ממה שהבנתי ועל זה אני עונה - אתה מתכוון בכל השאלות שלך לסוכן/משווק הפנסיוני
של מקום העבודה.
כן?
אענה בהתאם להנחת המוצא הזו.
בנוסף, אני עונה בהתאם להנחת המוצא שאתה כבר יודע איפה הרגליים והידיים קצת בנושא הזה (גם רק קצת זה מספיק), ולא בור ועם הפנסיה לחלוטין.
עד כמה זה משמעותי/נחוץ להיות בקרן השתלמות ללא סוכן?
שום חשיבות או במילים אחרות - 0 חשיבות לחלוטין.
הסוכן הפנסיוני במקום העבודה שלי (דווידוף, שנקנו ע"י תמורה מבית כלל) הציע לי את התנאים
המקובלים במקום העבודה שלי
בקרן ההשתלמות.
הוא לא יודע שאני קזבלן עם כבוד שמסתובב בפורום הסולידית ושעבדתי קשה להיות מי שאני פיננסית...
אחרי שהקשבתי בסבלנות לדמי הניהול מהצבירה המגוחכים שהוא הציע לי במסגרת התנאים ה"מועדפים" של מקום העבודה שלי, שאני רק מניח שרוב חבריי לעבודה מקבלים, הראיתי לו את הג'ריקן 5 ק"ג של המשחה של הטחורים שהזמנתי מעמה-זון במבצע הכל כלול.
בלי שום בעיות אני מקבל, וכבר במעמד השיחה עם אותו סוכן פנסיוני קיבלתי דמי צבירה נמוכים פי 2.
ההצעה שלו שווה לטחורים.
מילאתי דרך חשבת השכר טופס
סולק פנסיוני ועכשיו הוא והסוכנות שלו משמשים עבורי צינור טיפש להעברת הכסף מהמעסיק אל חברת הביטוח בה מנוהלת קרן ההשתלמות שלי, ותו לא.
אין לי שום צורך בהם וגם לא יהיה.
עד כמה זה משמעותי/נחוץ להיות בפנסיה ללא סוכן?
שום חשיבות או במילים אחרות - 0 חשיבות לחלוטין.
הסוכן הפנסיוני במקום העבודה שלי (דווידוף, שנקנו ע"י תמורה מבית כלל) הציע לי את התנאים
המקובלים במקום העבודה שלי
בקרן הפנסיה המקיפה.
הוא לא יודע שאני קזבלן עם כבוד שמסתובב בפורום הסולידית ושעבדתי קשה להיות מי שאני פיננסית...
אחרי שהקשבתי בסבלנות לדמי הניהול מההפקדה ודמי הניהול מהצבירה המגוחכים שהוא הציע לי במסגרת התנאים ה"מועדפים" של מקום העבודה שלי, שאני רק מניח שרוב חבריי לעבודה מקבלים, הראיתי לו את הג'ריקן 5 ק"ג של הזובירקס שהזמנתי מעמה-זון במבצע הכל כלול.
בלי שום בעיות אני מקבל, וכבר במעמד השיחה עם אותו סוכן פנסיוני קיבלתי דמי ניהול מההפקדה נמוכים פי 2 ודמי ניהול מהצבירה נמוכים פי 10.
ההצעה שלו שווה להרפס זוסטר.
מילאתי דרך חשבת השכר טופס
סולק פנסיוני ועכשיו הוא והסוכנות שלו משמשים עבורי צינור טיפש להעברת הכסף מהמעסיק אל חברת הביטוח בה מנוהלת קרן הפנסיה המקיפה שלי, ותו לא.
אין לי שום צורך בהם וגם לא יהיה.
לפי ניסיון, האם כאשר אני נמצא במסלול מנוהל בקרן השתלמות ועובר לספ500 הדמי ניהול נשמרים?
לא.
מהניסיון שלי בעבר, מסלולים עוקבי מדד S&P500 הם פאסיביים ולכן
זולים יותר.
אגב, טכנית, גם המסלול S&P500 הוא מסלול מנוהל כי קרן ההשתלמות היא מוצר מנוהל.
זו סמנטיקה וזו גם לא סמנטיקה, אבל זה מה שזה.
האם יש הבדל בין אלטשולר ומגדל בפנסיה?
שאלה כללית מדי... תחשוב עליה שוב ותבין כמה היא לא ממוקדת ולא יעילה.
לא מדובר במוצר חשמלי עם מותגים, כמו "האם יש הבדל בין Bosch ו- Constructa במכונות כביסה"?
האם אתה מתכוון לקרן פנסיה
מקיפה על מסלול עוקב S&P500 באלטשולר שחם לעומת מגדל?...
דרך מגדל 0 מצבירה 2 מהפקדה(צבירה סביב 600K הפקדה כ 3100)
לא רע בכלל.
בק.השתלמות 0.4(במסלולים מנוהלים, שאלתי לגבי ספ500 אמר 0.5).
בסדר גמור. סביר. לא גרוע ולא מדהים.
לא רשמת כמה הצבירה בקרן ההשתלמות שלך כדי לדעת עד כמה זה בסדר או לא משהו בכלל.
לדעתי בפנסיה חשוב יועץ פניסיוני (מדגיש על יועץ ולא סוכן מכירות)
הוא
לא התכוון על יועץ פנסיוני.
הוא דיבר על סוכן פנסיוני, אלו של מקומות העבודה כמו דווידוף, או תמורה וכו'.
יועץ פנסיוני זה משהו אחר לגמרי...
אני אפילו לא בטוח שהסוכנים האלו נחשבים כמשווקים פנסיונים. אולי הם כן, אבל אני לא בטוח בזה.