• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קניית רכב, בצמוד לחסכון והשקעות בן 31

• פותח הנושא פותח הנושא ozal5
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קל מאוד להיות צדקנים ומצקצקים, ממרום הגיל, הנסיון, המקצוע, המשפחה, ההשכלה והקריירה.

כשהילדה שלי עלתה לחטיבת הביניים מבית הספר היסודי, אספו את כל ההורים הנרגשים להרצאה של פסיכולוגית על גיל ההתבגרות ןבמיוחד למעבר לבית ספר חדש עם מורים וילדים חדשים. זכור לי נושא אחד מכל ההרצאה, הצורך בנראות החיצונית כלפי הסביבה, בגדים, אופניים, תספורת, צבע שיער, צורת הדיבור, הסלנג, תיק בית הספר ואופן הנשיאה שלו.... לנו המבוגרים זה נראה זניח, כי אנחנו כבר "הוכחנו" לסביבה מה אנחנו "שווים": המקצוע והקריירה שלנו, התואר האקדמי, השכונה בה אנו מתגוררים, בני הזוג שלנו, המשפחה והילדים, השגנו משהו בחיים, לא לכולנו יש צורך להתהדר בשעון יוקרתי, רכב מפואר, בגדי מעצבים.

לילדים שעכשיו מגיעים למקום חדש הדרך היחידה כמעט שיש להם "לתפוס מקום" עד שיכירו אותם מבפנים, זה באמצעים חיצוניים.

אני משליך את כל זה גם לבחור בן 31. הנראות כלפי האחרים חשובה הרבה מעבר למה שאולי אתם מתארים, ובלי קשר אם מעגל החברים מייחס חשיבות לנראות או לא, אם הביטחון העצמי לא מגיע למלוא הפוטנציאל בגלל הרכב החבוט, ההמלצה שלי תשדרג.
ואם אני פחות מ31 ועם רכב ששוויו פחות מ10 אלף, מותר לי להביע דעה? או שאסור לי ממרום הנסיון/מקצוע/משפחה/השכלה/קריירה שקשה להשוואה כי לא הובאו הרבה פרטים.
בסופו של דבר הנושא נפתח ב"מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות" . לפי דעתי מותר למינימליסטים להביע דעה, גם אם היא קשה לקריאה למקסימליסטים.

בספרו המפורסם "הפסיכולוגיה של הכסף", מורגן האוסל מתייחס לקניית רכב יקר דרך שני ציטוטים ותובנות מרכזיים:
"כשאתה רואה מישהו נוהג במכונית יפה, אתה רק לעיתים נדירות חושב 'וואו, הבחור שנוהג באוטו הזה מגניב'. במקום זאת, אתה חושב 'וואו, אילו לי הייתה המכונית הזו, אנשים היו חושבים שאני מגניב'. בין אם זה מודע ובין אם לא, ככה אנשים חושבים."
"אתה עשוי לחשוב שאתה רוצה מכונית יקרה, שעון מפואר ובית ענק. אבל אני אומר לך שאתה לא. מה שאתה באמת רוצה זה כבוד והערכה מאנשים אחרים, ואתה חושב שחפצים יקרים יביאו לך את זה. הם כמעט אף פעם לא מביאים – במיוחד לא מהאנשים שאת ההערכה שלהם אתה באמת רוצה."

נערך לאחרונה ב:
אתה עשוי לחשוב שאתה רוצה מכונית יקרה, שעון מפואר ובית ענק. אבל אני אומר לך שאתה לא
אתה צודק, שוב ממרום הנסיון והבגרות.
אבל...
בחור בן 31 שכבר אמר במילים אחרות "אני מתבייש שיראו אותי עם הגרוטאה הזאת" כדאי שישדרג לרכב ב50 אלף שקל...

אז אולי להתפשר על 25 או 30 אלף ₪? דורש יותר עבודה כדי למצוא בשוק, אבל אפשרי.

"אתה עשוי לחשוב שאתה רוצה מכונית יקרה, שעון מפואר ובית ענק. אבל אני אומר לך שאתה לא. מה שאתה באמת רוצה זה כבוד והערכה מאנשים אחרים, ואתה חושב שחפצים יקרים יביאו לך את זה.
נראה לי שזה הפוך. השיקול הוא לא הערכה בגלל דברים יקרים, אלא זלזול בגלל דברים זולים ומתפרקים.

צריך להבין מה זה רכב ב10 כיום. 10 אלף זה לא סכום גדול - שווה ערך למשכורת אחת שלו. זה כמו רכב בן כמה אלפים בודדים, לפני כמה שנים.
55 זה לא סכום שיתן לו פורשה, רק רכב ייצוגי שלא גורם לו להתבזות כשהוא מגיע עם איזו טרנטה לדייט. בסוף, יש נראות, מה לעשות?
אז אולי להתפשר על 25 או 30 אלף ₪? דורש יותר עבודה כדי למצוא בשוק, אבל אפשרי.
נכון, אבל אם כבר קונים, ולקנות מבן משפחה, אולי זה שווה את המאמץ. בסוף ה20 אלף האלה מתאיינים בטווח הארוך.
נראה לי שזה הפוך. השיקול הוא לא הערכה בגלל דברים יקרים, אלא זלזול בגלל דברים זולים ומתפרקים.
בסוף אתה חי בחברה. אנשים לא יתייחסו אליך סביר אם תלך עם בגדים קרועים כי "מה אכפת לי, זה מכסה לי את הגוף, בשביל מה לקנות?". זה לא אומר שצריך מותגים.

ואם אני פחות מ31 ועם רכב ששוויו פחות מ10 אלף, מותר לי להביע דעה?
אני חושב שהכוונה היא יותר אם אתה מעל 31, שזה כבר גיל שפחות נעים להתכלב בו בצורה קיצונית - ואפילו נטו מבחינת מה החברה מצפה ממך.
רכב טרנטה בגיל 19 זה מגניב, התקמבנת על רכב אחי! בגיל 25 זה, טוב, אתה בעבודות מזדמנות, והוא סוחב, מה רע, בגיל 31 זה כבר גורם לשיפוט מהחברה למה מצבך ככה.
ובכלל, אין בעיה להיות ככה. זה שמינימליזם זה הקטע שלו. אבל כשאתה מחפש בת זוג אתה בכל זאת עוסק גם בשיקולי נראות, ולא יכול שלא יהיה אכפת לך בכלל מזה.
בספרו המפורסם "הפסיכולוגיה של הכסף", מורגן האוסל מתייחס לקניית רכב יקר דרך שני ציטוטים ותובנות מרכזיים:
תודה על הציטוטים, חסכת לי לקנות\לקרוא ספר שמלא בציטוטי שמאלץ של self help, כולל התרגום הטיפוסי (לא יודע, אולי יש שם גם דברים אחרים שכן מועילים)

אני משמעותית מבוגר ממך, עם משמעותית יותר הון, ונוהג בסוזוקי אלטו מודל 2013, שווה 10,000 שקל ביום טוב.
הוא בהחלט לא נראה טוב לגבר בגילי, ואני מתכוון להחליף אותו בקרוב. מעריך שהמחליף יעלה 100,000 שקל.

זאת בעיני הוצאה צרכנית טהורה, אני מצפה לקבל תשואה של מינוס 100%.
אבל אני יכול להרשות את זה לעצמי, זה לא יפגע בשום מטרה כלכלית שחשובה לי, אז אני מתכוון ללכת על זה.
נכון שיתכן שרכב חדש יחסוך עלויות תחזוקה ודלק (במקרה שלי אני חושב שלא - הסוזוקי שלי ממש אמין ודי חסכוני), ותיאורטית אפשרי שזה יהפוך את הרכישה להשקעה משתלמת (בעיקר אם בן משפחה עושה לך הנחה עמוקה), וכדאי שתנסה לעשות את החשבון, אבל רוב הסיכויים שזה לא משתלם.

אם עבורך חסכון לדירה הוא המטרה בהא הידיעה, אז להוציא כסף על אוטו פוגע במטרה.
אבל לאף אחד אין מטרה אחת ויחידה בחיים. אנחנו מנסים לאזן בין מטרות שונות בעתיד ובהווה. אף אחד לא יכול להגיד מה האיזון הנכון עבורך.

סוזוקי אלטו מודל 2013
שמע, לא נורא. אני תהיתי אם מדובר במשהו כזה, או במשהו יותר קרוב לסטייל סובארו לגאסי המיתולוגי. שזה באמת בלתי אפשרי.
כשמדובר ברכב כזה, אם הוא מתוחזק סביר, לדעתי זה אחלה, אבל אני רק גבר מינימליסט, לא אישה שאוהבת רכבים, מה אני מבין.

זאת אומרת, בראש שלי, רכב קטן זה לא נורא, רכב גדול ומיושן מראה - פחות.
הוא בהחלט לא נראה טוב לגבר בגילי
לא. אבל הוא לא נראה מוזנח, רק age inappropriate, וזה הבדל גדול.

התחלתי קצת להתבאס ממנו כי הוא מיושן קצת ונראה לא טוב לגבר בגילי
אל תתבאס. תעשה השוואה באקסל בין עלות רכב קיים לבין עלות הרכב השני בהשוואה חודשית. תראה שעם חישוב אובדן ערך ואובדן תשואה ריאלית שמרנית של 3% הרכב הקיים חוסך לך איזה 1000 ש"ח בחודש.

לגבי נראות. שימוש בכסף יהיה הרבה יותר יעיל אם תיזום יציאות נחמדות ותשלם עליהן, תצא מוקדם מהעבודה או תקח יום חופש בשביל לצאת עם בת הזוג. זה הרבה יותר ירשים מרכב. בהצלחה!

שמע, לא נורא. אני תהיתי אם מדובר במשהו כזה, או במשהו יותר קרוב לסטייל סובארו לגאסי המיתולוגי. שזה באמת בלתי אפשרי.
כשמדובר ברכב כזה, אם הוא מתוחזק סביר, לדעתי זה אחלה, אבל אני רק גבר מינימליסט, לא אישה שאוהבת רכבים, מה אני מבין.

זאת אומרת, בראש שלי, רכב קטן זה לא נורא, רכב גדול ומיושן מראה - פחות.

לא. אבל הוא לא נראה מוזנח, רק age inappropriate, וזה הבדל גדול.
האמת שהבעיה שלי היא לא איך שהוא נראה.
הוא קטן מדי, ולא נוח עבור הנוסעים - צפוף, קופצני, רועש במהירות גבוהה. מגיע מנקודה לנקודה אבל לא כיף בדרך.
אם היו לי בחורות להרשים המראה היה כנראה גם שיקול - לאסוף מישהי (או מישהו) לדייט ראשון בדבר הזה זה רושם ראשוני לא משהו.

עולה בי חשש להוציא 55,000 ש״ח לטובת הרכב, כנראה מחסום מנטלי,
זה סכום סביר לרכב טוב שאפשר "לסמוך" עליו ולאחר ירידת ערך יפה. מציע שתעשה בדיקה לכל מקרה לוודא שהוא סהכ בסדר (בדיקות תמיד יהיו כסתחים)
אני נגד רכב חדש מכל סוג גם אם היו לך מ' ש"ח זמינים. ובעד יד שניה בן 3-7 שנים, עדיף ממותג יפני.

בסוף עם שיקולים של נראות, רצון למצוא דייטים וכו - אלו דברים שאי אפשר לכמת.
יש כאלה שזה יהיה חשוב להם מאוד וכאלה שלא. מבחינה פיננסית טהורה זה חסר טעם להתייעץ על זה עם אנשים מהאינטרנט.

הפורום פה נוטה יותר למינימליסטי. דעתי שהשקעה של 13% מההון שיש לך ושצברת על רכב זה די מופרע ומרחיק אותך מאוד מהמטרה. זה כחצי שנה נטו של עבודה שלך.

אני חושב שאתה גם קצת מסנוור מההזדמנות שקפצה, והיא מפעילה עליך לחץ פסיכולוגי. הייתי מנסה להסתכל על הסיטואציה בכיוון ההפוך - יש לך אוטו ישן ומקרטע ששווה כ10 אשח. מה התקציב שלך להחלפה? האם היית הולך על רכב ב55 אשח גם בלי שבן המשפחה היה מציע לך או מסתפק ברכב זול יותר?
רצף העניינים היה:
הזדמנות ==> לחץ למעשה
רצף יותר הגיוני
צורך ==> מעשה

הפורום פה נוטה יותר למינימליסטי. דעתי שהשקעה של 13% מההון שיש לך ושצברת על רכב זה די מופרע ומרחיק אותך מאוד מהמטרה. זה כחצי שנה נטו של עבודה שלך.
זה לא החשבון הנכון. צריך להשוות עלות חודשית (או שווי בתום התקופה) כשמשקללים את כל העלויות.

אם לא היה לו רכב בכלל (והוא היה זקוק לאחד), האפשרות לרכב ב-55 אלף מקרוב משפחה שמצבו ידוע, הוא אפשרות טובה מאוד (בהנחה והמחיר תואם למצבו כמובן).
אני מניח שאם השכר הוא 10 אלף, אין הרבה גמישות מבחינת זמן להתעסק עם רכב זול שנדרש לתיקונים רבים (ואם לא מכירים מוסך הגון, גם יקרים מאוד).

אם הוא הסתדר עד עכשיו עם רכב ב10, הוא כנראה יכל להמשיך.
נשמע שהמוטיבציה לרעיון היא ההזדמנות ולא הצורך. ויש רכבים מאוד אמינים ב20-30.

אם הוא הסתדר עד עכשיו עם רכב ב10, הוא כנראה יכל להמשיך.
לא אמרתי שהוא צריך להחליף (ראה גם הודעות קודמות שלי), אלא ציינתי שזה לא החשבון הנכון שצריכים לעשות.
נשמע שהמוטיבציה לרעיון היא ההזדמנות ולא הצורך. ויש רכבים מאוד אמינים ב20-30.
קשה למצוא רכב אמין ותקין ב-20-30.

אני בערך בגילך (גדול בשנים בודדות) עם רכב ישן שנראה כאילו באתי מכפר מעבר לקו הירוק, עם מלא מכות מכל הכיוונים. והון גדול בסדר גודל. למי אכפת, הרכב נוסע ולא עושה בעיות.

קשה למצוא רכב אמין ותקין ב-20-30.
בתור זוג שתמיד קונה רכבים בני עשור ומתחזק אותם עוד עשור - אתה טועה.
לפני שנתיים החלפנו את הסיטרואן הקשיש לפיג'ו 3008 מבוגר שנראה מצוין מבחוץ ומאד נוח מבפנים.
ועוד דבר, הפות"ש לא ציין כמה הוא נזקק לרכב ביומיום ועד כמה הוא קריטי לו מבחינת הגעה לעבודה.
אנחנו גרים תמיד בישובים קטנים ונידחים בפריפריה, ורכב תמיד היה קריטי לעבודה ובכל זאת לא חרגנו ממנהגנו.
אם היה רכב ממש בעייתי אז גילינו די מהר והחלפנו, אבל זה היה נדיר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בתור זוג שתמיד קונה רכבים בני עשור ומתחזק אותם עוד עשור - אתה טועה.
אם היה רכב ממש בעייתי אז גילינו די מהר והחלפנו, אבל זה היה נדיר.
כלומר פעם בעשור את קונה רכב (כלומר 3-5 רכבים סך הכל להערכתי, כתלות בגילך), מאופן הניסוח אני מבין שהייתה בעיה יותר מפעם אחת, ואת טוענת שאני טועה?
כמובן לא טענתי שהדבר בלתי אפשרי, אבל זה דורש ידע, זמן ומאמץ. כשיש אלטרנטיבה מקרוב משפחה, לדעתי זה עדיף (בהנחה ומחליטים להחליף רכב).

לפני שנתיים החלפנו את הסיטרואן הקשיש לפיג'ו 3008 מבוגר שנראה מצוין מבחוץ ומאד נוח מבפנים.
בתור חובב פיג'ו זולות, מדובר בח** מכוניות מבחינת אמינות. זולות (כמשומשות) ונוחות, אבל דורשות תחזוקה ותיקונים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
3 רכב צמוד מהעבודה vs קניית רכב יד 2 צרכנות פיננסית 24
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
O קניית רכב ומימון צרכנות פיננסית 11
M קניית רכב עם כסף מהכיס או במימון צרכנות פיננסית 5
M קניית רכב חדש ואחזקתו לתקופה ארוכה צרכנות פיננסית 20
T האם כדאי לחכות עם קניית רכב לדצמבר, אם החל מה-1 לאוקטובר לא יהיה לי רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
I קניית רכב - התלבטויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A ליסינג או קניית רכב שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
מ קניית רכב אפס קילומטר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
adamshalev קניית רכב עם שעבוד עליו אוף טופיק 20
א התלבטות בנושא קניית רכב ע"י חברה בע"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א קניית רכב חדש תשלומים VS הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
H קניית רכב פעם ראשונה למשפחה בת 5 נפשות צרכנות פיננסית 14
S קניית רכב צרכנות פיננסית 23
א קניית ניירות ערך זרים בבנק, מה ההשלכות ? שוק ההון 4
S בחינת כדאיות קניית בית סבתא בפריפריה נדל"ן 93
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
O קניית קריפטו דרך Neverless קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
P קניית אגח שוק ההון 1
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
א קניית דברים מחו"ל צרכנות פיננסית 68
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ה קניית בושם לאישה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה