• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך

חובב_פנסיה2022

משתמש רגיל
דירוג
41
שלום לכולם,
אני מתכוון למכור דירה בעיר במרכז הארץ ומשיקולים שלי אני מתכוון למכור אותה בטווח הנמוך של מחיר השוק.
מה אפשר לעשות חוץ מ:
1 מתווך - אני לא מאמין בתיווך ולא רוצה להשית עלויות על הקונה או על עצמי.
2 מודעה ביד 2 - אעשה.
3 אתלה שלט בולט במרפסת.

עוד רעיונות?
מכירים דרכים להגיע לידיעתם של משקיעים זרים/ישראלים שמחפשים דירות ברחבי ישראל?

תודה מראש

שלום לכולם,
אני מתכוון למכור דירה בעיר במרכז הארץ ומשיקולים שלי אני מתכוון למכור אותה בטווח הנמוך של מחיר השוק.
מה אפשר לעשות חוץ מ:
2 מודעה ביד 2 - אעשה.
3 אתלה שלט בולט במרפסת.

עוד רעיונות?

תודה מראש
פייסבוק בקבוצות של העיר והשכונה, ווטסאפ של השכונה

אני מתכוון למכור דירה בעיר במרכז הארץ
יש לך הערכה טובה כמה זמן לוקח למכור דירה באזור שלך?
אם מדובר על חודשים ארוכים, עדיין תרצה לעשות זאת בעצמך?
כמובן שיש הבדל בין אם אתה גר בדירה או לא, ואם לא - כמה קרוב וכמה פנוי אתה להראות לאנשים.
כמה סבלנות יש לך לשאלות, הבהרות, בדיקות? כמה אתה מוצלח בשכנוע קונים? כמה דחוף לך למכור מהר?

יש לך הערכה טובה כמה זמן לוקח למכור דירה באזור שלך?
אם מדובר על חודשים ארוכים, עדיין תרצה לעשות זאת בעצמך?
כמובן שיש הבדל בין אם אתה גר בדירה או לא, ואם לא - כמה קרוב וכמה פנוי אתה להראות לאנשים.
כמה סבלנות יש לך לשאלות, הבהרות, בדיקות? כמה אתה מוצלח בשכנוע קונים? כמה דחוף לך למכור מהר?
אני תמיד יכול להתחרט ולהכניס מתווך. פשוט אני לא מאמין בערך מוסף אמיתי מול העלות.

יכול להתחרט ולהכניס מתווך
אני מכרתי את הדירה שלי ללא מתווך, ועדיין - יש דבר שנקרא "לשרוף את הדירה בשוק" וזה בדיוק הדבר שיקרא אם הדירה תפורסם כמה חודשים ללא הצלחה ואז תעביר למתווך.
לפעמים אפילו ההמלצה להוריד את הדירה מהמדף למכירה לכמה חודשים כדי ליצור עניין בחזרה

אני מכרתי את הדירה שלי ללא מתווך, ועדיין - יש דבר שנקרא "לשרוף את הדירה בשוק" וזה בדיוק הדבר שיקרא אם הדירה תפורסם כמה חודשים ללא הצלחה ואז תעביר למתווך.
לפעמים אפילו ההמלצה להוריד את הדירה מהמדף למכירה לכמה חודשים כדי ליצור עניין בחזרה
למה? זו לא עגבנייה שמרקיבה...
רוב רוכשי הדירות מתחלפים כל הזמן, ואת רובם המוחלט לא יעניין אם הדירה פורסמה אתמול או לפני חצי שנה. אני מפספס משהו?

מדויק

כשניסיתי למכור את הדירה שלי במודיעין, פרסמתי בכמה לוחות, תליתי שלט, ורוב השיחות היו עם מתווכים ש"יש להם לקוח מעוניין" ורק רוצים להגיע לראות את הדירה לפני שבאים עם הלקוח, מחזיקים אותך חצי שעה מנדנדים לך לחתום איתם בלעדיות.
בכל הפרסומים תרשום בפירוש "לא למתווכים", כשמתווך בכל זאת מתקשר, תגיד לו שיגיע עם הלקוח, בלי לקוח הוא לא נכנס.
וכמובן אל תעשה את הטעות שחבר שלי עשה עם הוילה שלו בלהבים, חתם בלעדיות עם מתווך לחצי שנה ו 2 אחוז עמלה, מזלו שהצליח לבטל את החוזה באופן חוקי אחרי 4 חודשים שהמתווך לא עשה כלום לקידום המכירה, ורק תקע אותו מלמכור לבד.

