• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל?

• פותח הנושא פותח הנושא Basic
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Basic

משתמש רשום
דירוג
1
שלום, בעקבות אובדן קרוב וקבלת ירושה של קופת גמל אנחנו רוצים להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום כדי לא לאבד הטבות מס,
הבנתי שיש תיקון חוק 190 ועוד כל מני שכבות שהשתנו בשנת 2008 ואנחנו לא מבינים בזה.
לאיזה בעל מקצוע כדאי לגשת כדי לטפל בנושא כזה?
תודה

@נדב איך יוצרים איתך קשר?
ותודה על ההצעות

האם יועץ מס, סוכן ביטוח זה בעל המקצוע הנכון לדבר איתו בנוגע לכך?

נערך לאחרונה ב:
@נדב איך יוצרים איתך קשר?
ותודה על ההצעות

האם יועץ מס, סוכן ביטוח זה בעל המקצוע הנכון לדבר איתו בנוגע לכך?
יש לי גם קופת גמל מלפני 2008 שנפתחה על ידי ההורים על שמי, ללא הפקדות נוספות לאחר 2008. הכספים שם פטורים ממס. כל סוכן פנסיוני שדיברתי איתו במעבר בין עבודות ידע להגיד מיד שמדובר על זה אז אני רוצה להאמין שאפשר לקבל ממנו מידע אמין בנושא (גם תכלס אין לו איך להרוויח מזה חוץ מלנסות לנייד למקום אחר)

אפשר גם לנסות לדבר עם השירות לקוחות של החברה שבה נמצאת הקופה

תתחילו בלברר מול הקופה מה הצביעה של הכספים.
ברגע שתדעו, די קל לדעת מה המס על כל אחד מהם.

וקבלת ירושה של קופת גמל אנחנו רוצים להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום כדי לא לאבד הטבות מס
ככל שמדובר בכספי תגמולים, הכספים פטורים ממס עד לשלושה חודשים ממועד הפטירה הרווחים החדשים יהיו חייבים ב - 25% מס. אתם יכולים להעביר את הכספים לקופת גמל חדשה על שם המוטבים ולייצר דחיית מס.
אם היה תיקון 190 והקרוב נפטר לאחר גיל 75 - המוטבים משלמים את המס שחל עליו - כלומר 15% על הרווח הריאלי. חלק מהחברות מאפשרות להעביר את הכסף לקופת גמל חדשה ללא אירוע מס. אחרות ינכו את המס במעבר. הרווחים החדשים חייבים ב - 25% מס.
במידה שמדובר בקופות שכירות עם כספי פיצויים - הפיצויים יהיו חייבים במס שחל על המנוח (או הפטור שחל עליו) יש לגשת למס הכנסה עם טופס 161 ודוח יתרות עדכני לקביעת שיעור המס ולפדות את הכספים.
קרנות השתלמות - לא ניתן להעביר לחשבון על שם המוטב. מעמד המס נשמר גם בחשבון המנוח לאחר הפטירה. מה שהיה פטור נשאר פטור, מה שהיה חייב נשאר חייב.

חסכתי לך פניה ליעוץ :)

קרנות השתלמות - לא ניתן להעביר לחשבון על שם המוטב. מעמד המס נשמר גם בחשבון המנוח לאחר הפטירה. מה שהיה פטור נשאר פטור, מה שהיה חייב נשאר חייב.
אפשר להעביר מסלול? מה מונע מהחברה לעלות דמי ניהול למקסימום אם אין אפשרות לעשות שום שינוי בקרן השתלמות?

במידה שמדובר בקופות שכירות עם כספי פיצויים - הפיצויים יהיו חייבים במס שחל על המנוח (או הפטור שחל עליו) יש לגשת למס הכנסה עם טופס 161 ודוח יתרות עדכני לקביעת שיעור המס ולפדות את הכספים.
מה עושים עם הכספי פיצויים שחייבים במס?
האישור במס הוא רק על חלק מכספי הפיצויים. האם ניתן לקבל את ההפרש כקצבה וכך להימנע מהמס בעת משיכת כל הכספים החייבים במס?

חסכתי לך פניה ליעוץ :)
ממש לא מסכים.
אני מפנה ומשתמש ביעוץ לאו דווקא בשביל היעוץ (גם) אלא בשביל התפעול. אין לי כוח להתעסק בכל הכאב ראש הזה, מעדיף לשלם לאיש מקצוע שיעשה בשבילי את רוב העבודה.

אפשר להעביר מסלול? מה מונע מהחברה לעלות דמי ניהול למקסימום אם אין אפשרות לעשות שום שינוי בקרן השתלמות?
לא ניתן לשנות מסלול. הקופה היא על שם המנוח והוא הרי הלך לעולמו.
מה עושים עם הכספי פיצויים שחייבים במס?
כספי פיצויים של מעסיקים קודמים יהיו חייבים במס השולי שחל על המנוח במועד הפטירה
אין לי כוח להתעסק בכל הכאב ראש הזה
גם לי לא. אני מעדיף לא לטפל בלקוחות שהלכו לעולמם. במיוחד לא כאלה שאין לנו מסלקה עדכנית שלהם

ניסיתי לחקור בעצמי, אני לא יכול לערוך את הפוסט המקורי אז אוסיף כאן קצת אוסף מידע שאולי יעזור לאחרים שקצת מחפשים רקע:
(*למען הסר ספק, אני לא מומחה בתחום ולכן אין להסתמך נכונות המידע)

ככל הנראה יש מיסוי שונה בין הקבוצות הבאות:
*בין אם בעל הקופה המקורי חי או נפטר
*בין אם אחרי 60 ולפני 75 או אחרי 75

כמה מושגים קשורים:
*'תיקון 190' מתוכו כנראה נובע 'תיקון 190 כספי פיצויים'
*(תיקון מס' 8) תשע"ב-2012 (תיקון מס' 13) תשע"ו-2015
*תיקון 3 לחוק קופות הגמל

כמה מקורות:
*מעריך שזהו קישור מקור לתיקון 190 לפקודת מס הכנסה - מאתר המדינה - אם הקישור לא תקין פשוט חפשו בגוגל: תיקון 190 לפקודת מס הכנסה
he/pages/income-tax-professional-directives-251012
וגם קשור

*מעריך שזהו המקור לתיקון מס' 8:

*הסבר על תיקון 190 כספי פיצויים, ובפרט טבלה שימושית על ההבדל במיסוי בין 'תיקון 190' ל''תיקון 190 כספי פיצויים':

תודה לכולם על המידע והעזרה! והיי @נדב , ממש תודה על המענה המפורט!
(חייב לציין שעד לרגעים האחרונים של כתיבת הפוסט הזה לא קלטתי שאתה אותו נדב מהאתר שנעזרתי בו :O)

לקח לי זמן להתנהל מול קופת הגמל עד שקיבלתי דוח

כמה נתונים:
*המוריש נפטר אחרי גיל פרישה ולפני גיל 75
*למען הסדר נניח שהיורש/המוטב שתעבור אליו הקופה הוא יורש יחיד אחרי גיל פרישה ולפני גיל 75

בדוח קופת גמל שקיבלתי, יש מספר תוכניות מסוגים שונים:
-תוכניות עובד/מעביד
-תוכניות שכיר סעיף 47 משנים שונות
-תוכנית שבה ככל הנראה שוכבים פיצויים.

יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכל לעזור לי בהן:

1. האם אפשר להשאיר את הכסף על שמו של המוריש?
אם אפשר, האם יש לזה יתרון כלשהו?

2. האם הייתה קיימת תקופה כלומר עד שנה מסוימת שבה כל הכספים/הרווחים(או עד תקרה מסוימת) היו פטורים ממס בקופת גמל?
-לצורך דוגמא: בקרן השתלמות עד תקרה מסוימת כל הרווחים פטורים ממס
האם היה קיים דבר כזה גם בהקשר של קופת גמל?
אם כן, האם במקרה כזה במידה ואפשר, כדאי להשאיר את הכסף על שמו של המוריש?

3. ברגע שקבעו את תיקון 190, התיקון חל רטרואקטיבי על כל הכספים הקיימים בקופת גמל בכל התוכניות שאינן כספי פיצויים?

4. יש תיקון 190 ומתוכו מגיעים לתיקון 190 כספי פיצויים
להבנתי מתוך המאמר שלך כאן שבהתאם למקור הכסף יש מיסוי שונה, השאלה שלי האם יתכן שכספי פיצויים ששכבו בקופת גמל כן יהיו זכאים לפטור ממלא ממס כמו ב'תיקון 190'?
האם יתכן גם שכספי הפיצויים שהועברו לקופת הגמל כבר מוסו? כלומר בכל הקשור לטופס 161

5. הבנתי שיש אופציה לקבל את הכסף או חלק מהכסף כקצבה פטורה ממס לכל החיים במקום משיכת כל הכספים.
איך אני יכול לדעת האם זה הצעד החכם יותר לעשות? ואם בכלל אפשר לעשות

6.לסיום סיומת אם בכל זאת אני בוחר להיעזר בבעל מקצוע, אתה ממליץ על יועץ מס או סוכן ביטוח פנסיוני? כלומר עם מי הכי נכון לטפל בכל הנושא של מיסוי כספי ירושה וספציפית בכל בנושא של ירושה של קופת גמל

לסיכום מכל מה שקראתי והצלחתי לספוג, במקרה שלי בהתחשב שהמוריש נפטר אחרי 60 ולפני 75, אין כאן יותר מדי מה לעשות, כלומר אין כאן איזשהי דרך כדי להשאיר את הרווחים פטורים ממס(כמו לדוגמא בקרן השתלמות)..

אם הבנתי נכון, אני צריך להתרכז בשכבות הבאות:

א. תוכניות שהם במסגרת תיקון 190
-כאן הכסף פטור ממס עד 90 מהפטירה ורק על רווחים חדשים קיים מיסוי 15% על הרווח הנומינלי(לפי המאמר)
ב. תוכניות שלא קשורות לכספי פיצויים ולא קשורות לתיקון 190
-כאן הכסף פטור ממס עד 90 מהפטירה ורק על רווחים חדשים קיים מיסוי 25% על הרווח(לפי דבריך כאן)
ג. תוכניות שקשורות לכספי פיצויים
-כאן אם הבנתי נכון אין כסף פטור ממס

מקווה שלא הגזמתי :), תודה רבה על כל עזרה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
S האגודה לתרבות הדיור - כדאי להצטרף? אוף טופיק 5
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 12
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 69
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N COVER.CO.IL - האם כדאי לנסות אותם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
F משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר? נדל"ן 7
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 10
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
Y האם כדאי להישאר בחולון? נדל"ן 7
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
פ האם תמיד כדאי להתמנף ולקחת משכנתא נדל"ן 10
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 10

נושאים דומים

Back
למעלה