• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ירושת קופת גמל וקרן השתלמות

• פותח הנושא פותח הנושא עופריקו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עופריקו

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכם אשמח לעזרה.
מכרה שלי נפטרה ואני מוטב שלה בקופת גמל וקרן השתלמות בהראל.
הם החליטו להקשות עלי והחליטו שמכיוון שאינני קרוב משפחה, יש לחכות לצו קיום צוואה. בימים אלו אקבל צו קיום צוואה ושאלתי היא האם בחמישה חודשים שהכסף ישב אצלם מבלי שייתנו לי אותו, האם הכסף המשיך לצבור ריבית או שהוא פשוט הוקפא?
אני, בכעסי רוצה למשוך מהם את הכסף. האם כדאי למשוך או להשאיר ולהעביר לקופת גמל אחרת? אין לי צורך דחוף כרגע בכסף.
תודה רבה

האם הכסף המשיך לצבור ריבית או שהוא פשוט הוקפא?
ממשיך להיות במסלול שהוא (הצבירה יכולה גם לרדת).

כשהקופה תעבור אליך תחליט אם לפדות. אם היא פטורה ממס יהיה לך שווה להשאיר אותה עם פטור ממס על רווחים קיימים וחדשים, ותוכל לשנות מסלול אם תרצה.

אין מה להתעצבן על הראל, זה החוק.

אם זה מנחם אותך - גם בתור בן משפחה היו מחייבים אותך בצו קיום צוואה.
הכסף ממשיך להתנהל באותו האופן בו היה מושקע לאחרונה בידי הנפטר, לא עורכים שינויים בתמהיל במצב כזה.
לגבי האם להשתמש בכסף, יש שיקולים לכאן ולכאן.
קופת גמל מאבדת את סטטוס הפטור ממס לאחר 3 חודשים מהפטירה. קרן השתלמות לא.
לרוב זה אומר שמשתלם יותר להחזיק בקרן השתלמות.
ממליץ על מאמר של נדב טסלר בנושא - קיבלתם כספים בירושה מקופת גמל? כמה דברים שחשוב שתדעו

אין מה להתעצבן על הראל, זה החוק.
זה לא החוק, זה כסת"ח.

ראה למשל מתוך אתר כל זכות בדבר קרן השתלמות:
  • כספי החיסכון בקרן השתלמות אינם נחשבים לחלק מהעיזבון, ולכן הם אינם שייכים ליורשיו ולא ניתן לקבל אותם באמצעות הצגת צו ירושה או צו קיום צוואה.

חוק הירושה קובע:
"סכומים שיש לשלם עקב מותו של אדם על פי חוזה ביטוח, על פי חברות בקופת קיצבה או בקופת תגמולים או על פי עילה דומה, אינם בכלל העזבון, זולת אם הותנה שהם מגיעים לעזבון".

משכך, קרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל אינם נחשבים לחלק מהעיזבון, והם אמורים להיות מחולקים לפי מינוי המוטבים של המוריש.
גופי ביטוח לעומת זאת, ככסת"ח ומניעת היגררות למלחמות ירושה, מתנים את קבלת הכספים בצווי ירושה.
קח לדוגמה בנקים - שם גם עם צו ירושה אתה לא תקבל כספים של נפטר, כל עוד שאר היורשים לא חותמים לך שהם מאשרים שהכסף יחולק לך.
רוצה את הכסף ולא חתמו? לך לבית המשפט.

נערך לאחרונה ב:
מה קורה אם במשך הזמן הזה אין עדיין צו ירושה?
המס הוא רק על הרווחים שנצברו החל מהיום שבו עבור 3 חודשים מהפטירה.
(בהנחה ומדובר בתגמולי קצבה מזכה).
אז אין לחץ. אם קיבלת את הכסף מאוחר יותר אז תשלם 25% מהרווח הריאלי, בדיוק כמו שהיית משלם אם היית מקבל את הכסף בזמן ומשקיע אותו בעצמך (עד כדי דחיית מס שאתה לא נהנה ממנה, אבל כמה זה משמעותי בטווחי זמן כאלה?)

@MarketTimer זכור לי שיש החלטות כלשהן שצריך לקבל תוך 3 חודשים ואח״כ זה בלתי הפיך, אולי לא ממש פטור ממס אלא אפשרות העברת הקופה על שם המוטב ודחיית המס במקום כפיית התחשבות מיידית. ייתכן שטעיתי כמובן, אין לי פנאי לבדוק כרגע.

@MarketTimer זכור לי שיש החלטות כלשהן שצריך לקבל תוך 3 חודשים ואח״כ זה בלתי הפיך, אולי לא ממש פטור ממס אלא אפשרות העברת הקופה על שם המוטב ודחיית המס במקום כפיית התחשבות מיידית. ייתכן שטעיתי כמובן, אין לי פנאי לבדוק כרגע.
להבנתי אין שום לחץ של זמן, כל עוד לא ביצעת פעולה לא קורה שום דבר בלתי הפיך, וגם שנים אחרי שירשת את קופת הגמל אתה יכול להעביר אותה על שמך.
@נדב

ניתן להעביר על השם שלך, הרווחים עד שלושה חודשים ממועד הפטירה פטורים ממס ולאחר מכן חייבים במס של 25% על הרווח.

קרן השתלמות
לא ניתן להעביר על השם שלך. מעמד הכספים נשמר גם מעבר לשלושה חודשים ממועד הפטירה. כלומר מה שהיה פטור אצל המנוחה נשאר פטור גם אחרי המוות. שים לב שאתה לא יכל לשנות מסלול השקעה ולנייד את הכספים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אישור מס ירושת מוטב לקופת ביטוח מנהלים הכוללת פיצויים מיסים 0
D ירושת מגרש בקיבוץ מופרט נדל"ן 40
D ירושת סכום גבוה במזומן - אובד עצות אוף טופיק 4
M ירושת תיק ניירות ערך בהפסד + החזרי מס לאחר המוות צרכנות פיננסית 23
Z ירושת חשבון השקעות פטור ממס צרכנות פיננסית 0
I [ירושת נחלה] נדל"ן 11
ק עזיבת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
מ קופת גמל לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להורה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Res Cogitans פתיחת קופת גמל חדשה במעבר למעסיק חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל להשקעה כחיסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z הלוואה כנגד קופת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ קופת גמל להשקעה (שלי) על שם אבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ע קיזוז הפסד קופת גמל כנגד ריבית פקדון מיסים 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל קופת גמל ישנה לעומת השקעה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L קופת גמל להשקעה לטובת חסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
שלמה פ הלוואה מול קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נדלן או קופת גמל נדל"ן 5
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
L מס יסף בגין מימוש קופת גמל ותיקה מיסים 4
L קופת גמל אל מול השקעה בבורסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה