היי חברים,
אני מניח שחלק מכיר אותי כבר מהעבר, וחלק לא.
בכל אופן,מי שלא מכיר אותי , אז לשם הדיון , אני עצמאי בתחום האנימציה.
אני עובד לפעמים מהבית, עובד לפעמים מהמשרד של החברה…אין לי עובדים או סחורה או בלאי או משכורות …..
אני פשוט עצמאי מהסוג השונה
אז המצב שלי הוא כזה:
אני גר כבר המון המון שנים בדירה שכורה (דירת פח) , וכבר המון שנים אני מייחל לעזוב, אבל כל פעם דוחה ודוחה מכל מיני סיבות.
בשבוע שעבר, לצערי, הרחוב שלי קיבל טיל ומההדף נגרם נזק לדירה (בעיקר, ניפוץ חלונות ,שמשות …..לצערי, המון עוברים זאת במדינה )
אז זו לא דירה שאי אפשר לגור בה, אבל בהחלט לא הכי נעים פה, והיא בהחלט צריכה לעבור תיקון .
כמובן שבעלת הבית מודעת והיא כבר התחילה לטפל בזה, אבל יש כל כך הרבה בניינים שצריכים תיקונים, שנראה לי שכל הבירוקרטיה הזו הולכת לקחת זמן!!
אנחנו כמה ימים אחרי המתקפה, ואפילו לא הגיע אליי שמאי להעריך את הנזק ואין לי מושג מתי זה בכלל ייקרה !
בכל אופן, אני כבר מתחיל להריץ תסריטים קדימה , ואמרתי לעצמי שאם אראה בשבועות הקרובים ששום דבר לא מתקדם והדברים פה לא מתוקנים ,
אז אין שום מצב שאני אוכל להישאר ולגור פה ואצטרך לחשוב על מעבר .
באוקטובר מסתיים לי החוזה….אז אני אנסה למשוך עד אז …..ואז פשוט אעבור .
בכל אופן, יש לי בעיה—— (מבחינתי, היא ממש לא בעיה , אבל היא בטח תהווה בעיה לאחרים )
ואני אסביר :
מתחילת 2023 ועד מרץ 2024, הייתי בפרוייקט מאוד תובעני ומתיש שלאחריו כבר תיכננתי מבעוד מועד,
שאני עושה קצת “עצירה” ולוקח קצת “פאוזה”.
אז היות ואני יכול להרשות לעצמי לקחת “ברייק” מתי שבא לי בחיים, אז החלטתי בחודש אפריל - מאי פשוט לא לעבוד !
כמובן שהיו לי הצעות עבודה ויכולתי לעבוד אם רק הייתי רוצה, אבל בחרתי שלא.
אני יודע שזה נשמע בימינו לא סביר, אבל אין לי מחויבות לאף אחד חוץ מלעצמי…אין לי חובות , אין לי איזה משכנתא חונקת שאני צריך לשלם…
אין לי ילדים שאני צריך להאכיל …..
אז ממש לא ראיתי בעיה לקחת קצת חופש , למלא מצברים ולחזור אחר כך בכוחות מחודשים לעוד שנים של עבודה
.
אני חושב שהרבה מקנאים בי שככה סתם באמצע החיים, אני פשוט יכול לעשות “פאוזה”!
אז כאמור, לקחתי חופש באפריל ומאי וזה היה באמת החלטה מדהימה .
בכל אופן, אתמול כשהתחלתי לגלגל את הרעיון הזה של המעבר דירה ,
חשבתי שאולי המהלך הזה יהווה עבורי מכשול !
ואני אסביר :
נגיד לקראת אוגוסט (3 חודשים לפני סיום החוזה הנוכחי שלי בדירה ) אני אתחיל לחפש דירה אחרת..
אז אני עלול להגיע למצב שבעל הבית שלי, יירצה לראות הכנסה של 3 חודשים אחורה…נכון??
עכשיו היות ואני מקבל (שוטף+) אז בעצם כרגע ביוני ההכנסה שלי 0…..וגם ביולי ההכנסה תהיה 0 .
אגב, עכשיו ביוני, שרוב המדינה לא עובדת בגלל המלחמה , אני דווקא כן עובד כל יום (מה שמראה שבאמת יש לי תמיד עבודה )
אבל חשוב לי לציין שאת המשכורת הזו של יוני,
אני כמובן אראה רק באוגוסט (כי כאמור אני עובד שוטף+) ………
אבל בעצם מאוגוסט הכל יחזור להיות כרגיל בעו”ש כי כבר כל חודש בעצם תהיה הכנסה (כי כבר לא תהיה משמעות לשוטף + אם אני כבר עכשיו ביוני עובד כרגיל ֿ)
הבעיה אצלי בחשבון העו”ש שלי (רק בנראות) היא בעצם רק ב….. “יוני ו…..יולי”!
