• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן עולמית חדשה בארץ - FWRA - FTSE All World Index

• פותח הנושא פותח הנושא ריש-לקיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
פחות קשור לדיון. מה השאלה שלך בכלל?
נושא הדיון הוא קרן חדשה All world.
הקרן הזאת דומה, יותר זולה, עוקבת מדד דומה (לא זהה אבל דומה) אבל עדיין חדשה בלי track record.
רציתי לשמוע אם אנשים חושבים שכדאי לעבור

נכנסים ללינק המצורף, ומחפשים את המילים Listings ובודקים אם תל אביב נמצאת שם ברשימת הבורסות.

חלופה אחרת היא לחפש את הקרן הזו בעמוד "קרנות חוץ" באתר מאי"ה.
כן חיפשתי ולא מצאתי אז אני מניח שלא נסחרת אבל לא הייתי בטוח

הקרן הזאת דומה, יותר זולה, עוקבת מדד דומה (לא זהה אבל דומה) אבל עדיין חדשה בלי track record.
רציתי לשמוע אם אנשים חושבים שכדאי לעבור
הדגש בדיון הוא על זה שהקרן נסחרת בארץ - מידע שימושי ויעיל עבור אנשים שמשקיעים בשקלים ללא המרה.
אם יש לך גישה לבורסה בגרמניה והכנסה ביורו, למה לא?
מה רמת הידע שלך בבורסה הגרמנית לגבי תחרות? למשל בישראל לעיתים חברות מעלות דמי ניהול, האם זה נהוג בגרמניה ועלול להכניס אותך למלכודת מס?
האם ההבדל בדמי ניהול שווה לך לשים את הכסף שלך בקרן פחות מוכרת שעלולה להקפיץ דמי ניהול בעתיד?

כן חיפשתי ולא מצאתי אז אני מניח שלא נסחרת אבל לא הייתי בטוח
אני מניח שהגעת לקרן מהאתר JUSTETF, אם תלחץ בעמוד הקרן על "Stock Exchanges" זה יקפיץ לך את העמוד לרשימה של הבורסאות בהן נסחרת הקרן.

מה רמת הידע שלך בבורסה הגרמנית לגבי תחרות? למשל בישראל לעיתים חברות מעלות דמי ניהול, האם זה נהוג בגרמניה ועלול להכניס אותך למלכודת מס?
נכון החברות מעלות לפעמים דמי ניהול אבל אני חושב שהנקודה פה היא שהסקטור הספציפי של הקרנות הנ"ל נהיה קצת יותר תחרותי עם עוד חברות שנכנסות ונותנות תחרות ל-Vanguard שהיא הכי גדולה.
האם ההבדל בדמי ניהול שווה לך לשים את הכסף שלך בקרן פחות מוכרת שעלולה להקפיץ דמי ניהול בעתיד?
יש מצב ש-0.07% זה לא בר קיימא בטווח הארוך וסביר שיעלו מחירים. אני חושב שמבחינת דמי הניהול זה פחות מדאיג גם אם יעלו את דמי הניהול בעתיד כי הם נמוכים משמעותית מהמתחרות. יותר מדאיג שיסגרו את הקרן, ימזגו אותה, ישנו אותה או שהעקיבה תהיה גרועה.
קראתי איפשהו מאמר שטוען של-Vanguard לא משתלם להוריד את המחיר. הם יודעים שהלקוחות שלהם שבויים בגלל מלכודת מס וזאת אחת מהפרות החולבות שלהם. אולי יותר סביר שישיקו קרנות חדשות.

נושא הדיון היה מאוד ספציפי - לגבי קרן ספציפית, שעתידה להיסחר בישראל ואת מדד הייחוס שלה.
הקרן שהבאת אכן מעניינת ועם דמי הניהול הנמוכים אכן אטרקטיבית, אך לא תורמת פה לדיון (כיוון שהוא ממוקד, למעשה הוא כל כך ממוקד שאפילו מנכ''ל הקרן הגיב פה)
אך, כמו שהגיבו לפני, היא לא נסחרת בארץ מה גם שנכס הייחוס שלה שונה מזה של הקרן שלכבודה נפתח השרשור לכן דיון והשוואה ביניהן די עקר.
דבר אחרון, לא ממליץ ולא מייעץ, דובר כאן רבות בפורום על אי מכירת היחידות של הקרנות שאותן אתה מתכוון להפסיק לקנות, למעשה אני חושב שפות''ש אמר זאת כמה פעמים בעצמו, זה סתם אירוע מס, זו קרן צוברת ואתה לגמרי יכול לצבור עליה דיבידנד (וגם, דמי הניהול שלה לא כאלה גבוהים אז זה סתם להיכנס לקטנות, יש על זה דף בבלוג)
אם אתה חושב (אחרי דיון והתפלפלות פה עם אנשים מהפורום) ששווה לך ללכת על הצעד הזה, עלה והצלח ! יותר מנשמח לשמוע מה עלה בגורל ההשקעה ( זוכר שבזמנו היה דיבור על כך ש IMID תיפול, ובסוף לא רק שהיא גדלה, היא גם הורידה את דמי הניהול לאחרונה) בגדול, הכל יכול לקרות ואף אחד לא יודע. פשוט בשורה התחתונה - אין לזה קשר לשרשור
(ולא הייתי מתנגד על פתיחת שרשור אחר שבהן מדברים פה על קרנות מחקות עולמיות, כל אחת ונכסי הייחוס שלה וכו וכו')

זה קצת אוקסימורון, כי ואנגארד הם חברה ללא מטרות רווח, ועובדתית הם תמוד היו בחזית הורדות דמי הניהול.
וואלה ? מעניין לדעת, אפשר לדעת מאיפה המידע ? הייתי שמח לקרואגם בעצמי (לא בקטע של פקפוק, בקטע של לחפש ולהבין קצת יותר טוב את העולם הזה ואת השחקנים שמתנהלים בו, אגב אם יש לך מידע על עוד בתי השקעות, יותר מאשמח לקבל מידע נוסף גם עליהם)

מעניין לדעת, אפשר לדעת מאיפה המידע ?
ויקיפדיה, האתר שלהם עצמם.
יש להם מבנה בעלות ייחודי, בו הקרנות עצמם הם הבעלים של ואנגארד. לכן אין שום משמעות שיווצרו רווחים בחברה האם, והכל נשאר בקרנות עצמן. היות והבעלים של הקרנות הם המשקיעים אין משמעות לצבירת רווחים עודפים, והם מחולקים למשקיעים בצורה של הפחתת דמי ניהול מראש (מונע אירוע מס מיותר).

פשוט בשורה התחתונה - אין לזה קשר לשרשור
(ולא הייתי מתנגד על פתיחת שרשור אחר שבהן מדברים פה על קרנות מחקות עולמיות, כל אחת ונכסי הייחוס שלה וכו וכו')
הבנתי, חשבתי שזה כן קשור לשרשור, אני מבין שאתה חושב שלא. מצד שני כשפותחים שרשורים חדשים אנשים ממהרים לפעמים לסגור אותם או לאמר שיש מליון שרשורים אחרים בנושא או מפנים לגוגל אז למשתמש הדיוט כמוני לא ברור מה האטיקט פה.
אפשר לעבור הלאה

