אז ככה, אני קורא פה בבלוג כבר חצי שנה, ויכול להגיד שאחרי כל הקריאה פה ובעוד הרבה מקומות אני כבר מבין את רוב הדברים שיש בנוגע לנושא ההשקעות (את הדברים החשובים באמת), השתחררתי לפני חודשיים וישר אחרי שבוע התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת, כרגע אחרי מענק ופיקדון מהצבא יש לי 55K ולאחר חישוב גס מעריך שיהיה לי בערך 107K בעוד 7 חודשים לאחר סיום העבודה המועדפת, התכנון שלי הוא לטייל כמה חודשים, מעריך שיעלה לי בסביבות ה35K ואז להתחיל ללמוד באוקטובר 2021, עכשיו בעצם ה70K שישארו לי לאחר הטיול אמורים לממן את המחיה שלי בזמן התואר (תואר מדמח בנ"ג) בו עבודה לא תהיה אופציה לפחות לא בשנתיים הראשונות. אני כרגע עדיין לא יודע אם אני אצליח לקבל מלגות, לפחות את הגדולות מביניהן שהן בסדר גודל של 30K-40 בשנה. אני מתלבט אם להתחיל להשקיע עכשיו את הכסף כי יש סיכוי שנאי לא אצטרך אותו בפועל משמע שהוא סתם שוכב כרגע או שעד שאני אסיים את התואר בגיל 25 אין לי למה להשקיע?
בהנחה ואני כן אשקיע זה יהיה כרגע דרך בית השקעות ישראלי על 100% סנופי המגוירת של אלטשולר, כרגע עדיין לא מעוניין להתעסק עם IB כשזה עדיין סכומים די קטנים וההבדל הוא זניח
כרגע בנוסף יש לי קרן פנסיה שהתחלתי ממש עכשיו החדשה של הלמן על סנופי
בהנחה ואני כן אשקיע זה יהיה כרגע דרך בית השקעות ישראלי על 100% סנופי המגוירת של אלטשולר, כרגע עדיין לא מעוניין להתעסק עם IB כשזה עדיין סכומים די קטנים וההבדל הוא זניח
כרגע בנוסף יש לי קרן פנסיה שהתחלתי ממש עכשיו החדשה של הלמן על סנופי