• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש

• פותח הנושא פותח הנושא Space Monkey
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מעבר לכך, אולי כדאי לפתוח חשבון עסקי נפרד - שם יתגלגלו ההוצאות, המיסים וההכנסות של העסק ומשם היא תשלם קרן פנסיה והשתלמות כל חודש, ותעביר סכום נמוך קבוע מהרווח הנקי המשוער לעו"ש הביתי (נניח 60%). זה יכניס לכם בהירות כלכלית.
תודה, זה באמת מה שאני מקווה שיקרה. אני יודע שזה גדול עליה טיפה כרגע ברמת ה"כדורים" שצריך לג'נגל בחיים. אנחנו בתקופה קשוחה, עם תינוקת בת 6 חודשים, ילדה בגן חובה, חזרה הדרגתית שלה לחזור לעבודה, ואני שננמצא בעבודה כל היום, ועוד מנסים לתחזק את הבית (בדירה ממש מוזנחת ושבורה שאנחנו שוכרים - קצת מתחרטים על זה שעברנו, האמת).

וקבענו להמשך החודש עם יועצת פיננסית. אשתי בעניין - מקווה שהיא תיישם את ההמלצות. אני מאמין שהרבה מה-low hanging fruits יהיו בצד שלה (פנסיה, עסק וכו'), פשוט כי אני כבר עשיתי חלק גדול מהדברים בשנה שחלפה. הייעוץ הפיננסי אמור לכלול גם סקירה של המשכנתא ושל הביטוחים והפנסיות, שזה טוב.
אשתי מאוד רוצה שניסע לחופשה קצרה עוד כמה חודשים (למרות שטיסות זה דבר נורא, נורא יקר). אני מאוד הייתי רוצה לשים כסף בצד עבור קרן החירום של הבית ועבור קרן ההשתלמות שלה לשנת 2026. מקווים שנצליח לממן את הכל, גם אם לא ב-100%. אני שמח על זה.

אשתי מאוד רוצה שניסע לחופשה קצרה
למרות שטיסות זה דבר נורא, נורא יקר
יכול להיות שהצורך במנוחה ופינוק שהיא מרגישה יסופק גם על ידי חופשה בארץ?
לדוגמא צימר או גלאמפינג?

נשמע שאתם עוברים תקופה מאתגרת עם הרבה עומס וסטרס וקצת מנוחה תעזור גם אם היא לא כוללת צרכנות מקסימאלית.

יכול להיות שהצורך במנוחה ופינוק שהיא מרגישה יסופק גם על ידי חופשה בארץ?
האמת שקיבלתי שובר מהעבודה למימוש בעסקי הצפון, כולל חופשה. מחכים שיירגע קצת כדי לקבוע. לכל הפחות, העלות תהיה נמוכה הרבה יותר עם השובר.
נשמע שאתם עוברים תקופה מאתגרת עם הרבה עומס וסטרס וקצת מנוחה תעזור גם אם היא לא כוללת צרכנות מקסימאלית.
יש פשוט עומס קיצוני בכל החזיתות, ברמה הזו שאפילו כביסה אנחנו לא מצליחים לעשות כל יום (וגם המכונת כביסה תקולה, כך שאי אפשר לשים מכונה בלילה וללכת לישון, ואנחנו לא מגיעים ללהתעסק עם זה כי צריך לפני כן לנסות להיפטר מהעכבר שפלש לנו הביתה ועושה קקי בארגז מצעים). כל זה תוך ניהול עבודה פול-טיים, תינוקת, וילדה בגן חובה. החיים הם בעיקר מטחנה כרגע.

אשתי ממש לא צרכניסטית, חייב להגיד. היא פשוט רוצה לנסוע להתאוורר קצת ויש לה חברה שגרה בכרתים. אני לא יכול להגיד שאני לא מבין את הרצון.

עדכון סוף יוני, ויש מה לעדכן:

1. נשטפתי, לצערי הרב מאוד, באחד מגלי הפיטורים הענקיים שהיו לאחרונה בהייטק. ממש צבט וצובט לי בלב. מאוד אהבתי את מקום העבודה ממנו הועזבתי. למעשה, עד אותו היום סברתי שהעמדה שלי יחסית בטוחה כי בארבעת החודשים שלפני הגל, המחלקה התכווצה בשליש בערך (חלקם עזבו וחלקם פוטרו). לא חשבתי שההנהלה תהיה כל-כך אגרסיבית עם המחלקה שלי, שאיבדה יותר מחצי האנשים שנשארו (לאחר אותו השליש).

במיוחד כואבת העובדה שכל המעורבים בדבר הדגישו שוב ושוב שלא מדובר בביצועים שלי. הם היו מאוד מרוצים ממני ואף הזמינו אותי להגיש מועמדות לאותו התפקיד שוב בעתיד אם ייפתח (זה היה בתגובה לשאלה שלי - זה שגור יחסית שאנשים שעזבו מצטרפים מחדש). המסקנה שלי - וידעתי את זה גם קודם לכן, אני פשוט לא יודע איך לפעול בכיוון - היא שמה שמגן עליך מפני פיטורין אישיים זה הביצועים, אבל מה שמגן עליך מפני קיצוצים מבניים זה לא הביצועים אלא הפוזיציה שלך. ה"מה אתה עושה בארגון" ולא "כמה טוב אתה במה שאתה עושה בארגון." המסקנה היא שעלי ללמוד איך להתברג בעתיד בפוזיציה בטוחה יותר ברמה המבנית. טייטל יחודי או תחום אחריות שאחרים במחלקה לא עושים, או שהם יכולים לעשות אבל צברת בו מספיק ותק והוא קריטי מספיק להנהלה (כמו מילת הקסם AI).

והאמת, אולי יותר כואבת העובדה שרק עכשיו, אחרי שלוש שנים, התחלתי ליהנות מהמקום. בשנתיים הראשונות הרגשתי שאני רק לומד את התפקיד ואת התעשיה (וגם המלחמה שבדיוק פרצה מאוד העיבה עלי). ובשנה השלישית אשתי נכנסה להיריון עם הבת השניה שלנו, והעומס גבר באופן אקפוננציאלי (בקצרה, ההריונות של אשתי מאוד מאוד קשים והיא לא מתפקדת לכל אורכם; עברנו לדירה מתפרקת ולא נעימה שדורשת המון תחזוקה; הבת הקטנה סבלה נורא מגזים; וגם כשזה נרגע, היא קמה כל הזמן ולא נותנת לנו לישון, ועוד כל מיני דברים). ודווקא עכשיו הרגשתי שאני מוכן לעבור ממצב הישרדות למצב צמיחה (התחלתי ללכת לחדר הכושר בעבודה, ליצור יותר קשרים עם אנשים, להזמין מכרים ממחלקות אחרות לשבת לקפה, להיות יותר מעורב בפעילות המוזיקלית שם, וכו).

זה מבאס להרגיש שאני שוב במצב הישרדות. אני מאוד רגיל לו, אבל קיוויתי שאוכל לחוות משהו אחר לשם שינוי.

2. אני עכשיו בחיפושי עבודה באותו התחום. מקווה להישאר בהייטק (נשבעתי שלתחום הקודם שלי אני לא חוזר). אני בתהליך מתקדם במקום אחד (הם אהבו אותי אבל מראיינים עוד אנשים, אולי הם יאהבו אותם יותר), ותהליכים התחלתיים במקומות אחרים. מקווה שאצליח להתברג יחסית מהר כדי שאוכל להמשיך את תהליך הצמיחה.

אני כן רוצה בעתיד הלא רחוק לזוז לתחום משיק אך אחר - או לפיתוח או לפרודקט, רק שאין לי תארים בתחומים האלה (יש לי באחרים). אם יש כאן אנשי הייטק, אשמח להתייעץ איתם איך כדאי לעשות זאת.

3. ברמת משק הבית, אשתי חזרה לעבוד קצת יותר, 2-3 ימים בשבוע. היא עצמאית ושולטת על השעות שלה. זה קצת עוזר ברמה הכלכלית והביטחון. עבר פחות מחודש מאז הפיטורין כך שאני עוד מצפה לכספים שייכנסו, וכמובן דמי אבטלה.

מה שכן, המטפלת שעוזרת לנו עם הבת הקטנה מגיעה רק פעם בשבוע, לפעמים פעמיים. זה אומר שאני הרבה מאוד מבלה עם התינוקת, שזה מצד אחד מאוד קסום (כי חוץ מזה שהיא לא נותנת לנו לישון, היא מהממת), אבל זה גם אומר שזה פוגע לי מאוד בתהליך חיפוש העבודה כי הלו"ז הזה מאוד מאוד מאט אותו. אני עושה הכל לאט. החלק הזה מלחיץ אותי.

4. התחלנו כאמור לעבוד עם יועצת פיננסית. אשתי מגלה פתיחות, ואנחנו עושים את התהליך - פשוט לאט (אפרופו עבודה, חיפוש עבודה, תינוקת, בית, ילדה שעולה לכיתה א'). אנחנו בשלב הפרדה ואיחוד חשבונות (שיהיה חשבון אחד של הבית וחשבון אחד של העסק של אשתי, התאמת כרטיסי אשראי וחיובים שירדו מהמקומות הנכונים). קבעתי עם סוכן פנסיוני במסגרת התהליך. זה לאט אבל המגמה חיובית. מקווה שנוכל להמשיך.

5. אני מאוד, מאוד רוצה לחזור לפעילות מוזיקלית, ובגלל הלו"ז הנוכחי מאוד קשה לי להתאמן (הכלי העיקרי שלי הוא כזה שאי אפשר להתאמן עליו בלילה עם אוזניות). בכלל, כחלק מהתהליך הפיננסי אני רוצה ליצור לי תקציב קבוע לפעילות מוזיקלית (למשל, לקנות פסנתר חשמלי ושיעורים עם מורה). אני מחכה לזה שנים. מבאס אותי שאני צריך לדחות את זה שוב.

ולא, אין לי עכשיו יותר זמן כי אני לא עובד. הפוך - יש לי משמעותית פחות זמן, כי אשתי עובדת יותר ואני הרבה עם התינוקת, ובין לבין צריך לשלוח קו"ח ולעשות מטלות בית.

6. אני מאוד רוצה גם להתחיל לעשות כושר. כיוון שחדר הכושר בעבודה (דאז) כבר אינו רלוונטי, החלטתי לעשות בבית תרגיל אחד ויחיד - שכיבות שמיכה - ולעשות עליו דוקטורט: לוודא שאני עושה אותו נכון ברמה הטכנית, גם אם לימוד הטכניקה הוא כל מה שאעשה במשך שבוע. ספציפית מסתבר ששכיבות שמיכה הוא full-body exercise ולא רק לזרועות, אם עושים אותו נכון. בינתיים מתמיד.

7. בגזרת ההשקעות והנכסים - קצת דורך במקום. ה-RSU של החברה ממנה הועזבתי קרס לכלום בפיתה. אני מחזיק בינתיים (לא משתלם למכור - המניה נמוכה, הדולר נמוך, המיסוי יהיה גבוה מאוד כי המחיר הוא מתחת למחיר ההענקה). קיצר, אם יש ברירה, כדאי להחזיק. בינתיים גם לא הצטרכתי לגעת בקרן החירום. נראה מה יהיה בהמשך.

שאר הדברים יחסית דורכים במקום, זולת הקופת-גמל להשקעה (אנליסט), שעושה ביצועים טובים מאוד. אני שם כל חודש 1000 ש"ח ורואה לרוב עליה של 4000-5000 בשווי. אני יודע שזה מכשיר יקר, אבל אני צריך לראות שמשהו במכונה הזו שבניתי עובד. יש לזה אפקט פסיכולוגי חשוב כרגע. אני יודע שקופת גמל להשקעה זה יקר; כרגע זה נוח לי, ואין לי את הפניות המנטלית לבנות תיק השקעות רציני. אני מוטרד מן הסתם בעיקר מהתזרים.

המטרה שלי היתה ונותרה לייצב את משק הבית. הפיטורים הם מכה, אבל מקווה שאתאושש מהר.

-------

אחרי הרבה הרבה שנים, הבנתי שכל מה שאתה חושב על העתיד הוא פיקציה - שקר, או לא-אמת שאתה מספר לעצמך. אתה לא יודע מה יהיה, כי העתיד לא קרה, וההיסטוריה (הפרטית והקולקטיבית) לא מתנהלת בקו ישר. לכן, אם אתה חייב לחשוב על העתיד, עדיף להאמין בלא-אמת החיובית (שאמצא עבודה מהר בשכר גבוה יותר ממה שהיה) מאשר בלא-אמת השלילית (שלא אמצא וניקלע למצוקה). אם אי-אפשר לבחור את האופציה האמיתית, תבחר את האופציה המועילה.

פעם הייתי יותר אידיאולוג. היום אני תועלתן.

אחרי הרבה הרבה שנים, הבנתי שכל מה שאתה חושב על העתיד הוא פיקציה - שקר, או לא-אמת שאתה מספר לעצמך. אתה לא יודע מה יהיה, כי העתיד לא קרה, וההיסטוריה (הפרטית והקולקטיבית) לא מתנהלת בקו ישר. לכן, אם אתה חייב לחשוב על העתיד, עדיף להאמין בלא-אמת החיובית (שאמצא עבודה מהר בשכר גבוה יותר ממה שהיה) מאשר בלא-אמת השלילית (שלא אמצא וניקלע למצוקה). אם אי-אפשר לבחור את האופציה האמיתית, תבחר את האופציה המועילה.

נשמע חוויה קשה. קודם כל אני מאחל לכם בהצלחה ושבמבט לאחור תראו את התקופה הזאת בתור משהו שהצמיח אתכם. גם לי היה קשה להתקדם כשנשארתי בבית עם הילדים הקטנים בקורונה. אבל עד היום יש לי קשר חזק איתם ואני חושב שבזכות ההשקעה של אותה שנה כיום יש להם הרבה יתרונות לכל החיים.

כן זה קשה לגלות כמה העתיד שלנו לא תלוי רק בנו. זה שיעור בענווה וגם בלהכיר דברים חשובים אחרים שאולי לא היה לנו מספיק זמן וקשב אליהם. עם זאת אני חושב שהתכנון לעתיד הוא לא פיקציה, אלא משהו חשוב. הצבת יעדים זה לא רק בשביל ההרגשה האופטימית אלא גם בשביל שנגשים לפחות חלק מהם. גם חלק מהתכנון יכול להתייחס לתרחישים פסימיים ואיך מתמודדים איתם.

נשטפתי, לצערי הרב מאוד, באחד מגלי הפיטורים הענקיים שהיו לאחרונה בהייטק
מצד אחד משתתפת בצערך, מצד שני - הניסיון שלי מראה שקשיים בחיים (במיוחד המפתיעים) מייצרים שינוי הרגלים ותפיסות, רענון מטרות וצמיחה מחודשת.
ככל שיש יותר תנודתיות, יש סיכוי גבוה יותר לצמיחה :)
אם יש כאן אנשי הייטק, אשמח להתייעץ איתם איך כדאי לעשות זאת.
צחקתי... יש חברים חדשים שבטוחים שכל הפורום הוא הייטקיסטים מצליחנים, אתה לא בטוח אם בכלל יש כאן הייטקיסטים.
אני מאוד רוצה גם להתחיל לעשות כושר
עם שתי פעוטות בבית, אמור להיות לך כושר לא רע. יכולה להציע גם לצאת לחדר מדרגות לכמה דקות ביום לעבודה על הרגליים וגם למצוא כמה תרגילים פשוטים והפוכים למתיחת הגוף (ולא רק לחיזוקו, שמכווץ את הגוף) ולשחרור השרירים והסטרס.
בגזרת ההשקעות והנכסים - קצת דורך במקום.
זאת משימה חשובה מאד, ונראה לי שהשלב הראשון הוא להפנות מספיק כסף לקרן כספית למניעת חרדות כלכליות שאתה סוחב איתך. הסיטואציה שבו אתה אחראי כמעט יחיד לפרנסת המשפחה היא לא בריאה לחשבון הבנק וגם לא למצב הנפשי שלך. ההשקעה שלך כיום בקופת גמל להשקעה אמורה להוות נכס משתלם כשתגיע לגיל 60 (אחרת זה עוד יותר לא משתלם), הדירה שלכם כבר קיימת - את שני הנכסים האלה לא תרצה למכור בגלל קושי רגעי. מה שחסר זה ריפוד מזומנים לתקופות קשות כלכלית בהווה.
אני מאוד, מאוד רוצה לחזור לפעילות מוזיקלית
זה נראה לי מאד חשוב, לא מטרה שולית בכלל!
קודם כל אתה צריך לשוחח עם אשתך ולהבהיר לה כמה זה חשוב לך ולבדוק איתה איך אפשר לפנות לך זמן בשבוע לזה. כי כל אדם זקוק גם לזמן לעצמו בלי הבן זוג והילדים. יש כאלה שמפנים לעצמם זמן להיפגש עם חבר, לשחק כדורעף חופים, לעשות מסז', ללכת לחדר כושר (לקחתי רעיונות מהבן שלי ואשתו). אתה זקוק לנגינה - דבר שדורש התמסרות ומחוייבות במידה כזאת או אחרת (אולי במידה פחותה היום עם 2 פעוטות) וחשוב שתוכל לממש את זה. ואם תוכל להתאמן בבית, גם הבנות ירוויחו מזה.
אם אתה חייב לחשוב על העתיד, עדיף להאמין בלא-אמת החיובית
אני לא חובבת אמונות בכלל, אז מציעה אפשרות אחרת - בניית מטרות רציונאלית.
לפני 25 שנה התפטרתי מעבודה (עם 2 ילדים קטנים ובעל בדמי אבטלה) וקבעתי לעצמי שאם עד חודש אוקטובר לא אמצא את העבודה שרציתי, אתחיל במקביל לחיפוש לעבוד בכל עבודה פושטית שתכניס לנו כסף הביתה (ניקיון, קטיף פירות, סייעת בגן... רלוונטי להיכן שגרנו אז). התכנית מאד הרגיעה אותי, בסוף התקבלתי לעבודה שרציתי חודש לפני האולטימטום שקבעתי לעצמי.

עדכון סוף יוני, ויש מה לעדכן:

1. נשטפתי, לצערי הרב מאוד, באחד מגלי הפיטורים הענקיים שהיו לאחרונה בהייטק. ממש צבט וצובט לי בלב. מאוד אהבתי את מקום העבודה ממנו הועזבתי. למעשה, עד אותו היום סברתי שהעמדה שלי יחסית בטוחה כי בארבעת החודשים שלפני הגל, המחלקה התכווצה בשליש בערך (חלקם עזבו וחלקם פוטרו). לא חשבתי שההנהלה תהיה כל-כך אגרסיבית עם המחלקה שלי, שאיבדה יותר מחצי האנשים שנשארו (לאחר אותו השליש).

במיוחד כואבת העובדה שכל המעורבים בדבר הדגישו שוב ושוב שלא מדובר בביצועים שלי. הם היו מאוד מרוצים ממני ואף הזמינו אותי להגיש מועמדות לאותו התפקיד שוב בעתיד אם ייפתח (זה היה בתגובה לשאלה שלי - זה שגור יחסית שאנשים שעזבו מצטרפים מחדש). המסקנה שלי - וידעתי את זה גם קודם לכן, אני פשוט לא יודע איך לפעול בכיוון - היא שמה שמגן עליך מפני פיטורין אישיים זה הביצועים, אבל מה שמגן עליך מפני קיצוצים מבניים זה לא הביצועים אלא הפוזיציה שלך. ה"מה אתה עושה בארגון" ולא "כמה טוב אתה במה שאתה עושה בארגון." המסקנה היא שעלי ללמוד איך להתברג בעתיד בפוזיציה בטוחה יותר ברמה המבנית. טייטל יחודי או תחום אחריות שאחרים במחלקה לא עושים, או שהם יכולים לעשות אבל צברת בו מספיק ותק והוא קריטי מספיק להנהלה (כמו מילת הקסם AI).

והאמת, אולי יותר כואבת העובדה שרק עכשיו, אחרי שלוש שנים, התחלתי ליהנות מהמקום. בשנתיים הראשונות הרגשתי שאני רק לומד את התפקיד ואת התעשיה (וגם המלחמה שבדיוק פרצה מאוד העיבה עלי). ובשנה השלישית אשתי נכנסה להיריון עם הבת השניה שלנו, והעומס גבר באופן אקפוננציאלי (בקצרה, ההריונות של אשתי מאוד מאוד קשים והיא לא מתפקדת לכל אורכם; עברנו לדירה מתפרקת ולא נעימה שדורשת המון תחזוקה; הבת הקטנה סבלה נורא מגזים; וגם כשזה נרגע, היא קמה כל הזמן ולא נותנת לנו לישון, ועוד כל מיני דברים). ודווקא עכשיו הרגשתי שאני מוכן לעבור ממצב הישרדות למצב צמיחה (התחלתי ללכת לחדר הכושר בעבודה, ליצור יותר קשרים עם אנשים, להזמין מכרים ממחלקות אחרות לשבת לקפה, להיות יותר מעורב בפעילות המוזיקלית שם, וכו).

זה מבאס להרגיש שאני שוב במצב הישרדות. אני מאוד רגיל לו, אבל קיוויתי שאוכל לחוות משהו אחר לשם שינוי.

2. אני עכשיו בחיפושי עבודה באותו התחום. מקווה להישאר בהייטק (נשבעתי שלתחום הקודם שלי אני לא חוזר). אני בתהליך מתקדם במקום אחד (הם אהבו אותי אבל מראיינים עוד אנשים, אולי הם יאהבו אותם יותר), ותהליכים התחלתיים במקומות אחרים. מקווה שאצליח להתברג יחסית מהר כדי שאוכל להמשיך את תהליך הצמיחה.

אני כן רוצה בעתיד הלא רחוק לזוז לתחום משיק אך אחר - או לפיתוח או לפרודקט, רק שאין לי תארים בתחומים האלה (יש לי באחרים). אם יש כאן אנשי הייטק, אשמח להתייעץ איתם איך כדאי לעשות זאת.

3. ברמת משק הבית, אשתי חזרה לעבוד קצת יותר, 2-3 ימים בשבוע. היא עצמאית ושולטת על השעות שלה. זה קצת עוזר ברמה הכלכלית והביטחון. עבר פחות מחודש מאז הפיטורין כך שאני עוד מצפה לכספים שייכנסו, וכמובן דמי אבטלה.

מה שכן, המטפלת שעוזרת לנו עם הבת הקטנה מגיעה רק פעם בשבוע, לפעמים פעמיים. זה אומר שאני הרבה מאוד מבלה עם התינוקת, שזה מצד אחד מאוד קסום (כי חוץ מזה שהיא לא נותנת לנו לישון, היא מהממת), אבל זה גם אומר שזה פוגע לי מאוד בתהליך חיפוש העבודה כי הלו"ז הזה מאוד מאוד מאט אותו. אני עושה הכל לאט. החלק הזה מלחיץ אותי.

4. התחלנו כאמור לעבוד עם יועצת פיננסית. אשתי מגלה פתיחות, ואנחנו עושים את התהליך - פשוט לאט (אפרופו עבודה, חיפוש עבודה, תינוקת, בית, ילדה שעולה לכיתה א'). אנחנו בשלב הפרדה ואיחוד חשבונות (שיהיה חשבון אחד של הבית וחשבון אחד של העסק של אשתי, התאמת כרטיסי אשראי וחיובים שירדו מהמקומות הנכונים). קבעתי עם סוכן פנסיוני במסגרת התהליך. זה לאט אבל המגמה חיובית. מקווה שנוכל להמשיך.

5. אני מאוד, מאוד רוצה לחזור לפעילות מוזיקלית, ובגלל הלו"ז הנוכחי מאוד קשה לי להתאמן (הכלי העיקרי שלי הוא כזה שאי אפשר להתאמן עליו בלילה עם אוזניות). בכלל, כחלק מהתהליך הפיננסי אני רוצה ליצור לי תקציב קבוע לפעילות מוזיקלית (למשל, לקנות פסנתר חשמלי ושיעורים עם מורה). אני מחכה לזה שנים. מבאס אותי שאני צריך לדחות את זה שוב.

ולא, אין לי עכשיו יותר זמן כי אני לא עובד. הפוך - יש לי משמעותית פחות זמן, כי אשתי עובדת יותר ואני הרבה עם התינוקת, ובין לבין צריך לשלוח קו"ח ולעשות מטלות בית.

6. אני מאוד רוצה גם להתחיל לעשות כושר. כיוון שחדר הכושר בעבודה (דאז) כבר אינו רלוונטי, החלטתי לעשות בבית תרגיל אחד ויחיד - שכיבות שמיכה - ולעשות עליו דוקטורט: לוודא שאני עושה אותו נכון ברמה הטכנית, גם אם לימוד הטכניקה הוא כל מה שאעשה במשך שבוע. ספציפית מסתבר ששכיבות שמיכה הוא full-body exercise ולא רק לזרועות, אם עושים אותו נכון. בינתיים מתמיד.

7. בגזרת ההשקעות והנכסים - קצת דורך במקום. ה-RSU של החברה ממנה הועזבתי קרס לכלום בפיתה. אני מחזיק בינתיים (לא משתלם למכור - המניה נמוכה, הדולר נמוך, המיסוי יהיה גבוה מאוד כי המחיר הוא מתחת למחיר ההענקה). קיצר, אם יש ברירה, כדאי להחזיק. בינתיים גם לא הצטרכתי לגעת בקרן החירום. נראה מה יהיה בהמשך.

שאר הדברים יחסית דורכים במקום, זולת הקופת-גמל להשקעה (אנליסט), שעושה ביצועים טובים מאוד. אני שם כל חודש 1000 ש"ח ורואה לרוב עליה של 4000-5000 בשווי. אני יודע שזה מכשיר יקר, אבל אני צריך לראות שמשהו במכונה הזו שבניתי עובד. יש לזה אפקט פסיכולוגי חשוב כרגע. אני יודע שקופת גמל להשקעה זה יקר; כרגע זה נוח לי, ואין לי את הפניות המנטלית לבנות תיק השקעות רציני. אני מוטרד מן הסתם בעיקר מהתזרים.

המטרה שלי היתה ונותרה לייצב את משק הבית. הפיטורים הם מכה, אבל מקווה שאתאושש מהר.

-------

מקווה בשבילך שתתאושש ותמצא במהרה עבודה. קורא את מה שכתבת ומזדהה עם התחושות, ליוו אותי לאורך כל הקריירה, ולמעשה נרגעו או נעלמו רק אחרי שייצרנו לעצמנו כרית מזומנים מספיק גדולה (לא מעט יגידו יותר מדי גדולה, אך הפסיכולוגיה והשקט הנפשי מאחוריה חשובים לא פחות).
לכן אצטרף להצעת בת העמק לייצר ריפוד מזומנים שירגיע ואף יאפשר לך להתמודד עם אתגרים בעבודה מכל סוג, כך שאולי אף יקדם פיננסית מעבר למה שתכננת (זה פחות או יותר מה שקרה אצלי).

בהצלחה!!

תודה חברים על התגובות ועל האמפתיה. מגיב במרוכז:

כן זה קשה לגלות כמה העתיד שלנו לא תלוי רק בנו. זה שיעור בענווה וגם בלהכיר דברים חשובים אחרים שאולי לא היה לנו מספיק זמן וקשב אליהם.
רגע, אולי אני אבהיר - מעולם לא חשבתי שהעתיד שלי תלוי רק בי. זו עמדה חשובה ברמת המוטיביציה והערך העצמי (לא מזלזל בזה), אבל אני לא חושב שזה אבחון נכון של המציאות. ודאי שאני תלוי בדברים חיצוניים (במקרה הזה, ההנהלה במקום העבודה, שער הדולר, מלחמות וכו'). מכאן הציווי שאני מנסה לציית לו: למצוא מיצוב טוב יותר (פוזיציה קריטית יותר שקשה יותר לקצץ), וליצור כרית ביטחון משמעותית, בדיוק בגלל שהעתיד (למעשה רובו) לא בשליטתי.
ם זאת אני חושב שהתכנון לעתיד הוא לא פיקציה, אלא משהו חשוב. הצבת יעדים זה לא רק בשביל ההרגשה האופטימית אלא גם בשביל שנגשים לפחות חלק מהם. גם חלק מהתכנון יכול להתייחס לתרחישים פסימיים ואיך מתמודדים איתם.

ודאי, אני אבהיר: העתיד יגיע, בטוח. הוא לא פיקציה. הפיקציה היא הגרסה של העתיד שאתה מחזיק בראש ולקראתה אתה מתכונן ומכוון את מעשיך. למשל, עתיד שבו אני לא מוצא עבודה יותר בהייטק הוא עתיד אחר לגמרי מאשר עתיד בו אני מוצא עבודה עוד חודש. הנטיות הפסימיות שלי די חזקות, והן נוטות לנטרל את הרצון לפעול ולעודד פסיביות. במובן הזה, זו לא פיקציה מועילה. עדיפה הפיקציה לפיה אוכל להמשיך במגמת הייצוב והצמיחה אם רק אכוון את מעשי לשם.

צחקתי... יש חברים חדשים שבטוחים שכל הפורום הוא הייטקיסטים מצליחנים, אתה לא בטוח אם בכלל יש כאן הייטקיסטים.
חח אני יודע שיש הייטקיסטים בפורום, אבל לא יודע כמה (נראה לי רובם לשעברים או שקטים). אם יש כאלה שיכולים לייעץ, אשמח.

עם שתי פעוטות בבית, אמור להיות לך כושר לא רע. יכולה להציע גם לצאת לחדר מדרגות לכמה דקות ביום לעבודה על הרגליים וגם למצוא כמה תרגילים פשוטים והפוכים למתיחת הגוף (ולא רק לחיזוקו, שמכווץ את הגוף) ולשחרור השרירים והסטרס.
כן, אבל הבעיה העיקרית שלי היא מסת שריר נמוכה. אמרו לי את זה פיזיולוגים ישירות. אבל את צודקת שחייבים להימתח. ילדים זה לא ארגונומי.

את משימה חשובה מאד, ונראה לי שהשלב הראשון הוא להפנות מספיק כסף לקרן כספית למניעת חרדות כלכליות שאתה סוחב איתך. הסיטואציה שבו אתה אחראי כמעט יחיד לפרנסת המשפחה היא לא בריאה לחשבון הבנק וגם לא למצב הנפשי שלך.
מה שחסר זה ריפוד מזומנים לתקופות קשות כלכלית בהווה.
לכן אצטרף להצעת בת העמק לייצר ריפוד מזומנים שירגיע ואף יאפשר לך להתמודד עם אתגרים בעבודה מכל סוג, כך שאולי אף יקדם פיננסית מעבר למה שתכננת (זה פחות או יותר מה שקרה אצלי).

אכן. כחלק מהאוריינות הפיננסית שלימדתי את עצמי בשנה האחרונה (בנוסף כמובן להיריון, המעבר, הלידה, הגזים ושלל הדברים האחרים), יצרתי קרן חירום (נמצאת הקרן כספית) ראשונית. למרות שאשתי עבדה הרבה פחות באותה תקופה וההוצאות עלו, הרמתי כל מיני כסף מהרצפה (החזרי מס, הפרשי שכר מלפני כמה שנים וכו') ויצרתי קרן התחלתית של 24K. זה לא מספיק למשפחה עם שתי ילדות קטנות, אני יודע (סכום מתאים יהיה 80-100K; זה לפחות ירגיע אותי מעט), אבל זה יותר מכלום. (יש בינתיים גם כסף בעו"ש). זה משהו שאנחנו עובדים עליו עם היועצת הפיננסית.

אמרתי לה ולאשתי במפורש שאותי לא מפחיד האיום האיראני; אותי מפחיד האיום הפיננסי.

לגבי נגינה ופעילות מוזיקלית:
קודם כל אתה צריך לשוחח עם אשתך ולהבהיר לה כמה זה חשוב לך ולבדוק איתה איך אפשר לפנות לך זמן בשבוע לזה.
היא יודעת שזה חשוב. היא נהנית ו/או סובלת מאימונים כבר כמעט 20 שנים.
אני לפעמים "גונב" שעה ביום שהתינוקת עם המטפלת, ועוד איזו שעה מתישהו בהמשך השבוע, כשאשתי לא עובדת והגדולה בגן, עבור הכלי העיקרי שלי, הרועש. זו תדירות לא גבוהה (מלאה היא 3-4 פעמים בשבוע), אבל מספיקה לי. מדי פעם אני מצליח להתאמן גם בגיטרה קצת בלילות (עם אוזניות, מחובר למחשב).

זה מספיק בשביל לתחזק את הרמה (כשיש שתי בנות קטנות, זה הרבה מאוד, לא מזלזל), אבל העניין הוא שאני רוצה לעשות עוד: להשתדרג בגיטרה, בשאיפה עם מורה, ללמוד קלידים ברמה בסיסית, לכתוב קטעים, לעשות סקיצות בתוכנות הפקה. יש לי את הבסיס לכל הדברים האלה, אבל לא את הזמן ואת (קצת) התקציב שצריך לזה. נמאס לי ממצב ההמתנה של "יום אחד יהיה לי כסף וזמן להשקיע בזה."

אולי אני צריך תוכנית לפיתוח ולמפות אותה על ימות השבוע. אולי להגדיר תקופה שבה אני עושה (בנוסף לכלי העיקרי) רק קלידים, או רק גיטרה, או רק לומד הפקה.

לפני 25 שנה התפטרתי מעבודה (עם 2 ילדים קטנים ובעל בדמי אבטלה) וקבעתי לעצמי שאם עד חודש אוקטובר לא אמצא את העבודה שרציתי, אתחיל במקביל לחיפוש לעבוד בכל עבודה פושטית שתכניס לנו כסף הביתה (ניקיון, קטיף פירות, סייעת בגן... רלוונטי להיכן שגרנו אז). ה
את אדם אמיץ יותר ממני. אני מונע מהכיוון השני - אני לא רוצה לחזור למקצוע הקודם שלי. אני יכול להתפשר זמנית על סוג המשרה, אבל בטח לא רוצה להיפלט מההייטק.
אני לא חובבת אמונות בכלל, אז מציעה אפשרות אחרת - בניית מטרות רציונאלית.
כן, אני מנסה, כבר הרבה שנים. זה לא קל כי אני מרגיש - בצדק או שלא בצדק - שאין לי באמת שליטה על הזמן שלי עקב שאלות פרנסה ו - לא פחות - החובות כאבא (צריך לקלח את הבנות ולהשכיב אותן לישון, מה לעשות).
האמת שאם יש כאן הורים לילדים קטנים, אשמח לשמוע אם ואיך הם מתקדמים בתחומים שחשובים להם.

העניין הוא שאני רוצה לעשות עוד: להשתדרג בגיטרה, בשאיפה עם מורה, ללמוד קלידים ברמה בסיסית, לכתוב קטעים, לעשות סקיצות בתוכנות הפקה. יש לי את הבסיס לכל הדברים האלה, אבל לא את הזמן ואת (קצת) התקציב שצריך לזה. נמאס לי ממצב ההמתנה של "יום אחד יהיה לי כסף וזמן להשקיע בזה."
זאת המטרה, תבנה לה שלבים הגיוניים מנקודת הזמן הנוכחית. אבל כוכבית בצד - מדובר על מטרה של בניית תחביב בחיים.
אי אפשר בשלב הזה לעשות את כל מה שאתה רוצה, אבל אפשר להתחיל בשיעור גיטרה/קלידים פעם בשבוע (ואימונים בבית לפי לו"ז שתקבע עם אשתך).
לדעתי הבנות יהנו לשמוע צלילי גיטרה וקלידים, תבדוק את זה ואולי תרוויח גם את ההנאה שלהן על הדרך.
השלב הבא, לימוד עוד כלי, יהיה כשיתפנה לך עוד זמן וכסף. ואולי השלב הבא יהיה משהו אחר מהאפשרויות שכתבת.
החובות כאבא (צריך לקלח את הבנות ולהשכיב אותן לישון, מה לעשות).
האמת שאם יש כאן הורים לילדים קטנים, אשמח לשמוע אם ואיך הם מתקדמים בתחומים שחשובים להם.
לבן שלי יש פעוטה ותינוק. גם הוא וגם אשתו לוקחים ברצינות זמן אישי להתפתחות ולהנאה ומאפשרים אחד לשני את הזמנים האלה.
בשביל זה, הם נעזרים מדי פעם בשירותי סבתאות ובייביסיטר (שיהיה עוד זוג ידיים למי שנשאר עם הילדים).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אי-אפשר לבחור את האופציה האמיתית, תבחר את האופציה המועילה.
נהדר!
אני מאוד מאמינה בגישה הזו. בוודאי לגבי העתיד, אבל גם למרבה הפלא, לגבי ההווה (ואפילו העבר).
נכון יש ״מציאות״ ויש ״עובדות בשטח״ אבל הפרשנות של אותה מציאות/עובדות בשטח זה בעיקר הסיפור שיש לנו בראש. והדוגמא הבולטת היא שלכל סיטואציה יש אנשים שחושבים אחרת עליה: למה היא קרתה, מה היה נכון לעשות, מה מומלץ לעשות עכשיו, ואפילו ברמה של מה בדיוק קרה...

לכן, הרבה פעמים אני *מחליטה* לשנות את הסיפור שיש לי בראש ל-״סיפור״ שמביא אותי למקום טוב יותר (פחות לכעוס, יותר לפעול וכו׳’).

רק להבין למה הכוונה ה-RSU קרס לכלום בפיתה? הסכום הוא ״כלום בפיתה״? או שיש שם עדיין סכום רציני? (כי בכל זאת כתבת שהמיסוי יהיה גבוה).
בכל מקרה, לגבי המיסוי. העובדה שכל המיסוי הוא עכשיו פירותי דווקא פועל לטובתך!
בשלב בו אתה מובטל אתה יכול למשוך את המניות עד מדרגת השכר הרצויה לך. זה חלק משמעותי של ההטבה שבקבלת ה- RSU.
נכון זה לא כיף למשוך את המניות אחרי ירידה כל כך משמעותית, אבל השיקול של המס דווקא לטובת משיכה ולא הפוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il הרעת דמי ניהול במעבר מעסיקים (ד.נ ללא קשר למעסיק כשלהו) - לגיטימי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
B מו"מ על דמי ניהול בקופגלה ללא צבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R מדד עולמי ללא ארה"ב? שוק ההון 10
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
M הנהלת חשבונות לחברה כמעט ללא פעילות מיסים 0
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
Vit7 דירה עם/ללא משכנתא נדל"ן 26
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
מ פתיחת חשבון משפחתי/יועץ ללא רישיון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 60
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
S התייעצות רכישה יד 2 או מקבלן 25 75 ללא הצמדה נדל"ן 2
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 36
The Objectivist חשבון בנק (דיגיטלי?) ללא תז צרכנות פיננסית 2
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
A IBKR ללא אפליקציית אימות? שוק ההון 36
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
trast_noe_wan משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Y דיווח שנתי על פעילות קריפטו בבורסה זרה ללא אירועי מס - האם נדרש? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
I פנסיה וקרן השתלמות עם סוכן/ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 26
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
McMurphy דירה ללא ממ״ד (רק ממ״ק) וללא חלונות במטבח- דיל ברייקר? נדל"ן 6
M כרטיס אשראי ללא מנגנונים דרקוניים ל"מניעת הונאות" צרכנות פיננסית 16

נושאים דומים

Back
למעלה