מצד שני כשפותחים שרשורים חדשים אנשים ממהרים לפעמים לסגור אותם או לאמר שיש מליון שרשורים אחרים בנושא או מפנים לגוגל אז למשתמש הדיוט כמוני לא ברור מה האטיקט פה.
מסכים איתך שיש ניואנסים שעדיין לא ברורים פה בפורום,
משהו שאני עושה לפני שאני פותח פה שרשור זה לחפש בפורום - מילים/ מושגים/ כל פיסת מידע שיש לי למה שאני רוצה לדעת עליו.
יוצא מנקודת הנחה שאני הולך בדרך שהלכו בה הרבה לפני. אם אחרי חיפוש בכמה עמודים אני רואה שאין שם, אני עובר לפתיחת שרשור חדש.
יש נושאים שאני עדיין נזהר בהם - כמו חשבון ב IB שעדיין לא הבנתי אותו לעומק... אז בנתיים אני משאיר אותו ''באוויר'' וכל פעם שיש איזה דיון פה ב IB
אני מצטרף (קצת כמו מה שעשית פה, אבל טיפה שונה (כי זה קשור לכותרת השרשור)) ומחפש לבד.
תראה, אני חושב שמה שעשית זה באמת משהו טוב, אני לא יודע מה יעלה בגורל הקרן הזו, אבל זה עדיין חשוב לחפש אלטרנטיבות ודברים חדשים.
אני חושב שכמו שיש שרשור על ''דמי ניהול מתעדכנים'' (או משהו בסגנון) ממש יכול להיות שרשור שסוקר קרנות מחקות מדדים עולמיים.

ג.נ טרם עשיתי לזה חיפוש פה בפורום, אבל אם אין אני יותר מאשמח אם תפתח ותשתף את המידע שיש לך, לא רק לגבי הקרן הזו, אני לגמרי בטוח שיש לך עוד
מקורות ועוד מכשירים פיננסים להשוות.

שלום לכולם,
כאן שי יונה מנהל אינבסקו בישראל. תודה על האיזכור של הקרן החדשה שתחל להיבחר מחר. תרגישו בנח לפנות אלי עם שאלות בנוגע אלי
היי מה שלומך
האם יש מה לעשות לגבי המחיר היקר ליחידה של קרן ספ 500.
מחיר שמאד קשה לחסוך כל חודש ב 4000 ליחידה.
בעוד הנאסדק 280
תודה

אני מתנצל אם אני שואל שאלה מטומטמת, אבל אשמח לתגובה: כשאני שם את fwra: ln על גרף ומשווה אותה למקבילה הישראלית על פני החודש האחרון אני רואה שהלונדונית עלתה ב-1.03% בזמן שהישראלית ירדה ב-3.59%. באופן כללי, הגרף שלהן מתנהג אחרת לגמרי. היות שזו אותה הקרן הן לא אמורות לתת תשואה זהה? מה אני מפספס?
@FIYaacov
@עידו ג

מה אני מפספס?

קרן אירית עולמית של אינווסקו שעתידה להתחיל להיסחר בארץ בעוד שבוע בדיוק תחת מספר הטיקר 1209220.
מאוד דומה לACWI של בלקרוק, עוקבת אחרי המדד FTSE All World Index, שמכיל חברות גדולות ובינוניות מרחבי העולם, בנוסף בסיס ההצמדה של הקרן בארץ לצורך חישוב מס רווחי הון הוא מדד המחירים לצרכן!
השוני העיקרי הוא דמי ניהול טובים יותר, של 0.15%, ומסתמנת כקרן העולמית הטובה ביותר לרכישה למשקיעים פאסיביים ישראלים :)
תודה רבה על העדכון!
בשורות מעולות וכמו שאמרו לפניי עקיבה פיזית ולא סינטטית.
דמי ניהול עדיפים של 0.15% לעומת דמי ניהול של 0.2% שאני משלם לקרן האירית שעוקבת אחרי מדד MSCI World של iShares (שתמיד הרגישו לי יקרים מדי!), אז באמת שבשורה מצוינת.

מתכנן להתחיל לרכוש אותה, מבלי למכור את אחזקותיי הקודמות.
כנ"ל מאוד, אתחיל לרכוש אותה בקרוב מאוד מבלי למכור אחזקות קודמות (זה יקרה גם ככה רק בפרישה כשאחייה מתיק ההשקעות).
שנתיים ברצף (2022-2023) קניתי את הקרן האירית שעוקבת אחרי מדד S&P500 של iShares.
השנה (2024) קניתי שנה שלמה את הקרן האירית שעוקבת אחרי מדד MSCI World של iShares (שכבר מכילה בתוכה 65%~ מה- S&P500).
בשנה הקרובה (2025) אקנה שנה שלמה את הקרן האירית שעוקבת אחרי מדד FTSE All-World UCITS של Invesco (מסומלת 1209220) בגלל דמי הניהול הזולים יותר של 0.15% לעומת ה- MSCI World של iShares שאצלם דמי הניהול הם 0.2%.
למה היא לא מופיעה בפאנדר? O_0

התכוונתי למה הקרן האירית שעוקבת אחרי מדד FTSE All-World UCITS של Invesco (מסומלת 1209220) לא מופיעה בפאנדר...
בגלובס היא כן מופיעה.
השערה: פאנדר עוסק בקרנות נאמנות ולא בקרנות סל

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היי, שאלה בנוגע להבדל במיסוי בין קרן סינטטית לפיזית.
ממה שהבנתי, לקרן סינטטית יש יתרון קל מבחינת מיסוי (אי מיסוי על דיבידנדים,) על פני קרן פיזית, אך דמי הניהול גבוהים יותר (ולמרות זאת זה משתלם לקנות סינטטית - מבחינת תשואה נטו, ללא שיקולי הבדלי סיכון על שיטת העקיבה).
השאלה שלי היא: האם יש חוקי מס שונים במידה ואני קונה את הקרן הסינטטית דרך ברוקר אמריקאי (אינטאקרטיב), או דרך ישראלי (אקסלנס)? יש טעם להעדיף קנייה דרך אחד מהם?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F קרן עולמית בבורסת לונדון שוק ההון 2
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
I מה ההגיון להחזיק קרן עולמית? שוק ההון 41
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
ש קרן עולמית 100% שוק ההון 11
י קרן מחכה עם דמי ניהול נמוכים שמתמחה בטכנולוגיה כלל עולמית צרכנות פיננסית 1
M קרן עולמית צמודה למדד או קרן עוקבת סנופי צמודה לדולר - מי צפויה לתת תשואה ריאלית גבוהה יותר? שוק ההון 10
NightStyle חדש מהתנור: קרן אירית מנייתית עולמית צוברת עם small cap שוק ההון 4
tdc וואנגרד משיקה קרן סל אג"ח עולמית שוק ההון 6
R IMID - קרן אירית כלל עולמית של SPDR שוק ההון 177
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 14
I קרן איכות לפיזור והכנסה פאסיבית שוק ההון 7
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T איזון נכסים בגירושין - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
Y הלוואת בלון מלאה ע"ח קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex קרן השתלמות עוקב מדד S&P500 מול מנייתי אקטיבי - האם בחירה נכונה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
Yohiko קרן כספית בסביבת ריבית נמוכה שוק ההון 34
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
א בעיה ברכישת קרן גידור בבנק לאומי- דרישה לטיקט סגור שוק ההון 0
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A המרת קרן חירום (קרן כספית) לדולרים שוק ההון 40
כ מס רווח הון - קרן אמריקאית שוק ההון 1
נ IRA - קרן השתלמות לעצמאי שוק ההון 7
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Royi קרן הראל 90/10 מחלקת - שחיקת ערך הבסיס לאורך השנים שוק ההון 20
ש מחפש קרן כספית על הליש"ט שוק ההון 9
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה נסגר בסוף עם קרן קסם שורט*2 על הנפט? שוק ההון 3
M מכירת קרן נאמנות כדי לרכוש אותה מחדש בחשבון אחר שוק ההון 5
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קרן השתלמות IRA לעצמאי בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N עמלת קניה על קרן מחקה שוק ההון 6
א מכירת קרן כספית בהפסד שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה