טוב, פתחתי אתמול קרן השתלמות S&P500 במעמד שכיר בסלייס בעקבות ההמלצה כאן. לא מנייד קופה קיימת כך שהתהליך אמור להיות הכי פשוט שאפשר עבורם. תהליך הרישום הדיגיטלי עבר חלק ובהצלחה, והקופה נפתחה (אני יכול לגשת אליה דרך אתר האינטרנט שלהם). הם אמורים לסיים לטפל בבקשה בתוך 5 ימי עסקים, כלומר יש להם עד ליום שני הקרוב. אעדכן.
אם זו קרן חדשה, דמי הניהול פחות חשובים בשלב הזה. אתה מדבר על גרושים יחסית.
נסה עוד שנה - שנתיים אחרי שיש צבירה לחפש הנחה בדמי ניהול. רק לדוגמא: אני שילמתי בשנה השלישית פי שניים מאשר בשנה השנייה (פתחתי באמצע שנה).
חיובי. עבדך הנאמן דן תמיד [או משתדל] לדון את כולם לכף זכות. אם אני מוציא מילים כאלו מהמקלדת, דע כי הם באמת הגזימו.
שמתי פה גם התכתבויות עם המנכ"ל דאז בשביל לנסות להסביר להם שאנחנו רוצים בטובתם וכו' וכו'. הם ממש גרועים.
ניסיתי בשנה האחרונה לנייד אליהם מס' אנשים [כולל משפחה קרובה] כל פעם הרגשתי כאילו אני רוצה להתנתק מחברת תקשורת.
הד.נ בקה״ש שלי היו 0.6 ונורא התלהבתי בהתחלה מקל גמל. אבל...
פעם ראשונה שאני מנייד קה״ש אז אני לא יודע כל כך למה להשוות.
אני יכול להעיד שהניוד במקרה שלי התעכב בהתחלה, ורק אחרי שהצקתי להם קיבלתי מהם תשובה שאני הייתי צריך למלא עוד כמה טפסים...
עדכון כרגע אחרי יותר מחודש - נפתחה קרן השתלמות אך הניוד לא הושלם. אני באמת מתלבט מה לעשות....
הד.נ בקה״ש שלי היו 0.6 ונורא התלהבתי בהתחלה מקל גמל. אבל...
פעם ראשונה שאני מנייד קה״ש אז אני לא יודע כל כך למה להשוות.
אני יכול להעיד שהניוד במקרה שלי התעכב בהתחלה, ורק אחרי שהצקתי להם קיבלתי מהם תשובה שאני הייתי צריך למלא עוד כמה טפסים...
עדכון כרגע אחרי יותר מחודש - נפתחה קרן השתלמות אך הניוד לא הושלם. אני באמת מתלבט מה לעשות....
קטונתי אבל הגרוש שלי ללירה:
1. אם זה ממש חשוב לך ואתה מבין את חשיבות העניין, מציע לך בחום לשנס מותניים ו"לנסות" לנייד כמה חברים במכה שתבוא עם מינ' צבירה של מיליון ומעלה, ככה אולי ייתייחסו אליך ותוכל להגיע ל 0.4-0.5 במקום "גדול". (סבירות נמוכה, אבל הייתי מנסה)
2. אם אתה רוצה מחקה מדד, הייתי מנייד להלמן, למה? כי הסמנכל שלהם ידידותי ועוזר לעיתים קרובות.
3. יושב על המדוכה ומחכה שתיפתח קבוצת רכישה רצינית של הייטקיסטים או שאר מיוחסים. (אצבע על הדופק בנינג'ה פיננסית+פורום הסולידית)
4. לא הייתי מנייד לקל גמל/סלייס רק בשביל הסיכוי שהם ייכשלו בהפקדות והמפח נפש הזה שאתה צריך למלא טפסים לשווא ואין מענה ואתה נזרק מאחד לשני. יש חברת תקשורת בשם NOT בשביל לעבור את הגיהנום הזה, לא צריך גם בגמל.
רק כדי לאזן קצת את התמונה: אני ניידתי לסלייס (עוד כשהיו קל גמל). הכל עבר סבבה, הכסף נכנס במהרה, האתר עובד טוב. פעם הבאה שאצטרך מהם משהו זה כנראה כשאצא לפנסיה
אני בהייטקזון ויש לי ד"נ של 0.48% בהשתלמות ובגמל בהלמן.
הצטרפתי לפני הרבה זמן. נכון להיום יש עדיין הסכמים בין הייטקזון להלמן, אבל דמי הניהול לא רשומים מפורשות באתר.
רק כדי לאזן קצת את התמונה: אני ניידתי לסלייס (עוד כשהיו קל גמל). הכל עבר סבבה, הכסף נכנס במהרה, האתר עובד טוב. פעם הבאה שאצטרך מהם משהו זה כנראה כשאצא לפנסיה
אני בהייטקזון ויש לי ד"נ של 0.48% בהשתלמות ובגמל בהלמן.
הצטרפתי לפני הרבה זמן. נכון להיום יש עדיין הסכמים בין הייטקזון להלמן, אבל דמי הניהול לא רשומים מפורשות באתר.
סביר שאם זה מה שאמרו בהלמן - זה נכון.
אבל אילו הייתי צריך לברר עבור עצמי, הייתי משאיר פרטים ומחכה שנציג של הייטקזון ייצור איתי קשר ושואל אותו (להייטקזון יש סוכנות ביטוח משלהם)
היות וכבר הייתי בהלמן, הלמן סירבו (למיטב הבנתי,בניגוד להסכם עימם) להחיל את תנאי קבוצת רכישה של 8200 על חברים קיימים, אלא אם אלו מניידים סכום חדש וגבוה.
אמרתי יוצא דופן? עשו מה שהם צריכים לעשות ואין לי תלונות. כשאנשים כותבים על בעיות אני חושב ששווה לציין גם את זה. לא מצפה מהם לשלוח לי זר פרחים ושהמנכל יודה לי אישית.
אגב דווקא הלמן אלדובי איכזבו אותי, כי הקרן הייתה שם, אבל כשניסיתי להצטרף לקבוצה של 8200 בהתחלה אמרו תיכף תיכף ובסוף אמרו שאני עמית קיים אז לא
אמרתי יוצא דופן? עשו מה שהם צריכים לעשות ואין לי תלונות. כשאנשים כותבים על בעיות אני חושב ששווה לציין גם את זה. לא מצפה מהם לשלוח לי זר פרחים ושהמנכל יודה לי אישית.
חלילה. כוונתי הייתה שאנחנו אפילו לא דנים בתנאים של הקרן השתלמות X אלא בזה שהם "מוכרים" מוצר מסוים אבל לא מסוגלים לתת שירות עבורו.
יש עשרות אנשים שממש התחילו את הניוד והם פשוט לא עונים להם או לא מפקידים את הכספים עבורם.
מביא את השנקל שלי
צור קשר ידידותי עם נציג ישיר (עדיף מכירות/שיווק) של החברה ויש סיכוי שתוכל לזכות ההטבה בדמי הניהול שלא כמו פונה אנונימי.
העברתי לפני כמה חודשים את ההשלמות שלי עם כ70 אלף למיטב דש בדמי ניהול של 0.39. זה כלל גם מו"מ מעבר למערכת היחסים כמובן
אני פתחתי בסלייס קרן השתלמות, שבועיים רדפתי אחריהם בשביל טפסים שביקשו ממקום העבודה אבל אחרי שסיפקו כל ההפקדות עוברות חלק.
מה שכן הרגשתי שהם עושים טובה שהם עונים למיילים שלי.. לא שירותיים בעליל
מתלבש על הדיון בעוד שאלה - העברתי את הקרן השתלמות להלמן ד.נ 0.6 מחקה סנופי, אחרי שהעברתי ראיתי שיש להם מסלול פאסיבי מחקה מדדי חול ועל פניו נראה שעם פזור טוב יותר. למה בכל זאת רוב האיזכורים בפורום בנושא נוטים למחקה סנופי ולא למדדי חול הכללי?