• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופת גמל בחברה קטנה [אינטרגמל]

• פותח הנושא פותח הנושא wa11a
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אל דאגה - החומר ששלח לי נראה, מנוסח, ומטעה כמו חומר שיווקי - אי אפשר לטעות אותו ולו בהיסח הדעת למשהו שאדם נייטרלי כתב :) הייתי מעלה, אבל לא הצלחתי לאתר סיומת שהפורום מקבל...

קיבלתי תשובה מהלמן אלדובי לגבי ההבדלים מאינטרגמל שעדיין רלוונטיים (מאז שאין תעודות סל), וזה נוסחה (מועתק):
1. פשוט – כנראה שאינטרגמל הולכת לקפל את הפעילות עוקבת המדד שלה, היא נמכרה (ניתנה) למור בית השקעות לפני שנה. הם גייסו לפני חודש מנהל השקעות ומסיבים אותה לגמל מנוהל.
2. הפערים לא נוצרים משיקול דעת של התכסות.. אלא עיתויי הפקדות ומשיכות, טכני לגמרי. בתוחלת על פני שנים אמור להתקזז.
3. השיקול שצריך להיות הוא שעדיף לתת לגוף גדול עם מערך ניהול מסודר לנהל את זה.. ולא אינטרגמל שעד היום הייתה חברה של 2-3 אנשים.. וגם עכשיו בתוך מור, בית השקעות קטן שאין לו גמל

1 - או שנכון או שלא. לא בטוח למה 2 מתייחס, אף אחד לא דיבר על איכות העקיבה של זו או של זו. 3 - לא רואה למה צריך מערך ניהול, אבל בכל אופן זו התשובה שלהם - תעשו מזה מה שתרצו :)

• אהבתי
Reactions: tdc
גם אם נניח שיפסיקו מסלול מסוים, אני משער שחשבונות קיימים ימשיכו כל עוד אין להם תחליף דומה?
אחרת החברה תגרום להפסדים מלאכותיים ללקוחות.

קיבלתי תשובה מהלמן אלדובי לגבי ההבדלים מאינטרגמל שעדיין רלוונטיים (מאז שאין תעודות סל), וזה נוסחה (מועתק):
1. פשוט – כנראה שאינטרגמל הולכת לקפל את הפעילות עוקבת המדד שלה, היא נמכרה (ניתנה) למור בית השקעות לפני שנה. הם גייסו לפני חודש מנהל השקעות ומסיבים אותה לגמל מנוהל.
2. הפערים לא נוצרים משיקול דעת של התכסות.. אלא עיתויי הפקדות ומשיכות, טכני לגמרי. בתוחלת על פני שנים אמור להתקזז.
3. השיקול שצריך להיות הוא שעדיף לתת לגוף גדול עם מערך ניהול מסודר לנהל את זה.. ולא אינטרגמל שעד היום הייתה חברה של 2-3 אנשים.. וגם עכשיו בתוך מור, בית השקעות קטן שאין לו גמל

1 - או שנכון או שלא. לא בטוח למה 2 מתייחס, אף אחד לא דיבר על איכות העקיבה של זו או של זו. 3 - לא רואה למה צריך מערך ניהול, אבל בכל אופן זו התשובה שלהם - תעשו מזה מה שתרצו :)
3 - טענה מצחיקה. אולי אינטרגמל זו אכן חברה של 3 אנשים (או מספר אחר שהוא מספיק קטן) אבל כל הרעיון הוא שהם קונים עבורך תעודות סל שאותם מנהלים גופים גדולים. אם אתה סומך על אותם גופים גדולים אז אוטומטית אתה אמור לסמוך גם על מסלול שמנוהל על ידי 3 אנשים שקונים בשבילך את התעודות של הגופים הגדולים.
2 - לא הבנתי את הטענה.
1 - כמעט בוודאות לא נכון וזה גם סותר קצת את מה שכתוב ב-3. החברה נותנת דמי ניהול טובים בגלל המודל הרזה של ה-3 אנשים. אין שום הגיון שהם יתחילו עכשיו לפתוח מסלולים מנוהלים. זה ינפח את דמי הניהול ויגרום להם לא להיות תחרותיים. בניגוד לקופות אחרות שיש להם מערך של סוכנים שמגייסים לקוחות למסלולים יקרים, הערך היחיד של אינטרגמל זה דמי הניהול הנמוכים שגורמים לה לבלוט בכל אתר של השוואת קופות.

התגובה שלהם לא אמינה וגורמת לי לסלוד מ-IBI.
ואני הייתי לקוח שלהם 5 שנים...

נערך לאחרונה ב:
3 - טענה מצחיקה. אולי אינטרגמל זו אכן חברה של 3 אנשים (או מספר אחר שהוא מספיק קטן) אבל כל הרעיון הוא שהם קונים עבורך תעודות סל שאותם מנהלים גופים גדולים. אם אתה סומך על אותם גופים גדולים אז אוטומטית אתה אמור לסמוך גם על מסלול שמנוהל על ידי 3 אנשים שקונים בשבילך את התעודות של הגופים הגדולים.
2 - לא הבנתי את הטענה.
1 - כמעט בוודאות לא נכון וזה גם סותר קצת את מה שכתוב ב-3. החברה נותנת דמי ניהול טובים בגלל המודל הרזה של ה-3 אנשים. אין שום הגיון שהם יתחילו עכשיו לפתוח מסלולים מנוהלים. זה ינפח את דמי הניהול ויגרום להם לא להיות תחרותיים. בניגוד לקופות אחרות שיש להם מערך של סוכנים שמגייסים לקוחות למסלולים יקרים, הערך היחיד של אינטרגמל זה דמי הניהול הנמוכים שגורמים לה לבלוט בכל אתר של השוואת קופות.

התגובה שלהם לא אמינה וגורמת לי לסלוד מ-IBI.
ואני הייתי לקוח שלהם 5 שנים...
אינטרגמל נקנתה על ידי בית השקעות שמעוניין להכנס לתחום הגמל המנוהל דרך הפלטפורמה האינטרנטית שלה, האם יהיו מסלולים מחקי מדד זה חזון למועד אבל הם טענו שכן, שני הדברים שאמרתי אפשר למצוא בכתבות על הרכישה בעיתונות.
אולי אני פרנואיד אבל עד שתושלם העברת הפעילות ויושקו המסלולים המנוהלים אני קצת נרתע מלעבור אליהם כי הם לא אמרו בקול ברור שהמסלולים הקיימים ישארו

אבל עד שתושלם העברת הפעילות ויושקו המסלולים המנוהלים אני קצת נרתע מלעבור אליהם כי הם לא אמרו בקול ברור שהמסלולים הקיימים ישארו
אני לא יודע מה יקרה אבל זה יהיה צעד לא הגיוני מיצידם לסגור מסלולים מוצלחים. את המסלולים המנוהלים צריך לשווק עם סוכנים וכו' ואת המסלולים הפאסיביים לא צריך לשווק בכלל כי אנשים באים בגלל המוצר (S&P500 למשל, שיש רק ל-IBI ולאינטרגמל) ובגלל דמי הניהול הנמוכים.

בכל מקרה, גם אני לא מרוצה שחברה שעוסקת במסלולים מנוהלים וניהול תיקים קנתה את אינטרגמל. זה לא שילוב טוב.

אני לא יודע מה יקרה אבל זה יהיה צעד לא הגיוני מיצידם לסגור מסלולים מוצלחים. את המסלולים המנוהלים צריך לשווק עם סוכנים וכו' ואת המסלולים הפאסיביים לא צריך לשווק בכלל כי אנשים באים בגלל המוצר (S&P500 למשל, שיש רק ל-IBI ולאינטרגמל) ובגלל דמי הניהול הנמוכים.

