• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי

• פותח הנושא פותח הנושא D_Kol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

D_Kol

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
התחתנתי ממש לאחרונה ואני רוצה לפתוח תוכנית חסכון ארוכת טווח לאשתי ולי.
אני עובד בתור שכיר וגם כעצמאי ויש לי קרן השתלמות ממקום העבודה וגם קרן השתלמות כעצמאי (שלא כלכך פעילה, יש לי בה 11 אלף ש"ח).

אני רוצה לפתוח קופה להשקעה ולשים בה סכום חדפ של 5000 ש"ח ובנוסף להפקיד אליה כ 500 ש"ח כל חודש.

מה מהאפשרויות הבאות מומלץ? (אגב אני לקוח בהראל)
פתיחת קרן השתלמות נוספת בתור עצמאי (אם זה בכלל אפשרי) ולהפקיד לשם?
פתיחת קופת גמל להשקעה?
הפקדה לקרן ההשתלמות העצמאית שלי הקיימת?

ממה שקראתי אני לא כלכך מבין למה לפתוח קופת גמל להשקעה על פני קרן השתלמות אם בשתיהן אפשר לבחור מגוון מסלולים אבל בקרן השתלמות אחרי 6 שנים ניתן למשוך ללא מס של 25% ?

תודה מראש

שלום,
התחתנתי ממש לאחרונה ואני רוצה לפתוח תוכנית חסכון ארוכת טווח לאשתי ולי.
אני עובד בתור שכיר וגם כעצמאי ויש לי קרן השתלמות ממקום העבודה וגם קרן השתלמות כעצמאי (שלא כלכך פעילה, יש לי בה 11 אלף ש"ח).

אני רוצה לפתוח קופה להשקעה ולשים בה סכום חדפ של 5000 ש"ח ובנוסף להפקיד אליה כ 500 ש"ח כל חודש.

מה מהאפשרויות הבאות מומלץ? (אגב אני לקוח בהראל)
פתיחת קרן השתלמות נוספת בתור עצמאי (אם זה בכלל אפשרי) ולהפקיד לשם?
פתיחת קופת גמל להשקעה?
הפקדה לקרן ההשתלמות העצמאית שלי הקיימת?

ממה שקראתי אני לא כלכך מבין למה לפתוח קופת גמל להשקעה על פני קרן השתלמות אם בשתיהן אפשר לבחור מגוון מסלולים אבל בקרן השתלמות אחרי 6 שנים ניתן למשוך ללא מס של 25% ?

תודה מראש
בקרן השתלמות כעצמאי יש לך הטבת מס כפולה: גם פטור ממס רווחי הון אם המשיכה מתבצעת כעבור שש שנים מהפתיחה, אבל גם הטבת מס בהפקדה (4.5% אם אני זוכר נכון, עם תקרה מסויימת). בנוסף, לאדם הפשוט קל יותר להשיג דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות (למשל, דרך סידור של מקומות עבודה או מועדוני חברים).

זה הפתרון הנכון כאן. אם היית מדבר על סכומים של מעבר ל 19 אלף ש"ח בשנה (שזה בערך תקרת ההפקדה לעצמאיים שמעניקה פטור ממס רווחי), אולי פתרון אחר היה מתאים.

בקרן השתלמות כעצמאי יש לך הטבת מס כפולה: גם פטור ממס רווחי הון אם המשיכה מתבצעת כעבור שש שנים מהפתיחה, אבל גם הטבת מס בהפקדה (4.5% אם אני זוכר נכון, עם תקרה מסויימת)
לא אם אתה מנצל את הטבת המס כשכיר.
הטבת מס על ההפקדה אפשר לקבל רק על אחד מהם.

לא אם אתה מנצל את הטבת המס כשכיר.
הטבת מס על ההפקדה אפשר לקבל רק על אחד מהם.
להבנתי זה לא לגמרי מדויק.
בזמן ההפקדה, הפקדה כשכיר מקטינה את הטבת המס בהפקדה לעצמאי אולם אינה מבטלת אותה לגמרי.
במשיכה, לכל אחת מהקרנות (עצמאי ושכיר) יש פטור נפרד ממס על הרווחים שמקורם בהפקדות עד התקרה.
ראה כאן תחת הפסקה שדנה בעובדים שהם גם עצמאים וגם שכירים.

להבנתי זה לא לגמרי מדויק.
בזמן ההפקדה, הפקדה כשכיר מקטינה את הטבת המס בהפקדה לעצמאי אולם אינה מבטלת אותה לגמרי.
צודק.
זה לא מבטל לגמרי רק כמעט לגמרי (ההפרש בין התקרות יחסית זניח).
במשיכה, לכל אחת מהקרנות (עצמאי ושכיר) יש פטור נפרד ממס על הרווחים שמקורם בהפקדות עד התקרה.
נכון.
זה גם מה שאמרתי.

צודק.
זה לא מבטל לגמרי רק כמעט לגמרי (ההפרש בין התקרות יחסית זניח).
זה להבנתי גם לא מדויק. לא מדובר על התקרות להפקדה אלא התקרות להכנסה. התקרה להכנסה כעצמאי (ב-2025) היא 293,397 ש"ח והתקרה להכנסה כשכיר היא 188,544. ההפרש בין התקרות הוא 104,853 ומתוך זה העצמאי מקבל ניכוי של 4.5% שהם 4,718 שח. אם המס השולי של השכיר עומד על 50% מדובר על הטבה של כ-2,360 שח.

זה להבנתי גם לא מדויק. לא מדובר על התקרות להפקדה אלא התקרות להכנסה. התקרה להכנסה כעצמאי (ב-2025) היא 293,397 ש"ח והתקרה להכנסה כשכיר היא 188,544. ההפרש בין התקרות הוא 104,853 ומתוך זה העצמאי מקבל ניכוי של 4.5% שהם 4,718 שח. אם המס השולי של השכיר עומד על 50% מדובר על הטבה של כ-2,360 שח.
בסופו של דבר זה אותו דבר. זה פשוט עניין של חישוב.
הנקודה שלי הייתה שאין הטבת מס כפולה ולכן השאלה החשובה היא - אחרי שניצלת את כל התקרה כשכיר (של הפקדה/הכנסה איך שלא תקרה לזה), מה גובה ההטבה שאתה כבר יכול לקבל על הפקדות כעצמאי?
אתה מדבר על הפקדה של כ 4700 ש"ח אל מול הפקדה של כמעט 190 אלף ש"ח בתור שכיר.
וגם זה, רק בהנחה שיש לך הכנסות *כעצמאי* של מעל 104 אש"ח בשנה.

בסוף מדובר בסכום יחסית קטן לעומת ההטבה הכללית של קה"ש (כלומר מההטבה אם היית מפקיד רק כעצמאי או רק כשכיר), ורחוק מאוד ממשהו שהייתי מגדיר "הטבת מס כפולה".

אם מדובר בהשקעה לטווח ארוך מאוד, למה שלא תשקול את האפשרות לפתוח תיק מסחר עצמאי ולקנות מדדים גלובליים?
אבל מצד שני אין הטבות מס, אז אולי כדאי קודם לנצל את הטבות המס בהפקדות לקופת גמל להשקעה, אבל לא תוכל לקזז הפסדים אבל תוכל לקבל הלוואה.
אבל אומרים שהטבות המס מתגמדות בהשוואה לדמי הניהול שאוכלים לך את התשואה וזה נותן יתרות לניהול אישי כשרוכשים קרן זולה עוקבת מדד מפוזר.

אולי אחד המבינים פה בפורום יבהיר את הנושא.

אם מדובר בהשקעה לטווח ארוך מאוד, למה שלא תשקול את האפשרות לפתוח תיק מסחר עצמאי ולקנות מדדים גלובליים?
+1

אבל מצד שני אין הטבות מס
ומצד שלישי, ההטבה נעה בין זניחה לבין לא משתלמת בהשקעה לטווח ארוך.

אבל אומרים שהטבות המס מתגמדות בהשוואה לדמי הניהול שאוכלים לך את התשואה וזה נותן יתרות לניהול אישי כשרוכשים קרן זולה עוקבת מדד מפוזר.
נכון.

אולי אחד המבינים פה בפורום יבהיר את הנושא
אין מה להבהיר, סיכמת את זה נכון - לטווח ארוך עדיף תיק עצמאי למרות הטבת המס, כי לאורך זמן דמי הניהול אוכלים את ההטבה

אמממ, מה???
עבור שכיר יש תקרת הכנסה של 188,544 שהפקדת מעסיק עד 7.5% ממנה היא בעצם ניכוי אצל העובד, כלומר לא נכללת בשכר החייב במס.
כלומר 14,141 שקל.

לשכיר ועצמאי יש תקרה משותפת של 293,397 שקל.
מתוך יתרת התקרה שלא הופקד עבורה כשכיר ניתן לקבל עבור עצמאי עד 4.5% ניכוי.
כלומר בעל עסק זעיר שמכניס 100 אלף שקל בעסק.
יכול בלי קשר לשאלה אם המעסיק מפריש לו להשלמות, להפקיד 4,500 ולקבל ניכוי עליהם.

מכיוון שאצל עוד מדובר על 7.5%, אז כמובן שעדיף שההפקדות יהיו בתור עובד עד המירב האפשרי

אמממ, מה???
עבור שכיר יש תקרת הכנסה של 188,544 שהפקדת מעסיק עד 7.5% ממנה היא בעצם ניכוי אצל העובד, כלומר לא נכללת בשכר החייב במס.
כלומר 14,141 שקל.
סליחה, צודק.

בסופו של דבר זה אותו דבר. זה פשוט עניין של חישוב.
הנקודה שלי הייתה שאין הטבת מס כפולה ולכן השאלה החשובה היא - אחרי שניצלת את כל התקרה כשכיר (של הפקדה/הכנסה איך שלא תקרה לזה), מה גובה ההטבה שאתה כבר יכול לקבל על הפקדות כעצמאי?
וגם זה, רק בהנחה שיש לך הכנסות *כעצמאי* של מעל 104 אש"ח בשנה.

בסוף מדובר בסכום יחסית קטן לעומת ההטבה הכללית של קה"ש (כלומר מההטבה אם היית מפקיד רק כעצמאי או רק כשכיר), ורחוק מאוד ממשהו שהייתי מגדיר "הטבת מס כפולה".
כמו שכבר ירח אפל כבר כתב, זה לא נכון (ולא מה שכתבתי).
שכיר שהוא גם עצמאי ויש לו שכר של 188,544 (או יותר) כשכיר בגינו מפקיד המעסיק לקרן השתלמות ויש לו כעצמאי הכנסות נוספות של לפחות 105,000 ש"ח, יכול להפקיד עד כ-4,700 ש"ח לקרן השתלמות במעמד עצמאי ולקבל ניכוי עבורן. בהנחה שהמס השולי שלו עומד על 50% הוא ייהנה מהטבת מס של כ-2,300 שח. אם הכנסתו כעצמאי קטנה מ-105,000 ש"ח הוא יכול לקבל ניכוי על 4.5% מהכנסתו זו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
O שאלה לגבי הרכב נכסי קרן כספית שוק ההון 6
A שאלה לגבי קרן נאמנות (או קרן סל) סנטטית שוק ההון 12
ל שאלה לגבי קרן מחכה S&P שוק ההון 2
ttmoon שאלה לגבי חשבון השקעות עצמאי אל מול קרן השתלמות (מעבר להפקדות מעסיק) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L שאלה לגבי קרן בלאקרוק ACWI שוק ההון 3
M שאלה לגבי קרן השתלמות ותיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S שאלה לגבי קרן vxus שוק ההון 36
N שאלה לגבי קרן השתלמות צרכנות פיננסית 12
N שאלה לגבי קרן פנסיה/ביטוח מנהלים. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
4 שאלה לגבי קרן מחקה קרן סלnasdaq100 ptf 5127766 שוק ההון 1
R שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 9
M שאלה לגבי קרן מחקה vt שוק ההון 27
S שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 12
M שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 26
yuvalnsn שאלה לגבי קרן השתלמות מחקה מדד שוק ההון 4
E קרן השתלמות (שאלה לגבי המעסיק) שוק ההון 8
unrealx שאלה לגבי רכישת קרן מחקה שוק ההון 2
S שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 29
O שאלה לגבי קרן השלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 1
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
G שאלה לגבי קרן השתלמות IBI - מחכה מדד S&P 500 שוק ההון 1
O שאלה לגבי הפקדות קרן השתלמות ומיצוע ערך קבוע שוק ההון 7
ל שאלה בסיסית לגבי קרן נאמנות פתוחה שוק ההון 2
O שאלה לגבי קרן מחקה שוק ההון 1
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה