שניים עם שכר
וכמובן שצקים בנקאיים / תשלום מראש פוטרים את רוב החששות

כנראה שכן אריץ קצת בדיקות באינטרנט לראות שאין חובות הוצאות לפועל ודברים כאלה שאני מפספס
אבל הרבה מאוד מהחלטה שלי יתבסס על השיחת טלפון ואיך הבן אדם נשמע לי וכמה הוא כנה

דווקא סיפורים על כמה הוא הרוויח פעם 4 שנים אחורה או שהוע עובד עכשיו תוכ המלחמה פחות ישפיעו עלי מאשר פשוט להגיד לי שהוא החליט לקחת פסק זמן קטן לנוח מהתקופה האחרונה וזהו

אז תראה לו את המשכורות של כל השנה ותגיד לו שלקחת הפסקה של חודשיים מהעבודה.
העניין של ה3 חודשים זה לא חוק ברזל, זה סתם מה שאנשים עושים כדי להרגיש טוב עם עצמם.

אתה קצת דואג יותר מדי מדברים קטנים. תשחרר, הכל בסדר אתה תמצא דירה כמו שכולם מוצאים דירה.

בוא נגיד ככה—-
אם לפני שנה וחצי , עוד יכולתי להשתעשע עם המחשבה לשקול ולקנות דירה ישנה בבניין ישן
שאולי יעבור תמ”א בעתיד , ובכך אולי להקטין לי את סכום הקנייה (אין מה לעשות…אני כבר לא יכול לרכוש את דירת חלומותי)
אז היום, עם המלחמה עם אירן , ואחרי שהבנתי איך טילים יכולים לשבש לך את החיים (העיר שלי לא מפסיקה לחטוף)
אז אני כבר לא מסוגל בכלל לחשוב על האופציה של לקנות דירה בלי ממד!
זה אומר שאם אני לוקח את ההצעה שלך, ומתחיל להתכוונן לקניית דירה,
זה אומר שכבר המחיר קופץ במאות אלפי שקלים .

אז אם לפני שנה , שנה וחצי שהסתכלתי איכשהו על דירות ברמה נמוכה, לא מצאתי משהו ראוי
אז עכשיו עם ממד , אני בטח התרחקתי שנות אור מרכישה.

לכן, נראה לי שקניית דירה כבר לא רלוונטי אליי יותר …
לא יודע מהי "דירת חלומותיך", אבל אתה כותב שיש לך 1.6 מיליון שח, גם אם תשמור בצד חצי מיליון זה מספיק לדירה בשווי יותר מ-4 מיליון שח. יש המון דירות מאוד גדולות ברמה מאוד גבוהה (ועם ממד) במחיר הזה.
מה גם שכפי שכתבתי, החוזה שלי מסתיים באוקטובר , ולכן אצטרך לקבל החלטה איפשהו בחודש אוגוסט
אז לא נראה לי שבפרק זמן כזה קצר, אני אצליח למצוא דירה, לעשות את כל הדברים שקשורים גם לקנייה ,
כמו עורך דין, יועץ משכנתאות, בנקים, משכנתא, שמאי, בדק בית וכו וכו ……ולעבור לשם באוקטובר הקרוב .
זה נשמע לי מהר מידי, בטח עם כל המלחמה הזו, שיכולה להימשך גם עוד חודש קל.
אכן, תהליך של קניית בית לוקח הרבה זמן.
—-אתה חושב שלבנק לא יפריע שלא עבדתי באפריל - מאי ??
כאילו, מה זה משנה “בעל בית” או “בנק”? אני אפגע משניהם באותה מידה…לא?

הרי בהחלט יכול להיות שהבנק לא יאשר לי משכנתא בסכום שאני יכולתי לקבל , אילו הייתי מראה לו שעבדתי שנה שלמה .

יש מצב שהבנק מסתכל גם על שנים אחורה, ואז הוא ייראה שאני עובד באופן סדיר והכל בסדר ?
אין שום קשר בין השיקולים של בנקים לבין שיקולים של משכירי דירות.
למשכיר טיפוסי אין שום אינטרס לבדוק מי אתה ומה אתה. יש לו דירה אחת ויש מספיק שוכרים "רגילים" שמחפשים לשכור, הוא רק מחפש אחד כזה כמה שיותר רגיל וסולידי כדי לסגור איתו ולהיפטר מהכאב ראש הזה.
לבנק מגיעים כל יום אנשים ממגוון רקעים ומצבים אישיים ופיננסיים וזה התפקיד של הבנקאים להעריך מי אתה ומה רמת הסיכון שלך בתור לווה. זה ליטרלי התפקיד שלהם.
מעבר לזה ההבדל הכי חשוב הוא שעם הבנק אתה צריך להתמודד רק פעם אחת, עם משכירים צריך להתמודד כל כמה שנים (ולא בהכרח כשזה נוח לך, כמו שקורה לך עכשיו).

אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות דירה, יש לזה מחיר כלכלי גבוה ואתה צריך לשקול את זה לעומת האלטרנטיבה.
פשוט יש אנשים שמתאים להם לגור בשכירות, מהפוסט שלך נשמע שאצלך זה לא המצב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U שאלה לבעלי 3 נכסים ומעלה נדל"ן 46
שמוליק קיפוד לאומי דיגיטל שאלה לבעלי חשבון צרכנות פיננסית 52
A שאלה לבעלי חשבון מט"ח בבנק הדואר צרכנות פיננסית 1
ל שאלה לבעלי חשבון במיטב שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65

נושאים דומים

Back
למעלה