• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה בנושא חישוב מס

• פותח הנושא פותח הנושא Eleanta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eleanta

משתמש סולידי
דירוג
7
ב-2025 הרווחתי כ-30 אלף ש"ח משכירות על נכס שירשתי במהלך השנה. זו היתה עיקר ההכנסה שלי - במשך שמונת החודשים הראשונים הייתי מובטלת.
בגלל הנכס אני מגישה דו"ח לראשונה.
בלשכת ההדרכה אמרו לי שאני אדרש להחזיר 31% משום שזה נכס מסחרי.
האמנם? אם ההכנסה שלי מלבד השכירות היא מאד נמוכה, זה לא משנה את מדרגות המס? זה לא אמור להיות מקוזז עם נקודות זיכוי?
אם אני נדרשת להחזיר כ-9.5 אלף ש"ח, אני מעדיפה שלא להגיש את הדו"ח.
אשמח לעצה.

תודה מראש

מדרגת המס המינימלית להכנסה שאינה מיגיעה אישית למי שטרם הגיע לגיל 60 היא 31%, בהנחה שאין לך פטורים מיוחדים כגון נכות וכיוצא בזה.

למה התכוונת ב:
ב-2025 הרווחתי כ-30 אלף ש"ח משכירות על נכס שירשתי במהלך השנה
האם הכוונה לסך ההכנסות מדמי השכירות? או אכן לרווח כלומר הכנסות בניכוי הוצאות? אמרת בעבר שאת שולחת מחצית מההכנסה לאחיך שתמגורר בחו"ל, האם ה- 30K כוללים את חלקו או לא? על שם מי רשומה הדירה, על שמך או על שם שניכם? כללי החישוב יהיו שונים בהתאם. מה עשית עם המע"מ?

זו היתה עיקר ההכנסה שלי
עיקר או לא עיקר - קודם כל צריך לסכם כל ההכנסות ורק אז לבצע את החישוב.

אנחנו מאד מאוחר לתוך 2026, כנראה יחייבו אותך בריבית והצמדה מינואר. אני מציע להגיש את הדו"ח הזה באופן אישי במחלקת שרו"ת של פקיד השומה, להסביר שאמך נפטרה ולקח לך זמן להתאפס על הביורוקרטיה ושאת מבקשת שלא יוסיפו לך בפעם הזו הפרשי ריבית והצמדה, סיכוי מאד גבוה שיוותרו לך בהנחה שאין לך איתם "היסטוריה". להבא מומלץ קודם כל לשלם בינואר את שיעור המס השולי, ובהמשך להגיש את הדו"ח להתחשבנות סופית.

בתור עצמאית "טריה" אני מאד ממליץ לך לפנות ליועץ מס שיסייע לך בכל זה, שיעבור איתך על כל הנתונים והאסמכתאות ויכוון אותך בצורה יותר מסודרת. זו הוצאה מוכרת. אחרי שנה-שנתיים שתכנסי יותר לעיניינים אני מניח שתוכלי לטפל בדיווחים בעצמך.

ב-2025 הרווחתי כ-30 אלף ש"ח משכירות על נכס שירשתי במהלך השנה. זו היתה עיקר ההכנסה שלי - במשך שמונת החודשים הראשונים הייתי מובטלת.
בגלל הנכס אני מגישה דו"ח לראשונה.
בלשכת ההדרכה אמרו לי שאני אדרש להחזיר 31% משום שזה נכס מסחרי.
האמנם? אם ההכנסה שלי מלבד השכירות היא מאד נמוכה, זה לא משנה את מדרגות המס? זה לא אמור להיות מקוזז עם נקודות זיכוי?
אם אני נדרשת להחזיר כ-9.5 אלף ש"ח, אני מעדיפה שלא להגיש את הדו"ח.
אשמח לעצה.

תודה מראש
את צריכה להתייעץ עם איש מקצוע, בין היתר לגבי אפשרות לנכות פחת והוצאות אחרות וכן על נושא של נקודות זיכוי.

ניכוי פחת עשוי להשפיע על מס שבח עתידי בעת מכירת הנכס וגם על זה רצוי שתתייעצי עם איש מקצוע.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אנחנו מאד מאוחר לתוך 2026, כנראה יחייבו אותך בריבית והצמדה מינואר. אני מציע להגיש את הדו"ח הזה באופן אישי במחלקת שרו"ת של פקיד השומה, להסביר שאמך נפטרה ולקח לך זמן להתאפס על הביורוקרטיה ושאת מבקשת שלא יוסיפו לך בפעם הזו הפרשי ריבית והצמדה, סיכוי מאד גבוה שיוותרו לך בהנחה שאין לך איתם "היסטוריה". להבא מומלץ קודם כל לשלם בינואר את שיעור המס השולי, ובהמשך להגיש את הדו"ח להתחשבנות סופית.
אין כזה דבר, אפשר לוותר על הקנס, לא על הריבית וההצמדה.

מדרגת המס המינימלית להכנסה שאינה מיגיעה אישית למי שטרם הגיע לגיל 60 היא 31%, בהנחה שאין לך פטורים מיוחדים כגון נכות וכיוצא בזה.

למה התכוונת ב:

האם הכוונה לסך ההכנסות מדמי השכירות? או אכן לרווח כלומר הכנסות בניכוי הוצאות? אמרת בעבר שאת שולחת מחצית מההכנסה לאחיך שתמגורר בחו"ל, האם ה- 30K כוללים את חלקו או לא? על שם מי רשומה הדירה, על שמך או על שם שניכם? כללי החישוב יהיו שונים בהתאם. מה עשית עם המע"מ?

עיקר או לא עיקר - קודם כל צריך לסכם כל ההכנסות ורק אז לבצע את החישוב.

בתור עצמאית "טריה" אני מאד ממליץ לך לפנות ליועץ מס שיסייע לך בכל זה, שיעבור איתך על כל הנתונים והאסמכתאות ויכוון אותך בצורה יותר מסודרת. זו הוצאה מוכרת. אחרי שנה-שנתיים שתכנסי יותר לעיניינים אני מניח שתוכלי לטפל בדיווחים בעצמך.

זו חנות. היא כנראה עדיין רשומה על שם אמי ז"ל. למיטב ידיעתי, לא התבצע שום הליך שנועד לשנות את הרישום.
במידה וכן, אני ואחי יורשים שווים. היא לא רשומה רק על שמי.
ה-30K (למעשה קצת פחות) כוללים רק את החלק שלי. אני מעבירה לאחי את הכספים שלו באופן שאינו מוסדר כהלכה (בעיקר העברה בנקאית תחת סעיף קרוב משפחה) ועם כל מיני קיזוזים בינינו, אז כשאני אפתח תיק במס הכנסה והם יבדקו את חשבון הבנק שלי, מן הסתם זה עלול ליצור בעיות.
לגבי הוצאות, לא היו לי הוצאות, למעט תשלום לחברת הניהול של הבניין בן נמצאת החנות, של כ-3 אלף, האם לקזז אותו מהסכום?
מע"מ לא שילמתי כלל, שזו בעיה מאד חמורה בפני עצמה. זו עוד סיבה שאני מתלבטת אם למלא את הדו"ח.
ממה שהבנתי בלשכה, החישוב מתייחס לשנת 2025. וממילא אני לא יודעת מה יהיו הרווחים שלי ב-2026. אולי לא הבנתי נכון.
בשנים קודמות הייתי לוקחת את אמא שלי ללשכת ההדרכה במהלך יוני-יולי כדי שימלאו לה דו"חות, ותמיד ההתייחסות היתה לשנה הקודמת.
הלשכה פתוחה כמדומני עוד שבוע.
ללכת ליועץ מס זה מן הסתם עלות של כמה אלפי ש"ח, וזו גם סיטואציה מאד לא נעימה עבורי ברמה האישית (המצב התעסוקתי-מקצועי המביש וההכנסה הנמוכה להחריד), אז אני כנראה אאלץ לוותר.

המון תודה על העזרה.
אין כזה דבר, אפשר לוותר על הקנס, לא על הריבית וההצמדה.

הדו"ח לא מתייחס לשנת הכספים הקודמת?

תודה.

נערך לאחרונה ב:
אני ואחי יורשים שווים. היא לא רשומה רק על שמי.
אז כל אחד מכם חייב כנראה להגיש דו"ח נפרד. כתושב חוץ אחיך אינו זכאי לנקודת זיכוי של תושב. אחיך יהיה חייב כנראה בדיווח נוסף במדינת התושבות שלו וייתכן שגם בתשלום הפרשי מס. שלא יזניח את זה כי רשויות המס בעולם מחליפות בינהן מידע, אם הוא ידווח על זה כמתנה אז עלולים לעלות עליו.

אני מעבירה לאחי את הכספים שלו באופן שאינו מוסדר כהלכה (בעיקר העברה בנקאית תחת סעיף קרוב משפחה) ועם כל מיני קיזוזים בינינו, אז כשאני אפתח תיק במס הכנסה והם יבדקו את חשבון הבנק שלי, מן הסתם זה עלול ליצור בעיות.
אני מציע דבר ראשון באופן מיידי לפתוח חשבון בנק על שמך שישמש רק את ההכנסות וההוצאות של הדירה ושמשם תעבירי את הכספים לאחיך ואליך אחרי הקיזוז של חלקכם בהוצאות. הפרדה מוחלטת בין האישי שלך למשותף בינכם.

לגבי הוצאות, לא היו לי הוצאות, למעט תשלום לחברת הניהול של הבניין בן נמצאת החנות, של כ-3 אלף, האם לקזז אותו מהסכום?
זו הוצאה מוכרת אז מנכים אותה מההכנסה. יש עוד ניכויים שאולי את יכולה לנצל, כמו הפחת שציין @jojo9000 , את יכולה גם לנכות הפרשות סוציאליות, ועוד. וכמובן יש בנוסף את הזיכויים. את צריכה ייצוג מקצועי, זה משהו שבהמשך את יכולה ללמוד אבל כרגע את צריכה בדחיפות עזרה ממישהו מוסמך.

מע"מ לא שילמתי כלל, שזו בעיה מאד חמורה בפני עצמה. זו עוד סיבה שאני מתלבטת אם למלא את הדו"ח.
אני לא מבין, משאלה קודמת בפורום נראה שכבר הסתבכת עם זה, מדוע ליפול שוב לאותו בור? את כרגע עבריינית, אל תחכי שיגיעו אליך, יהיה לך הרבה יותר קל וזול ליזום בעצמך את היציאה מהמצב הזה. כשיגיעו אליך, ויגיעו אליך, המחיר עלול להיות יקר מאד. יקר = כלא.

ממה שהבנתי בלשכה, החישוב מתייחס לשנת 2025. וממילא אני לא יודעת מה יהיו הרווחים שלי ב-2026. אולי לא הבנתי נכון.
הבנת נכון, ב- 2026 מדווחים של ההכנסות של 2025. בינואר משלמים את המס ובהמשך השנה מגישים דוח לשומה סופית. בשנה הבאה תדווחי על ההכנסות של שנה זו, תכיני מראש את עצמך לשלם בינואר 2027 את מיסי 2026.

בשנים קודמות הייתי לוקחת את אמא שלי ללשכת ההדרכה כדי שימלאו לה דו"חות, ותמיד ההתייחסות היתה לשנה הקודמת.
וכך היא גם סיבכה אותך עם המע"מ. גם יש סיכוי טוב שהיא שילמה יותר מידי מס. שוב, את צריכה ייצוג. הבעיה כרגע היא לא רק מילוי של דוחות.

ללכת ליועץ מס זה מן הסתם עלות של כמה אלפי ש"ח
2-4 אלפי שקלים כפול שנים (לך ולאחיך), שהם הוצאה מוכרת. אם תגיעו למצב של משפטים זה יכול לעלות לכם פי עשרים אם לא יותר.

וזו גם סיטואציה מאד לא נעימה עבורי ברמה האישית (המצב התעסוקתי-מקצועי המביש וההכנסה הנמוכה להחריד)
תראי, כל מה שאת מרגישה זה בינך לבין עצמך. מי שישרת אותך, בין אם זה יועץ המס ובין אם אלה פקידי מס הכנסה, הם מסתכלים עליך כמשימה נטו, אין להם מושג על מה ולמה את נמצאת בסיטואציה כזו או אחרת, זה גם לא מעניין אותם. אז הם יהיו אדישים ולכן גם את יכולה להיות אדישה כי זה ממש לא מעניין אף אחד בהקשר הזה לשפוט אם כן או לא יכולת להיות במצב אחר.

אז אני כנראה אאלץ לוותר
אין לך את האופציה הזו. תביאי בחשבון שאם את מנהלת את העניינים לבדך אז יש לך גם אחריות כלפי אחיך.

המון תודה על העזרה.
בכיף, אבל מה שאת צריכה זה כאמור משהו הרבה יותר פרטני ממה שאת יכולה לקבל פה בפורום או בלשכת ההדרכה.

אז כל אחד מכם חייב כנראה להגיש דו"ח נפרד. כתושב חוץ אחיך אינו זכאי לנקודת זיכוי של תושב. אחיך יהיה חייב כנראה בדיווח נוסף במדינת התושבות שלו וייתכן שגם בתשלום הפרשי מס. שלא יזניח את זה כי רשויות המס בעולם מחליפות בינהן מידע, אם הוא ידווח על זה כמתנה אז עלולים לעלות עליו.

אני מציע דבר ראשון באופן מיידי לפתוח חשבון בנק על שמך שישמש רק את ההכנסות וההוצאות של הדירה ושמשם תעבירי את הכספים לאחיך ואליך אחרי הקיזוז של חלקכם בהוצאות. הפרדה מוחלטת בין האישי שלך למשותף בינכם.

זו הוצאה מוכרת אז מנכים אותה מההכנסה. יש עוד ניכויים שאולי את יכולה לנצל, כמו הפחת שציין @jojo9000 , את יכולה גם לנכות הפרשות סוציאליות, ועוד. וכמובן יש בנוסף את הזיכויים. את צריכה ייצוג מקצועי, זה משהו שבהמשך את יכולה ללמוד אבל כרגע את צריכה בדחיפות עזרה ממישהו מוסמך.

אני לא מבין, משאלה קודמת בפורום נראה שכבר הסתבכת עם זה, מדוע ליפול שוב לאותו בור? את כרגע עבריינית, אל תחכי שיגיעו אליך, יהיה לך הרבה יותר קל וזול ליזום בעצמך את היציאה מהמצב הזה. כשיגיעו אליך, ויגיעו אליך, המחיר עלול להיות יקר מאד. יקר = כלא.

הבנת נכון, ב- 2026 מדווחים של ההכנסות של 2025. בינואר משלמים את המס ובהמשך השנה מגישים דוח לשומה סופית. בשנה הבאה תדווחי על ההכנסות של שנה זו, תכיני מראש את עצמך לשלם בינואר 2027 את מיסי 2026.

וכך היא גם סיבכה אותך עם המע"מ. גם יש סיכוי טוב שהיא שילמה יותר מידי מס. שוב, את צריכה ייצוג. הבעיה כרגע היא לא רק מילוי של דוחות.

2-4 אלפי שקלים כפול שנים (לך ולאחיך), שהם הוצאה מוכרת. אם תגיעו למצב של משפטים זה יכול לעלות לכם פי עשרים אם לא יותר.

תראי, כל מה שאת מרגישה זה בינך לבין עצמך. מי שישרת אותך, בין אם זה יועץ המס ובין אם אלה פקידי מס הכנסה, הם מסתכלים עליך כמשימה נטו, אין להם מושג על מה ולמה את נמצאת בסיטואציה כזו או אחרת, זה גם לא מעניין אותם. אז הם יהיו אדישים ולכן גם את יכולה להיות אדישה כי זה ממש לא מעניין אף אחד בהקשר הזה לשפוט אם כן או לא יכולת להיות במצב אחר.

אין לך את האופציה הזו. תביאי בחשבון שאם את מנהלת את העניינים לבדך אז יש לך גם אחריות כלפי אחיך.

בכיף, אבל מה שאת צריכה זה כאמור משהו הרבה יותר פרטני ממה שאת יכולה לקבל פה בפורום או בלשכת ההדרכה.

רב תודות.
אז המצב הרבה יותר חמור ממה שחשבתי.
לא שולם מע"מ על הנכס שנים ארוכות.
מלבד זאת, התשלומים מהחנות לא מוסדרים כהלכה (השוכר מעדיף לתת צ'קים ומזומן, וכך זה היה תמיד) וההעברות לאחי אינן מוסדרות כהלכה (עדיף שאני לא אכביר פרטים, אני בעיקר מעבירה כספים לנושים שלו בארץ).
ברגע שאני מגישה 1301 ו/או פותחת תיק במס הכנסה, זה מן הסתם עלול להניע הליך פלילי, ואין לי יותר מדי מה לומר להגנתי.
האם איש המקצוע שאני זקוקה לו הוא רו"ח? עו"ד שמתמחה בעבירות מס?
האמנם העלות תהיה 2-4 אלף ש"ח וניתן יהיה לפתור את כל הבעיות?
לאחרונה פניתי לעו"ד רק כדי שיערוך חוזה חדש שיסדיר תשלום מע"מ, והוא ביקש 7 אלף ש"ח, אז ויתרתי.
יש לי עו"ד בנושא אחר שעולה לי עשרות אלפי ש"ח, והוא נוראי.

היום כמדומני זה היום האחרון שבו ניתן להיעזר בלשכת ההדרכה.
האם כדאי לוותר על הגשת 1301 בלשכה ולהמתין עד שאני אמצא ייצוג? זה לא יסבך אותי עוד יותר?

תודה מראש על הסבלנות.

נערך לאחרונה ב:
בטח שיש, מנסיון אישי
מפתיע. גם לי יודע שאפשר לבטל את הקנסות/עיצומים, אך לא את הריבית והצמדה (אלא אם כן נבעה מטעות במקור של מס הכנסה או אי הבנה כלשהי).
במקרה של איחור סטנדרטי, יבטלו את הקנס אך לא את הריבית וההצמדה על אי תשלום מס.

זוכר במקרה באיזה ניסיון אישי מדובר? (כלומר באיזה מקרה ביטלו לך את הריבית וההצמדה? מה הנסיבות?)
מסקרן

רב תודות.
מלבד זאת, התשלומים מהחנות לא מוסדרים כהלכה (השוכר מעדיף לתת צ'קים ומזומן, וכך זה היה תמיד) וההעברות לאחי אינן מוסדרות כהלכה (עדיף שאני לא אכביר פרטים, אני בעיקר מעבירה כספים לנושים שלו בארץ).
ברגע שאני מגישה 1301 ו/או פותחת תיק במס הכנסה, זה מן הסתם עלול להניע הליך פלילי, ואין לי יותר מדי מה לומר להגנתי.
אני מניח שככל שאת מסדירה את הדברים בסמוך לקבלת הירושה כך מצבך יותר טוב, כי לא יכולים לבוא אליך בטענות על ההתנהלות של אמך. כן יכולים לגבות חובות שלה מהעזבון. אינטואיטיבית נראה לי שכדאי לך קודם כל לסדר את הדיווחים שלך, ואם יבואו אליך בדרישות לגבי העבר אז תצטרכי להתמודד עם זה. אבל בשביל לדווח מספיק יועץ מס פשוט.

האם כדאי לוותר על הגשת 1301 בלשכה ולהמתין עד שאני אמצא ייצוג? זה לא יסבך אותי עוד יותר?
ככל הידוע לי לשכת ההדרכה לא מכסה מע"מ וביטוח לאומי, אבל מעולם לא נעזרתי בהם. במידה וזה המצב אז אני לא רואה במה הם מועילים במקרה שלך.

כמו כן אולי יש לך אפשרות להקטין את המס, למשל לקזז חובות של אחיך כהוצאות, וכל שאר ההצעות שקיבלת פה, את זה תקבלי רק בייעוץ בתשלום, ויש מצב שתחסכי יותר ממה שזה יעלה לך.

אם יש מעבר לזה עניינים שאת צריכה עבורם עורך דין אז יש כל מיני מסגרות של סיוע משפטי, ייתכן שבפעמונים יוכלו לכוון אותך באופן יותר פרטני.

זוכר במקרה באיזה ניסיון אישי מדובר? (כלומר באיזה מקרה ביטלו לך את הריבית וההצמדה? מה הנסיבות?)
מסקרן
כן ואפילו כתבתי על זה פה :):

זה היה במאי, לא היה חיוב בריבית והצמדה, ולפי המצב בתיק נראה שהכל תקין. זה מצב די שונה מזה של פות"ש - חלק מהסיבה לעיכוב בהגשה היה בגלל השינמוך של השירות במס הכנסה עצמם, וגם היה נדרש ממני להגיע פיזית לפקיד שומה מה שלא היה רלוונטי בזמן המלחמה, אז אלה נסיבות שלא תלויות בי. אבל ההתרשמות שלי היתה שמי שקיבל את ההחלטה היתה הפקידה שישבתי מולה.

רב תודות.
לאחרונה פניתי לעו"ד רק כדי שיערוך חוזה חדש שיסדיר תשלום מע"מ, והוא ביקש 7 אלף ש"ח, אז ויתרתי.

תודה מראש על הסבלנות.
תקראי על כופר מס
החלק הפלילי יכול להמחק בתנאים מסוימים
https://www.gov.il/BlobFolder/repor...cations_koffer-committee_shikul_kofer2004.pdf

רב תודות.

תודה מראש על הסבלנות.
המצב לא חמור כלל.
בקשר למע"מ, את לא רשומה כעוסק, לכן אחריותו של השוכר שהוא בעל עסק לטפל בזה (להוציא חשבונית עצמית).
בקשר לדיווח למס הכנסה תתחילי להסדיר את הנושא ולנהל רישום קבוע של הסכומים שהתקבלו מהמשכיר והסכומים שהעברת לטובת אחיך.
נסי ליצור רשימה מהמועד שהנכס עבר לרשותך (מועד פטירת האם).

מכאן ההמשך פשוט, להגיש דוחות שנתיים למס הכנסה על החלק שלך, חמישים אחוז מהנכס.
לדבר עם אחיך שיגיש דוחות שנתיים גם על החלק שלו.
וזהו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בקשר למע"מ, את לא רשומה כעוסק, לכן אחריותו של השוכר שהוא בעל עסק לטפל בזה (להוציא חשבונית עצמית).
וגם לנכות מס במקור, לא? הרי אין לה פטור ממס במקור...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה בנושא פקדונות אוף טופיק 6
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
א שאלה בנושא - ריבית דריבית שוק ההון 5
H שאלה בנושא קניית iShares S&P500 שוק ההון 21
ג'וני לנד שאלה בנושא ריבית דריבית שוק ההון 48
מ שאלה כללית בנושא משכנתא נדל"ן 7
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
A שאלה בנושא הצהרת הון מיסים 3
A שאלה בנושא המרת מטח שוק ההון 4
M שאלה כללית בנושא דו"ח שנתי מיסים 11
O שאלה בנושא מגן מס בשוק ההון מיסים 5
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
S שאלה לדיון בנושא תיק דיבידנדים Vs תיק מחקה מדדים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 12
מ שאלה בנושא תשלום ריבית בלבד על משכנתא נדל"ן 5
H שאלה בנושא מס שבח על דירה שניה נדל"ן 2
A שאלה עקרונית בנושא קיזוז רווח והפסד הון שוק ההון 3
R שאלה בנושא מיסוי מקרקעין נדל"ן 1
T שאלה בנושא rsu מיסים 28
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
מ שאלה בנושא הקצאה לאג"ח שוק ההון 25
S שאלה בנושא אג"ח שוק ההון 0
M שאלה בנושא מס רכישה נדל"ן 2
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
כ שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים אוף טופיק 41
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0