• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה על איחוד חשבונות בנק

• פותח הנושא פותח הנושא BookSa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

BookSa

משתמש רשום
דירוג
0
אבא שלי ז"ל נפטר.
לפני שנפטר היו להורים שלי 3 חשבונות בנק באותו בנק: חשבון1 משותף לאבא ולאמא, חשבון2 רק של אמא, חשבון3 רק של אבא.
מעולם לא הבנתי למה הם הפרידו וגם הם לא ידעו להסביר. (הסיסמאות לחשבונות היו גם אצלי וגם לא ראיתי סיבה שיכולתי להבין)
עכשיו שאבא שלי נפטר, וגם כל חלוקת הירושה הסתיימה, אני חושבת שכדאי לאחד את החשבונות כי זה מקשה עליי את הניהול של החשבונות (אני זאת שמנהלת ועוקבת. אמא שלי עוסק מורשה אז להגיש כל שנה שלושה טפסי 867 ולעקוב שהרואה חשבון מכניס הכל נכון, לעשות קיזוזי רווח והפסד ועוד).
האם יש חיסרון בלאחד את החשבונות? האם מידע מהעבר יימחק ולא תהיה לנו גישה אליו? למשל פתאום מס הכנסה ירצו לעשות לאמא שלי הצהרת הון (אחת ל7 שנים זה קורה אוטומטית) - האם זה יכול להוות בעיה מבחינת מסמכים שיהיה צריך?

משתתפת בצערך!
היו להורים שלי 3 חשבונות בנק באותו בנק: חשבון1 משותף לאבא ולאמא, חשבון2 רק של אמא, חשבון3 רק של אבא.
גם אני לא מבינה את זה אבל כבר נתקלתי בכך אצל הבן שלי ואשתו. חוץ מבלגן אני לא רואה שום דבר טוב בזה.
שלושת החשבונות היו עו"ש פרטי או שאחד מהם הוא עסקי (של אמא שלך)? ואולי גם לאבא היה עסק וזה היה ח-ן עסקי שלו?
אם כולם פרטיים אז תבדקי בבנק איך לאחד אותם, אבל אולי כדאי לבדוק כדאיות של ח-ן אחד עסקי ואחד פרטי כדי שיהיה קל יותר להפריד בין הוצאות עסק והוצאות בית.

כשאדם נפטר החשבון שלו נסגר אלא אם כן יש שם עוד שותפים. כל עוד יש מנהל עזבון בתוקף (אם יש) מנהל העזבון יכול למלא את טפסי הבנק ולהמשיך לנהל את החשבון עד לסיום המינוי, בד"כ המינוי הוא לשנתיים ואז הגישה לחשבון נחסמת. אם אין מנהל עזבון אבל היה אפוטרופוס אז בד"כ יש לאפוטרופוס גישה עד 90 יום מהפטירה. אני מציע לכם כל עוד יש גישה לחשבון לשמור תיעוד רחב ככל האפשר - רשימת תנועות הכי אחורה שניתן, כל ההודעות מהבנק, אם יש חשבון השקעות אז להוציא דו"ח שכבות, ואחרי זה לחלק את כל הכסף שבחשבון. צריך לבטל את כל הוראות הקבע היוצאות אבל גם את הנכנסות - באיזה שהוא שלב הבנק לא יסכים לקבל תשלומים לחשבון. אם יש פקדונות עם תחנות יציאה אז תתנו הוראה ליציאה בתחנה הקרובה, אחרי זה כבר לא תוכלו לתת הוראות.

צריך לזכור שהנהנה בחשבון הוא כנראה האבא בלבד, זה אומר שעפ"י חוקי הלבנת הון אסור לכם להשתמש בחשבון לשום צורך פרט להוצאת הכספים ולחלוקתם לפי צו ירושה/צו קיום צוואה.

כשאדם נפטר החשבון שלו נסגר אלא אם כן יש שם עוד שותפים
כאחת שהיתה שותפה בחשבון הוריה, אני אדייק עוד קצת:
כשאמא שלי נפטרה, החשבון המשיך להתנהל כסידרו לאחר שכל הילדים חתמו על ויתור הירושה למען האבא.
כשאבא שלי נפטר, ועל אף שהייתי רשומה כשותפה, כל הוצאה עד לצו הירושה היתה חייבת אישור של פקיד הבנק. עד לקבלת הצו (לקח כמה חודשים) סידרתי ושילמתי את כל החשבונות מול הגורמים השונים (רשות מקומית, מנויים שונים וכן הלאה) ומה שנותר זה לחלק את הכסף שנותר לפי צו הירושה ולסגור את החשבון.

לא יודע למה ל - אבא היה חשבון נפרד...
יכול להיות שאמא בכובע "עוסק מורשה" עם חשבון עסקי נפרד וחשבון משותף של הבית?
זה בדרך כלל סידור שמציעים לבעלי עסקים כדי לשמור על הפרדה בין בית לעסק וכדי שיהיה ברור אם העק מכניס לבית או לוקח מהבית.
במקרה שכזה, ייתכן שהחשבון הנפרד של אמא יצטרך להמשיך באותה מתכונת עם הפרדה של בית/ עסק.

ראשית, משתתף בצערך על פטירתו של אבא

שנית, ניסית לאפיין לפי התנועות של כל חשבון מה איפיין אותו?
אולי היו לכל אחד ממון בירושה או משהו כזה שלא רצה שיעבור אוטומאטי אחר הפטירה לבן/בת הזוג אלא לילדים
או שאולי היו הכנסות שלא רצו לדווח עליהם לכל מקום שדורש חשבונות עו"ש....

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
TheOneTech שאלה לגבי איחוד חבילות במשלוח מאליאקספרס אוף טופיק 4
S שאלה לגבי איחוד של ניירות ערך מחשבון שלא שלי עם חשבון שכן שוק ההון 3
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65

נושאים דומים

Back
למעלה