• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן עולמית צמודה למדד או קרן עוקבת סנופי צמודה לדולר - מי צפויה לתת תשואה ריאלית גבוהה יותר?

• פותח הנושא פותח הנושא MoneyDoc
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MoneyDoc

משתמש רגיל
דירוג
155
אני משקיע צעיר עם אופק השקעה של 20 שנים ומעלה, אני מעוניין לחסוך כרגע באפיק הכי "מסוכן" שיש על מנת להנות מהתשואה הגבוהה ביותר.
קראתי המון כאן בפורום והגעתי למסקנה שאני ארצה לחסוך בקרן שצמודה לסנופי כי לדעתי השוק האמריקאי ימשיך להוביל את הכלכלה העולמית בעשורים הבאים.
העניין הוא שלאחר שקראתי על שיטות המיסוי השונות הבנתי עד כמה משמעותי מיסוי שצמוד למדד המחירים לצרכן, ואני חושש שבהשקעה בסנופי התשואה הריאלית תהיה נמוכה יותר עקב ההצמדה לשער החליפין דולר-שקל (שלאורך זמן מתכנס לממוצע כל שהוא) לעומת השקעה בקרן מחקה עולמית שצמודה למדד המחירים לצרכן (שרק עולה לאורך זמן).

המטרה כרגע היא להשיג את התשואה הגבוהה ביותר תוך כדי הבנה שזה מגיע עם יותר סיכון. כרגע אני מתלבט אם להמשיך לקנות סנופי או לעבור לקנות קרן עולמית, אשמח לשמוע את דעתכם.

השקעה בכל קרן שהיא, אם נרכשת ונמכרת בחול, ממוסה לפי שער המטבע שבו היא נרכשת, ולא לפי המדד, גם סנופי וגם עולמית.
השקעה בקרן העולמית של בלאקרוק שנסחרת בארץ בעלת מיסוי ריאלי.
השקעה ברוב הקרנות הישראליות העוקבות סנופי בארץ מקבלות מיסוי ריאלי.
השקעה בסנפוי דרך הקרנות הזרות שנסחרות בארץ בשקלים של ליקסור ושל אינבסקו מקבלות מיסוי ריאלי.
סימן השאלה היחיד הוא על השקעה בסנופי דרך הקרן הזרה שנסחרת בארץ בשקלים של בלאקרוק - שלפי התשקיף בעלת מיסוי נומינלי, אך נראה שקיימים ברוקרים מסויימים שפרקטית (בניגוד לתשקיף) מנקים ריאלית.

אני מעוניין לחסוך כרגע באפיק הכי "מסוכן" שיש על מנת להנות מהתשואה הגבוהה ביותר.
סיכון לא תמיד בא עם תשואה עודפת. תחשוב למשל איך תתנהג קרן ממונפת על הסנופי כפול 6.

כי לדעתי השוק האמריקאי ימשיך להוביל את הכלכלה העולמית בעשורים הבאים
אולי זה כבר מתומחר במכפילים הגבוהים?

המטרה כרגע היא להשיג את התשואה הגבוהה ביותר תוך כדי הבנה שזה מגיע עם יותר סיכון.
במקרה כזה כן הייתי בוחן קרן ממונפת (קצת). חפש שרשורים בנושא.

השקעה ברוב הקרנות הישראליות העוקבות סנופי בארץ מקבלות מיסוי ריאלי.
קרנות עם עקיבה סינטטית וגופים מנהלים הפכפכים שמחליטים יום בהיר אחד להעלות את דמי הניהול.. לצערי זה בדיוק מה שאני מנסה לברוח ממנו.

השקעה בסנפוי דרך הקרנות הזרות שנסחרות בארץ בשקלים של ליקסור ושל אינבסקו מקבלות מיסוי ריאלי.
גם כן עקיבה סינטטית, ודמי ניהול גבוהים יותר.

הקרן הזרה שנסחרת בארץ בשקלים של בלאקרוק - שלפי התשקיף בעלת מיסוי נומינלי, אך נראה שקיימים ברוקרים מסויימים שפרקטית (בניגוד לתשקיף) מנקים ריאלית.
היחידה שהייתי רוצה לקנות באמת, אבל ברגע שכתוב שחור על גבי לבן שהמיסוי צריך להיות נומינלי אז אני מעריך שעד שארצה לממש (עוד 20 שנה ויותר) הפרצה הזו כבר תסגר.

סיכון לא תמיד בא עם תשואה עודפת.
אני מדבר ספציפית על קרן עולמית VS סנופי (שתיהן לא ממונפות).

במקרה כזה כן הייתי בוחן קרן ממונפת (קצת). חפש שרשורים בנושא.
ראה משפט למעלה.

דמי ניהול גבוהים יותר
דמי הניהול של הקרן הזרה של אינבסקו שעוקבת אחרת הסנופי ונסחרת בארץ בשקלים נמוכים יותר מהמקבילה של בלאקרוק (0.05% לעומת 0.07% - הבדל שולי כמובן)

דמי הניהול של הקרן הזרה של אינבסקו שעוקבת אחרת הסנופי ונסחרת בארץ בשקלים נמוכים יותר מהמקבילה של בלאקרוק (0.05% לעומת 0.07% - הבדל שולי כמובן)
נכון, אבל העקיבה היא סינטטית וקראתי בפורום שבמצבי קיצון זה יכול להוביל לקטסטרופה לא?

העקיבה היא סינטטית וקראתי בפורום שבמצבי קיצון זה יכול להוביל לקטסטרופה לא?
לא שידוע לי ולפי השוואת הביצועים שהריצו בפורום בין הקרן של בלאקרוק לאינבסקו נראה שדווקא אינבסקו מובילה (באחוזים בודדים) בתשואה ל-5 שנים ולטווח זמן מקסימלי. מצד שני הטווח המקסימלי מתחיל ב-2010 אז יכול להיות שאם המשבר של 2008 היה נכלל בהשוואה התוצאות היו שונות.

לא שידוע לי ולפי השוואת הביצועים שהריצו בפורום בין הקרן של בלאקרוק לאינבסקו נראה שדווקא אינבסקו מובילה (באחוזים בודדים) בתשואה ל-5 שנים ולטווח זמן מקסימלי. מצד שני הטווח המקסימלי מתחיל ב-2010 אז יכול להיות שאם המשבר של 2008 היה נכלל בהשוואה התוצאות היו שונות.

חברה שמאוגדת בברמודה, לא יכלה לעמוד בMargin Calls ב2020, ומנהלת עשירית מסך הנכסים שבלאקרוק מנהלת.
מה אני אגיד, לא ממש עושה חשק לשים אצלם את חסכונות חיי..

חברה שמאוגדת בברמודה, לא יכלה לעמוד בMargin Calls ב2020, ומנהלת עשירית מסך הנכסים שבלאקרוק מנהלת.
שמע זו לא חברה קיקיונית... רביעית בגודלה בעולם לקרנות סל, המפורסמת ביניהן אולי היא QQQ.
אני ודאי לא מנסה לסנגר עליהם, רק העליתי כמה דיוקים מספריים לגבי הקרן החדשה שהם מציעים.
בכל מקרה לדעתי זו בשורה טובה שהם נכנסו לשוק שלנו ושהתחרות על קרנות סל עוקבות מדדי חו"ל תמשיך לגדול.

אז בעצם חסכונות חייך יכולים לשבת במקום אחד בלבד בכל הפלנטה? אך ורק בבלאקרוק?

מיותר הרי לציין אבל כל הקרנות הישראליות שמחקות את הסנופי קטנות מ-INVESCO.
הם סה"כ מנהלים 367 מיליארד דולר, לא איזה משהו רציני.

בוא גם נבהיר - זה לא שהחסכונות נשמרים אצלם, הם מוחזקים בנאמנות, הם רק מנהלים לך אותם.

הלינק ששלחת אליו הוא של קרן שמבוססת על משכנתאות... זו קרן REIT שמבוססת על מינוף גבוה,
זה לא המוסד עצמו שעמד בפני קריסה או משהו.

אתה יכול להמנע מסיכונים כאלה בכך שתמנע מלהשקיע בקרנות שמבוססות על מינוף גבוה (למרות שהחברות בסנופי גם הן מבוססות על מינוף, אז זה לא שאתה יכול לחלוטין להעלים את הסיכון הזה מהפורטפוליו שלך ברגע שאתה בוחר להשקיע במניות).

In addition to market risk, REITs face the risk of having an overleveraged balance sheet. REITs commonly borrow money to buy more properties to expand their portfolios. REITs also may rely heavily on debt to have more money available to invest in new properties. REITs that constantly take on more debt may end up in a position where liabilities are far greater than assets, and the company may experience financial distress.

ג.נ. - אין לי שום זיקה לאף אחת מהחברות האלה.

1644518056352.png

נערך לאחרונה ב:
אני משקיע צעיר עם אופק השקעה של 20 שנים ומעלה, אני מעוניין לחסוך כרגע באפיק הכי "מסוכן" שיש על מנת להנות מהתשואה הגבוהה ביותר.
המטרה כרגע היא להשיג את התשואה הגבוהה ביותר תוך כדי הבנה שזה מגיע עם יותר סיכון. כרגע אני מתלבט אם להמשיך לקנות סנופי או לעבור לקנות קרן עולמית, אשמח לשמוע את דעתכם.
קראת את הפוסט פירמידת הצרכים של המשקיע?
אתה בטוח מה תרצה בעתיד ותצטרך בעתיד מבחינה כלכלית?

אני חושב שאתה ממוקד בשברי ה% כאשר הערכה של העתיד שלך, סיבולת הסיכון וגורמים נוספים בלתי צפויים ישפיעו יותר על התשואה שתקבל.
חבל להתמקד בתפל כאשר מהשרשור לא ברורה סיבולת הסיכון, אופק ההשקעה שלך, ומה אתה צופה בעתיד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 4
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
ריש-לקיש קרן עולמית חדשה בארץ - FWRA - FTSE All World Index שוק ההון 85
ש קרן עולמית 100% שוק ההון 11
ישראלי מצוי קרן מחכה עם דמי ניהול נמוכים שמתמחה בטכנולוגיה כלל עולמית צרכנות פיננסית 1
NightStyle חדש מהתנור: קרן אירית מנייתית עולמית צוברת עם small cap שוק ההון 4
tdc וואנגרד משיקה קרן סל אג"ח עולמית שוק ההון 6
R IMID - קרן אירית כלל עולמית של SPDR שוק ההון 166
O קרן KTF - שער קניה שוק ההון 4
ר קרן כספית שוק ההון 4
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
B Sp500 קרן ישראלית שוק ההון 14
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י קרן המחקה את מדד מניות הטכנולוגיה הסיני שוק ההון 1
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 17
E קרן גידור בנאמנות שוק ההון 0
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרן נאמנות בגידור שוק ההון 2
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
N מחפשת קרן אירית שלא חשופה לתנודות מטח שוק ההון 3
tonytony בדיקה האם קרן כספית היא מוגבלת שוק ההון 0
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
F מה המשמעות של "(00)" בשם של קרן כספית שקלית? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י קרן י' הישנה במגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18

נושאים דומים

Back
למעלה