• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה.

• פותח הנושא פותח הנושא trast_noe_wan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

trast_noe_wan

משתמש סולידי
דירוג
6
השאלה כזאת:

1. עדיין עובד במקום העבודה. (שכיר)
2. מעוניין למשוך כספי תגמולים (תגמולי עובד+מעביד). (ולא פיצויים)
3. יודע שזה בהורדת 35% מס (למעט מקרים מאושרים כמו הוצאות רפואיות וכו'..)
4. הפנסיה מנוהלת ב"כלל".

האם אפשרי? (ללא הגעה לגיל פרישה, ללא סיום העסקה במקום הנוכחי שמפריש לשם את הכספים, ללא תלות בגיל כלשהו)

האם זה כפוף ל"חוקים" כלשהם של המדינה ורשויות המס\משרדי ממשלה וכו', או לתנאים הספציפיים של הפנסיה בחברה שמחזיקה את הכספים?
המון מידע סותר ולא ברור, 4 נציגות שירות לקוחות שטוענות שאי אפשר לפני גיל 60. הוכחתי להן שרשום באתר שאפשר - עברו לטעון שחובה לסיים העסקה.
במענה הרובוטי בווטסאפ כתוב: במקרה של משיכת פיצויים יש לצרף טופס 161. (כלומר.. לגבי תגמולים לא צריך 161? = לא צריך לסיים העסקה?)

+במסכי משיכת הכספים באתר - דרוש לצרף עם כפתור browse טופס 161, גם כשמסמנים משיכת תגמולים בלבד ללא פיצויים.

תעביר להם טופס משיכה.
ינכו לך מס הכנסה 35% או מס שולי, הגבוה מבינהם.
ותקבל את הכסף.

דרך אגב, אחרי זה עד גיל 60 הפיצויים מאותה עבודה בלתי ניתנים להעברה לקופה אחרת.

אבל מה ההגיון?

באתר מנורה:
"כספים שהצטברו בקרן הפנסיה ניתנים למשיכה גם לפני גיל פרישה כסכום חד פעמי, ובלבד שהסתיימו יחסי העובד-מעסיק. עמית שעדיין עובד אצל מעסיקו אינו רשאי לבצע פדיון של כספיו מקרן הפנסיה, למעט פדיון כספי תגמולים עבור מי שהגיע/ה לגיל פרישה מינימלי."

באתר כלל:
"מתי אוכל למשוך כספים?
ניתן למשוך כספים במקרים הבאים:
*הפסקת עבודה
*לתשומת ליבך ניתן למשוך כספים בכל עת בכפוף לדיני המס."

עוד באתר כלל:
"משיכה של כספי התגמולים בקרן לפני הזמן עלולה לפגוע בזכויות הפנסיוניות (נכות ו/או מוות). משיכה כזו ללא צירוף אישור פקיד שומה נחשבת משיכה שלא כדין, ומחויבת בתשלום מס מירבי של 35%. לכן, התשובה לשאלה באיזה גיל אפשר למשוך את כספי הפנסיה היא תשובה מורכבת. עקרונית, מדובר בגיל פרישה, אבל בפועל, מדובר בכל גיל."

עוד מישהו יכול להכריע?

האם אפשרי?
אפשרי ועוד איך.

יודע שזה בהורדת 35% מס
עד 35% מס.

עוד מישהו יכול להכריע?
מוכרע. אפשרי.

המקום שלך לקרוא על זה ולהתעמק הוא הבלוג פנסיוני של נדב טסלר המדהים, שעוזר ועונה על שאלות שכל כך הרבה אחרים לא יודע לענות עליהן במישרין, תמיד בסבלנות ובמקצועיות (גילוי נאות - אני מאוהב בו אהבת פנסיה זכה ותמימה).
@נדב גם עונה פה לפעמים לסולידיים סקרנים עם שאלות מהסוג הזה וגם בבלוג שלו (תנסה גם שם בפוסט הרלוונטי).

אפשרי ועוד איך.

עד 35% מס.

מוכרע. אפשרי.

המקום שלך לקרוא על זה ולהתעמק הוא הבלוג פנסיוני של נדב טסלר המדהים, שעוזר ועונה על שאלות שכל כך הרבה אחרים לא יודע לענות עליהן במישרין, תמיד בסבלנות ובמקצועיות (גילוי נאות - אני מאוהב בו אהבת פנסיה זכה ותמימה).
@נדב גם עונה פה לפעמים לסולידיים סקרנים עם שאלות מהסוג הזה וגם בבלוג שלו (תנסה גם שם בפוסט הרלוונטי).

המממ אני אוהב את הנחרצות, אך ביקרתי אצלו והוא בפירוש רושם שם שהמצב המתואר בשאלה שלי בלתי אפשרי לביצוע:
משיכת כספי תגמולים של מעסיק נוכחי, במקום שאני כרגע עובד וממשיך לעבוד בו: (אולי לא ציינתי שזה המעסיק היחיד שלי אי פעם... ב11 שנה האחרונות = כל תכולת קרן הפנסיה שלי על 3 מרכיביה - פיצויים, תגמולי מעסיק ותגמולי עובד - מקורם באותו מקום עבודה נוכחי).

"משיכת כספים מקרן הפנסיה תוך כדי עבודה
תקנון קרן הפנסיה אינו מאפשר לעובד שכיר למשוך את כספי התגמולים תוך כדי עבודה, ניתן לראות כאן מתוך תקנון קרן הפנסיה של הראל שמשיכה כזאת אפשרית רק לאחר ניתוק יחסי עובד ומעביד.
עובדים שנמצאים בקרן פנסיה ורוצים למשוך את הכספים תוך כדי עבודה יצטרכו להעביר את הכספים לקופת גמל.
משיכת כספים מקופת גמל תוך כדי עבודה
לאחרונה פרסמה רשות שוק ההון תיקון לתקנון קופת הגמל שלא מאפשר משיכת כספי תגמולים במהלך תקופת העבודה. חוסכים שהעבירו כספים מקרן הפנסיה לקופת הגמל במטרה למשוך את הכספים צריכים להבין שרשות שוק ההון חסמה אפשרות זו."

פה ופה רשומים שני דברים די סותרים..

נערך לאחרונה ב:
בצורה חוקית לא ניתן לפדות שלא כדין כספי תגמולים של מעסיק נוכחי
ובצורה לא חוקית?
אני מתקשה להבין ניסוחים מהסוג הזה, ולא יודע אם מדובר בדיסקליימר או כל מיני מנגנוני הגנת ניסוחים ברשת..

הביטוי שלא כדין בעצמו הזוי.

אנסח את זה כך:
אם אצעק ממש חזק על היררכיית נציגי/מנהלי/פקידי שירות לקוחות בכלל,
אני אצליח לשחרר את הכסף הזה?
טופס כלשהו מפקיד שומה יעזור?
לא מעניין אותי כחוק לא כחוק, כדין או לא כדין.

וגם שני כרישי פורום למעלה כתבו כן, אחד כתב לא, לפחות 3-4 אתרים מציינים שכן, אחרים שאי אפשר..

אין הכרעה.
זאת שאלה שהתשובה עליה היא כן/לא, ולא משפט.

נערך לאחרונה ב:
ובצורה לא חוקית?
אני מניח שנדב מתכוון שלא במסגרת מצבי המסכנות... ושוב - מעסיק נוכחי.
מעסיקים קודמים - אפשרי.
מה שלא במסגרת מצבי המסכנות אצל המעסיק הנוכחי - לא חוקי.
נורא פשוט דווקא יחסית לכל מה שמסובך...

הבנתי
אבל עדיין לא הכי ברור לי השימוש ב"לא חוקי" במקום "לא אפשרי", במיוחד כשיש מינוח רך יותר בסביבה שנקרא "לא כדין".

יחד עם זאת הגיוני שזה לא אפשרי, אחרת כל המערכת הזאת היתה קורסת אם עוד מיליון כמוני היו מושכים במזומן.

אבל עדיין לא הכי ברור לי השימוש ב"לא חוקי" במקום "לא אפשרי", במיוחד כשיש מינוח רך יותר בסביבה שנקרא "לא כדין".
אתה עו"ד?...
כי בשבילי לא חוקי = שלא כדין = לא אפשרי.
אם אתה לא עו"ד ואם בתור אדם רגיל מהשורה המונחים האלו מעצבנים אותך, ואם אתה בטוח שאפשר אחרת, אז תמשיך לריב עם כל הנציגים ועוזריהם, אולי בסוף תקבל תשובה.
ואם אין תשובה שאותה ניתן לתת (לקחת את זה כאפשרות?), אז תשובה כנראה שלא תקבל.
אולי תרים טלפון לראש הנחש עצמו?
אומר אמיתי, לא כדי להתריס או כדי לעצבן. פשוט תפנה ותשאל.

המממ אני אוהב את הנחרצות, אך ביקרתי אצלו והוא בפירוש רושם שם שהמצב המתואר בשאלה שלי בלתי אפשרי לביצוע:
משיכת כספי תגמולים של מעסיק נוכחי, במקום שאני כרגע עובד וממשיך לעבוד בו: (אולי לא ציינתי שזה המעסיק היחיד שלי אי פעם... ב11 שנה האחרונות = כל תכולת קרן הפנסיה שלי על 3 מרכיביה - פיצויים, תגמולי מעסיק ותגמולי עובד - מקורם באותו מקום עבודה נוכחי).
אתה צודק, ומודה שאת השאלה לגבי המעסיק הנוכחי אני פיספסתי.
סליחה אם הטעתי או גרמתי לבילבול. פשוט פיספסתי את השורה הזו, את סעיף 1 שרשמת, לא התייחסתי אליו מספיק (ברח לי מהעין/מוח).
רשמת - "עדיין עובד במקום העבודה (שכיר)" - אבל איפשהוא במהלך הקריאה וכשהגבתי, המוח שלי לא עיבד את פריט המידע הספציפי הזה ולא חיבר עם ה"מעסיק נוכחי" שיושב לי בראש... התייחסתי לשאלה ששאלת כאילו שאלת אותה באופן כללי לגבי משיכת כספים מקרן פנסיה מקיפה, ולא בהקשר הספציפי של "מעסיק נוכחי".
אתה רשמת הכל בסדר, זה אני שלא שם לב ולפעמים רץ מהר מדי.

באתר מנורה:
"כספים שהצטברו בקרן הפנסיה ניתנים למשיכה גם לפני גיל פרישה כסכום חד פעמי, ובלבד שהסתיימו יחסי העובד-מעסיק. עמית שעדיין עובד אצל מעסיקו אינו רשאי לבצע פדיון של כספיו מקרן הפנסיה, למעט פדיון כספי תגמולים עבור מי שהגיע/ה לגיל פרישה מינימלי."
זו השורה התחתונה... ומנורה כתבו ברור - אצל המעסיק הנוכחי אי אפשר למשוך את כספי התגמולים, אלא רק לאחר הפסקת העבודה מולו/איתו.
מעניין למה זה, או למה דווקא זה ככה, אני לא יודע לענות על זה...

אני חושב שהתשובה שלי היתה ברורה לגמרי-
החוק אוסר על משיכת כספי תגמולים של מעסיק נוכחי (שלא כדין) תוך כדי עבודה
הנושא מופיע בצורה ברורה בתקונים.

מי שרוצה לבצע משיכה שלא בהתאם לחוק אני מניח שימצא את הדרך

החוק אוסר על משיכת כספי תגמולים של מעסיק נוכחי.
בעבר הייתה פירצה שקבעה זאת רק בתקנון של קרן הפנסיה, אז כמו להן חברות ש"עזרו" במשיכת תגמולים ממעסיק קיים (תמורת אחוזים מופרכים שהן גובות מהברוטו שנמשך) על ידי העברת הכספים לקופת גמל. הרגולטור התעורר קצת באיחור, אבל לבסוף חסם בתקנות גם את האפשרות למשוך תגמולים ממעסיק קיים מקופת גמל.

אותן חברות לא אמרו נואש, ומצליחות לעיתים למשוך את כספי המעסיק הנוכחי על ידי זיוף חתימת המעסיק על סיום העסקה.

35% או מס שולי, הגבוה מביניהם.

כי בשבילי לא חוקי = שלא כדין = לא אפשרי
דוקא ממך ציפיתי ליותר.
משיכה שלא כדין זה מינוח מסובך שלא אומר שהמשיכה לא חוקית אלא יותר שהיא לא סטנדרטית ושתשלם מס/קנס על משיכה כזאת.
למשל למשוך מהפנסיה לפני הזמן, תוך תשלום קנס/מס של לפחות 35%, נחשבת משיכה שלא כדין.
זה חוקי לחלוטין, פשוט מוגדר "משיכה שלא כדין" (לעומת משיכה כדין שאז אין קנס/מס מוגדל)

כמובן שיש גם הבדל גדול בין לא חוקי ללא אפשרי.
יש דברים שהם אפשריים טכנית אבל לא חוקיים. יש דברים שהם חוקיים אבל לא אפשריים טכנית.

החוק אוסר על משיכת כספי תגמולים של מעסיק נוכחי.
החוק אוסר על משיכת כספי תגמולים של מעסיק נוכחי (שלא כדין) תוך כדי עבודה

קצת התבלבלתי עם הטרמינולוגיה - משיכה במצב "מסכנות" (כגון בן משפחה נכה) - זה נחשב משיכה כדין ואפשר למשוך גם כספי תגמולים של מעסיק נוכחי?

קצת התבלבלתי עם הטרמינולוגיה - משיכה במצב "מסכנות" (כגון בן משפחה נכה) - זה נחשב משיכה כדין ואפשר למשוך גם כספי תגמולים של מעסיק נוכחי?
בתקנון הקרן מופיע סעיף בשם "משיכת כספים בידי עמית שלא בדרך של קצבה", ובו מספר תנאים - ביניהם:
לגבי משיכה ממרכיב התגמולים שהופקדו על-ידי מעסיק עבור עמית שכיר - נותקו יחסי עובד ומעסיק בין העמית לבין אותו מעסיק או שהעמית הגיע לגיל הזכאות המינימלי לקצבת זקנה והעמית זכאי לכספים בהתאם להוראות ההסדר התחיקתי.

מכאן שכספי תגמולי מעסיק לא ניתן למשוך, גם תחת מצבי מסכנות.
אבל לגבי משיכה של תגמולי עובד לא מצאתי - אולי אותם כן ניתן למשוך (בלי קשר למצב מסכנות), או שהאיסור מגיע מהרגולטור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
S משיכת כספי תגמולים והגבלת ניוד עתידי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S משיכת תגמולים מקרן פנסיה + קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם נכות קבועה של 100% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
V משיכת כספי תגמולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע משיכת כספי תגמולים מקרן פנסיה ותיקה עם יתרה נמוכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
K משיכת פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B משיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - בן 25 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ח משיכת קופת גמל בלי מס במקור מיסים 9
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
statusline01 משיכת חלק מהפיצויים פטורים ממס בתום העסקה מיסים 3
M משיכת פיצויים לאחר מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C משיכת כספים מIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
hommie אסטרטגיית משיכת דיוידנדים. שוק ההון 2
יבגני_ל משיכת כספים צבורים שיועדו לביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D משיכת דולרים בארץ. צרכנות פיננסית 51
D משיכת קה״ש לצורך כיסוי מסלול משכנתא בעייתי נדל"ן 17
D אופן משיכת קה״ש ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
S משיכת מזומן מWISE - אפשרי? צרכנות פיננסית 4
D טופס 161 החדש - משיכת פיצויים פטורים ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה דיווח על משיכת קרן ההשתלמות לפני מועד המשיכה בטופס 1301 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
K משיכת דולרים מחשבון הפייפל שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
K משיכת דולרים מחשבון פייפל צרכנות פיננסית 15
א משיכת קופת גמל פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T זמן משיכת ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
H משיכת פנסיה וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
M משיכת USDC מקראקן לישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
J משיכת כספי פיצויים בגיל 60 והשלכות מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה משיכת כספי פיצויים לאחר זמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E משיכת פיצויים פטורים ממס טופס 161 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R משיכת נתונים לגוגל שיטס מאתר הבורסה שוק ההון 5
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O האם יתכן שעמלות הפנסיה הגבוהות שוות משיכת הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
D בנק ללא עמלת משיכת מט"ח צרכנות פיננסית 1
M משיכת כספי פיצויים - איך מחושב מס שולי מיסים 3
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R משיכת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה