• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מה ההגיון להחזיק קרן עולמית?

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

isalidiq

משתמש רגיל
דירוג
375
משקיע מדדים קלאסי של סנופי/נאסד״ק, ששוקל השקעה בקרן כמו VT, להיחשף לשווקים נוספים.
בסוף, 60% מ-VT, זה השוק האמריקאי, ואם משווים לקרנות עולמיות ex-US, מגלים תשואה נמוכה משמעותית, מה שאומר כנראה שהתשואה היפה של VT בעיקר מושפעת מהשוק האמריקאי.
אם ככה, יש בכלל למה להשקיע בקרן עולמית?

כמובן, אדם שרוצה למקסם ביטחון ואי-תלות בשוק ספציפי, יתקשה עם סנופי/נאסד״ק בלבד - אבל לאור ההבדל המשמעותי בתשואות, וארה״ב ממשיכה להיות השוק החזק בעולם - יש הגיון כלכלי לעשות אחרת?

איך הייתם ממליצים לפזר את התיק? (אולי VTI? אולי שוק ספציפי כמו ישראל?)

תשואות עבר אינן מעידות על תשואות עתיד.

ידוע ידוע. ולכן סייגתי את דבריי.
אבל עדין רצוי להשקיע עם הגיון כלכלי בסיסי (ארה״ב), ולא להמר על שוק לא ברור (יפן לדוגמה)

אני שואל ממקום של הגיון כלכלי, לא ניסיון להכות את השוק.
אם VT גם ככה צומחת בעיקר בגלל ארה״ב, אזי הפיזור הוא לא באמת פיזור - לא עדיף כבר ללכת all in? או לפזר בצורה אחרת?
(ברור שאם ארה״ב תקרוס, המשקיע בVT יקרוס רק ב60%.. השאלה אם צריך לחשוב ככה רחוק?)

תחשוב מה יקרה לכל קרן אם כלכלת ארה״ב קורסת

ידוע ידוע. ולכן סייגתי את דבריי.
אבל עדין רצוי להשקיע עם הגיון כלכלי בסיסי (ארה״ב), ולא להמר על שוק לא ברור (יפן לדוגמה)
מצד אחד אתה אומר "ידוע", ומצד שני אתה אומר בדיוק ההיפך.
אני שואל ממקום של הגיון כלכלי, לא ניסיון להכות את השוק.
ההגיון הכלכלי הבסיסי אומר פיזור עולמי.
זה שארה"ב נתנה בשנים האחרונות תשואה גבוהה יותר משאר העולם זה מצב זמני (היסטורית זה כל הזמן מתחלף, אם תחפש בפורום תמצא גרף יפה שמראה את זה).

גוגל: הסולידית סנופי או עולמי
קראתי, אין שם נגיעה לעיקר השאלה שלי (הסיפא)
תחשוב מה יקרה לכל קרן אם כלכלת ארה״ב קורסת
מלחמת עולם שתקריס גם ככה את כל הכלכלות?
מצד אחד אתה אומר "ידוע", ומצד שני אתה אומר בדיוק ההיפך.
לכן קוראים לזה ״לסייג״, רונן.
ההגיון הכלכלי הבסיסי אומר פיזור עולמי.
בקרן שמחזיקה 60% ארה״ב?! אני לא מבין
זה שארה"ב נתנה בשנים האחרונות תשואה גבוהה יותר משאר העולם זה מצב זמני (היסטורית זה כל הזמן מתחלף, אם תחפש בפורום תמצא גרף יפה שמראה את זה).
נכון.
איני טוען שארה״ב היא משענת ברזל. הכל יכול להיות.
עיקר השאלה שלי נסובה על המצב הנוכחי. איך לפזר באופן יעיל, מאחר ו-VT תלויה ברובה בארה״ב, נשמע לי שהשקעה בה זה ויתור ממשי על תשואה מכובדת בתמורה למרגוע פסיכולוגי, ולא כלכלי

קראתי, אין שם נגיעה לעיקר השאלה שלי (הסיפא)
יש. תקרא שוב.
לכן קוראים לזה ״לסייג״, רונן.
מה שאתה עושה לא נקרא "לסייג" אלא "להתעלם".
יש הבדל ענק.
בקרן שמחזיקה 60% ארה״ב?! אני לא מבין
אכן נראה שאתה לא מבין.
מוזמן לקרוא את הדיונים בנושא.
איני טוען שארה״ב היא משענת ברזל. הכל יכול להיות.
זאת ממש לא הטענה שלי.
אני לא אומר שיכול להיות שארה"ב תתרסק. רחוק מזה. אני אומר שהסטורית כל כמה שנים היתרון בתשואות נע בין שאר העולם לבין ארה"ב, בלי שום צורך בכך שמישהו מהם יקרוס.
עיקר השאלה שלי נסובה על המצב הנוכחי.
המצב הנוכחי לא רלונטי. אתה לא משקיע בעבר. לא מעניין מה המצב היום, כי אין לך יכולת ללכת 30 שנה אחורה כדי לבחור בדיעבד את מי שהיום נמצא בראש.
אתה משקיע היום כדי שבעוד 30 שנה מהיום יהיה לך כסף.
נשמע לי שהשקעה בה זה ויתור ממשי על תשואה מכובדת בתמורה למרגוע פסיכולוגי, ולא כלכלי
זה אולי עלול להישמע ככה למי שלא מבין ולא מתעמק בנושא.
אתה מוזמן להתעמק וללמוד, ואז תבין שמה שנשמע בצורה מסויימת במבט ראשון הוא לא בהכרח ככה במציאות.

יש. תקרא שוב.

מה שאתה עושה לא נקרא "לסייג" אלא "להתעלם".
יש הבדל ענק.

אכן נראה שאתה לא מבין.
מוזמן לקרוא את הדיונים בנושא.

זאת ממש לא הטענה שלי.
אני לא אומר שיכול להיות שארה"ב תתרסק. רחוק מזה. אני אומר שהסטורית כל כמה שנים היתרון בתשואות נע בין שאר העולם לבין ארה"ב, בלי שום צורך בכך שמישהו מהם יקרוס.

המצב הנוכחי לא רלונטי. אתה לא משקיע בעבר. לא מעניין מה המצב היום, כי אין לך יכולת ללכת 30 שנה אחורה כדי לבחור בדיעבד את מי שהיום נמצא בראש.
אתה משקיע היום כדי שבעוד 30 שנה מהיום יהיה לך כסף.

זה אולי עלול להישמע ככה למי שלא מבין ולא מתעמק בנושא.
אתה מוזמן להתעמק וללמוד, ואז תבין שמה שנשמע בצורה מסויימת במבט ראשון הוא לא בהכרח ככה במציאות.
אשמח שתפנה אותי לתגובה בשרשור שמתייחסת לזה, לא מצאתי משהו מהותי.

ולגבי התשואות של ארה״ב ושאר העולם כל כמה שנים, איפה אפשר לראות מה שאמרת?
מהגרפים שאני ראיתי יש יתרון מובהק לארה״ב עשרות שנים

אני לא הולך לסכם בשבילך עכשיו עשרות (או מאות) עמודים של דיונים, ואני לא הולך לחפש באותם עמודים תגובה אחת ספציפית בשבילך.
בדיוק באותם דיונים שהפנתי אותך אליהם קודם.
אין לי מושג על איזה גרפים אתה מדבר.

בסוף, 60% מ-VT, זה השוק האמריקאי
זה לא בגלל שהחליטו שזאת תהיה החלוקה, אלא בגלל שנכון להיום שווי השוק של החברות האמריקאיות מהווה 60% מהעולמי.
בדיוק כמו שסנופי לא החליטו שאחוז גבוה מהמדד יהיה חברות הייטק אלא שנכון להיום שווי השוק שלהן גבוה מאד ביחס לאחרות.
יתכן שעוד כמה שנים דווקא הסקטור הביטחוני או אנרגיה יהיו המובילים, ויתכן שדווקא אירופה ואסיה יהיו השווקים החזקים.

