• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן השתלמות וגודל ההפקדה

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני רק שאלה:
פתחתי ב 2015 קה״ש IRA במיטב דש והפקדתי אליה 50k , המינימום הנדרש לפתיחתה.
1. האם כבר בינואר 2016 אוכל להפקיד אליה את ה 18k עליהם אני מקבלת את הטבת המס?
2. כאשר אני מפקידה 18k לקרן ההשתלמות ורוכשת באמצעותם קרנות איריות, x כסף הולך לעמלות וכו׳ . טרם בדקתי מול מיטב דש כמה ה x הזה יוצא בפועל, אבל פתאום אני חושבת שבעצם יש לי עוד מרווח עליו אני זכאית לקבל את הטבת המס. יש למישהו מושג מה גודלו? האם זה פער ששווה לטרוח בשבילו לרכוש עוד קרנות כדי לנצל את התקרה, או שמדובר בסכומים שוליים?

תודה ושבת שלום.

1. שכירים יכולים להפקיד רק כאחוז מהמשכורת, אבל אני מאמין שעצמאים יכולים להפקיד מתי שהם רוצים.
2. לא, אין הטבת מס נוספת על הוצאות שיש לך במסגרת ניהול ה-IRA. התקרה היא על ההפקדות, וכל מה שקורה בתוך הקרן - רווחים, הפסדים, הוצאות - לא רלוונטי.

1.
2. לא, אין הטבת מס נוספת על הוצאות שיש לך במסגרת ניהול ה-IRA. התקרה היא על ההפקדות, וכל מה שקורה בתוך הקרן - רווחים, הפסדים, הוצאות - לא רלוונטי.
כנראה שלא ניסחתי את עצמי כמו שצריך כי זה לא מה שהתכוונתי לשאול .אנסה שוב: התכוונתי שכשאני קונה קרנות איריות ב 18k, אני בפועל משקיעה פחות כסף מ 18k כי חלק התבזבז לו בעמלות המרה וקניה מכירה. אז אם נגיד , משמעות הפער היא 1000 ש״ח, אולי יש מקום לקנות ב 1000 עוד קרנות עד לסכום שמגלם 18k ש״ח. מקווה שהפעם אני יותר ברורה.

מה שיותר מעניין אותי הוא ההפקדה כעצמאית-ברור לי שעל מנת לנצל את הטבת המס במלואה, אני יכולה להפקיד מתי שאני רוצה (כל עוד בשנה לא עברתי את ה 18k), פשוט קצת מבולבלת מכך שכרגע הזרמתי לשם 30 אלף ש״ח (20 נויידו מבית השקעות אחר), אך איך הם ״נספרים״ לי?
אוקיי, 18 בתור כסף שהכנסתי ב 2015. אבל יש עוד 12, אז מה ה״מעמד״ שלהם? הלוואי והסברתי מובן.

תודה רבה על התשובה!

כנראה שלא ניסחתי את עצמי כמו שצריך כי זה לא מה שהתכוונתי לשאול .אנסה שוב: התכוונתי שכשאני קונה קרנות איריות ב 18k, אני בפועל משקיעה פחות כסף מ 18k כי חלק התבזבז לו בעמלות המרה וקניה מכירה. אז אם נגיד , משמעות הפער היא 1000 ש״ח, אולי יש מקום לקנות ב 1000 עוד קרנות עד לסכום שמגלם 18k ש״ח. מקווה שהפעם אני יותר ברורה.
היית ברורה מלכתחילה :)
ההטבה ניתנת על כספים שהופקדו בחשבון.
אם הפקדת 18 אלף אז ניצלת את מלוא ההטבה.
את מס הכנסה לא מעניין אם רכשת מניות ב-18 אלף הללו ושילמת עמלות או שהשארת אותן במזומן בלי עמלות בכלל.
ההטבה מדברת על הכסף שנכנס לקרן ההשתלמות בלבד.

באופן כללי העמלות שלך צריכות להיות הרבה יותר נמוכות.
לדעתי את צריכה לשלם משהו בסדר גודל של 10 דולר על הפעולה הזו.

