נושא הדיון הוא קרן חדשה All world.
נושא הדיון היה מאוד ספציפי -
לגבי קרן ספציפית, שעתידה להיסחר בישראל ואת מדד הייחוס שלה.
הקרן שהבאת אכן מעניינת ועם דמי הניהול הנמוכים אכן אטרקטיבית, אך לא תורמת פה לדיון (כיוון שהוא ממוקד, למעשה הוא כל כך ממוקד שאפילו מנכ''ל הקרן הגיב פה)
אך, כמו שהגיבו לפני, היא לא נסחרת בארץ מה גם שנכס הייחוס שלה
שונה מזה של הקרן שלכבודה נפתח השרשור לכן דיון והשוואה ביניהן די עקר.
דבר אחרון,
לא ממליץ ולא מייעץ, דובר כאן רבות בפורום על אי מכירת היחידות של הקרנות שאותן אתה מתכוון להפסיק לקנות, למעשה אני חושב שפות''ש אמר זאת כמה פעמים בעצמו, זה סתם אירוע מס, זו קרן צוברת ואתה לגמרי יכול לצבור עליה דיבידנד (וגם, דמי הניהול שלה לא כאלה גבוהים אז זה סתם להיכנס לקטנות, יש על זה דף בבלוג)
אם אתה חושב (אחרי דיון והתפלפלות פה עם אנשים מהפורום) ששווה לך ללכת על הצעד הזה, עלה והצלח ! יותר מנשמח לשמוע מה עלה בגורל ההשקעה ( זוכר שבזמנו היה דיבור על כך ש IMID תיפול, ובסוף לא רק שהיא גדלה, היא גם הורידה את דמי הניהול לאחרונה) בגדול, הכל יכול לקרות ואף אחד לא יודע. פשוט בשורה התחתונה - אין לזה קשר לשרשור
(ולא הייתי מתנגד על פתיחת שרשור אחר שבהן מדברים פה על קרנות מחקות עולמיות, כל אחת ונכסי הייחוס שלה וכו וכו')
זה קצת אוקסימורון, כי ואנגארד הם חברה ללא מטרות רווח, ועובדתית הם תמוד היו בחזית הורדות דמי הניהול.
וואלה ? מעניין לדעת, אפשר לדעת מאיפה המידע ? הייתי שמח לקרואגם בעצמי (לא בקטע של פקפוק, בקטע של לחפש ולהבין קצת יותר טוב את העולם הזה ואת השחקנים שמתנהלים בו, אגב אם יש לך מידע על עוד בתי השקעות, יותר מאשמח לקבל מידע נוסף גם עליהם)