ששם כאמור אין הכנסה.
אז בעצם , מה אני אמור להגיד לבעל הבית , אם הוא יבקש ממנו לראות “3 חודשים אחורה”!?
חשוב לי שוב להדגיש —
מבחינה כלכלית אני באמת לא מודאג, כי כאמור אני עובד באמת יפה (לא רק השנה, אלא כל השנים אחורה)
אני לא במינוס בחשבון העו”ש שלי ,
יש לי בצד 1.6 מיליון שקל …….זה לא שאני הולך להיות הומלס.
אבל בתחושה שלי, אני קצת מתבאס לחשוב שכל דירה שארצה, הקטע הזה של החודשיים חופש שלקחתי,
פתאום יכול להדליק “נורה אדומה” אצל בעל הבית!
כי בתכלס הוא לא מכיר אותי בכלל , אולי הוא חושב שאני סתם עובד עליו עם הקטע הזה של “הברייק” שלקחתי מיוזמתי ?
הוא לא באמת מכיר אותי כדי לדעת שאני בטוח מבחינה כלכלית, הוא גם לא יודע שאני עובד כל מתי שאני רק רוצה (וההוכחה
זה ממש עכשיו ביוני שרוב האנשים בבתים ואני דווקא כן עובד)
הוא גם בכלל לא יודע שיש לי הון כזה מכובד בצד (אני ממש לא מתכוון לחשוף את ההון שלי בפניי בעל הבית….זה פרטי שלי בלבד !! )
אז מה אני אמור לעשות??
אין לי עכשיו סבלנות כל פעם שאני אלך לראות לראות דירה ,
שאני אצטרך להגיע מעמדה נחותה או עם חוסר ביטחון
ואני אצטרך להשתבלל מול כל בעל בית, או “להתנצל”, כאילו אני מחפש איזה נדבה רק בגלל הפאקינג חודשיים
שלקחתי חופש מיוזמתי בלבד…..בהחלטה מודעת שלי ומתוך חוזקה !
אז שאלה לבעלי הבתים—-
איך הייתם מגיבים לסיטואציה כזו?
ואיך לדעתכם זה ניתן לפיתרון .
איך אתם הייתם נוהגים כבעלי הנכס אם הייתי מגיע אליכם
תודה
אני מניח שחלק מכיר אותי כבר מהעבר, וחלק לא.
בכל אופן,מי שלא מכיר אותי , אז לשם הדיון , אני עצמאי בתחום האנימציה.
אני עובד לפעמים מהבית, עובד לפעמים מהמשרד של החברה…אין לי עובדים או סחורה או בלאי או משכורות …..
אני פשוט עצמאי מהסוג השונה
אז המצב שלי הוא כזה:
אני גר כבר המון המון שנים בדירה שכורה (דירת פח) , וכבר המון שנים אני מייחל לעזוב, אבל כל פעם דוחה ודוחה מכל מיני סיבות.
בשבוע שעבר, לצערי, הרחוב שלי קיבל טיל ומההדף נגרם נזק לדירה (בעיקר, ניפוץ חלונות ,שמשות …..לצערי, המון עוברים זאת במדינה )
אז זו לא דירה שאי אפשר לגור בה, אבל בהחלט לא הכי נעים פה, והיא בהחלט צריכה לעבור תיקון .
כמובן שבעלת הבית מודעת והיא כבר התחילה לטפל בזה, אבל יש כל כך הרבה בניינים שצריכים תיקונים, שנראה לי שכל הבירוקרטיה הזו הולכת לקחת זמן!!
אנחנו כמה ימים אחרי המתקפה, ואפילו לא הגיע אליי שמאי להעריך את הנזק ואין לי מושג מתי זה בכלל ייקרה !
בכל אופן, אני כבר מתחיל להריץ תסריטים קדימה , ואמרתי לעצמי שאם אראה בשבועות הקרובים ששום דבר לא מתקדם והדברים פה לא מתוקנים ,
אז אין שום מצב שאני אוכל להישאר ולגור פה ואצטרך לחשוב על מעבר .
באוקטובר מסתיים לי החוזה….אז אני אנסה למשוך עד אז …..ואז פשוט אעבור .
בכל אופן, יש לי בעיה—— (מבחינתי, היא ממש לא בעיה , אבל היא בטח תהווה בעיה לאחרים )
ואני אסביר :
מתחילת 2023 ועד מרץ 2024, הייתי בפרוייקט מאוד תובעני ומתיש שלאחריו כבר תיכננתי מבעוד מועד,
שאני עושה קצת “עצירה” ולוקח קצת “פאוזה”.
אז היות ואני יכול להרשות לעצמי לקחת “ברייק” מתי שבא לי בחיים, אז החלטתי בחודש אפריל - מאי פשוט לא לעבוד !
כמובן שהיו לי הצעות עבודה ויכולתי לעבוד אם רק הייתי רוצה, אבל בחרתי שלא.
אני יודע שזה נשמע בימינו לא סביר, אבל אין לי מחויבות לאף אחד חוץ מלעצמי…אין לי חובות , אין לי איזה משכנתא חונקת שאני צריך לשלם…
אין לי ילדים שאני צריך להאכיל …..
אז ממש לא ראיתי בעיה לקחת קצת חופש , למלא מצברים ולחזור אחר כך בכוחות מחודשים לעוד שנים של עבודה
.
אני חושב שהרבה מקנאים בי שככה סתם באמצע החיים, אני פשוט יכול לעשות “פאוזה”!
אז כאמור, לקחתי חופש באפריל ומאי וזה היה באמת החלטה מדהימה .
בכל אופן, אתמול כשהתחלתי לגלגל את הרעיון הזה של המעבר דירה ,
חשבתי שאולי המהלך הזה יהווה עבורי מכשול !
ואני אסביר :
נגיד לקראת אוגוסט (3 חודשים לפני סיום החוזה הנוכחי שלי בדירה ) אני אתחיל לחפש דירה אחרת..
אז אני עלול להגיע למצב שבעל הבית שלי, יירצה לראות הכנסה של 3 חודשים אחורה…נכון??
עכשיו היות ואני מקבל (שוטף+) אז בעצם כרגע ביוני ההכנסה שלי 0…..וגם ביולי ההכנסה תהיה 0 .
אגב, עכשיו ביוני, שרוב המדינה לא עובדת בגלל המלחמה , אני דווקא כן עובד כל יום (מה שמראה שבאמת יש לי תמיד עבודה )
אבל חשוב לי לציין שאת המשכורת הזו של יוני,
אני כמובן אראה רק באוגוסט (כי כאמור אני עובד שוטף+) ………
אבל בעצם מאוגוסט הכל יחזור להיות כרגיל בעו”ש כי כבר כל חודש בעצם תהיה הכנסה (כי כבר לא תהיה משמעות לשוטף + אם אני כבר עכשיו ביוני עובד כרגיל ֿ)
הבעיה אצלי בחשבון העו”ש שלי (רק בנראות) היא בעצם רק ב….. “יוני ו…..יולי”!
ששם כאמור אין הכנסה.
אז בעצם , מה אני אמור להגיד לבעל הבית , אם הוא יבקש ממנו לראות “3 חודשים אחורה”!?
חשוב לי שוב להדגיש —
מבחינה כלכלית אני באמת לא מודאג, כי כאמור אני עובד באמת יפה (לא רק השנה, אלא כל השנים אחורה)
אני לא במינוס בחשבון העו”ש שלי ,
יש לי בצד 1.6 מיליון שקל …….זה לא שאני הולך להיות הומלס.
אבל בתחושה שלי, אני קצת מתבאס לחשוב שכל דירה שארצה, הקטע הזה של החודשיים חופש שלקחתי,
פתאום יכול להדליק “נורה אדומה” אצל בעל הבית!
כי בתכלס הוא לא מכיר אותי בכלל , אולי הוא חושב שאני סתם עובד עליו עם הקטע הזה של “הברייק” שלקחתי מיוזמתי ?
הוא לא באמת מכיר אותי כדי לדעת שאני בטוח מבחינה כלכלית, הוא גם לא יודע שאני עובד כל מתי שאני רק רוצה (וההוכחה
זה ממש עכשיו ביוני שרוב האנשים בבתים ואני דווקא כן עובד)
הוא גם בכלל לא יודע שיש לי הון כזה מכובד בצד (אני ממש לא מתכוון לחשוף את ההון שלי בפניי בעל הבית….זה פרטי שלי בלבד !! )
אז מה אני אמור לעשות??
אין לי עכשיו סבלנות כל פעם שאני אלך לראות לראות דירה ,
שאני אצטרך להגיע מעמדה נחותה או עם חוסר ביטחון
ואני אצטרך להשתבלל מול כל בעל בית, או “להתנצל”, כאילו אני מחפש איזה נדבה רק בגלל הפאקינג חודשיים
שלקחתי חופש מיוזמתי בלבד…..בהחלטה מודעת שלי ומתוך חוזקה !
אז שאלה לבעלי הבתים—-
איך הייתם מגיבים לסיטואציה כזו?
ואיך לדעתכם זה ניתן לפיתרון .
איך אתם הייתם נוהגים כבעלי הנכס אם הייתי מגיע אליכם
תודה
נערך לאחרונה ב: