• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דיווח שנתי על פעילות קריפטו בבורסה זרה ללא אירועי מס - האם נדרש?

• פותח הנושא פותח הנושא YBNM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

YBNM

משתמש רשום
דירוג
2
שלום רב,

לפני כשנה התחלתי לרכוש מטבעות קריפטוגרפיים נפוצים דרך kraken בהיקפים קטנים יחסית.
בהיסח הדעת ביצעתי מס׳ פעולות שבדיעבד גיליתי שמהוות אירוע מס (המרת מטבעות ו- staking).
הממשקים לדיווח על הפעולות נראים נוחים יחסית, הפקתי דוח פעולות ב- kraken לשנת 2024 באמצעות הממשק הישיר שלהם עם koinly, ואעלה את הדוח שהופק ע״י koinly ל- alfie לטובת הדיווח השנתי לרשויות המס.
שאלתי היא עבור אדם שאינו חייב ואינו נוהג להגיש דוחות מס שנתיים.
במידה וממשיכים לפעול בבורסה זרה ועוברת שנה ללא אירועי מס, האם עדיין יש צורך בדיווח השנתי על הפעילות?
אני מניח שמידה ומבצעים את הפעילות דרך גוף ישראלי מפוקח (אלטשולר horizon או bits of gold) ועוברת שנה ללא אירועי מס, לא חייבים בדיווח. השאלה היא האם עצם הפעילות בבורסה זרה משנה את התשובה?
במידה והתשובה היא כן, אני מניח שאפעל להעברת הפעילות לאחד הגופים הישראליים (משיקולי נוחות אישיים שלי בלבד - אינני מעוניין להפוך להיות חייב בדיווח באופן אינהרנטי).

לדעתי כל עוד אתה לא מבצע פעילות שמהווה אירוע מס אין חובה לדווח במסגרת דו"ח שנתי על הפעילות השנתית ואין חשיבות אם הפעילות היא בישראל או בחו"ל.

לדעתי אם אתה צריך מכל סיבה שהיא להגיש הצהרת הון אתה כן צריך לציין במסגרת הצהרת ההון את ההחזקות שלך גם בישראל וגם בחו"ל (בהנחה שאין לך פטור מיוחד מדיווח על החזקות בחו"ל).

מומלץ לבדוק היטב עם בעל מקצוע איזה סוגי פעולות אתה עושה בקריפטו והאם פעולות אלה מהווות פעולות החייבות דיווח (כמו לדוגמא המרה) לעומת פעולות שאינן מחייבות דיווח כמו רכישה של מטבעות.

מומלץ לבדוק עם בעל מקצוע האם הפעילות שלך היא הונית או מנגד פירותית או אפילו יכולה להיחשב עסקאות אקראי - אז זה משנה את התמונה.

גם אם מדובר על פעילות הונית, ובהנחה שיש לך חובת דיווח על פעילות כלשהיא - הדיווח הוא לא רק במסגרת הדו"ח השנתי.

לא מהווה יעוץ מס, יעוץ כלכלי או יעוץ משפטי בשום צורה שהיא.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט

נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוח, אבל לדעתי אחרי שתפתח תיק במס הכנסה לצורך ההגשה של 2024 התיק ישאר פתוח גם להמשך.
ואז אם אתה רוצה לא להגיש ב2025 אתה צריך לעשות פעולה יזומה מול מס הכנסה של סגירת תיק.

אני לא בטוח, אבל לדעתי אחרי שתפתח תיק במס הכנסה לצורך ההגשה של 2024 התיק ישאר פתוח גם להמשך.
ואז אם אתה רוצה לא להגיש ב2025 אתה צריך לעשות פעולה יזומה מול מס הכנסה של סגירת תיק.
עד כמה שאני מכיר, אם חלה חובת הגשה בשנה מסויימת זה מייצר חובת הגשה גם בשנה העוקבת, ולאחר מכן אין חובת הגשה אוטומטית - בלי צורך לפנות לפקיד השומה בנושא.

עד כמה שאני מכיר, אם חלה חובת הגשה בשנה מסויימת זה מייצר חובת הגשה גם בשנה העוקבת, ולאחר מכן אין חובת הגשה אוטומטית - בלי צורך לפנות לפקיד השומה בנושא.
מעניין. מכח מה?

בדו"ח השנתי יש שאלה ספאציפית - בשנת המס היו לי הכנסות ממימוש מטבע וירטואלי לרבות המרה למטבעות אחרים.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי

מעניין. מכח מה?

בדו"ח השנתי יש שאלה ספאציפית - בשנת המס היו לי הכנסות ממימוש מטבע וירטואלי לרבות המרה למטבעות אחרים.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי
אני לא מתייחס בכלל לשאלה של קריפטו, אלא לשאלה האם מרגע שהייתה לך חובת הגשה בשנה מסויימת אתה נדרש לבקש באופן אקטיבי להפסיק להגיש.

אם אחזקת קריפטו מייצרת חובת הגשה או שפקיד השומה ביקש מהנישום להגיש דו"ח, אז כל השאלה פה לא רלוונטית.
אפשר לראות בחוברת דע את זכויותיך האם אחזקת קריפטו היא אחת הסיבות המחייבות הגשה.

אני לא מתייחס בכלל לשאלה של קריפטו, אלא לשאלה האם מרגע שהייתה לך חובת הגשה בשנה מסויימת אתה נדרש לבקש באופן אקטיבי להפסיק להגיש.

אם אחזקת קריפטו מייצרת חובת הגשה או שפקיד השומה ביקש מהנישום להגיש דו"ח, אז כל השאלה פה לא רלוונטית.
אפשר לראות בחוברת דע את זכויותיך האם אחזקת קריפטו היא אחת הסיבות המחייבות הגשה.
בחוברת דע את זכויתיך כתוב בעמוד 4:

7. מי שהיה חייב להגיש דוח בשנת המס הקודמת,
יהיה חייב להגיש דוח גם השנה, אלא אם פקיד השומה
יפטור אותו מכך. הוראה זו לא תחול על מי שהיה חייב
בהגשת דוח בשנת המס הקודמת רק משום שהייתה
לו הכנסה כאמור בפסקאות 6-1 לעיל.

לפי ההבנה שלי - אם קוראים את המכלול של ההוראות - זה לא מחייב אוטומטית הגשה בשנה העוקבת - אלא במקרים ספאציפיים - אבל ייתכן שאני לא מבין מספיק טוב את מה שכתוב בחוברת.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי כל עוד אתה לא מבצע פעילות שמהווה אירוע מס אין חובה לדווח במסגרת דו"ח שנתי על הפעילות השנתית ואין חשיבות אם הפעילות היא בישראל או בחו"ל.
תודה רבה על המענה המפורט. זה אכן מה שנאמר לי גם בערוץ לא רשמי נוסף.

מומלץ לבדוק היטב עם בעל מקצוע איזה סוגי פעולות אתה עושה בקריפטו והאם פעולות אלה מהווות פעולות החייבות דיווח (כמו לדוגמא המרה) לעומת פעולות שאינן מחייבות דיווח כמו רכישה של מטבעות.

מומלץ לבדוק עם בעל מקצוע האם הפעילות שלך היא הונית או מנגד פירותית או אפילו יכולה להיחשב עסקאות אקראי - אז זה משנה את התמונה.
נקודות חשובות. במקרה שלי אישית, ההיקפים מינימליים וקשה לי להאמין שיש סיכוי שהפעילות תחשב כפירותית. לגבי סוגי הפעולות, אני אישית מתכנן לבצע אך ורק פעולות קנייה מעתה ואילך. אם וכאשר אאלץ לבצע פעולה מכל סוג אחר, אבדוק בציציות.

גם אם מדובר על פעילות הונית, ובהנחה שיש לך חובת דיווח על פעילות כלשהיא - הדיווח הוא לא רק במסגרת הדו"ח השנתי.
מסכים. בבירורים נוספים שביצעתי בערוצים לא רשמיים, אכן ניתן לדווח למס הכנסה על כל אירוע מס בקריפטו מיד לאחר התרחשותו, ולקבל שובר לתשלום. מניח שהייתי פועל כך במקרה של עסקאות גדולות ולא שכיחות.
לחילופין, ניתן גם לדווח על העסקאות בתיאום המס השנתי. במידה ובשקלול השנתי הכולל תתקבל יתרת חובה של מס, אקבל שובר לתשלום. אך ייתכן גם שהמס על הקריפטו שהייתי צריך לשלם יקוזז מההחזר. כמובן שהמס על עסקת הקריפטו יחושב עם ריבית מיום העסקה. במקרה שלי, עקב הרבה אירועי מס קטנים שהתרחשו במהלך השנה, זו נשמעת כמו האופציה הנוחה יותר.

נאמרו שני דברים מעט שונים. אני מכוון למקרה של אדם שכיר ללא חובת הגשה, אשר מגיש דוח שנתי לתיאום מס מרצונו לצורך קבלת החזר.
במקרה כזה, גם אם הוגש דוח בשנה מסוימת, להבנתי לא קיימת חובה להמשיך להגיש.
תמצית השאלה היא אכן האם עצם החזקת קריפטו (ובפרט בגוף פיננסי זר), מחייבת הגשת דוחות שנתיים. במידה וזה מתקיים, ובהנחה הסבירה שהרוב הגדול של מחזיקי הקריפטו מתכננים להמשיך להחזיק בו לטווח הארוך, כך או כך תהיה קיימת חובת הגשה לשנים רבות קדימה, גם ללא התקנה שמחייבת להגיש לשנה נוספת / לסגור את התיק.
יחד עם זאת, לדעתי הלא מקצועית, אני מתחיל להשתכנע שאין חובת הגשה עבור שנה שבה הוחזק קריפטו ללא אירועי מס.

תודה רבה על המענה המפורט. זה אכן מה שנאמר לי גם בערוץ לא רשמי נוסף.

נקודות חשובות. במקרה שלי אישית, ההיקפים מינימליים וקשה לי להאמין שיש סיכוי שהפעילות תחשב כפירותית. לגבי סוגי הפעולות, אני אישית מתכנן לבצע אך ורק פעולות קנייה מעתה ואילך. אם וכאשר אאלץ לבצע פעולה מכל סוג אחר, אבדוק בציציות.

מסכים. בבירורים נוספים שביצעתי בערוצים לא רשמיים, אכן ניתן לדווח למס הכנסה על כל אירוע מס בקריפטו מיד לאחר התרחשותו, ולקבל שובר לתשלום. מניח שהייתי פועל כך במקרה של עסקאות גדולות ולא שכיחות.
לחילופין, ניתן גם לדווח על העסקאות בתיאום המס השנתי. במידה ובשקלול השנתי הכולל תתקבל יתרת חובה של מס, אקבל שובר לתשלום. אך ייתכן גם שהמס על הקריפטו שהייתי צריך לשלם יקוזז מההחזר. כמובן שהמס על עסקת הקריפטו יחושב עם ריבית מיום העסקה. במקרה שלי, עקב הרבה אירועי מס קטנים שהתרחשו במהלך השנה, זו נשמעת כמו האופציה הנוחה יותר.
תודה על ההתייחסות המפורטת למה שכתבתי.

לדעתי הלא מלומדת - אני לא רואה הבדל בין החזקת כל נכס פיננסי בחו"ל - כגון החזקת חשבון בנק בבנק זר, החזקת חשבון ניירות ערך בבית השקעות זר לבין החזקת קריפטו בחשבון של kraken - אם אין פעילות המחייבת דיווח, אז חוץ מהצהרות הון - לדעתי אין חובת דיווח שוטפת שנתית על עצם החזקת הנכס הפיננסי הזר בחו"ל.

לעניין החובה להגיש דו"ח שנתי בשנה שבה לא היתה פעילות המחייבת דיווח, מכח העובדה שבשנה הקודמת היתה חובת הגשת דו"ח שנתי - קראתי עוד פעם את מה שכתוב בחוברת דע את זכויותיך - ואני כבר קצת מבולבל בעניין הזה.

לאור אי הבהירות - מומלץ להגיש לרשות המיסים בקשה לפטור מהגשת דוח שנתי לגבי השנה הנוספת (בהנחה שאין בה פעילות המחייבת דיווח) ו/או להתייעץ בעניין עם רואה חשבון בעל נסיון.

כמובן - לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

בהצלחה!!

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
F דיווח שנתי על ib מיסים 11
B כמה קשה לבצע דיווח מס שנתי מיסים 6
T פעם ראשונה דיווח שנתי על הון זר (שכיר) - ברוקר זר מיסים 4
S דיווח מס הכנסה חצי שנתי מרווחי הון שוק ההון 4
B דיווח בדוח שנתי על השכרת דירה מיסים 2
פנטום עלות רואה חשבון על דיווח שנתי למס הכנסה מיסים 14
O עזרה בנושא דיווח מס רווחי הון חצי שנתי במסחר דרך ברוקר זר מיסים 11
A דיווח ESPP/RSU בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 2
amoramio דיווח שנתי 1301 מיסים 8
א כמה שאלות בשביל דיווח שנתי 1301 מיסים 7
A דיווח חצי שנתי שוק ההון 4
W דיווח חצי שנתי למס הכנסה שוק ההון 7
גרהם דיווח חצי שנתי ותשלום מקדמות בגין רווחים בשוק ההון מיסים 46
L דיווח חצי שנתי על רווחי הון מני"ע בחו"ל- מישהו יכול לעשות סדר בבלאגן? צרכנות פיננסית 9
G טופס 1322 ו 1301 - אופן דיווח מיסים 6
L האם קצבה מביטוח לאומי דורשת דיווח? מיסים 3
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
O דיווח על הכנסה מעוסק פטור לפני הרישום מיסים 0
ד דיווח על דיבדנדים מחול מוסיף לחבות המס מיסים 1
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
ה דיווח על מס יסף שנוכה מהשכר בדוח השנתי מיסים 11
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
ס דיווח רטרו למס הכנסה על רווח ממק"ם מיסים 2
דו דו דיווח על אופציות בחברה אמריקאית מיסים 0
ה דיווח על משיכת קרן ההשתלמות לפני מועד המשיכה בטופס 1301 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
H קיבוע זכויות וטופס 161ד: דיווח על פטורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
י דיווח מיסוי כבעל מניות בחברה בארה"ב מיסים 28
The Big Fundamental דיווח על הכנסה מהשכרת קליניקה מיסים 0
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
מ האם נדרש דיווח מס - קרן אירית בIB מיסים 1
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
C דיווח לרשויות המס - רווחים IB מיסים 11
O דיווח מס בעבור רווחי/הפסדי הון בברוקר זר מיסים 5
NachYur דיווח הפקדות שוטפות וקודמות של פנסיות והשתלמויות בדוח האמריקאי מיסים 0