• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה בגיל צעיר - שאלות

• פותח הנושא פותח הנושא immovable
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

immovable

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם, אני כרגע בן 22 ופתחתי חשבון מסחר בIBI בכדי להתחיל להשקיע.
הכיוון שלי הוא השקעה לטווח של 7+ שנים, כשהמטרה העיקרית היא לחסוך לקניית דירה בעתיד, וגם כי אני מרגיש שיש לי כסף בעו"ש שלא מניב לי שום דבר. כרגע אני מתכנן להכניס 80 אש"ח, והבנתי שעדיף להכניס לאורך זמן (DCA) ולא lump sum. זה כמובן בהתחשבות במקרי חירום ושיש לי סכום נוסף בבנק שאמור לאפשר לי לחיות במשך לפחות חצי שנה ללא הכנסה. לצורך העניין, אני מעדיף תיק "בטוח" עם סיבולת סיכון נמוכה.

יש לי כמה שאלות ואודה מאוד לכל מי שיכול לתרום מהידע שלו!

1. הכיוון שחשבתי עליו היה השקעה במדד "בטוח" כמו S&P 500, אבל כל המסביב והמסים בלבלו אותי. הבנתי שבטווח הארוך והקצר, להשקיע בקרן אירית של בלאקרוק זה עדיף מבחינת מיסוי והמרות מט"ח. ראיתי גם דף בוויקי על מיסוי דיבידנדים שתומך בזה. כמה זה נכון?

2. לפי מה אנשים קובעים את החלוקה באחוזים בין לדוגמה, מדדי מניות ומדדי אג"ח? אני מנסה להבין מה הרציונל שעומד מאחורי ההחלטה של כמה מהנתח ילך למניות וכמה לדברים אחרים. אני מרגיש שאם ישאלו אותי כמה אני רוצה לשים במניות וכמה בדברים אחרים, אני אזרוק מספר שרירותי על בסיס מה שראיתי שאנשים אחרים עושים. יכול להיות שאני פשוט לא מספיק מבין בתחום. אני מבין שמניות הן יותר מסוכנות ולכן עם פוטנציאל תשואה יותר גדול, אבל עדיין לא מצליח לשים את האצבע על איך לבנות את התיק בצורה מדויקת.

8 שנים זה טווח בינוני-קצר

הכיוון שחשבתי עליו היה השקעה במדד "בטוח" כמו S&P 500
מה כל כך "בטוח" בו?
להשקיע בקרן אירית של בלאקרוק
אכן אפשרות מעולה ופשוטה.
לפי מה אנשים קובעים את החלוקה באחוזים בין לדוגמה, מדדי מניות ומדדי אג"ח?
אתה יכול להתחיל מזה.

נערך לאחרונה ב:
מה כל כך "בטוח" בו?

אכן אפשרות מעולה ופשוטה.

אתה יכול להתחיל מזה.
המשכתי לקרוא וללמוד. ראיתי שיש אפשרות להשתמש *** ולהשקיע בקרנות של Vanguard, כדי לחסוך במיסים.
הבנתי שיש ויכוח אם צריך לדווח למס הכנסה על דיבידנדים שמנוכה עליהם 25% מס זר גם ככה, חלק אומרים שכן וחלק שלא.
חוץ מזה אני אצטרך לדווח שנתית למס הכנסה על משהו, אם אני לא מושך את הכסף ואין לי סיבה אחרת להגיש דו"ח שנתי? עדיף לי לעשות את ההשקעה שלי *** בשביל הדמי ניהול הנמוכים ופחות מס או להישאר ב-IBI ופשוט להשקיע דרך קרן אירית?

כדי לחסוך במיסים
אין פה שום חסכון במיסים.
חוץ מזה אני אצטרך לדווח שנתית למס הכנסה על משהו
אם אתה מגיש דו"ח (בגלל הדיבידנדים, או מכל סיבה אחרת), תצטרך לדווח על הכל.
עדיף לי לעשות את ההשקעה שלי *** בשביל הדמי ניהול הנמוכים ופחות מס או להישאר ב-IBI ופשוט להשקיע דרך קרן אירית?
היתרון הגדול של IB הוא בהמרת מט"ח זולה (ובמשיכה בשכבות, אבל זה לא רלוונטי לך כי אתה רוצה את הכסף לדירה).
את הקרנות של וונגארד תוכל לקנות גם דרך IBI.
תוכל גם להעביר את התיק בעתיד ל-IB.

