• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן השתלמות של מגדל

• פותח הנושא פותח הנושא oz1987
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

oz1987

משתמש רגיל
דירוג
259
אהלן חברים,

קיבלתי קרן השתלמות מהעבודה ופניתי אל סוכן הביטוח שלי(ממועדון לקוחות "הייטקזון" אם זה רלוונטי), והוא הציע מסלול עם עמלה של 0.6(אמר שזה הכי זול ואין יותר זול מזה) והמליץ על מסלול השקעה בנאסדק(הוספתי לינק) במגדל.

רציתי את דעתכם בנוגע לעמלה ובנוגע למסלול ההשקעות הנ"ל ? או לחלופין המלצות על מסלולים אחרים, תודה רבה.

נערך לאחרונה ב:
1. ממליץ לבדוק באתר גמלנט. שם לפלטר את כל החברות ולראות תשואות. מגדל באופן כללי באמצע מינוס של הטבלה בתשואות, בלשון המעטה. תחפש בגוגל גם כתבות על קרנות השתלמות. כנראה שהמעסיק או הסוכן שהציעו לך עובדים איתם. לדעתי גם 0.6 אפשר לשפר.

2. מבחינת המסלול הספציפי - ב2024 שהנאסדק קפץ והשקל לא השתנה, התשואה של המסלול הייתה מטורפת. ב2025 שהשקל מאוד התחזק מול הדולר והתשואה הייתה סבירה, המסלול הזה כמעט לא עשה כלום במונחים שקליים. להגיד מה יקרה בעתיד בודאות זה אף אחד לא יודע. מהפרשנויות שאני קורא לאחרונה יש סוג של קונצנזוס שהשקל ימשיך להתחזק. ולגבי נאסדק יעלה או שהבועה תתפוצץ? לא יודע.
המסלול מנייתי שגם מושקע בישראל עשה ביצועים הרבה יותר טובים בחודשים האחרונים כי הבורסה המקומית התפוצצה פלוס השקל יתחזק. אבל מה יקרה ב2026? קשה להמליץ, זה כבר שיקול שלך ובאמונות שלך.

על סמך מה ניתן את חוות דעתנו? השם היפה שלך או הלוגו המדליק?

לגבי דמי הניהול - בקרן השתלמות אין דמי ניהול מההפקדה, אלא מהצבירה בלבד. לכן אם אין לך צבירה, 0.6 זה סביר+ (לא שזה משנה יותר מדי, 0.6% מאפס זה אפס).
אם יש כבר קרן השתלמות בעלת צבירה משמעותית, 0.6 אלו דמי ניהול סבירים מינוס ובהחלט אפשר לשאוף לטוב יותר.

לגבי המסלול - תלוי גיל (שלא שיתפת), טווח השקעה (שלא שיתפת), הרכב התיק הממוסה והלא ממוסה שלך (שגם אותו לא שיתפת).

לא מכיר את המסלול של מגדל באופן ספציפי (לא ידעתי שיש להם מסלול עוקב נאסדק, חידשת!), אבל אני מניח שמדובר במסלול טוב סך הכל עבור קרן השתלמות.

יש מסלול מניות סחיר שמשקיע בעיקר בארץ. אפשר לשלב מסלולים

קיבלתי קרן השתלמות מהעבודה ופניתי אל סוכן הביטוח שלי(ממועדון לקוחות "הייטקזון" אם זה רלוונטי), והוא הציע מסלול עם עמלה של 0.6(אמר שזה הכי זול ואין יותר זול מזה) והמליץ על מסלול השקעה בנאסדק(הוספתי לינק) במגדל.

רציתי את דעתכם בנוגע לעמלה ובנוגע למסלול ההשקעות הנ"ל ? או לחלופין המלצות על מסלולים אחרים, תודה רבה.
לגבי מסלול ההשקעה -
זה תלוי בפילוסופיית ההשקעה שלך...

לי למשל חשוב פיזור רחב,
אז בקרנות הניהול האישי שלי (השתלמות וגמל) - אני משקיע במדד עולמי,
ובקרן הפנסיה המנוהלת - משקיע במסלול S&P500 שהוא בכל זאת מפוזר יותר מנאסד"ק
(גם בהיבט הסקטוראלי - חשיפה טובה יותר למגזרים שאינם טכנולוגיה,
וגם בהיבט הגיאוגרפי - חשיפה טובה יותר להכנסות מחוץ לארה"ב).

נערך לאחרונה ב:
על סמך מה ניתן את חוות דעתנו? השם היפה שלך או הלוגו המדליק?

לגבי דמי הניהול - בקרן השתלמות אין דמי ניהול מההפקדה, אלא מהצבירה בלבד. לכן אם אין לך צבירה, 0.6 זה סביר+ (לא שזה משנה יותר מדי, 0.6% מאפס זה אפס).
אם יש כבר קרן השתלמות בעלת צבירה משמעותית, 0.6 אלו דמי ניהול סבירים מינוס ובהחלט אפשר לשאוף לטוב יותר.

לגבי המסלול - תלוי גיל (שלא שיתפת), טווח השקעה (שלא שיתפת), הרכב התיק הממוסה והלא ממוסה שלך (שגם אותו לא שיתפת).

לא מכיר את המסלול של מגדל באופן ספציפי (לא ידעתי שיש להם מסלול עוקב נאסדק, חידשת!), אבל אני מניח שמדובר במסלול טוב סך הכל עבור קרן השתלמות.

בן 37(בדצמבר 38), מה זאת אומרת טווח השקעה ? מה זה הרכב תיק ממוסה ולא ממוסה ?

ממה שהבנתי מהסוכן זה מסלול חדש שקיים אולי שנה ומחקה את הנאסדק

לגבי מסלול ההשקעה -
זה תלוי בפילוסופיית ההשקעה שלך...

לי למשל חשוב פיזור רחב,
אז בקרנות הניהול האישי שלי (השתלמות וגמל) - אני משקיע במדד עולמי,
ובקרן הפנסיה המנוהלת - משקיע במסלול S&P500 שהוא בכל זאת מפוזר יותר מנאסד"ק
(גם בהיבט הסקטוראלי - חשיפה טובה יותר למגזרים שאינם טכנולוגיה,
וגם בהיבט הגיאוגרפי - חשיפה טובה יותר להכנסות מחוץ לארה"ב).

גם בפנסיה שלי וגם בקופת גמל להשקעה שפתחתי אני מושקע בסנופי ככה שרציתי לגוון.... ואני מעדיף להשקיע לטווח ארוך(מה שנקרא "שגר ושכח")

גם בפנסיה שלי וגם בקופת גמל להשקעה שפתחתי אני מושקע בסנופי ככה שרציתי לגוון....
הקטנה של הפיזור (ממדד רחב למדד צר) זה לא "גיוון" בעיניי.

אפילו במובן הטכני - הרוב המוחלט של החברות בנאסד"ק 100 כלולות גם ב-S&P 500,
וההיפך כמובן אינו נכון.

נערך לאחרונה ב:
אם יש לך צבירה משמעותית בהשתלמות, תבדוק גם הצעה להצטרפות ישירה ללא סוכן, לפני כשנה היה אפשר להשיג גם 0.31%.

זאת קרן חדשה לגמרי שאני פותח ככה שאין בה כלום(כי היום לצערי אין אפשרות להמשיך להפריש לקרן השתלמות קיימת משום מה ואני חייב לפתוח אחת חדשה, לך תבין...)
אם יש לך צבירה משמעותית בהשתלמות, תבדוק גם הצעה להצטרפות ישירה ללא סוכן, לפני כשנה היה אפשר להשיג גם 0.31%.

זאת קרן חדשה לגמרי שאני פותח ככה שאין בה כלום(כי היום לצערי אין אפשרות להמשיך להפריש לקרן השתלמות קיימת משום מה ואני חייב לפתוח אחת חדשה, לך תבין...)
כמה צבירה יש בקרנות מהמעסיקים הקודמים? אפשר לנייד.

כמה צבירה יש בקרנות מהמעסיקים הקודמים? אפשר לנייד.

כמה אלפים, אבל מעבר לכך שלא נראה לי שאפשר לעשות זאת,
אני לא רוצה לנייד או לסגור בגלל שלקרנות הללו יש עמלות שכבר לא קיימות היום(נראה לי 0.35%, משו כזה)

כמה אלפים, אבל מעבר לכך שלא נראה לי שאפשר לעשות זאת,
אני לא רוצה לנייד או לסגור בגלל שלקרנות הללו יש עמלות שכבר לא קיימות היום(נראה לי 0.35%, משו כזה)

אז למה אתה לא הולך לאותה חברה שבה אתה מקבל 0.35% ומבקש שישמרו לך את התנאים גם עבור המעסיק החדש?

אז למה אתה לא הולך לאותה חברה שבה אתה מקבל 0.35% ומבקש שישמרו לך את התנאים גם עבור המעסיק החדש?

כמה סיבות :
1. רוצה לפזר את ההשקעות בכמה חברות ולא לשים את הכל בחברה אחת או בהשקעה ספציפית אחת(השקעה בסנופי כמו שעשיתי עד כה)
2. אני לא בטוח שאני בכלל רוצה לפתוח קרן השתלמות בחברה(מור השקעות) שבה אני מקבל 0.35% כי עשיתי השוואה קטנה בין כל מוצרי הנאסדק שהסוכן הציע ומור במקומות האחרונים
3. אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה(כמו שאין סיבה הגיונית למה לא ניתן להמשיך להפריש כסף לקרן השתלמות קיימת ומחייבים לפתוח אחת חדשה)

אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה(כמו שאין סיבה הגיונית למה לא ניתן להמשיך להפריש כסף לקרן השתלמות קיימת ומחייבים לפתוח אחת חדשה)
בוודאות אפשר.
הסיבה שחייבים לפתוח קופה חדשה היא רגולטורית, והאמת שהיה טוב אם מישהו במשרד האוצר היה מבטל את הקשר בין קופה למעסיק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Lamur קרן השתלמות של פנסיונר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
U פרעון חלקי של משכנתא ע"ח קרן השתלמות נדל"ן 0
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
I קרן השתלמות ופנסיה לעצמאים עם הון עצמי של 600K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
CoinCollector משיכה של קרן השתלמות נזילה VS המתנה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל קרן השתלמות של אזרח ארהב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D קרן השתלמות ממונפת של אלטשולרר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
T ניוד חלקי של קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P הכנסת הפקדה עצמאית של קרן השתלמות בגליון הוצאות/הכנסות משפחתי? צרכנות פיננסית 3
G שאלת השאלות של קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
V קרן השתלמות IRA הלמן אלדובי בפלטפורמה של מזרחי טפחות - ניתן לקנות ניירות בבורסה האמריקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
tomchoook כדאיות של הפיכת קרן השתלמות לתיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
קורא הדוק הורשה של קרן השתלמות צרכנות פיננסית 45
hommie העברת קרן השתלמות של שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י חישוב סכום נזיל של קרן השתלמות שוק ההון 3
R הפקדה מעל תקרה שנתית של קרן השתלמות - מס הון גם על רווחים מצטברים מההפרש בעתיד? שוק ההון 1
לאץ' אופטימיזציה של קרן השתלמות שוק ההון 46
Y שאלות של צעיר על קרן השתלמות וביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 52
S מה החסרונות העיקריים של קרן השתלמות? שוק ההון 51
ב עלויות של קרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 18
לא חשוב שמות שאלות של בגינרים על קרן השתלמות שוק ההון 64
A פתיחת עוסק מורשה בשביל קרן השתלמות של עצמאי שוק ההון 59
F סילוק הלוואה ע"י פרעון של קרן השתלמות שוק ההון 15
F הטבת קרן השתלמות מלאה לעצמאים בהפקדה חודשית של 100 שקל, האמנם? צרכנות פיננסית 8
תמר שאלה של מתחילים *אזהרה* שאלה של מתחילים *קרן השתלמות שוק ההון 81
K קרן השתלמות פאסיבית של IBI לעומת קרן אירית ב-IRA שוק ההון 12
נ מח"מ של קרן השתלמות שוק ההון 7
ג משהו מוזר בדו"ח נכסים של קרן השתלמות הפניקס שוק ההון 1
Y נתונים בזמן אמת על תשואה של קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
A בחירה אופטימלית של ETF אמריקאיים עבור חשבון קרן השתלמות מסוג IRA שוק ההון 31
י ישראלי עם הנטל של אזרחות אמריקאית - קרן השתלמות בניהול עצמי - IRA שוק ההון 46
de dud קרן השתלמות - IRA או ניהול של הקרן שוק ההון 2
L פתיחת קרן השתלמות - שאלות של מתחילים שוק ההון 27
ש העברת קרן השתלמות של מורים לניהול אישי צרכנות פיננסית 6
ח כיצד מחושב המס בפדיון של קרן השתלמות שוק ההון 12
Lamur קרן השתלמות מחקה של אינפיניטי צרכנות פיננסית 13