יש 2 סוגים של קונים, בדיוק כמו במכוניות: אנשי "מהניילונים" ואנשי יד2.
הראשונה לא רלוונטית, השניה בוודאות עייפה ממתווכים ודווקא מודעה מפרטי תתפוס את תשומת ליבם (ותחסוך להם עשרות אלפי ש"ח).
כל עוד יש הבנה אמיתית ומלאה שעונים בסבלנות ואנרגיה לספר את כל הפרטים כאילו זה המתעניין הראשון לכל טלפון במשך חצי שנה, ושצריך יהיה להתגמש בלו"ז שלך כדי לקפוץ ולהראות את הדירה גם אם זה מבאס לשנות סידורים לנסוע שעה לכל כיוון עבור מישהו שנכנס ל-5 דק' עושה פרצוף ומיד יוצא: אז אין שום בעיה.
הדילמה האמיתית שלך היא אחרת: להיות נאיבי או לא? למה הכוונה: אין שום בעיה לשים תמונות אמיתיות שמייצגות פרופורציה, גדלים, מראות את כל הפינות, לפרט כל מה שנדרש ברמה שלא ישארו שום שאלות - ככה מי שמרים טלפון - קרוב לוודאי כבר יבוא לבקר ולא יקבל איזו הפתעה ממבט ראשון ויצא מהדירה אחרי 5 דק'.
הקאץ' שזה דורש דירה שהיא באמת אבל באמת טובה - כזאת שהקונה הסביר הממוצע מיד יראה בה פוטנציאל לבית. לדוגמא: אם התמונות מסתירות נוף מהמרפסת ואז מגלים שהנוף הוא המרפסת של השכן מ- 6 מטר: אז ברור שהסתרת פרט כזה מבזבזת לכולם את הזמן.
קשה למצוא דירות טובות במיוחד בסגנון הבניה החדש הצפוף (דירות טובות או לא יוצאות לשוק או עוברות מפה לאוזן), לכן הולכים למתווכים, גם הם לא מטומטמים אבל בסוף יש עניין של שיטת מצליח אחרי מספיק סבלנות (וזה הרי כל מה שהם עושים) במיוחד שגם לקונה אין מבחר כרצונו (וזה למה אנשי "מהניילונים" זו קבוצה גדולה - במיוחד בשלבים הראשונים ניתן לבחור ולעשות אופטימזיציה למה שרוצים - כיוונים, קומה וכו').
עוד הערה - פרקטית - הסיבה המרכזית שאנשים נתקעים בלמכור בלי מתווך זו הטיה פסיכולוגית של חיבור לדירה ולכן קביעת מחיר מעל השוק - במקרים האלה מתווך מקצועי שבאמת מבין את האזור ידע לקבוע תמחור ריאלי. במקרה שלך ממה שכתבת נראה שעניין המחיר המנופח לא יהיה בעיה - אבל עדיין תזכור שלהוריד עוד 5% במו"מ זה תקין לגמרי וזה המספר שתמיד מופיע בסוף כל הערכת שמאי כקיצוץ סופי מהמחיר.

שלום לכולם,
מה אפשר לעשות חוץ מ:
2 מודעה ביד 2 - אעשה.
3 אתלה שלט בולט במרפסת.

עוד רעיונות?

תודה מראש
למרות שלא תמיד מובן למה לשלם עמלת תיווך – במיוחד כשמדובר באזורים שווים, שבהם הדירות נמכרות מהר יותר מהקרואסון האחרון במאפייה – יש רגע שבו אתה מבין בדיוק למה צריך מתווך.

היה לי חבר טוב עם דירה למכירה. הוא נשבע שהוא "לא פראייר", שהדירה שלו "תימכר בלי עזרה", וש"מתווכים סתם גוזרים קופון". אמרתי לו: "אוקיי, שחק אותה גורו נדל"ן".

אז שלחתי אליו 10 חברים בזה אחר זה, בהפרש של יומיים, כל אחד עם חיוך של קונה פוטנציאלי. הם שיבחו את הדירה, התפעלו מהנוף, ואז אמרו את המשפט הקטלני: "אבל המחיר? מוגזם. אולי ב-350 אלף פחות נדבר". בהתחלה הוא עוד צחק. עם הלקוח השלישי הוא התחיל להילחץ. אבל עם הלקוח השישי? הוא כבר התיישב ליד השולחן, שפשף את הרקות כמו מנכ"ל רגע לפני הדו"ח הרבעוני, ואמר לי בלחש: "תגיד... איך אני מוצא מתווך טוב?"

ופה בדיוק קבור הכלב – מתווך טוב לא רק מביא קונים, הוא גם שומר עליך מלערוך אודישנים לקונים שיביאו אותך לשבור את המחיר בעצמך.

מתווך טוב לא רק מביא קונים, הוא גם שומר עליך מלערוך אודישנים לקונים שיביאו אותך לשבור את המחיר בעצמך.
ולשלם עשרות אלפי שקלים על מה שאפשר ברוב המקרים לעשות לבד. אני קניתי את הדירה עם מתווך כיוון שהיתה בלעדיות, המתווך עזר לי להבין שהמחיר שנדרש ריאלי ואפילו עזר לי במשא ומתן עם המוכר הלחוץ, והיה מגשר "בלתי תלוי" שהיה מרוויח רק אם העסקה נחתמת, לכן יש לו אינטרס ששני הצדדים יהיו מרוצים.
את המתווך הזה לקחתי גם שימכור את הדירה שלי, לא הייתי חשוף למשא ומתן ו"ריאיונות" עם קונים פוטנציאליים כי המתווך התעסק עם זה שבועות עברו, אפילו עשה "בית פתוח" ואחרי שלושה חודשים ניסה לשכנע אותי להוריד מחיר ולחתום לו עוד שלושה חודשים, אמרתי תודה, עשיתי שלט יפה, פרסמתי בלוחות חלקם בתשלום סמלי כדי שהמודעה תוקפץ ותקבל יותר חשיפה, ולבסוף הדירה נמכרה (אחרי שלמדתי גם לסנן את כל סוכנויות התיווך שהתקשרו).

ולשלם עשרות אלפי שקלים על מה שאפשר ברוב המקרים לעשות לבד. אני קניתי את הדירה עם מתווך כיוון שהיתה בלעדיות, המתווך עזר לי להבין שהמחיר שנדרש ריאלי ואפילו עזר לי במשא ומתן עם המוכר הלחוץ, והיה מגשר "בלתי תלוי" שהיה מרוויח רק אם העסקה נחתמת, לכן יש לו אינטרס ששני הצדדים יהיו מרוצים.
את המתווך הזה לקחתי גם שימכור את הדירה שלי, לא הייתי חשוף למשא ומתן ו"ריאיונות" עם קונים פוטנציאליים כי המתווך התעסק עם זה שבועות עברו, אפילו עשה "בית פתוח" ואחרי שלושה חודשים ניסה לשכנע אותי להוריד מחיר ולחתום לו עוד שלושה חודשים, אמרתי תודה, עשיתי שלט יפה, פרסמתי בלוחות חלקם בתשלום סמלי כדי שהמודעה תוקפץ ותקבל יותר חשיפה, ולבסוף הדירה נמכרה (אחרי שלמדתי גם לסנן את כל סוכנויות התיווך שהתקשרו).
לכל צד שיך להביא עשרות מקרים, ברור שלמי שיש אפשרות למכור ללא תיווך עדיף, אבל לא כולם יכולים.

אם כן החלטת ללכת על הצעד למכור לבד (יכול להיות שזה צעד חכם בשבילך) אז קח כמה טיפים ממני איך מכרתי את הדירה ביום הראשון שהתחלתי להביא קונים לראות.
בנוסף, יצא לי לראות עשרות דירות אז לימדתי את עצמי מה טוב ומה לא.
1. צבעתי את הדירה, לקירות נקיים ויפים יש אפקט
2. שים ריח טוב בדירה לפני שנכנס לקוח (הזוי איך זה משפיע - ראיתי על אשתי כשקנינו את הדירה)
3. תדע את כל האינפורמציה שצריך, כמה שנים הבניין, מחירי עסקאות, כמה מקבלים אם הוא רוצה להשכיר דירה כזאת.
4. תהיה מתווך, תפתח את הדלת באנרגיה וחיוך לכל לקוח כאילו הוא הראשון.
5. תיראה מסודר, פתח לי את הדלת מוכר שהיה נראה כאילו הערתי אותו ואני מעכב אותו מלרוץ לשירותים....
6. הדירה צריכה להיות נקייה חבל על הזמן, כשאדם רואה דירה הוא מדמיין את עצמו גר בדירה הזאת ואם הריצפה זרועה בצעצועים לא כולם מסוגלים להתעלם מזה....
7. אני אישית הבאתי כמה לקוחות באותו זמן הם נפגשו במדרגות, אין לי ספק שזה היה טיפה זרז
8. הכי חשוב- שהמחיר יהיה ריאלי, אני קניתי את הדירה מתיווך כי לאנשים שמוכרים באופן פרטי יש נטייה לייחס לדירה שלהם ערך מיוחד (יש לזה אפילו חיבור בכלכלה התנהגותית).
בהצלחה....