אין פה שום חסכון במיסים.

אם אתה מגיש דו"ח (בגלל הדיבידנדים, או מכל סיבה אחרת), תצטרך לדווח על הכל.

היתרון הגדול של IB הוא בהמרת מט"ח זולה (ובמשיכה בשכבות, אבל זה לא רלוונטי לך כי אתה רוצה את הכסף לדירה).
את הקרנות של וונגארד תוכל לקנות גם דרך IBI.
תוכל גם להעביר את התיק בעתיד ל-IB.
הבנתי, אז עדיף לי בינתיים ללכת על בלאקרוק כדי לחסוך בעמלות המרה? בIBI העמלה זה 0.7% שלמיטב הבנתי זה יחסית הרבה.
עוד משהו שלא הבנתי:
אני רוצה לשים כסף באשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250. אני רואה שזה בבורסה התל האביבית מן הסתם, אז אני משלם על זה עמלת קנייה של קרן נאמנות ישראלית לכל דבר נכון?

למה הבנת דבר כזה?
כי כרגע השוק בתנודתיות גדולה וזה מצמצם את החשיפה של ההשקעה שלי לתנודתיות הזאת. גם אם זה יפסיד לי את הרווח פוטנציאלי הגדול יותר אם אני אשקיע הכל עכשיו, אני לא יודע איפה השוק יהיה מחר אז אני מעדיף לא להזריק את כל (או נתח גדול מ) הכסף שלי בבת אחת. בעיקרון הבנתי שאני לא אמור לתזמן את השוק בכלל, גם לא כשיש משברים כמו עכשיו.

ממליץ לך לנצל את התקופה של להיתקע בבית ולקרוא המון בבלוג, גם אם זה אומר מההתחלה, ורק אחכ בפורום. הפורום מתעסק בהמון פרקטיקה ויורד המון פעמים לפרטים מאוד קטנים. לעומת זאת הבלוג גם עוסק הרבה במהות, דרך, וסידור המחשבה. אני חושב שאח״כ כדאי שתנסח עם עצמך חוזה השקעה שבו אתה מסביר לעצמך מה אתה מחפש ושואף ועושה - ואז תתחיל להתעסק בשאלות היותר פרטניות.

הבנתי שאני לא אמור לתזמן את השוק בכלל, גם לא כשיש משברים כמו עכשיו.
נכון.
כי כרגע השוק בתנודתיות גדולה וזה מצמצם את החשיפה של ההשקעה שלי לתנודתיות הזאת
ומה יהיה אם התנודתיות תסתיים ואז תכניס את הכסף ואז תתחיל תנודתיות חדשה?
אני לא יודע איפה השוק יהיה מחר אז אני מעדיף לא להזריק את כל (או נתח גדול מ) הכסף שלי בבת אחת.
אני מאד מבין את ההשלכות הפסיכולוגיות מאחורי הגישה הזו, אבל חשוב לדעת שמבחינה מתמטית/סטטיסטית זו שגיאה.

בכל מקרה ממליץ על מה ש- @DDavis כתב גם כן.

נכון.

ומה יהיה אם התנודתיות תסתיים ואז תכניס את הכסף ואז תתחיל תנודתיות חדשה?

אני מאד מבין את ההשלכות הפסיכולוגיות מאחורי הגישה הזו, אבל חשוב לדעת שמבחינה מתמטית/סטטיסטית זו שגיאה.

בכל מקרה ממליץ על מה ש- @DDavis כתב גם כן.
זה יהיה המבחן האמיתי. אני מבין שיש הבדל ענק בין לדמיין הפסדים בהשקעה לבין לראות אותם במציאות. אני עושה מה שאני יכול כדי להכין את עצמי נפשית להפסדים האלה כדי שלא אעשה טעויות.
ואני יודע לגבי הבחינה המתמטית, ברור לי שיש דרכים אחרות, אבל אני מנסה לאמץ שיטה שאני יכול להישאר נאמן לה ולא לתת לרגשות שלי לשחק.
ממליץ לך לנצל את התקופה של להיתקע בבית ולקרוא המון בבלוג, גם אם זה אומר מההתחלה, ורק אחכ בפורום. הפורום מתעסק בהמון פרקטיקה ויורד המון פעמים לפרטים מאוד קטנים. לעומת זאת הבלוג גם עוסק הרבה במהות, דרך, וסידור המחשבה. אני חושב שאח״כ כדאי שתנסח עם עצמך חוזה השקעה שבו אתה מסביר לעצמך מה אתה מחפש ושואף ועושה - ואז תתחיל להתעסק בשאלות היותר פרטניות.
תודה רבה על העצה, קראתי הרבה בבלוג על הבסיס והמושגים, אבל כמו שאמרת הפורום מציג את הצד הפרקטי לאיך לעשות את ההשקעה עצמה. פניתי לפה כי זאת הפעם הראשונה שאני בכלל נוגע בתיק השקעות ואני לא רוצה לעשות טעויות של ילד בנושא עמלות וכו'. אני לא יודע איך אתם הרגשתם, אבל אני מרגיש שבין להבין את התיאוריה ולבנות תיק, ולבין ללחוץ על כפתור הקנייה יש איזשהו leap of faith שהוא אולי מחסום פסיכולוגי אצלי כי אני מרגיש שאני עדיין לא מבין מספיק ויש לי 0 ניסיון.
אם תוכל להכווין אותי מה לקרוא כדי להבין יותר פרקטיקה, אני מאוד אשמח!

אני מצטער על ה״דקדוק״, אבל 80,000 שח השקעה לטובת קניית דירה, בסיכון נמוך - זה בעיניי קצת לא ריאלי. באופק של 7 שנים גם אם היית 100% מניות שהיו עושים 100% תשואה ויותר - היה לך קשה לממש את המטרה. מה שאתה צריך להתמקד בו אני חושב (ומבלי להמליץ או לייעץ) זה הגדלת הכנסה/הקטנת הוצאות + חיסכון והזרמת כסף לתיק בהתאם לתכנית. שים לב שבכלל לא נכנסתי לסוגיית העמלות לכאן או לכאן ולא דיברתי על קרנות או מדדים או שווקים. בכל מקרה עדיין לא.

בגלל זה אמרתי שההשקעות שלך הן תוצר של הסיפור שלך. והסיפור שלך, גם כאן זה רק המעגל החיצוני ביותר. אני מצטער לא מתכוון להיות בוטה, אבל אני מעולם לא השקעתי כסף רק כי הייתה לי תחושה שהוא נרקב בעו״ש. אין שום פסול בכסף בעו״ש אם אתה מבין את המשמעות של להשאיר אותו בעו״ש.

עצתי נשארת בעינה. (ומכל הלב). ושלא תבין, אני לחלוטין תומך בדרך שלך והלוואי וכשהייתי בגילך הייתי חושב על השקעות. רק עוד טיפה שיעורי בית.

אני מצטער על ה״דקדוק״, אבל 80,000 שח השקעה לטובת קניית דירה, בסיכון נמוך - זה בעיניי קצת לא ריאלי. באופק של 7 שנים גם אם היית 100% מניות שהיו עושים 100% תשואה ויותר - היה לך קשה לממש את המטרה. מה שאתה צריך להתמקד בו אני חושב (ומבלי להמליץ או לייעץ) זה הגדלת הכנסה/הקטנת הוצאות + חיסכון והזרמת כסף לתיק בהתאם לתכנית. שים לב שבכלל לא נכנסתי לסוגיית העמלות לכאן או לכאן ולא דיברתי על קרנות או מדדים או שווקים. בכל מקרה עדיין לא.

בגלל זה אמרתי שההשקעות שלך הן תוצר של הסיפור שלך. והסיפור שלך, גם כאן זה רק המעגל החיצוני ביותר. אני מצטער לא מתכוון להיות בוטה, אבל אני מעולם לא השקעתי כסף רק כי הייתה לי תחושה שהוא נרקב בעו״ש. אין שום פסול בכסף בעו״ש אם אתה מבין את המשמעות של להשאיר אותו בעו״ש.

