• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא omers66
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

omers66

משתמש סולידי
דירוג
8
אהלן, בן 29 שעומד לעשות את רכישותי העצמאיות הראשונות בשוק ההון.
פתחתי חשבון מסחר בבנק הפועלים ויש כמה דברים לא ברורים לי בעת ניסיון רכישה של קרן סל (לא ביצעתי רכישה עדין).
כשאני מנסה לרכוש קרן סל מסוימת אני מגיע למסך כמצורף בתמונה:
קישור לתמונה:
https://imgur.com/JwYSlZP
sRzWNgd

מה שלא ברור לי הם הדברים הבאים:
1) בצד שמאל יש טבלה עם "הצעות למכירה" ו"הצעות לקניה" הנקובות בשער מכירה/קניה וכמות יחידות וזה מתורגם למחיר בשקלים.
האם הצעות אלו הם הצעות של סוחרים כמוני המבקשים למכור ו/או לקנות יחידות בקרן?
2) המערכת מבקשת ממני הוראת קניה בסכום של שקלים או במספר יחידות, האם כאשר אני אבקש למדל לקנות במחיר X, המערכת תחפש סוחר אחר שמוכר מספר מקסימלי של יחידות שנכנסות ב X שהזנתי?
3) אם אני מבקש לקנות על פי כמות יחידות Y, איך מובטח לי שאכן אקנה מספר יחידות Y במחיר הגיוני (מחיר השער) ולא ממישהו שמוכר במחיר מופקע?

--------------------------------------------------------------------------------------------
שאלה נוספת לגבי קרנות הסל האיריות של ISHARES הנסחרות בארץ.
1) האם כאשר אני רוכש יחידות בקרנות אלו, אני בעצם רוכש את אותו המוצר המקורי הנסחר בבורסה של לונדון?
כלומר, היחידות שאני רוכש בארץ והיחידות שסוחר רוכש בבורסה בלונדון הן חלק מאותה עוגה?
2) כשאני מסתכל במאיה על הקרן העוקבת אחרי מדד ה S&P 500, כתוב שם:
שווי אחזקות בחשבון מסלקת הבורסה ביורוקליר:
112,391אלפי ₪

כשאני נכנס לאתר ishares.com ומסתכל על אותו המוצר (לכאורה?) כתוב שם ששווי האחזקות הוא 299$ (במיליוני דולרים אני מניח?)
האם הנתון המאיה מתייחס רק לשווי האחזקות שנרכשו בארץ? האם הנתון ב ishares.com מתייחס בחו"ל?
3) באופן כללי, אם הקרנות האיריות משלמות רק 15% מס דיבידנד + 25% מס רווח במימוש לעומת המוצרים הסינטטים הישראלים בהם משלמים 15% + 25%, איזה סיבה יש לי בכלל לקנות את המוצר הסינטטי הישראלי?

אשמח ממש לתשובות
תודה
סופש נעים

נערך לאחרונה ב:
ברוך הבא.
) בצד שמאל יש טבלה עם "הצעות למכירה" ו"הצעות לקניה" הנקובות בשער מכירה/קניה וכמות יחידות וזה מתורגם למחיר בשקלים.
האם הצעות אלו הם הצעות של סוחרים כמוני המבקשים למכור ו/או לקנות יחידות בקרן?
ההצעות הן של גם סוחרים וגם של עושה השוק (אם יש לקרן הזאת).
) המערכת מבקשת ממני הוראת קניה בסכום של שקלים או במספר יחידות, האם כאשר אני אבקש למדל לקנות במחיר X, המערכת תחפש סוחר אחר שמוכר מספר מקסימלי של יחידות שנכנסות ב X שהזנתי?
אתה צריך להגדיר שער (או אחוז מהבסיס) ואז או לבחור סכום או מספר יחידות. הסכום = שער x מספר היחידות (עם עיגול למטה).
אם אני מבקש לקנות על פי כמות יחידות Y, איך מובטח לי שאכן אקנה מספר יחידות Y במחיר הגיוני (מחיר השער) ולא ממישהו שמוכר במחיר מופקע?
אתה קונה כשהמחיר מגיע או יורד מהלימיט שהגדרת. אם היו מספיק יחידות מוצעות, זה יתבצע בפעם אחת. אם רק חלק, הפקודה תתבצע בכמה חלקים בכל פעם שהמחיר יירד לשער שהגדרת.

האם כאשר אני רוכש יחידות בקרנות אלו, אני בעצם רוכש את אותו המוצר המקורי הנסחר בבורסה של לונדון?
כן. זאת אותה הקרן רק שבארץ היא נסחרת בשקלים וחוסכת לך המרות מט"ח.
כלומר, היחידות שאני רוכש בארץ והיחידות שסוחר רוכש בבורסה בלונדון הן חלק מאותה עוגה?
בדיוק.
אם הקרנות האיריות משלמות רק 15% מס דיבידנד + 25% מס רווח במימוש לעומת המוצרים הסינטטים הישראלים בהם משלמים 15% + 25%, איזה סיבה יש לי בכלל לקנות את המוצר הסינטטי הישראלי?
אם אתה רוצה להיות פטריוט ולתרום דמי ניהול לחברות מקומיות למשל.
וברצינות, יש הבדל במיסוי על הרווחים. בישראליות זה 25% על הרווח הריאלי (צמוד למדד). בבלאקרוק הריאלי מתייחס לשער הדולר. תבדוק לגבי כל קרן בנפרד מה כתוב בתשקיף שלה כדי להיות בטוח.

אלוף. ממש תודה על התשובות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שאלה פרקטית בנוגע להיחלשות השקל שוק ההון 164
CyberBear שאלה פרקטית - תיעוד הוצאות ב Gift Cards שונים צרכנות פיננסית 13
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה