• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג?

הנודד לשחקים

משתמש רשום
דירוג
0
יש לי משהו כמו 200k בקרן השתלמות נזילה (מושקעת ב s&p דרך הפניקס). אני רוצה לקחת הלוואה ע"ח הקרן ולקנות רכב שעולה באיזור ה 160-170. מי נותן לכל הפחות פריים מינוס 0.75%? מישהו הצליח להשיג תנאים יותר טובים?

נערך לאחרונה ב:
הריבית תלויה בהאם הקרן נזילה ותקופת ההלוואה.
בד"כ מקרנות נזילות אפשר לקבל עד 80%, לא נזילות עד 50%
אם זה ב S&P לא יתנו לך יותר מ-50% מהסכום בלי קשר לנזילות, תצטרך להחליף למסלול לא מנייתי
מהחברות שאני מכירה, מור הם היחידים שנותנים פריים מינוס 0.75 על קרנות נזילות, עד 5 שנים הלוואה
אצל השאר- פניקס, הראל, מטיב, מנורה - פריים מינוס חצי זה המינימום, וגם התקופה המקסימלית לריבית הנמוכה שונה מחברה לחברה.

בפניקס ספציפית זה עד 75% מקופה נזילה במסלול לא מנייתי, אחרת עד 45%
ריבית פריים מינוס חצי לקרנות נזילות עד שלוש שנים

היא נזילה, עדכנתי.

אכן הגיוני שזה תלוי במסלול ההשקעה, כי זה משפיע על הסיכון. קצת משנה דברים. יש מסלול השקעה שמשאיר את זה משתלם?

אתה יכול להסתכל מה היו התשואות במסלולים השונים בעבר, אבל כמובן שאי אפשר לחזות את העתיד.
כנראה שמסלול כללי הוא הכי "מנייתי" בין המסלולים שמאפשרים לקחת את הסכום הגבוה יותר.

יש לי משהו כמו 200k בקרן השתלמות נזילה (מושקעת ב s&p דרך הפניקס). אני רוצה לקחת הלוואה ע"ח הקרן ולקנות רכב שעולה באיזור ה 160-170. מי נותן לכל הפחות פריים מינוס 0.75%? מישהו הצליח להשיג תנאים יותר טובים?
אז כמה יעלה הרכב בתכלס מחיר הסוכנות + עלויות המימון?
מה יהיה ערכו ביום איסוף הרכב, אחרי שנה,, שנתיים,3 ?

כל חברה והתנאים שלה להלוואות. אצל כולן יש תנאים יותר טובים אם הקופה נזילה. לחלק יש תנאים טובים יותר לריבית קבועה.

כל חברה והתנאים שלה להלוואות. אצל כולן יש תנאים יותר טובים אם הקופה נזילה. לחלק יש תנאים טובים יותר לריבית קבועה.
כמה עולה רכב זה בן 3-4, שנים שמור עם קילומטרז- נמוך?
הפרש מזה של עשרות אלפי ₪ (!! ) . כמה יניב בתיק ממוצע ,של 10 שנים שיודע להניב מעל 8 אחוז בשנה. לא לשכוח בחישוב ריבית דריבית.
תשובה: מספר מפחיד.

נקודה למחשבה.

אגב יש מישהו שחושב כמוני. וורן באפט וחבריו עם גישת לעולם לא לקנות רכב חדש ולעולם לא לקחת הלוואה לרכב.

כמה יניב בתיק ממוצע ,של 10 שנים שיודע להניב מעל 8 אחוז בשנה. לא לשכוח בחישוב ריבית דריבית.
תשובה: מספר מפחיד.
אני מסכים שלקיחת הלוואה לקניית רכב זה רעיון גרוע (אפילו מאוד) - יחד עם זאת להבטיח ולפשט שתיק השקעות "יודע" להניב מעל 8 אחוז בשנה והתשובה היא "מספר מפחיד" זה חסר אחריות במקרה הטוב ואף דבילי במקרה הרע.

בהשקעות ניתן להפסיד כסף, גם בטווח של עשור.

אני מסכים שלקיחת הלוואה לקניית רכב זה רעיון גרוע (אפילו מאוד) - יחד עם זאת להבטיח ולפשט שתיק השקעות "יודע" להניב מעל 8 אחוז בשנה והתשובה היא "מספר מפחיד" זה חסר אחריות במקרה הטוב ואף דבילי במקרה הרע.

תיק השקעות מחקה מדדים רחבים יודע להניב לפחות 8% בממוצע בטווח הארוך לפי נתוני שנים רבות אחורה. עובדתית.
יודע שנתוני עבר לא מעידים על תשואות העתיד ועדיין בטוח בזה יותר מאשר ירידת ערך עוצמתית של הרכב ועלויות המימון.

מסכים שאסור לקחת שום דבר כמובן מאליו וצריך לנהל סיכונים תמיד.
העשור הכי גרוע היה מינוס 2%, רכב יורד בערכו בשנה הראשונה 20% לפחות ותוסיף על זה 6% מימון, וממשיך לרדת בוודאות.
בלי קשר אפשר להשוות לתיק משולב מניות/אגח או אפילו 100% אגח.

אני כמובן מסכים - גם ההשקעה ובטח ובטח עם המימון לרכב.

העניין יותר סמנטי ועקרוני. אין דבר כזה "יודע להניב" ובטח שלא הבטחת הבטחות.
איננו יודעים את העתיד.

לקנות משהו יקר שלא צריך אותו זה בכל מקרה הוצאה על מותרות. רכב חדש כל 3 שנים זאת הוצאה על מותרות יותר גדולה מכל דבר אחר.

מסכים שאסור לקחת שום דבר כמובן מאליו וצריך לנהל סיכונים תמיד.
העשור הכי גרוע היה מינוס 2%, רכב יורד בערכו בשנה הראשונה 20% לפחות ותוסיף על זה 6% מימון, וממשיך לרדת בוודאות.
בלי קשר אפשר להשוות לתיק משולב מניות/אגח או אפילו 100% אגח.
רכב חדש ועוד בהלוואה זה הפסד בטוח על כלום ובענק. הרווח היחיד זה ריח הפלסטיקה של הרכב והניילונים...
דומה לקניית קוביית קרח חדשה וללכת איתה ברחוב....
לא עדיף קוביה בת 3-5 שנים ב25% פחות שמורה. אם בכלל צריך.

וורן באפט שלא חסר לא תמיד טען שמעולם לא קנה רכב חדש. יקר ומיותר וראה מראש איך הסכום המיותר (לעומת רכב זהה כמעט חדש אם צריך בכלל) שווה פי כמה תוך עשור לפי 8-10% תשואה + ריבית דריבית.

לקנות משהו יקר שלא צריך אותו זה בכל מקרה הוצאה על מותרות. רכב חדש כל 3 שנים זאת הוצאה על מותרות יותר גדולה מכל דבר אחר.
אני מחליף רכב כל 7 שנים בממוצע וקונה רכב שמור כמעט חדש בן 2-3 שנים עם קילומטרז/ נמוך, נהג יחיד. ה20-35% ירידת ערך היתה על מישהו אחר...לא עלי.
(בכל מקרה מעל 50% בערך רכב חדש זה לא הרכב עצמו אלא "אוויר" - מיסוי).
באופן מקרי (או שלא מי) המוכר זה זה תמיד אחד שהמימון שלקח כבד עליו או מחליף חדש באופנה החדשה שצצה ומגדיל את המימון......בור ללא תחתית.....קבר אפילו.
הרכב הנוכחי שלי נקנה כאשר היה בן שנתיים וקצת בניילונים מנהגת יחידה, טיפולים בסוכנות היבואן. לדעתי נסעה יותר רוורס מאשר קדימה.

לאוהבי השופוני -
השכנים שלי בטוחים שקניתי רכב חדש שחודש קודם הגיע לנמל....

שכחתי לציין שאני מתכוון לקנות רכב בהנחת 0 ק"מ ולא מחיר מלא. זה עוזר עם הירידת ערך.
עוזר באגורות...
כנס למחירון יצחק לוי והכנס נתוני רכבך. גם חוטף ירידה דומה וכואבת לקנייה מהיבואן.
חפש רכב כמו שלך בן שנה / שנתיים / שלוש / ארבע ביד2 ותיווכח.
אל תשכל לרשות יש 01, בעלות קודמת ליסיניג 0 ק"מ.
(יש גם מרכיב פסיכולוגי שגוי - קונים מסתכלים אחרת על רכב יד 2 שנקנה מליסינג 0 ק"מ כרכב "נחות").

בעוד 3-5 שנים עת תמכור בשיקלול מחירון יצחק לוי זה ישוקלל.
נניח שהרכב שאתה קונה ב160000 ש"ח 0 ק"מ עולה אצל היבואן הרשמי 169000 ש"ח. לשם הדוגמה וההמחשה. 9000 ש"ח פחות
בעוד 3-5 שנים עת תמכור תמיד יהיה הפרש של 4000-6000 ש"ח בינך לרכב זהה שנקנה אצל היבואן ובעלים קודמים 00.

הצעה של סחבק -
תקנה רכב רק אם אתה צריך, במינימום מימון ובלי אם אפשר (זה לא דירה שהשוכר משלם את המימון) ולא חדש. בן 3-4 שנים בעשרות אלפי ש"ח פחות שמור מפנסיונרית קפדנית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 24
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
ל האם למשוך קרן השתלמות לטובת סילוק הלוואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D קרן השתלמות שמשתחררת לי (נושא- הלוואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y האם לסגור הלוואה על קרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I משיכת קרן השתלמות לטובת סגירת הלוואה וכיסוי מינוס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R סגירת הלוואה לכל מטרה בעזרת הלוואה כנגד קרן השתלמות . פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ד הלוואה מקרן השתלמות\קרן פנסיה - לעבור ממיטב למוסד אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א מי נותן הלוואה כנגד קרן השתלמות בתנאים טובים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
לאץ' החזר הלוואה על חשבון קרן השתלמות שוק ההון 22
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
F הלוואה על חשבון קרן השתלמות + קופת גמל - מה הקאץ'? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
always.smile קבלת הצעות מהבנקים עבור הלוואה מול קרן השתלמות צרכנות פיננסית 15
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א מגבלות על הלוואה כנגד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
hommie הלוואה על קרן השתלמות לאחר צניחה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
יאיא מינוף קרן השתלמות על ידי הלוואה והשקעה חוזרת שוק ההון 19
F סילוק הלוואה ע"י פרעון של קרן השתלמות שוק ההון 15
R IRA ודמי ניהול נמוכים או הלוואה כנגד קרן השתלמות? שוק ההון 15
ח הלוואה בתנאים טובים(קרן השתלמות/קופת גמל) צרכנות פיננסית 8
E הלוואה על חשבון קרן השתלמות שוק ההון 4
F מה קורה אם מניידים קרן השתלמות בזמן שיש הלוואה עליה? צרכנות פיננסית 30
Y קרן השתלמות - הלוואה, התלבטות שוק ההון 9
אל ניניו הלוואה ע"ח קרן השתלמות בניהול עצמי (IRAׂ) צרכנות פיננסית 14
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
עידו ג קרן שכ"ל - הלוואה לסטודנט ללא ריבית? צרכנות פיננסית 4
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
M הלוואה כנגד קרן פנסיה באלטשולר שחם פוסטים מאיכות נמוכה 1
א רכישת רכב - הלוואה על קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 6
י הלוואה בשעבוד קרן פנסיה לחברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
hommie הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות - נתון למיקוח? שוק ההון 5
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
ה הלוואה כנגד נכס צרכנות פיננסית 4
ב לקיחת הלוואה לטובת השקעה שוק ההון 4
Y הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 15
A הלוואה של יאן יפני לישראלים עם חשבון אינטרקטיב ארה"ב שוק ההון 15
ה הלוואה בריבית פריים ומטה צרכנות פיננסית 16
U החזר מס רווחי הון כנגד ריביות הלוואה מיסים 1
M הלוואה מקרן השתלמות או פנסיה צרכנות פיננסית 8
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
R הלוואה בשביל השקעה בדיבדנדים שוק ההון 2
ל הלוואה מהפנסיה רק לפי ת.ז. ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8