בכל מקרה, גם אני לא מרוצה שחברה שעוסקת במסלולים מנוהלים וניהול תיקים קנתה את אינטרגמל. זה לא שילוב טוב.
לא בהכרח שהשיווק יהיה של סוכנים, הם יכולים למתג את עצמם כ״פפר״ של החיסכון, הבנתי ממה שאנשים אומרים פה שהפלטפורמה הדיגיטלית של אינטרגמל הכי מוצלחת שיש היום.
אפשר לעבוד גם בגמל המנוהל בלי מתווכים עם שיווק אגרסיבי על מוצר דיגיטלי חדשני ותחרותי בדמי ניהול, מי שהולך לקופת גמל שזה מוצר ללא ביטוח גם ככה פחות צריך סוכן והוא כנראה לקוח מודע שיחפש מוצר זול וטוב יותר (הרוב ילכו לפי מה שהסוכן של העבודה אמר ממילא שזה 99.9 מהפעמים פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם קופגלה זה מוצר של בן אדם שבאופן אקטיבי מחפש לחסוך ולא כי הוא חייב.
כל מה שאמרתי זה רק הערכה שלי ולא נובע משום ידע על החברה, אני רק חושב שאם זה יהיה אחרת לקנות את אינטרגמל על כלל התחיבויותיה (אחרת לא היו נותנים אותה ב236 שקל) לא היה חכם.

לא בהכרח שהשיווק יהיה של סוכנים, הם יכולים למתג את עצמם כ״פפר״ של החיסכון, הבנתי ממה שאנשים אומרים פה שהפלטפורמה הדיגיטלית של אינטרגמל הכי מוצלחת שיש היום.
לדעתי מוצר מנוהל לא יכול לשווק את עצמו כ"דיגיטלי".
הרעיון בממשקים אינטרנטיים הוא שהכל ברור ולכן הלקוח יכול להצטרף או לעשות שינויים בעצמו.
אם רשום באפשרויות S&P500 או ת"א 125 - זה משהו שלקוח יכול להבין ולעבוד עם זה.
אבל אם יהיה רשום "אלטשולר שחם השתלמות מניות" או "אקסלנס השתלמות אג"ח עד 25% מניות" אז אין ללקוח כלים להבין מה רוצים ממנו.
הלקוח צריך לעשות מחקר בעצמו ולקרוא את הדוחות או לחלופין לסמוך על סוכן שיכוון אותו.

באנלוגיה לתחום הסלולר, כשגולן טלקום נכנסו לשוק עם הממשק הדיגיטלי הנוח שלהם, הם פישטו את המסלולים ל-2-3 מסלולים עיקריים ופשוטים להבנה (מאז הם הוסיפו עוד מסלולים כמו מסלול כשרים או מסלולי מבצע זמניים ב-30 ש"ח) .
באותה תקופה בחברות המתחרות היו עשרות מסלולים בכל חברה.

בקיצור אני לא מבין איך אפשר לשלב "דיגיטלי" עם מנוהל.
דיגיטלי חייב להיות פשוט להבנה ולכן עוקב מדד.

נערך לאחרונה ב:
דיגיטלי חייב להיות פשוט להבנה ולכן עוקב מדד
מה מסובך להבנה ב"אני סומך על ניהול ההשקעות של המנהל המבריק שלכם"? אתה לא צריך להסכים עם זה שהוא מנהל מבריק, אבל המוצר "מישהו יסחר עבורי בהתאם לקווים כלליים של מדיניות השקעות" הוא מוצר מאוד פשוט ודיגיטלי להפליא.
ובגלל שאתה אוהב קריפטו, האתר הזה מציע קרנות קריפטו, רובן מנוהלות. זה כמובן מוצר דיגיטלי לחלוטין. (ג"נ השקעתי דרכו בעבר; נכנסתי כרגע להעתיק את הלינק ונראה שהוא נעשה מאז מורכב/עשיר יותר; לא ממליץ)

מה מסובך להבנה ב"אני סומך על ניהול ההשקעות של המנהל המבריק שלכם"? אתה לא צריך להסכים עם זה שהוא מנהל מבריק, אבל המוצר "מישהו יסחר עבורי בהתאם לקווים כלליים של מדיניות השקעות" הוא מוצר מאוד פשוט ודיגיטלי להפליא.
זה יהיה פשוט אם יש אפשרות יחידה או שיש כמה אפשרויות אבל עם הבחנה ברורה, למשל
1) מוצר מנוהל עם 0 אחוז אג"ח
2) מוצר מנוהל עם 25 אחוז אג"ח
3) מוצר מנוהל עם 50 אחוז אג"ח
ובגלל שאתה אוהב קריפטו, האתר הזה מציע קרנות קריפטו, רובן מנוהלות. זה כמובן מוצר דיגיטלי לחלוטין. (ג"נ השקעתי דרכו בעבר; נכנסתי כרגע להעתיק את הלינק ונראה שהוא נעשה מאז מורכב/עשיר יותר; לא ממליץ)
זה משהו אחר. זה סוג של זירת מסחר לקרנות.
אם הייתה זירת מסחר לקופות גמל, זה היה בהחלט רעיון טוב.
אבל אז כמו בבורסה, הלקוח צריך ייעוץ או שהוא צריך להיות אחד שמבין בדברים האלה.

