Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
אפשר לעשות חישוב כזה
כמה מס' רווחי הון תשלם על משיכה עכשיו (תלוי כמה זמן הקופה רצה) לעומת מה ההפרש שאתה *חושב* שתעשה בניהול עצמי וחסכון של דמי ניהול
אני במצב דומה לשלך , עם קופת גמל להשקעה של 250K .
יש שם רווח של 50K והחלטתי לא למשוך, אלא להשאר איתה שתצבור מעכשיו עד לפנסיה ואז למשוך אותה מגיל 60 כקצבה ללא מס'.
מעכשיו אתחיל להכניס כספים לתיק השקעות שלי כדי לחסוך דמי ניהול מוגזמים
לפני זה אני ממהר לקרן השתלמות ששם הכסף גם מושקע וגם פטור ממס' רווחי הון וגם ניתן למשוך אחרי 6 שנים ללא מס' בכלל.
דמי ניהול מנסה למקסם מה שאפשר
כיום יש לי כספים בקרנות השתלמות וכן סכום בקופות גמל שהופסקו להן ההפקדות בשנת 2005~ (אם הצלחתי להבין משרשורים קודמים - זה נקרא קופה הונית?)
העניין, בקופות אלה ישנה הטבת מס, שכל הרווחים פטורים ממס, והחשש שלי שבמעבר לIRA זה עשוי להתבטל.
האם מישהו התנסה במעבר?
לגבי ספק - חשבתי על מיטב דש אם כי הבנתי שהעלויות שם גבוהות (אני עומד בקריטריון של מינימום ההפקדה עבורם אם מאחדים את כל הקופות). האם ישנן אופציות אחרות עם שירות טוב?
איך מתבצעת ההבחנה במערכת המסחר? מדובר על 2 קרנות השתלמות ו2 קופות גמל הוניות - האם לכל אחד מהם ישנו מסך נפרד?
הכי טוב שתעשה את החישוב עבורך - כך כך תבין אותו.
החישוב תלוי באופק ההשקעה, התשואה הצפויה וכמה רווח יש כעת בקופת הגמל להשקעה עבורך.
על כל אופק השקעה תוכל לבצע את החישוב של כמה כסף ישאר לך אם תמשוך הכל:
0 שנים (עכשיו) - מן הסתם למעבר אין משמעות עד כדי עמלות
אחרי שנה -
אחרי שנתיים...
בשנה מסוימת בעתיד, בתלות בתשואות עתידיות וכמה רווח יש לך כרגע, המעבר ישתלם. השאלה היחידה היא האם השנה הזו רלוונטית לאופק ההשקעה שלך או לא.