טוב, היה לי משעמם אז עשיתי בשבילך את העבודה - 2 דקות חיפוש בגוגל הביאו אותי לגרף הזה:
us-stock-vs-international-stock.jpeg
ממליץ גם לקרוא את הדיון שממנו לקוח הגרף
וגם את הדיון הזה:

מלחמת עולם שתקריס גם ככה את כל הכלכלות?
אם זה מה שאתה חושב שיקרה/בדקת והסקת אז אכן אין טעם
אבל אם תטרח לחפש עוד קצת, אז אולי תופתע לגלות שכלכלת ארה״ב לא הייתה הכי גדולה מאז ומעולם. ולכן אין שום מניעה שהיא תפסיק להיות גם בלי מלחמת עולם שתגרום לקריסה כוללת.

זה גם לא חייב להיות קריסה פתאומית, מה עם ירידה הדרגתית לאורך שנים ? האם תהיה מסוגל לשים לב לזה לבד ולפעול בהתאם?

משקיע מדדים קלאסי של סנופי/נאסד״ק, ששוקל השקעה בקרן כמו VT, להיחשף לשווקים נוספים.
בסוף, 60% מ-VT, זה השוק האמריקאי, ואם משווים לקרנות עולמיות ex-US, מגלים תשואה נמוכה משמעותית, מה שאומר כנראה שהתשואה היפה של VT בעיקר מושפעת מהשוק האמריקאי.
אם ככה, יש בכלל למה להשקיע בקרן עולמית?

כמובן, אדם שרוצה למקסם ביטחון ואי-תלות בשוק ספציפי, יתקשה עם סנופי/נאסד״ק בלבד - אבל לאור ההבדל המשמעותי בתשואות, וארה״ב ממשיכה להיות השוק החזק בעולם - יש הגיון כלכלי לעשות אחרת?

איך הייתם ממליצים לפזר את התיק? (אולי VTI? אולי שוק ספציפי כמו ישראל?)
יש כבר לא מעט דיונים כאלו

בשורה התחתונה, אם נגיד אתה משקיע בסנופי לעומת מדד עולמי אתה בגדול עובד עם הנחות יסוד מרומזות שאומרות שאתה מאמין שלאורך תקופת ההשקעה שלך:

1. החברות בשוק האמריקאי(לאו דווקא אשר פועלות רק בשוק האמריקאי) יצמחו מהר יותר, יהיו רווחיות יותר וייצרו תשואות יותר טוב על ההון מאשר חברות מחוץ לארה"ב.
2. המכפילים הגבוהים יותר של השוק האמריקאי, יהיו שווים את ההשקעה בשל הצמיחה הגבוהה יותר.
3. הוויתור על "הפיזור" יהיה שווה את זה בגלל החוזקה של הדומיננטיות האמריקאית..שום משבר עתידי לא באמת יסכן את היתרון להיות all in על ארה"ב.
4. מדיניות צומחות(הודו, סין) לא ייצרו תשואה עודפת בשל סיבות שונות כמו תרבות, ממשל תאגידי, פחות יכולת שלך כמשקיע זר(!) להנות מפרות ההשקעה אם בכלל.
5. מגה טרנדים בעולם ימשיכו והחברות הבינלאומיות האמריקאיות ימשכו להנות מהם.
וכו וכו...

לגיטימי להחליט כך...אבל אתה צריך להיות מסוגל להגיד לעצמך מה ההנחות שלך ועל מה אתה מבסס אותן...ובסופו של דבר...אלו יהיו הנחות...העתיד לא ידוע...ובהחלט יכול להיות מפתיע. זה למה הרוב בפורום הזה בוחרים להשקיע במדדים "עולמיים" עם אמירות עקרונית עיקרית של "אנחנו רוצים להצמד לכלכלה העולמית, אנחנו חושבים שהיא תצמח, אין לנו שום דרך לבחור מנצחים ומפסידים ואין לנו שום יכולת היום להעריך מה יהיה בעשורים הקרובים על בסיס איזשהו מידע שנגיש לנו היום".

אירופה זה התאבדות , רגולציה מחמירה רק מתנגדים לטכנולוגיה וחדשנות (קריפטו , ai ) משפחתי מחזיקה נכסי נדלן ומספר חברים בונים פרויקטים במדינות האיחוד האירופאי מלא הגבלות + מגבלות של שכר דירה בגדול מקשים על הצמיחה והמכפילים הנמוכים במשך שנים באירופה מעידים על כך.

שאר העולם (חוץ מהודו ואולי בודדות מעניינות) לא מדבר אלי אישית שאני משקיע לטווח רחוק בקרן מחכה מדד חשוב לי מדינה דמוקרטית שחברות שמנפיקות שם מקבלים שקיפות מלאה אני לא רואה שוק כמו הנסדק והnyse שחברות מכל העולם ירצו להנפיק בו חוץ מאמריקה

בנוסף החברות בסנופי גם ככה גלובאליות יותר מחצי מההכנסות שלהם מגיעות מחול ולא מסתמכות על השוק האמריקאי המתאם מאוד זהה בטווח רחוק בין קרן עולמית לסנופי והפיזור אולי עוזר בטווח קצר להפחית סטיית תקן.

אמריקה לא מאוימת מבחינה צבאית ואם כן הדאגה האחרונה שלי זה ההשקעות שלי

ברוב התקופות זמן אם תמדוד 25-20 שנה האמריקאי הוביל

הפרש של 2.5 אחוז נומינלי תשואת cagr ב30 שנה זה כמה מיליונים! תבדוק במחשבון ריבית דריבית (שזה ההפרש בין acwi / vt לבין הסנופי לא רק בעשור האחרון ששם הוא יותר.

נניח וארהב תרד מגודלתה זה לא אומר שבטווח הרחוק השוק שם לא יעלה.. dca טוב חודשי אמור לעזור בזה

ובאמת אין לי כוח להמשיך לפרט פה יותר אז אתן את הנקודה האחרונה שבאמת גרמה לי להמשיך להשקיע בסנופי ולא לשלב עולמית זה שכרגע טכנולוגית (מוריד את סין כי להשקיע בה מבחינתי זה קו אדום תבדוק בעצמך למה אם מעניין אפנה בפרטי לכמה נתןנין מעניינים על השווקי הון שם) ארהב מובילה על שאר העולם וכנראה תמשיך להוביל ראינו את הממשל איך הוא מקדם בשקעות בקריפטו וחדשנות וכל שאר המדינות מאחור איך החברות הגדולות בולעות שם כמו מדדים בפני עצמם סטארטאפים קטנים ונראה שהמפלצת רחוקה מלהיעצר נניח ובעשור הקרוב היא תמשיך להוביך ןאחר כך תבוא ירידה והאטה מבחינתי העשור הזה שאני אישית מאמין שהפער לטובת אמריקה שווה לי את התשואה העודפת על השוק העולמי

שוב פעם אני לא ממליץ ולא מייעץ הבאתי לך פה את כל הנקודות שאני אישית בחרתי באמריקאי על פני העולמי והתלבטתי במשך שנים

קראתי לא מזמן תגובה שלך שאמרת שהחלק הנזיל שלך רובו מושקע בסנופי ולא במדד עולמי , מתןך התעניינות ובלי המלצה כמובן אני אשמח לשמוע אם אתה עדיין באותה דעה ועדיין לא חושב על לפזר את ההשקעות המנייתיות במדד כמו vxus/vt למיניהם

והמכפילים הנמוכים במשך שנים באירופה מעידים על כך.
אבל זה בדיוק העניין, באירופה אתה משלם מעט ומקבל רווחים בינוניים, בארה"ב אתה משלם הרבה ומקבל (כנראה) רווחים יפים.

בסה"כ אתה מקבל אותו דבר עבור כל "יחידת השקעה" שלך.

(כמובן שזה לא מובטח שיצא בדיוק אותו דבר, יש עשורים שארה"ב מובילה ואז כאלה של אירופה. תסתכל בגרפים של @roneng מקודם)

אירופה זה התאבדות , רגולציה מחמירה רק מתנגדים לטכנולוגיה וחדשנות (קריפטו , ai ) משפחתי מחזיקה נכסי נדלן ומספר חברים בונים פרויקטים במדינות האיחוד האירופאי מלא הגבלות + מגבלות של שכר דירה בגדול מקשים על הצמיחה והמכפילים הנמוכים במשך שנים באירופה מעידים על כך.

שאר העולם (חוץ מהודו ואולי בודדות מעניינות) לא מדבר אלי אישית שאני משקיע לטווח רחוק בקרן מחכה מדד חשוב לי מדינה דמוקרטית שחברות שמנפיקות שם מקבלים שקיפות מלאה אני לא רואה שוק כמו הנסדק והnyse שחברות מכל העולם ירצו להנפיק בו חוץ מאמריקה

בנוסף החברות בסנופי גם ככה גלובאליות יותר מחצי מההכנסות שלהם מגיעות מחול ולא מסתמכות על השוק האמריקאי המתאם מאוד זהה בטווח רחוק בין קרן עולמית לסנופי והפיזור אולי עוזר בטווח קצר להפחית סטיית תקן.

אמריקה לא מאוימת מבחינה צבאית ואם כן הדאגה האחרונה שלי זה ההשקעות שלי

ברוב התקופות זמן אם תמדוד 25-20 שנה האמריקאי הוביל

הפרש של 2.5 אחוז נומינלי תשואת cagr ב30 שנה זה כמה מיליונים! תבדוק במחשבון ריבית דריבית (שזה ההפרש בין acwi / vt לבין הסנופי לא רק בעשור האחרון ששם הוא יותר.

נניח וארהב תרד מגודלתה זה לא אומר שבטווח הרחוק השוק שם לא יעלה.. dca טוב חודשי אמור לעזור בזה

ובאמת אין לי כוח להמשיך לפרט פה יותר אז אתן את הנקודה האחרונה שבאמת גרמה לי להמשיך להשקיע בסנופי ולא לשלב עולמית זה שכרגע טכנולוגית (מוריד את סין כי להשקיע בה מבחינתי זה קו אדום תבדוק בעצמך למה אם מעניין אפנה בפרטי לכמה נתןנין מעניינים על השווקי הון שם) ארהב מובילה על שאר העולם וכנראה תמשיך להוביל ראינו את הממשל איך הוא מקדם בשקעות בקריפטו וחדשנות וכל שאר המדינות מאחור איך החברות הגדולות בולעות שם כמו מדדים בפני עצמם סטארטאפים קטנים ונראה שהמפלצת רחוקה מלהיעצר נניח ובעשור הקרוב היא תמשיך להוביך ןאחר כך תבוא ירידה והאטה מבחינתי העשור הזה שאני אישית מאמין שהפער לטובת אמריקה שווה לי את התשואה העודפת על השוק העולמי

שוב פעם אני לא ממליץ ולא מייעץ הבאתי לך פה את כל הנקודות שאני אישית בחרתי באמריקאי על פני העולמי והתלבטתי במשך שנים
יופי של נימוקים!
לשם האיזון הייתי מוסיף גם את היחס בין החוב הלאומי האמריקאי (מעל 30 טריליון דולר) לשווי הכולל של החברות האמריקאיות (כ-25 טריליון דולר).
יש אומרים שזה מנבא קריסה. הבעיה היא שהם אומרים את זה כבר כעשור ...

לשם האיזון הייתי מוסיף גם את היחס בין החוב הלאומי האמריקאי
למה שיהיה קשר? נניח שארה"ב שומטת את החוב, אז אנשים ייקנו פחות מקדונלדס ואייפונים?
כן, יהיה איזה זעזוע, אבל אני לא יודע לכמת אותו.

למה שיהיה קשר? נניח שארה"ב שומטת את החוב, אז אנשים ייקנו פחות מקדונלדס ואייפונים?
כן, יהיה איזה זעזוע, אבל אני לא יודע לכמת אותו.
למה הכונה שומטת? לא מחזירה? מי ירצה להלוות לה שוב?

אם הכונה מחזירה, או מקטינה את החוב, אז כן, יהיה פחות כסף לאנשים. גם פחות קניות, מה שיקטין את רוחי החברות. וגם פחות השקעות, מה שיקטין את שווי החברות באופן ישיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שבוזי מה ההגיון "למרוח" משכנתא לכמה שיותר זמן? נדל"ן 20
הירהורים מה ההגיון שריבית במשכנתא כנגד דירה ללא חובות, יותר גבוהה מריבית במשכנתא ראשונה? נדל"ן 5
J עמלת סנט למניה - לא מבין את ההגיון שוק ההון 3
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
nicepo1 ההגיון מאחורי השקעות ערך שוק ההון 5
א הארי בראון - אג"ח ארוכות - מה ההגיון בתקופה זו? שוק ההון 6
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 20
L אגח ממשלתי ישראלי - האם להמשיך להחזיק במצב הנוכחי שוק ההון 11
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
the_newbie האם יש היגיון להחזיק ביטוח שב"ן בתקופת RELOCATION? צרכנות פיננסית 2
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L להמשיך להחזיק באגח ממשלתי צמוד 5-10? שוק ההון 5
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23
א האם הגיוני להחזיק חשבון בib וגם חשבון בברוקר מקומי? שוק ההון 25
N קרן כספית - למכור או להחזיק ? שוק ההון 4
I מה מומלץ למי שמעוניין להחזיק קרן לשעת חירום שתוכל לתת מענה לשלל מצבי קיצון? שוק ההון 12
Y האם שווה להחזיק חשבון בחו"ל ואם כן כיצד? מה היתרונות והחיסרונות? פוסטים מאיכות נמוכה 9
K איך להחזיק (שפוי) כשהים סוער? אוף טופיק 15
שיר הלל לטבע מה הדרך הפשוטה והזולה ביותר להחזיק s&p 500? שוק ההון 14
B איזה א.ממשלתי להחזיק כדי לאזן sp500 ללא גידור מט״ח שוק ההון 8
Yos קרן אג"ח שהעלתה דמי ניהול - למכור/להחזיק? שוק ההון 7
ע האם ניתן להחזיק ETF ממונפים בגמל IRA ? שוק ההון 4
הקוקיה איך להחזיק זהב פיזי? שוק ההון 8
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
ה למכור או להחזיק חזק מה אתם הייתם עושים שוק ההון 46
Liron2035 למה בכלל להחזיק חלק אג"חי שקלי? שוק ההון 38
M אז למה כן להחזיק אג"ח ממשלתי? שוק ההון 87
י להחזיק VIX שוק ההון 4
א להחזיק אג"ח מדינה ב2017 זה טירוף ? שוק ההון 6
O חדש בתחום, למה לא להחזיק רק MSCI World? שוק ההון 128
M כמה באמת עולה להחזיק קרן מחקה... שוק ההון 123
אורי דרך פשוטה להחזיק מניות? שוק ההון 5
ש ביטוח מנהלים- האם אפשר להוריד עמלות? האם כדאי להחזיק באופן עצמאי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
breezblock להחזיק רומבה, סולידי או לא סולידי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
Homer למכור אגח או להחזיק עד לפידיון שוק ההון 69
AlexNOSAM תרחיש שבו עולה ריבית הבנק המרכזי - מה כדאי להחזיק במצב כזה? שוק ההון 7
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
א מה המקבילה של קרן כספית עם נזילות מיידית ? שוק ההון 24
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת קרן VOO ו SPLG שוק ההון 16

נושאים דומים

Back
למעלה