מה שיותר מעניין אותי הוא ההפקדה כעצמאית-ברור לי שעל מנת לנצל את הטבת המס במלואה, אני יכולה להפקיד מתי שאני רוצה (כל עוד בשנה לא עברתי את ה 18k), פשוט קצת מבולבלת מכך שכרגע הזרמתי לשם 30 אלף ש״ח (20 נויידו מבית השקעות אחר), אך איך הם ״נספרים״ לי?
אוקיי, 18 בתור כסף שהכנסתי ב 2015. אבל יש עוד 12, אז מה ה״מעמד״ שלהם? הלוואי והסברתי מובן.
אם הפקדת כספים מעבר לתקרה אז במועד משיכת הכספים תצטרכי לשלם מס על החלק היחסי שהיה מעל לתקרה.

ובכן-
עכשיו כשנפתחה עלינו 2016 לטובה ויש לי את הזכות להפקיד 18k לקרן ההשתלמות:
האם משתלם לי יותר להכניס את הכספים ל IRA ולהתפיח אותה עוד (משהו בלב אומר לי שכן)
או שמא לפתוח קרן השתלמות חדשה?

אני לא חושב שיש השפעה על כך לכאן או לכאן.

• אהבתי
Reactions: Oyi
אם אתה שכיר אז ההפקדות מתבצעות במקביל למעסיק דרך תלוש השכר כך שאתה לא באמת יכול להפקיד הכל במכה.
אני הפקדתי לפני חודשיים בתלוש אחד על 4 חודשים, יעני על 4 חודשים רטרואקטיבית, לרואת חשבון לא הייתה בעיה
אתה חייב לוודא שהקרן שלך נתנה לך תאריך וותק נכון (ארבעה חודשים מוקדם מההפקדה הראשונה), ככה שמבחינתם מדובר בארבע הפקדות שונות שהגיעו באיחור
גם אני הפקדתי כשכיר בסוף השנה רטרואקטיבית מתחילתה על חשבון הברוטו מרכיבים לא סוציאליים, המעסיק הסכים, זה יצר אוטומטית הקטנה דרסטית של תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה, בדקתי וראיתי שהתשלומים אכן נקלטו רטרואקטיבית ומועד נזילות הקרן נספר מהחודש הראשון שבגינו הופקד.
מציע לכל מי שאין קרן השתלמות לנסות לבקש מהמעסיק להפקיד להקר"ש ולהקטין מעט את הברוטו באופן כזה שההוצאה הכוללת של המעסיק לא תגדל.
בדך כלל המעסיק אמור להסכים, מי שעלול לתקוע מקלות זה מחלקת חשבות שכר (אז חזרנו לפוליטיקה פנים ארגונית, נעצור כאן..)

@מתכנת - אהלן :) , מכירה את השרשור. התגובות הנ״ל רלוונטיות לשכירים, אני עצמאית בעוונותיי..נו תלוש פור מי

התגובות הנ״ל רלוונטיות לשכירים, אני עצמאית בעוונותיי
להיות עצמאי זה לא עוון..
למיטב הבנתי הפקדות רטרו רלוונטיות גם לעצמאי

@מתכנת הקטנת הברוטו מקטינה לך גם את ההפקדות לחסכון הפנסיוני, האם חשבת על זה \ טיפלת בזה?

נ.ב. אצלי רואת החשבון לא משנה כמה ניסיתי להסביר לה שאני רוצה להקטין את הברוטו שלי למטרת קרן השתלמות בהתחלה לא הבינה מה אני רוצה ממנה ואחרי זה חשבה שזה אסור \ לא אפשרי אז תקעתי עם אותו ברוטו ובו רכיב המעסיק לקרן יורד לי מהנטו, רק החלק של עובד יורד לי כרגיל אבל לפחות כך ההפקדות לגמל נשארות אותו הדבר (הן נגזרת של הברוטו)

הקטנת הברוטו מקטינה לך גם את ההפקדות לחסכון הפנסיוני, האם חשבת על זה \ טיפלת בזה?
ידוע.
השכר המבוטח היה X% מהשכר ברוטו כך שנשאר מרווח להקטין את הברוטו בלי לפגוע ביתר ההפקדות הסוציאליות.
סכום השכר המבוטח נשאר זהה, כמובן שלאחר הקטנת הברוטו השכר המבוטח כבר לא X% מהברוטו אלא יותר.
anyway חייבים שיתוף פעולה מצד מחלקת שכר כי זה מכניס אותם לחישובים לא שגרתיים והם לא ששים לעשות זאת.

אז תקעתי עם אותו ברוטו ובו רכיב המעסיק לקרן יורד לי מהנטו
פספסת הטבה רצינית במס הכנסה וביטוח לאומי.
אם מדובר על הפקדה בסכום התקרה - 18K בשנה אז מתוכם הפקדת המעסיק היא 13.5K, אני מניח מס שולי של 31% + ביטוח לאומי ובריאות 12% = 5,805 ש"ח מסים שיכולים להיחסך, מדובר על סכום שנתי נטו!!

לגבי שנים קודמות כנראה זה בלתי הפיך, לגבי 2016 אפשר לתקן וגם השנה רק התחילה.
רואת החשבון לא משנה כמה ניסיתי להסביר לה שאני רוצה להקטין את הברוטו שלי למטרת קרן השתלמות בהתחלה לא הבינה מה אני רוצה ממנה ואחרי זה חשבה שזה אסור \ לא אפשרי
אם ההפרשות הסוציאליות כיום 100% מהשכר ברוטו אז צריך לבדוק ולהעריך בכמה הפגיעה, מצד שני יש שכר ברוטו ויש שכר מבוטח (סוציאלי) ייתכן שהסוציאלי יכול להיות יותר מ 100% מהברוטו בדיוק כפי שהוא יכול להיות נמוך מהברוטו, צריך לבדוק מה לשון החוק.
תעשה חישובים ושיעורי בית בעצמך, תגיע אליה מוכן עם מספרים בצורה שיהיה לה קל להבין.

@מתכנת אז נראה לי שלא הבנתי מה שניסת לומר לי לפני שני פוסטים..תוכל להסביר לי שוב בבקשה?

גם אני הפקדתי כשכיר בסוף השנה רטרואקטיבית מתחילתה על חשבון הברוטו מרכיבים לא סוציאליים, המעסיק הסכים, זה יצר אוטומטית הקטנה דרסטית של תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה, בדקתי וראיתי שהתשלומים אכן נקלטו רטרואקטיבית ומועד נזילות הקרן נספר מהחודש הראשון שבגינו הופקד.
מציע לכל מי שאין קרן השתלמות לנסות לבקש מהמעסיק להפקיד להקר"ש ולהקטין מעט את הברוטו באופן כזה שההוצאה הכוללת של המעסיק לא תגדל.
בדך כלל המעסיק אמור להסכים, מי שעלול לתקוע מקלות זה מחלקת חשבות שכר (אז חזרנו לפוליטיקה פנים ארגונית, נעצור כאן..)

@יערה את מתכוונת להסבר על קיזוזי המס?

הפקדתי כשכיר בסוף השנה רטרואקטיבית מתחילתה על חשבון הברוטו מרכיבים לא סוציאליים, המעסיק הסכים, זה יצר אוטומטית הקטנה דרסטית של תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה, בדקתי וראיתי שהתשלומים אכן נקלטו רטרואקטיבית ומועד נזילות הקרן נספר מהחודש הראשון שבגינו הופקד.
קיבלתי השבוע דוח קרן ההשתלמות עם אישור מס,
משום מה חלק נכבד מהסכום מופיע תחת הפקדות שאינן מוטבות למרות שהפקדתי בשנה זו הרבה פחות מהתקרה, נציג צ'אט הסביר לי שזה בגלל שהייתה הפקדה אחת גדולה והסכום שלה עבר את התקרה, ניסיתי להתווכח שהתקרה נקבעת בכלל שנתית חוץ מזה גם בדוח ההפקדות אצלם מופיע פיצול בגין כל חודש עם תאריך מתאים, לדעתי זה באג או טעות שלהם, אקבל תשובה בעוד כמה ימים ואעדכן.
בינתיים ניסיתי לחפש סימוכין אך לא מצאתי עדיין התייחסות למצב הזה של הפקדה כמה חודשים רטרו באותה שנת מס, אודה מאוד למי שנתקל או התנסה בזה ויוכל לשתף או לסייע בפרשנות החוק (לא מקצועית כמובן).
יצוין שתוכנת השכר כן התחשבה במס באופן רטרואקטיבי כפי שציפיתי.

קיבלתי השבוע דוח קרן ההשתלמות עם אישור מס,
משום מה חלק נכבד מהסכום מופיע תחת הפקדות שאינן מוטבות למרות שהפקדתי בשנה זו הרבה פחות מהתקרה, נציג צ'אט הסביר לי שזה בגלל שהייתה הפקדה אחת גדולה והסכום שלה עבר את התקרה, ניסיתי להתווכח שהתקרה נקבעת בכלל שנתית חוץ מזה גם בדוח ההפקדות אצלם מופיע פיצול בגין כל חודש עם תאריך מתאים, לדעתי זה באג או טעות שלהם, אקבל תשובה בעוד כמה ימים ואעדכן.
בינתיים ניסיתי לחפש סימוכין אך לא מצאתי עדיין התייחסות למצב הזה של הפקדה כמה חודשים רטרו באותה שנת מס, אודה מאוד למי שנתקל או התנסה בזה ויוכל לשתף או לסייע בפרשנות החוק (לא מקצועית כמובן).
יצוין שתוכנת השכר כן התחשבה במס באופן רטרואקטיבי כפי שציפיתי.
בזמנו מעסיק קודם שלי הפקיד עבורי בסוף השנה הפקדה אחת על עשר משכורות לקה"ש, כך שהסכום עבר את הרף. הבנתי את זה באיחור של בערך 10 שנים וזה מאוד עצבן אותי... לאחר שיג ושיח עם בית ההשקעות הבנתי שמה שהם צריכים זה מכתב מהמעסיק בו הוא מציין כי ההפקדות היו על מספר משכורות.
אז אני לא מכיר את החוק, אבל המעסיק שלח לי מסמך הבהרה והעברתי להם, והם טענו שהכל בסדר - הוותק עודכן ומבחינתם זה טופל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה שהם צריכים זה מכתב מהמעסיק בו הוא מציין כי ההפקדות היו על מספר משכורות.
במקרה שלי הם מודים בזה שההפקדות שייכות לחודשים נפרדים וזה גם מופיע לי באתר באופן שקוף, גם הוותק מופיע תקין רק משום מה הכספים 'נצבעו' כהפקדה לא מוטבת שאשלם עליהם מס בפדיון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ קרן השתלמות לעובדי הוראה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ה קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T איזון נכסים בגירושין - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
Y הלוואת בלון מלאה ע"ח קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex קרן השתלמות עוקב מדד S&P500 מול מנייתי אקטיבי - האם בחירה נכונה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
נ IRA - קרן השתלמות לעצמאי שוק ההון 7
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קרן השתלמות IRA לעצמאי בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי מיסים 5
א פתיחת קרן השתלמות לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O קרן השתלמות כעוסק זעיר מיסים 6
הנודד לשחקים הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג? צרכנות פיננסית 16
O שכיר בעל קרן השתלמות לעצמאי פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מה ההבדל בין קרן השתלמות מניות לקרן השתלמות מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yoyo פדיון קרן השתלמות בטעות!! שוק ההון 7
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 46
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
L מתלבט האם להעביר קרן השתלמות ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
E קרן השתלמות IRA החל מ100k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
Y האם אוכל לעבור ל-IRA עם קרן השתלמות עצמאית לא נזילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M הפרשה מעל התקרה - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 16

נושאים דומים

Back
למעלה