עצתי נשארת בעינה. (ומכל הלב). ושלא תבין, אני לחלוטין תומך בדרך שלך והלוואי וכשהייתי בגילך הייתי חושב על השקעות. רק עוד טיפה שיעורי בית.
תודה רבה על הכנות. תהיה לי הגדלת הכנסה מעולה בעוד כשנה, ולגבי לחסוך אני עושה כל מה שאני יכול בהתחשב בעובדה שאני כבר לא גר עם ההורים כמעט שנתיים ומשלם על הכל בעצמי. אני מאמין שיהיה לי מספיק כסף לקנות דירה גם אם לא אשקיע את הכסף שלי בשוק ההון (ולמען האמת יש לי גם ספקות האם אני בכלל רוצה לקנות דירה - אבל זה סיפור אחר), אבל אני לא רואה סיבה למה לא להשקיע את הכסף שלי כרגע - במיוחד אחרי שקראתי את הבלוג (ספציפית "פרדוקס הצעיר השמרן", ו"15 עצות לבני 20+ פלוס"). אם הייתי במצב אחר מבחינת קריירה, יכול להיות שהייתי משקיע אותו בפתיחת עסק צד כלשהו, אבל כרגע זה לא משהו שאפשרי לי.

ממליץ לקרוא בפורום את הפוסטים שמדברים על גידור מט״ח, יש שרשור עמלות שמתעדכן תדיר, אם אתה מתעניין בבלאקרוק אז יש לא מעט פוסטים בנושא - כולל אחד עצום במיוחד. אממ... גם השרשור הענק ״האם הקריסה הגדולה הגיעה״ תרם לי לא מעט ידע, כנ״ל שרשורים שבאו בעקבותיו.

בהצלחה, בריאות, אמן ונחזור לשגרה בקרוב

לדעתי הרבה אנשים יורים על אוטומט לכל משקיע פוטנציאלי "למה אתה משקיע". לדעתי זה אמנם טוב אם יש לך הגדרה מדויקת וטווח זמן ברור, אבל זה שאין לך את זה זאת לא סיבה לא להשקיע.
זה לא הגיוני לצפות ממישהו שרק השתחרר שיידע מה התכנון שלו עשרות שנים קדימה, במיוחד כשעוד לא עבדת יום אחד בעבודה "אמיתית", עוד לא ברור מה הכיוון שלך בחיים, האם תעבור לגור עם בת זוג בשלב כלשהו ומתי זה יקרה, מה יהיה אופן ההוצאות שהיא רוצה, ילדים וכד' וכד'.

השורה התחתונה שלי היא שכל נושא החוזה עם עצמך הוא קצת מוגזם, וגם לא ברור מה משמעות החוזה הזה אם בין כה וכה הוא ישתנה תוך כמה שנים בהתאם לנסיבות החיים.

הלוואי ואני הייתי מתחיל להשקיע בגיל שלך ועוד קיבלת בונוס של כניסה בתקופת משבר.
שיהיה בהצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
תפוזינה השקעה של אלפים בגיל צעיר צרכנות פיננסית 6
M השקעה בגיל צעיר - קופת גמל להשקעה שוק ההון 3
T השקעה בגיל צעיר-18 שוק ההון 3
F התלבטות - השקעה בגיל צעיר שוק ההון 4
K השקעה בגיל צעיר שוק ההון 36
T השקעה ראשונית בגיל 35 - התייעצות שוק ההון 10
N השקעה בגיל מבוגר שוק ההון 38
א השקעה בגיל קרוב לפרישה שוק ההון 1
T משיכת כספי פנסיה בגיל מבוגר לצורך השקעה בנדל"ן שוק ההון 14
מ השקעה ראשונית בחשבון לא מנוהל שוק ההון 3
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
א סופר לונג שוט : השקעה בEB5 שוק ההון 17
N השקעה בדולרים בלי חשיפה למס עיזבון שוק ההון 7
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N השקעה ראשונה שוק ההון 6
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
ה השקעה סולידית ונזילה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
M האם יש הבדל בין השקעה בבורסה בלונדון או בשוויץ? שוק ההון 1
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
צ השקעה בBTB פוסטים מאיכות נמוכה 2
S השקעה בשכונת גילה - ירושלים (מחיר מטרה) נדל"ן 9
Y התחלת השקעה כצעיר שוק ההון 2
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Itaigrin השקעה של מיליון שקל שוק ההון 3
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
A שאלות על מיסוי *********** ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
B השקעה נכונה עם חסכון חודשי של 8,000 שוק ההון 17
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 6
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
א השקעה ב- S&P 500 שוק ההון 1
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
ש השקעה "לנצח" שוק ההון 3
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
M השקעה במחירי הנפט העולים שוק ההון 1
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 1
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה