תודה לכולם על המידע והעזרה! והיי
@נדב , ממש תודה על המענה המפורט!
(חייב לציין שעד לרגעים האחרונים של כתיבת הפוסט הזה לא קלטתי שאתה אותו נדב מהאתר שנעזרתי בו

)
לקח לי זמן להתנהל מול קופת הגמל עד שקיבלתי דוח
כמה נתונים:
*המוריש נפטר אחרי גיל פרישה ולפני גיל 75
*למען הסדר נניח שהיורש/המוטב שתעבור אליו הקופה הוא יורש יחיד אחרי גיל פרישה ולפני גיל 75
בדוח קופת גמל שקיבלתי, יש מספר תוכניות מסוגים שונים:
-תוכניות עובד/מעביד
-תוכניות שכיר סעיף 47 משנים שונות
-תוכנית שבה ככל הנראה שוכבים פיצויים.
יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכל לעזור לי בהן:
1. האם אפשר להשאיר את הכסף על שמו של המוריש?
אם אפשר, האם יש לזה יתרון כלשהו?
2. האם הייתה קיימת תקופה כלומר עד שנה מסוימת שבה כל הכספים/הרווחים(או עד תקרה מסוימת) היו פטורים ממס בקופת גמל?
-לצורך דוגמא: בקרן השתלמות עד תקרה מסוימת כל הרווחים פטורים ממס
האם היה קיים דבר כזה גם בהקשר של קופת גמל?
אם כן, האם במקרה כזה במידה ואפשר, כדאי להשאיר את הכסף על שמו של המוריש?
3. ברגע שקבעו את תיקון 190, התיקון חל רטרואקטיבי על כל הכספים הקיימים בקופת גמל בכל התוכניות שאינן כספי פיצויים?
4. יש תיקון 190 ומתוכו מגיעים לתיקון 190 כספי פיצויים
להבנתי מתוך המאמר שלך
כאן שבהתאם למקור הכסף יש מיסוי שונה, השאלה שלי האם יתכן שכספי פיצויים ששכבו בקופת גמל כן יהיו זכאים לפטור ממלא ממס כמו ב'תיקון 190'?
האם יתכן גם שכספי הפיצויים שהועברו לקופת הגמל כבר מוסו? כלומר בכל הקשור לטופס 161
5. הבנתי שיש אופציה לקבל את הכסף או חלק מהכסף כקצבה פטורה ממס לכל החיים במקום משיכת כל הכספים.
איך אני יכול לדעת האם זה הצעד החכם יותר לעשות? ואם בכלל אפשר לעשות
6.לסיום סיומת אם בכל זאת אני בוחר להיעזר בבעל מקצוע, אתה ממליץ על יועץ מס או סוכן ביטוח פנסיוני? כלומר עם מי הכי נכון לטפל בכל הנושא של מיסוי כספי ירושה וספציפית בכל בנושא של ירושה של קופת גמל
לסיכום מכל מה שקראתי והצלחתי לספוג, במקרה שלי בהתחשב שהמוריש נפטר אחרי 60 ולפני 75, אין כאן יותר מדי מה לעשות, כלומר אין כאן איזשהי דרך כדי להשאיר את הרווחים פטורים ממס(כמו לדוגמא בקרן השתלמות)..
אם הבנתי נכון, אני צריך להתרכז בשכבות הבאות:
א. תוכניות שהם במסגרת תיקון 190
-כאן הכסף פטור ממס עד 90 מהפטירה ורק על רווחים חדשים קיים מיסוי 15% על הרווח הנומינלי(לפי
המאמר)
ב. תוכניות שלא קשורות לכספי פיצויים ולא קשורות לתיקון 190
-כאן הכסף פטור ממס עד 90 מהפטירה ורק על רווחים חדשים קיים מיסוי 25% על הרווח(לפי דבריך כאן)
ג. תוכניות שקשורות לכספי פיצויים
-כאן אם הבנתי נכון אין כסף פטור ממס
מקווה שלא הגזמתי

, תודה רבה על כל עזרה