אינטרגמל ומוצרים דומים מכוונים לקהל אחר - אנשים שיש להם הבנה בסיסית ושרוצים שליטה מלאה על ההשקעה.

אינטרגמל - זה כמו לקנות אייפון בחנות של אפל כאשר כל מה שצריך לבחור זה מספר הג'יגה בייטים.
זירת קרנות - זה כמו לקנות סמארטפון באמזון כאשר אתה צריך לבחור יצרן, ולברור אינסוף פרמטרים אחרים ולקרוא את התגובות למוצרים.

כמה אפשרויות אבל עם הבחנה ברורה
כזה למשל? (אם זה היה דיגיטלי)
זה משהו אחר. זה סוג של זירת מסחר לקרנות.
לא ממש. זו פלטפורמה ריכוזית שמאפשרת לקנות ולמכור מהפלטפורמה קרנות מנוהלות שהפלטפורמה משווקת, שמנוהלות (על ידי מנהלים שהפלטפורמה אישרה) באמצעות הפלטפורמה. לא ניתן לסחור בהן (למעט כמה שעברו טוקניזציה וניתן לסחור בהן רק במקומות אחרים). אבל זו היתה רק דוגמה בשבילך...

מישהו יודע מדוע אינטרגמל מסלול סנופי רשום בדף תשואות תשואה מצטברת ינואר עד סוף אוקטובר18 9.38% ?
התשואה האמיתית קרובה ל-1% ...

אותו דבר גם ב-IBI,
  • תשואה מתחילת השנה: 10.07%
יש מצב שיש שני סנופי ואני עוקב אחרי אחד כושל ?

התשואה האמיתית קרובה ל-1% ...
מאיפה הבאת את הנתון הזה?
יחסית למה הוא נמדד?

יש מצב שיש שני סנופי ואני עוקב אחרי אחד כושל ?
לדעתי יש 2 "סולמות" מדידה שאתה מערבב ביניהם.
שים לב שאתה בודק תשואה יחסית לאותו נכס ולא יחסית לנכסים שונים.

מאיפה הבאת את הנתון הזה?
יחסית למה הוא נמדד?

לדעתי יש 2 "סולמות" מדידה שאתה מערבב ביניהם.
שים לב שאתה בודק תשואה יחסית לאותו נכס ולא יחסית לנכסים שונים.
היי רונן, מסכים איתך. מנסה להבין איפה הטעות שלי

מחד,
https://dqydj.com/sp-500-return-calculator/
הכנסתי ערכים של ינואר עד אוקטובר 2018
Total S&P 500 Return-Dividends Reinvested 1.080%

מאידך,
דו"ח אינטרגמל עוקב מדד סנופי500
קישור:
https://www.moreinvest.co.il/gemel/אינטרגמל-השתלמות-מסלול-מניות-בארהב-ע/

תשואה מתחילת השנה (ב-%): 9.38
תשואה מצטברת מתחילת שנה ועד אוקטובר 18.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N מרגישה בLOOP - העברת קופת גמל קיצבתי לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N קופת גמל במעמד שכיר שאני כבר לא מפקידה אליה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח משיכת קופת גמל בלי מס במקור מיסים 9
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קרן פנסייה או קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קופת גמל תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קבלת קופת גמל בירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א משיכת קופת גמל פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קופת גמל להשקעה וקיבוע זכויות מיסים 1
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
I אישור מס עבור קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ק עזיבת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ע ירושת קופת גמל וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
מ קופת גמל לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להורה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7

נושאים דומים

Back