למרות שלא תמיד מובן למה לשלם עמלת תיווך – במיוחד כשמדובר באזורים שווים, שבהם הדירות נמכרות מהר יותר מהקרואסון האחרון במאפייה – יש רגע שבו אתה מבין בדיוק למה צריך מתווך.

היה לי חבר טוב עם דירה למכירה. הוא נשבע שהוא "לא פראייר", שהדירה שלו "תימכר בלי עזרה", וש"מתווכים סתם גוזרים קופון". אמרתי לו: "אוקיי, שחק אותה גורו נדל"ן".

אז שלחתי אליו 10 חברים בזה אחר זה, בהפרש של יומיים, כל אחד עם חיוך של קונה פוטנציאלי. הם שיבחו את הדירה, התפעלו מהנוף, ואז אמרו את המשפט הקטלני: "אבל המחיר? מוגזם. אולי ב-350 אלף פחות נדבר". בהתחלה הוא עוד צחק. עם הלקוח השלישי הוא התחיל להילחץ. אבל עם הלקוח השישי? הוא כבר התיישב ליד השולחן, שפשף את הרקות כמו מנכ"ל רגע לפני הדו"ח הרבעוני, ואמר לי בלחש: "תגיד... איך אני מוצא מתווך טוב?"

ופה בדיוק קבור הכלב – מתווך טוב לא רק מביא קונים, הוא גם שומר עליך מלערוך אודישנים לקונים שיביאו אותך לשבור את המחיר בעצמך.
מעבר לסיפור ההזוי, הוא אולי מוכיח שאתה חרא של חבר אבל שום דבר אחר, ההיפך הוא הנכון.

למתווך לא אכפת באיזה מחיר העסקה תסגר , העיקר שלא תשיג קונה ממתווך אחר או בלי תיווך. הוא ילחץ עליך לסגור ויספר כמה נסיון עבר יש לו ואיך הוא מכר פה ממול ב 90% פחות ואתה סתם עף על עצמך. כל זה מתוך נסיון ומכירה של דירות באיזורים בעלי ביקוש גבוה.

מתווך עוזר בהורדת לחץ בסינון קונים וגם זה לא תמיד, לפעמים הוא יציג את הדירה גם לאנשים לא מתיאמים רק כדי להראות להם או לך פעילות מצדו. האינטרס שלו בלסגור עסקה גבוה בהרבה ממחיר טוב ללקוח, מלבד הבטחות ליסגור אצלו בלעדיות, אז יבטיח הרים וגבהות לגבי המחיר והלחץ להוריד מחיר יתחיל לקראת סוף תקופת הבלעדיות.

באיזורי יוקרה זה נידרש בגלל שרוב הלקוחות משני הצדדים פועלים איתם כך שקשה למצוא נכס או לקוח בלעדיהם. באיזורים בעלי ביקוש גבוה אין ממש צורך במתווך, לא פוסל שימוש בכאלה אבל לעולם לא בבלעדיות והכי הכי חשוב, להתמקח על העמלות!!! גם בתור קונה ובטח בתור מוכר (בתור מוכר מעולם לא הסכמתי לשלם עמלה).

נערך לאחרונה ב:
כמו שאמרו - יהיה מי שינסה להוריד את המחיר.
אתה יכול לנסות "לקנות דירה ברחוב/בנין" לשמוע מחיר...

ואתה יכול להעלות בעצמך 5% כדי להוריד 5%.
וכן אני יודע ש-5% מ-105% זה יותר מ-5% מ-100%.

תזכור, אתה צריך קונה אחד.

שלום לכולם,
מה אפשר לעשות חוץ מ:
2 מודעה ביד 2 - אעשה.
3 אתלה שלט בולט במרפסת.

עוד רעיונות?

תודה מראש
אני מכרתי לאחרונה דירה בשכונה בה הרוב המוחלט של הנכסים נמכרו בעזרת מתווך.
אני בחרתי לבד ואף קיבלתי סביב 50000 יותר מהשכנים בפרוייקט שמכרו עם מתווך. דירה זהה. + הם שילמו למתווך 50000 ש"ח.....
כנראה המתווך סיפר להם מעשיות שכעת השוק חלש ויש להתגמש / הסלון קטן / קישקוש אחר וזאת כדי להוריד מחיר ולמכור במהרה.

מסקנה חד משמעית שלי -
מתווך יקר ומיותר:
הקונה רואה "עם תיווך" וכבר מחשב מאיפה יביא 50000 ש"ח נוספים.
היה מחקר שדי הראה שמסיבה זו ואחרות דירות עם תיווך נמכרות מעט פחות.
לא נולד האדם שקנה נכס ולא עבר ביד 2. נקודה. עם כל העבוד ל"כלי השיווק" של מתווכים.
במקום 40 משועממים הגיעו אלי 7 איכותיים עם אפשרות לקנות (ווידאתי בטלפון שכבר יש לו את המימון ונודניקים שטרם מכרו את הנכס שלהם ורק רצו להכיר את השוק שלחתי לשכנה שגם מכרה).

טיפ:
פרגן למתחרים.
אם דירה דומה לשלך נמכרת בקצת פחות כי פחות טובה הצע למתעניין לקנות שם שגם היא דירה נהדרת.
הרי הוא טלפן אליך למרות ששלך מעט יקרה יותר ולא סגר שם.

בכל מקרה יטלפנו אליך מתווכים עם אותו משפט:
"יש לי בדיוק לקוח רותח לדירה כמו שלך".
לכולם עניתי שאם הוא כה רותח אז בוודאי יראה לבד את הנכס שלי ביד2 ואף יחסוך 50000 ש"ח...

נערך לאחרונה ב:
אני מכרתי לאחרונה דירה בשכונה בה הרוב המוחלט של הנכסים נמכרו בעזרת מתווך.
אני בחרתי לבד ואף קיבלתי סביב 50000 יותר מהשכנים בפרוייקט שמכרו עם מתווך. דירה זהה. + הם שילמות למתווך 50000 ש"ח.....
כנראה המתווך סיפר להם מעשיות שכעת השוק חלש ויש להתגמש / הסלון 'טן / קישקוש אחר וזאת כדי להוריד מחיר ולמכור במהרה.

מסקנה חד משמעית שלי -
מתווך יקר ומיותר:
הקונה רואה "עם תיווך" וכבר מחשב מאיפה יביא 50000 ש"ח נוספים.
היה מחקר שדי הראה שמסיבה זו ואחרות דירות עם תיווך נמכרות מעט פחות.
לא נולד האדם שקנה נכס ולא עבר ביד 2. נקודה. עם כל העבוד ל"כלי השיווק" של מתווכים.
במקום 40 משועממים הגיעו אלי 7 איכותיים עם אפשרות לקנות (ווידאתי בטלפון שכבר יש לו את המימון ונודניקים שטרם מכרו את הנכס שלהם ורק רצו להכיר את השוק שלחתי לשכנה שגם מכרה).

טיפ:
פרגן למתחרים.
אם דירה דומה לשלך נמכרת בקצת פחות כי פחות טובה הצע למתעניין לקנות שם שגם היא דירה נהדרת.
הרי הוא טלפן אלי למרות ששלך מעט יקרה יותר ולא סגר שם.

בכל מקרה יטלפנו אליך מתווכים עם אותו משפט:
"יש לי בדיוק לקוח רותח לדירה כמו שלך".
לכולם עניתי שאם הוא כה רותח אז בוודאי יראה לבד את הנכס שלי ביד2 ואף יחסוך 50000 ש"ח...
תודה רבה

מתווך יקר ומיותר
מחזקת.
אני קניתי דירה דרך מתווך. הוא היה חבר של המוכרים (הילדים היו באותו גן) אז הם סמכו עליו ונתנו לו בלעדיות. הוא הבין שאני רצינית, לחץ להם בעדינות על כל הנקודות הנכונות כי הכיר אותם והוריד אותם במחיר בשבילי. לי זה השתלם לשלם לו את שכרו, עשה עבודה נהדרת, לא בטוחה שלהם זה השתלם...

אח״כ מכרתי שתי דירות ללא תיווך, קבעתי את המחיר שנראה לי ריאלי בהתחשב בעסקאות אחרות בסביבה, לא שיחקתי משחקים של התמקחויות - רוצים תקנו, לא רוצים אל תקנו - התרשמתי שהרוב העריכו את האסטרטגיה הזאת, אין חרטה של ״אולי יכולתי להוריד אותם יותר״ וגם זה מסיים את הביקור הרבה יותר מהר ונקי.
מתווכים עדיין הביאו לקוחות וניסו לשכנע אותי לתת להם בלעדיות, נפנפתי אותם בתקיפות.
באמת לא רואה צורך להשתמש במתווך אם אין סיבה מיוחדת.

מחזקת.
אני קניתי דירה דרך מתווך. הוא היה חבר של המוכרים (הילדים היו באותו גן) אז הם סמכו עליו ונתנו לו בלעדיות. הוא הבין שאני רצינית, לחץ להם בעדינות על כל הנקודות הנכונות כי הכיר אותם והוריד אותם במחיר בשבילי. לי זה השתלם לשלם לו את שכרו, עשה עבודה נהדרת, לא בטוחה שלהם זה השתלם...

אח״כ מכרתי שתי דירות ללא תיווך, קבעתי את המחיר שנראה לי ריאלי בהתחשב בעסקאות אחרות בסביבה, לא שיחקתי משחקים של התמקחויות - רוצים תקנו, לא רוצים אל תקנו - התרשמתי שהרוב העריכו את האסטרטגיה הזאת, אין חרטה של ״אולי יכולתי להוריד אותם יותר״ וגם זה מסיים את הביקור הרבה יותר מהר ונקי.
מתווכים עדיין הביאו לקוחות וניסו לשכנע אותי לתת להם בלעדיות, נפנפתי אותם בתקיפות.
באמת לא רואה צורך להשתמש במתווך אם אין סיבה מיוחדת.
נגעת בטיפ ששכחתי:
לא להראות לקונים לחץ!!!!
אפילו לומר במפורש "רציני אך לא לחוץ למכור. אם לא כעת אז בעוד חודשיים יגיע הקונה המאושר שמסכים למחיר שלי שהוא מחיר שוק".

קונים אוהבים תימוכין איך המוכר הגיע למכיר שהגיע.
אני נתתי חיזוקים כמו:
"אם השכנה מבקשת 10000 ש"ח יותר ממני ויש לה רק 4 מ"ר נוספים ולא מועילים לעומתי + יש לשלם דמי תיווך למתווך שלה 50000 ש"ח, אז מחיר שלי הוגן ומעולה".
"מוזמן לראות באתר רשות המיסים בכמה נמכרו בפועל דירות דומות שלי במ"ר בשכונה ב3 החודשים האחרונים ותיווכח שאני מבקש מחיר שוק".
"היו כבר 3 שאהבו את הנכס והסכימו למחיר וכמעט ולא התמקחו ורצו להגיע לחוזה. לצערם לא אושרה להם משכנתה ברגע האחרון / ההורים לא הצליחו לסייע כמצופה".

לפעמים כדאי להישמע "חצי מתווך": המחיר מעולה וחבל שהוא יברח לך אם תפספס את הדירה שלי. דירות תמיד עולות".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
The Objectivist דרכים להשקיע בהצלחתו או כישלונו של סטארטאפ (חברה פרטית) שוק ההון 6
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר יזמות והגדלת הכנסות 17
ה צומת דרכים התפתחות אישית 5
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 30
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
G צומת דרכים- מהלכה למעשה. נדל"ן 13
סנופקין זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים יומני מסע אישיים 18
F בן 23 צומת דרכים התפתחות אישית 9
H צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות? שוק ההון 10
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
D יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
D דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
ה צומת דרכים בהיי טק התפתחות אישית 4
R זוג צעיר בצומת דרכים נדל"נית כלכלית נדל"ן 8
F צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 התפתחות אישית 23
MichaelScott על פרשת דרכים פיננסית יומני מסע אישיים 244
האופטימי בן 24 - בצומת דרכים יומני מסע אישיים 7
W בצומת דרכים התפתחות אישית 7
סול פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? שוק ההון 9
ת למשכירי הדירות – מקרים בעייתיים עם שוכרים, איך התמודדתם? באילו דרכים? נדל"ן 44
ע דרכים להשוות בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 8
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה