• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן פנסייה או קופת גמל?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
162
שלום לכולם!

התחלתי לעבוד, וסיפרו לי שאחרי שלושה חודשים יתחילו להפריש לי לפנסייה. תכף אני מסיים את החודש השני, אז אני מניח שכדאי להתחיל לחקור על זה.
הבנתי שיש גם ביטוח מנהלים, אבל אני מסופק שזה רלוונטי אליי.
קראתי שההבדל בין קרן פנסייה לקופת גמל זה שבראשון מקבלים גם ביטוח חיים וקצבה במקרה הצורך. השני לעומת זאת הוא רק כלי לצבירת כסף לפרישה ותו לא.

האם ההבדל הזה מתבטא גם בעלויות? כלומר האם קרן פנסייה יקרה יותר מקופת גמל בגלל השירותים הנוספים שהיא מציעה?

והאם יש קרן פנסייה שעוקבת אחרי מדדים? נדמה לי שהאפשרות היחידה היא S&P 500, אבל תקנו אותי אם אני טועה.

בקרן פנסיה עלות מסויימת הולכת לביטוחים המובנים בתוך הקרן, כתלות בשלל מאפיינים של המבוטח ובגובה השכר המבוטח.
בגדול המעסיק מחוייב לדאוג לך לביטוח אובדן כושר עבודה, אז גם אם תבחר בקופת גמל תצטרך ביטוח אכ"ע פרטי, שהעלות שלה יכולה להתקזז עם חלק המעסיק לתגמולים.

בקרן פנסיה עלות מסויימת הולכת לביטוחים המובנים בתוך הקרן, כתלות בשלל מאפיינים של המבוטח ובגובה השכר המבוטח.
בגדול המעסיק מחוייב לדאוג לך לביטוח אובדן כושר עבודה, אז גם אם תבחר בקופת גמל תצטרך ביטוח אכ"ע פרטי, שהעלות שלה יכולה להתקזז עם חלק המעסיק לתגמולים.
אז בעיקרון זה לא ממש משנה מבחינת עלויות?

אז בעיקרון זה לא ממש משנה מבחינת עלויות?
צריך לבדוק פרטנית כי לחלק מהמעסיקים יש הסדרים מסויימים מול חברות ביטוח.
גם תלוי גיל - כשצעירים העלות של הכיסוי נמוכה יחסית. ככל שמגיעים לעשור החמישי העלויות נהיות משמעותיות.

זה מוצרים די שונים שבמקרה יושבים על אותה משבצת של חסכון פנסיוני ארוך טווח.

בגדול הביטוח בפנסיה הוא הכי מקיף וכולל לא רק אובדן כושר עבודה. נניח אם יש לך משפחה, ביטוח שארים יכול להיות חשוב.
הביטוח די טוב והקופה המנהלת לא מרוויחה ממנו. מחשבים לך פרמיה לפי כמה בממוצע תביעות יש לאותה קבוצת גיל ומגדר. בסוף רבעון יש תיקונים ואיזון אקטוארי, אבל בגדול הוא אמור להיות סביב 0. לפעמים הוא לטובה ואתה מקבל כסף חזרה ולפעמים לשלילה.

קופת גמל זה רק חסכון ואתה צריך לדאוג לביטוח לבד כי אחרת אתה לא משווה תפוחים לתפוחים. ביטוח שתרכוש לבד דרך חברה פרטית שגוזרת רווח, יהיה יקר יותר. מצד שני נותן לך קצת יותר שליטה על הביטוחים כי הם כולם פרטיים ובפנסיה יש איזשהו מינימום ביטוח. בסוף הביטוח בפנסיה בגיל מבוגר לא יוצא מאד זול כי הוא ביטוח מאד טוב ומכסה המון. יש מגבלה של עד 35% מהכסף החודשי שיכול ללכת לביטוח ולפחות 65% לחסכון. יכולים להגיע לאזורים הללו של פרמיות בביטוח.

דמי ניהול - כעקרון פנסיה יש לך חלופות זולות יותר בדמי ניהול בהצבירה. יש דמי ניהול בהפקדות ובקופת גמל אין. תלוי כמה כסף חסכת, זה יכול להשפיע על הדמי ניהול שתשלם בסוף.

בפנסיה יש לך מקיפה ומשלימה. במקיפה אחוז מסוים מקובע לאגח ערד של המדינה ב5.15% + מדד שזה לא רע אבל בממוצע נמוך יותר מתשואת השוק. מצד שני תשואה מובטחת ומייצב את התיק. תלוי כמה זמן יש לך לפרישה, זה יכול להיות שיקול כלשהו.

מסלולי השקעה - בכולם כנראה תמצא דברים דומים. לכולם יהיה s&p500 או מנוהלות. מנוהלות, זה הכל חתול בשק וקשה לדעת מה באמת יותר טוב במנוהלות.

נערך לאחרונה ב:
בפנסיה יש לך מקיפה ומשלימה. במקיפה אחוז מסוים מקובע לאגח ערד של המדינה ב5.15% + מדד שזה לא רע אבל בממוצע נמוך יותר מתשואת השוק. מצד שני תשואה מובטחת ומייצב את התיק. תלוי כמה זמן יש לך לפרישה, זה יכול להיות שיקול כלשהו.
תודה על התשובה הארוכה!
ומה לגבי פנסייה משלימה? יש טעם לעשות גם זה וגם זה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S קופת גמל או קרן פנסייה לא פעילה צרכנות פיננסית 0
F קרן פנסייה במסלול מנייתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G קרן פנסייה 13335 של הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T מעבר בין מסלולי קרן פנסייה לפני/בזמן משבר שוק ההון 1
de dud האם כדאי למשוך קרן פנסייה לטובת נכס מניב? שוק ההון 35
קירכהוף עדיפות בין קרן פנסייה לקופת גמל שוק ההון 2
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 9
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קרן השתלמות IRA לעצמאי בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N עמלת קניה על קרן מחקה שוק ההון 6
א מכירת קרן כספית בהפסד שוק ההון 8
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
A קרן מנוטרלת ולא מנוטרלת: שוק ההון 0
S קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי מיסים 5
א פתיחת קרן השתלמות לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O קרן השתלמות כעוסק זעיר מיסים 6
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
הנודד לשחקים הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג? צרכנות פיננסית 16
O שכיר בעל קרן השתלמות לעצמאי פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M קרן אירית נקובה בדולר? שוק ההון 7
M ניוד קרן כספית לאזרח חוץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
N באיזה ימים ושעות אפשר להעביר הוראה לקנית קרן כספית דולרית? שוק ההון 1
M קרן נאמנות vs גמל להשקעה שוק ההון 2
א גמל להשקעה VS קרן נאמנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מה ההבדל בין קרן השתלמות מניות לקרן השתלמות מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
yoyo פדיון קרן השתלמות בטעות!! שוק ההון 7
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
E חישוב מס על קרן אירית שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה