• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוד שרשור פוליטי

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@חיימוש היינו רוצים שיחקרו... כמו שציינת.
אבל יש מי שעוצר הקמת ועדת חקירה ממלכתית, לפי חוק.
כי החוקים שחוקקו פה ב-76 השנים האחרונות זה לא טוב. החוקים שחוקקו לפני 3,000 שנה הם החוקים הנכונים.
לגבי מי אחראי ואשם... יש כמה וכמה שכבר לקחו אחריות, אפילו התפטרו, רק ההוא שב-2007 טען שכל האחריות מוטלת על הדרג המדיני והעומד בראשו (כי אז קראו לו אולמרט) טוען שהיום שהוא בכלל לא קשור לנושא.
הוא סתם מקבל שכר 17 שנה ומחמם את הכסא, בזמן שמתעלם מכל מה שאמרו לו.

@חיימוש היינו רוצים שיחקרו... כמו שציינת.
אבל יש מי שעוצר הקמת ועדת חקירה ממלכתית, לפי חוק.
כי החוקים שחוקקו פה ב-76 השנים האחרונות זה לא טוב. החוקים שחוקקו לפני 3,000 שנה הם החוקים הנכונים.
לגבי מי אחראי ואשם... יש כמה וכמה שכבר לקחו אחריות, אפילו התפטרו, רק ההוא שב-2007 טען שכל האחריות מוטלת על הדרג המדיני והעומד בראשו (כי אז קראו לו אולמרט) טוען שהיום שהוא בכלל לא קשור לנושא.
הוא סתם מקבל שכר 17 שנה ומחמם את הכסא, בזמן שמתעלם מכל מה שאמרו לו.
אני לא ביביסט, חס וחלילה, אבל תראו איזה פלא—בניגוד לאנשי השמאל, אני מסוגל לשמוע גם דעות אחרות בלי לקבל התקף חרדה. כן, ברור שביבי אחראי למחדל, אבל בשונה מהפקידים שאמורים פשוט לעשות את העבודה שלהם בלי קשר לבחירות, הוא לפחות יעמוד מול הציבור בבחירות הקרובות. ואיפה כל שאר האחראים? הרי יש פה מערכת שלמה שאיכזבה, ובינתיים התפטרו רק שלושה קודקודים בכירים. איזה נס.

אבל זה בסדר, בקרוב יהיו בחירות, והציבור יחליט. ומה יקרה אז? טוב, זה כבר ברור: השמאל שוב יסרב לקבל את החלטת הציבור, כי הרי איך ייתכן שההמון הבור והטיפש לא מצביע כמו שהנאורים והחכמים הנכונים רוצים? אין ספק, דמוקרטיה זה מעולה—אבל רק כשאתם מנצחים, נכון?

אתה אומר שהוא בעצם סוג של רהיט ממש יקר? מעניין, תמיד תהיתי איך זה מרגיש להיות כיסא מנהלים עם משכורת. 17 שנה של חימום כיסא זה חתיכת הישג—כנראה שהבעיה היא לא בו, אלא בבוחרים שלו, שהם הרי בורים ומטומטמים וממשיכים להשאיר אותו שם. וזה תורת השמאל על רגל אחת, לא לקבל את החלטת העם.

אולי בעצם זה ניסוי פילוסופי: כמה זמן אדם יכול לשבת ללא תועלת לפני שהמציאות תכריח את כולם להודות שהוא חלק מהנוף? אבל היי, לפחות הוא עקבי. התעלם מכל מה שאמרו לו אז, מתעלם גם עכשיו, ולך תדע—אולי בעוד 17 שנה יגלו שהוא בכלל היה מיצג אומנות מודרנית על בירוקרטיה וכוחנות ריקה.

לכל האנשים ה"אובייקטיביים" והנאורים באמת—אל תטרחו לנסות להסביר שאולי, רק אולי, לטראמפ יש נקודה. אולי הוא צודק, אולי הוא טועה, אבל זה בכלל לא משנה. אל תבזבזו את זמנכם, כי הצד השמאלי של המפה כבר קבע: אין דיון, אין מחשבה נוספת, אין אפילו צ’אנס להקשבה. האמת הרי ידועה מראש, ואין בלתה.

אז תרפו, באמת. חבל על האנרגיות שלכם. תנסו לשכנע קיר, יש לו יותר פתיחות מחשבתית.
אני אכתוב פה משהו שהוא לא פפופלרי,
אני חושב שבישראל וכמעט בכל העולם המערבי (אולי למעט אסיה פסיפיק) לא מתקיים שום דיון על שום נושא כי אחד מתכנס לדעה של המחנה שלו, וכל דעה של מחנה אחר הופכת לדעה משיחית או קיצונית, אני חושב שזה קיים בכל המחנות גם אצל הביביסטים, וגם אצל האנטי ביביסטים,, אין פה שום כניסה לעומק לשום דיון והכל בצורה זולה ומתנשאת או באטימות.
כל דבר הופך בסוף לעניין האם זה טוב לביבי או רע לביבי, החל מתחזית מזג האויר ועד שריפות היער בדרום מערב אינדנזיה, כל הדעות מקובעות מראש בלי שום דעה אישית, אלא דעה מחנתית.
לצערי זה המצב בשנים האחרונות ומכאן זה רק מתדרדר עוד ועוד, עד כדי כך שהאלה שנשארו מאחור מכל הסחרחרות הזאת, נחשבים כלא שפויים!

אני לא ביביסט, חס וחלילה, אבל תראו איזה פלא—בניגוד לאנשי השמאל, אני מסוגל לשמוע גם דעות אחרות בלי לקבל התקף חרדה. כן, ברור שביבי אחראי למחדל, אבל בשונה מהפקידים שאמורים פשוט לעשות את העבודה שלהם בלי קשר לבחירות, הוא לפחות יעמוד מול הציבור בבחירות הקרובות. ואיפה כל שאר האחראים? הרי יש פה מערכת שלמה שאיכזבה, ובינתיים התפטרו רק שלושה קודקודים בכירים. איזה נס.

אבל זה בסדר, בקרוב יהיו בחירות, והציבור יחליט. ומה יקרה אז? טוב, זה כבר ברור: השמאל שוב יסרב לקבל את החלטת הציבור, כי הרי איך ייתכן שההמון הבור והטיפש לא מצביע כמו שהנאורים והחכמים הנכונים רוצים? אין ספק, דמוקרטיה זה מעולה—אבל רק כשאתם מנצחים, נכון?

אתה אומר שהוא בעצם סוג של רהיט ממש יקר? מעניין, תמיד תהיתי איך זה מרגיש להיות כיסא מנהלים עם משכורת. 17 שנה של חימום כיסא זה חתיכת הישג—כנראה שהבעיה היא לא בו, אלא בבוחרים שלו, שהם הרי בורים ומטומטמים וממשיכים להשאיר אותו שם. וזה תורת השמאל על רגל אחת, לא לקבל את החלטת העם.

אולי בעצם זה ניסוי פילוסופי: כמה זמן אדם יכול לשבת ללא תועלת לפני שהמציאות תכריח את כולם להודות שהוא חלק מהנוף? אבל היי, לפחות הוא עקבי. התעלם מכל מה שאמרו לו אז, מתעלם גם עכשיו, ולך תדע—אולי בעוד 17 שנה יגלו שהוא בכלל היה מיצג אומנות מודרנית על בירוקרטיה וכוחנות ריקה.
הנה כמה "דעות אחרות" ש"השמאל" לא מוכן לקבל:

"חמאס זה נכס"
"כדאי להעביר 30 מיליון דולר במזומן כל חודש לחמאס"
"החמאס מורתע ולא רוצה מלחמה עם ישראל"
"מערכת הבטחון כשלה ולא העירה את ביבי בבוקר בזמן"
"וועדת חקירה ממלכתית היא כלי פוליטי נגד הימין"

אני יכול להמשיך אם אתה רוצה...
עד עכשיו לא קראתי שום תגובה לעניין, רק טענות ויללות על ה"שמאל" שבגללו כמובן הגענו עד הלום ואשם בכל צרות האנושות בכלל וישראל בפרט.
השמאל בראשות מנחם בגין שהחזיר את סיני למצרים ולא דרש מהם לקחת את עזה, השמאל בראשות אריק שרון ושר האוצר נתניהו שהחליטו להתנתק חד צדדית מעזה ללא הסכם, השמאל בראשות בנימין "אני אמוטט את שלטון חמאס בעזה" נתניהו שהביאנו מ-2009 ועד הלום...

אני אכתוב פה משהו שהוא לא פפופלרי,
אני חושב שבישראל וכמעט בכל העולם המערבי (אולי למעט אסיה פסיפיק) לא מתקיים שום דיון על שום נושא כי אחד מתכנס לדעה של המחנה שלו, וכל דעה של מחנה אחר הופכת לדעה משיחית או קיצונית, אני חושב שזה קיים בכל המחנות גם אצל הביביסטים, וגם אצל האנטי ביביסטים,, אין פה שום כניסה לעומק לשום דיון והכל בצורה זולה ומתנשאת או באטימות.
כל דבר הופך בסוף לעניין האם זה טוב לביבי או רע לביבי, החל מתחזית מזג האויר ועד שריפות היער בדרום מערב אינדנזיה, כל הדעות מקובעות מראש בלי שום דעה אישית, אלא דעה מחנתית.
לצערי זה המצב בשנים האחרונות ומכאן זה רק מתדרדר עוד ועוד, עד כדי כך שהאלה שנשארו מאחור מכל הסחרחרות הזאת, נחשבים כלא שפויים!
שאלתי אנשים מבוגרים ממני איך זה היה פה לפני 70 שנה – איך חילונים קיבלו את חוק הגיוס של החרדים או את הסטטוס-קוו? התשובה שלהם הייתה פשוטה: האמנו באמת בחיה ותן לחיות. הייתה הבנה בסיסית של דמוקרטיה – שאם יש רוב במדינה שלא רוצים חילולי שבת, צריך לכבד את זה. לא היה מדובר בכפייה, אלא בקבלה של כללי המשחק הדמוקרטיים.

אז מה קרה בשנים האחרונות? נכנסו לחיינו גורמים בתקשורת, אנשים אכולי שנאה עצמית, שלא מסוגלים לקבל את קיומו של הצד השני. יום אחרי יום הם מפמפמים את הסלידה שלהם מהימין, מהמסורת, מהדת, ומכל מי שלא מתיישר עם האג'נדה שלהם – עד שזה חלחל לציבור. ואיך עושים את זה? הכי פשוט לעשות את השני משיחי ולא לגיטימי.

אני אישית לא מאמין שיאיר לפיד באמת מייצג את מצביעי השמאל. אני בטוח שרובם אנשים הרבה יותר אינטלקטואלים ממנו, יותר עמוקים ממנו, ועם הרבה יותר הבנה מהחיים מאשר הוא, יאיר גולן, וכל שכן מירב מיכאלי. אבל איך הם הגיעו לפרמידה? כי לתקשורת נוח לדחוף קדימה אנשים רדודים שקל לשלוט בהם, אנשים שמהדהדים את מה שהמערכת רוצה שייאמר, בלי יותר מדי מחשבה עצמאית.

אבל אל תדאגו – המחנות לא מתים. יבוא יום, והתקשורת תאבד מהכוח שלה, ואנשים יחזרו להקשיב אחד לשני. לא בהכרח להסכים, לא בהכרח להתחבק – אבל לפחות להקשיב בלי להתנשא, בלי לבוז, ובלי שהכול יהפוך לקרב בין "נאורים" ל"חשוכים".

הנה כמה "דעות אחרות" ש"השמאל" לא מוכן לקבל:

"חמאס זה נכס"
"כדאי להעביר 30 מיליון דולר במזומן כל חודש לחמאס"
"החמאס מורתע ולא רוצה מלחמה עם ישראל"
"מערכת הבטחון כשלה ולא העירה את ביבי בבוקר בזמן"
"וועדת חקירה ממלכתית היא כלי פוליטי נגד הימין"

אני יכול להמשיך אם אתה רוצה...
עד עכשיו לא קראתי שום תגובה לעניין, רק טענות ויללות על ה"שמאל" שבגללו כמובן הגענו עד הלום ואשם בכל צרות האנושות בכלל וישראל בפרט.
השמאל בראשות מנחם בגין שהחזיר את סיני למצרים ולא דרש מהם לקחת את עזה, השמאל בראשות אריק שרון ושר האוצר נתניהו שהחליטו להתנתק חד צדדית מעזה ללא הסכם, השמאל בראשות בנימין "אני אמוטט את שלטון חמאס בעזה" נתניהו שהביאנו מ-2009 ועד הלום...
נדמה לי שחלה כאן תקלה בקריאת דבריי, או שמא מדובר בליקוי מאורות טיעוני. כל ההשגות על מעלליו של נתניהו הן אולי נכונות לאוזן השומעת, אך האומנם ההליך הדמוקרטי איננו אלא מחוג השעון הקובע מי יחזיק בשרביט ההנהגה?

אני, בפשטות ענווה אך בעמידה איתנה, מצפה לבחירות בקוצר רוח ובציפייה דרוכה, בהבנה כי רחשי ליבו של הציבור – אותם נבצר מבינת האליטות המתנשאות – הם שישקפו, לטוב ולרע, את מסלול הספינה הלאומית. זוהי דמוקרטיה, לא פחות ולא יותר.

נדמה לי שחלה כאן תקלה בקריאת דבריי, או שמא מדובר בליקוי מאורות טיעוני. כל ההשגות על מעלליו של נתניהו הן אולי נכונות לאוזן השומעת, אך האומנם ההליך הדמוקרטי איננו אלא מחוג השעון הקובע מי יחזיק בשרביט ההנהגה?

אני, בפשטות ענווה אך בעמידה איתנה, מצפה לבחירות בקוצר רוח ובציפייה דרוכה, בהבנה כי רחשי ליבו של הציבור – אותם נבצר מבינת האליטות המתנשאות – הם שישקפו, לטוב ולרע, את מסלול הספינה הלאומית. זוהי דמוקרטיה, לא פחות ולא יותר.
קרא עוד על הפרדת רשויות, איזונים ובלמים, תפקיד בית המשפט בדמוקרטיה, חשיבותה של חוקה, החוקים להגבלת כהונת ראש המדינה (צרפת, ארה"ב לדוגמה), מדוע שלטון הרוב אין פירושו רמיסת המיעוט, מה משמעותם של חוקי יסוד.
אח"כ נדבר.
אחרי שתקרא קצת תענה על זה: אם הכנסת תחוקק חוק (64 מנדטים, ימין על מלא!) לפיו ביבי הוא שמש העמים והשליט העליון (ניסוח של ניר ברקת משבוע שעבר) וכל החלטותיו נכונות (סטייל צפון קוריאה), האם תמשיך לזעוק "דמוקרטיה! שלטון העם! ממשלה מחליפים בקלפים וכו וכו" בכל תגובה?

טוב, זה כבר ברור: השמאל שוב יסרב לקבל את החלטת הציבור
איך הימין קיבל את תוצאות הבחירה של הממשלה הקודמת?
ובינתיים התפטרו רק שלושה קודקודים בכירים.
מניח שהתפטרו יותר, רק הקודקודים פורסם.
איזה כיף שהפעם זורקים יותר מאת ה-ש"ג...
מצד שני, הרמטכ"ל הוא ה-ש"ג של הדרג המדיני.
אנשים מבוגרים ממני איך זה היה פה לפני 70 שנה – איך חילונים קיבלו את חוק הגיוס של החרדים או את הסטטוס-קוו?
כדי שיענה לך מישהו שלפני 70 שנה ראה וגם זוכר/הבין בזמנו, כלומר שאלת בני 80+.
חוק הגיוס בקום המדינה, שפתר "עילויים" מהצבא - דיבר על 400 איש.
אם זה היה עד היום, אפילו עם אינפלציה - 400 מתוך 600,000 = 6,666 איש ולא 12% מהאוכלוסיה שיש לה פתור.
האמנו באמת בחיה ותן לחיות. הייתה הבנה בסיסית של דמוקרטיה – שאם יש רוב במדינה שלא רוצים חילולי שבת, צריך לכבד את זה. לא היה מדובר בכפייה, אלא בקבלה של כללי המשחק הדמוקרטיים.
בקום המדינה, אנשים היו מסורתיים, לא היתה טלויזיה לראות בשבת, לא היו מכוניות לנסוע בהן.
איך קשורים כללי המשחק הדמוקרטים לבחירה שלך לשמור שבת לבחירה שלך להכריח אותי לשמור שבת?
אתה רוצה לשמור שבת, אני לא אכריח אותך להפר.
אני לא רוצה לשמור שבת, או לשמור כהבנתי ואם אתה תכריח אותי (תגרום למקום להיות סגור לדוגמה) אני שומר לעצמי את הזכות להתנגד.

לדמוקרטיה יש עוד כמה עקרונות חוץ מ-בחירת העם בנציגיו בפרלמנט.
שלטון החוק, השיוויון לפני החוק, הפרדת רשויות...

דרך אגב, יפה שאתה מחפש 70 שנה אחורה, למה לא 100?
מאבקי השבת משנות ה-20 במאה שעברה

מוזמן לקרוא על אסון מירון בשנת 1911, תמיד יגיע ה"רב" שיפרש על דעת עצמו ויקבע "הלכות חדשות".

איך הימין קיבל את תוצאות הבחירה של הממשלה הקודמת?
בדיוק כמו בדמוקרטיה, למרות שלא הביאו את החוק בחוף הים ליד לבנון לכנסת כמו שהיועמשית רצתה, לא שרפו את קפלן ולא הפסיקו התנדבותם במילואים.
מניח שהתפטרו יותר, רק הקודקודים פורסם.
איזה כיף שהפעם זורקים יותר מאת ה-ש"ג...
מצד שני, הרמטכ"ל הוא ה-ש"ג של הדרג המדיני.

ש''ג???? הוא האחראי הישיר להרג 1200 איש ב7 לאוקטובר. להזכירך רמטכ''ל ר''ת ראש המטה הכללי של צבא הגנה לישראל. מי מנע ממנו לעמוד ביום השבת ולמנוע מהרוצחים השפלים להגיע לדרום????
ושוב ברור שביבי אשם, אבל שהרצי הוא ש''ג??
כדי שיענה לך מישהו שלפני 70 שנה ראה וגם זוכר/הבין בזמנו, כלומר שאלת בני 80+.
חוק הגיוס בקום המדינה, שפתר "עילויים" מהצבא - דיבר על 400 איש.
אם זה היה עד היום, אפילו עם אינפלציה - 400 מתוך 600,000 = 6,666 איש ולא 12% מהאוכלוסיה שיש לה פתור.
הציבור החרדי דאז היה באותו שיעור באוכלוסייה כמו היום, ובכל זאת הוחלט להעניק לו פטור משירות צבאי. מדוע? בן גוריון, בחוכמתו הרבה (או שמא נאיביותו הרבה יותר), סבר כי החרדים יהפכו תוך זמן קצר למיצג מוזיאוני, שיירשם לדפי ההיסטוריה כעוד תופעה חולפת.

אבל מה לעשות, המציאות, כדרכה, העדיפה להתגלגל לכיוון אחר – והנבואה ההיא, איך לומר בעדינות, לא ממש התממשה.
איך קשורים כללי המשחק הדמוקרטים לבחירה שלך לשמור שבת לבחירה שלך להכריח אותי לשמור שבת?
אי ידיעת ההיסטוריה אינה תחליף ראוי לכתיבת מילים חסרות משמעות, אבל אני רואה שזה לא עוצר אף אחד.

גם אז, אגב, היו מי שרצו תחבורה ציבורית בשבת, למרות שהיו רבים שלא שמרו שבת. ובכל זאת, איכשהו, הם הצליחו לחיות עם העובדה שהדמוקרטיה החליטה אחרת. אף אחד לא עלה להפגין בקפלן, אף אחד לא איים להפסיק להתנדב, ואף אחד לא צעק שהמדינה "נגמרה".

כנראה שפעם אנשים הבינו שהמושג "רצון הרוב" זה לא המלצה, אלא עיקרון בסיסי. אבל מי צריך עקרונות כשאפשר פשוט לצעוק?

מוזמן לקרוא על אסון מירון בשנת 1911, תמיד יגיע ה"רב" שיפרש על דעת עצמו ויקבע "הלכות חדשות".
כמובן, אסון מירון ב־1911, תמיד טוב להוציא אותו מהארון כשלא יודעים איך להתמודד עם הנושא הנוכחי. הרי כל מה שקרה אז היה באמת בגלל "הרב" ההוא שהחליט להמציא הלכות חדשות – לא שזה קשור לשום דבר כאן, אבל מה לא נעשה כדי להימנע מלדבר על הנושא האמיתי, נכון?

בדיוק כמו בדמוקרטיה, למרות שלא הביאו את החוק בחוף הים ליד לבנון לכנסת כמו שהיועמשית רצתה, לא שרפו את קפלן ולא הפסיקו התנדבותם במילואים.
לא היו הפגנות מול בנט ביום הזכרון?
לא רדפו את סילמן בכביש, את שיקלי לא היו צריכים לרדוף...
ש''ג???? הוא האחראי הישיר להרג 1200 איש ב7 לאוקטובר. להזכירך רמטכ''ל ר''ת ראש המטה הכללי של צבא הגנה לישראל. מי מנע ממנו לעמוד ביום השבת ולמנוע מהרוצחים השפלים להגיע לדרום????
ושוב ברור שביבי אשם, אבל שהרצי הוא ש''ג??
יחסית, לדרג המדיני - כן, הבא בתור הוא ה-ש"ג.
הציבור החרדי דאז היה באותו שיעור באוכלוסייה כמו היום, ובכל זאת הוחלט להעניק לו פטור משירות צבאי.
הפטור היה ל-X אנשים. לא לכל המגזר.
כמובן, אסון מירון ב־1911, תמיד טוב להוציא אותו מהארון כשלא יודעים איך להתמודד עם הנושא הנוכחי. הרי כל מה שקרה אז היה באמת בגלל "הרב" ההוא שהחליט להמציא הלכות חדשות – לא שזה קשור לשום דבר כאן, אבל מה לא נעשה כדי להימנע מלדבר על הנושא האמיתי, נכון?
את אסון מירון 1911 הבאתי מתוך הנקודה ש-החוקים והמסורת של "שמירת שבת", "צניעות" וכו' שנזרקים לחלל האויר, היו פעם הרבה יותר פשוטים ומקלים.
אירועים ציבוריים בלי "עזרת נשים", תמונה של משפחת עובדיה יוסף עם אשתו בחולצה עם שרוולים קצרים, לא יכלתי להכנס לרכב ולנסוע - אז לא חיללתי שבת בכביש ומלחמות שבת היו פה כבר לפני קום המדינה וגם מקום המדינה, אבל אתה ממשיך להתעלם מזה כי זה לא תואם לתמונה שבנית.
(זו היתה הדוגמה שלך ל"תראה שענית על נושא בלי לקרוא את המקור שהובא"? כי ההלכות החדשות הומצאו אחרי האסון)

שהמושג "רצון הרוב" זה לא המלצה, אלא עיקרון בסיסי.
שוב, יש עוד כמה עקרונות בסיסיים, אחד מהם הוא לא לפגוע במיעוט.

ואנחנו נמשיך לחזור בתקווה שפעם תבין...
אתה בחרת לשמור שבת, לא לאכול חלב עם בשר? סבבה, אני לא אכריח אותך.
אתה בחרת לשמור שבת, לא לאכול חלב עם בשר? אל תצפה ממני לעמוד באיסורים שלך.

לא שרפו את קפלן ולא הפסיקו התנדבותם במילואים.
הימין כבר 40 שנה בשלטון בלי ששרפו את קפלן. אתה יכול לחשוב אולי על משהו שונה שקרה בשנתיים האחרונות?

אבל זה בסדר, בקרוב יהיו בחירות, והציבור יחליט.
מה אם לא יהיו בחירות?

• אהבתי
Reactions: HHH
לא היו הפגנות מול בנט ביום הזכרון?
לא רדפו את סילמן בכביש, את שיקלי לא היו צריכים לרדוף...

יחסית, לדרג המדיני - כן, הבא בתור הוא ה-ש"ג.

הפטור היה ל-X אנשים. לא לכל המגזר.

את אסון מירון 1911 הבאתי מתוך הנקודה ש-החוקים והמסורת של "שמירת שבת", "צניעות" וכו' שנזרקים לחלל האויר, היו פעם הרבה יותר פשוטים ומקלים.
אירועים ציבוריים בלי "עזרת נשים", תמונה של משפחת עובדיה יוסף עם אשתו בחולצה עם שרוולים קצרים, לא יכלתי להכנס לרכב ולנסוע - אז לא חיללתי שבת בכביש ומלחמות שבת היו פה כבר לפני קום המדינה וגם מקום המדינה, אבל אתה ממשיך להתעלם מזה כי זה לא תואם לתמונה שבנית.
(זו היתה הדוגמה שלך ל"תראה שענית על נושא בלי לקרוא את המקור שהובא"? כי ההלכות החדשות הומצאו אחרי האסון)

שוב, יש עוד כמה עקרונות בסיסיים, אחד מהם הוא לא לפגוע במיעוט.

ואנחנו נמשיך לחזור בתקווה שפעם תבין...
אתה בחרת לשמור שבת, לא לאכול חלב עם בשר? סבבה, אני לא אכריח אותך.
אתה בחרת לשמור שבת, לא לאכול חלב עם בשר? אל תצפה ממני לעמוד באיסורים שלך.
אה, אז עכשיו השתכנעת? אחרי כל הדמגוגיה בגרוש הזו? באמת, לא צריך להכביר במילים – הכל ברור כמו יום בהיר. זה כמו הדמיון המושלם בין הפגנות קפלן לאלו מול הבית של בנט ועידית סילמן,
נ.ב. לא בחרתי בכלום, אני מנסה להציג לך את הצד הדמוקרטי

מה אם לא יהיו בחירות?
ששש לא להפריע לישון, עד שנרדמו, חבוב בחירות קורות מעצמם אחת ל4 שנים, ואם המיעוט האופוזיציוני הצליח להביא את הרוב לשרותיו, הבחירות יהיו לפני הזמן הנקוב.
מצטער חברים ככה עובדת ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה

חבוב בחירות קורות מעצמם אחת ל4 שנים
מה קורה אם ועדת הבחירות המרכזית (שבראשה שופט) קובעת שבכל ישוב ערבי תהיה רק קלפי אחת? או מתעלמת מטענות על זיוף בספירת הקולות?

יותר פשוט, מה קורה אם הכנסת מחוקקת שהבחירות יהיו כל 8 שנים במקום?

הדברים האלה אפשריים לאחר החלשת בג"צ והשתלטות על הרשות השופטת.

• אהבתי
Reactions: HHH
מה קורה אם ועדת הבחירות המרכזית (שבראשה שופט) קובעת שבכל ישוב ערבי תהיה רק קלפי אחת? או מתעלמת מטענות על זיוף בספירת הקולות?

מה זה קשור בכלל למה שכתבתי? ביבי יעמוד לבחירות על המחדל של ה-7 לאוקטובר – כן, ברור, ומה קשור לכאן שמירת האיזונים של בג"ץ,
שאתה כנראה לא מצליח להבין. קום, תתעורר, מה קשור מה?
זה ס''ה מראה שהכל זה פוזיציה

מה קורה שבית המשפט יחליט:
  • שלילת זכות ההצבעה ממי שלא שירת בצבא.
  • הגבלת קלפיות לתושבי אזורים מסוימים (למשל, מעבר לקו הירוק).
  • הגבלת זכות הבחירה והיבחרות למי שתומך ברפורמה במערכת המשפט.
נ.ב אין לי דעה לכאן או לכאן בכל נושא אשכול, זה סתם שאלה בכיוון הפוך.
מיכאל בן ארי נפסל! חברי כנסת אחרים לא.

נערך לאחרונה ב:
מיכאל בן ארי נפסל! חברי כנסת אחרים לא.
ממתי בית המשפט מחוקק חוקים?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מיכאל בן ארי נפסל! חברי כנסת יקרים אחרים לא.
בית המשפט, בכובד ראש ובמוסריות עילאית, יכריע סוף-סוף את גורל הדמוקרטיה ויוציא פסק דין היסטורי שמיישר קו עם ערכי הקידמה והנאורות:

1. זכות הצבעה תישלל מכל מי שלא שירת בצבא, למעט כמובן מוסלמים, כי הרי זכויות מיעוטים הן ערך עליון, ולמעט שמאלנים שסירבו מטעמי מצפון – כי מצפון זה ערך, אבל רק כשזה בכיוון הנכון.
  2. מתנחלים ייחשבו לגורם חיצוני חסר זכויות דמוקרטיות, אבל דרוזים שחיים מעבר לקו הירוק הסורי יוכלו להצביע – אלא אם יתברר חלילה שהם נוטים ימינה, ואז דינם כדין המתנחלים.
  3. בית המשפט ינמק את פסק הדין בניתוח מעמיק ומרשים, ישלוף מילים נשגבות, ילהטט בערכים מוסריים נזילים, יפרוס משנה סדורה מדוע זהו מהלך מתבקש והכרחי – תוך שהוא מפגין הבנה מופלאה בנפש המיעוט המדוכא, כל עוד המיעוט הזה מתאים לו אידיאולוגית.
וכך, בסערת צדק קדוש, תימשך החגיגה הדמוקרטית, בה כולם שווים, אבל יש כאלה ששווים יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
Mr. Bigglesworth עוד שרשור על זליכה אוף טופיק 32
L חיסכון לילד (לא עוד שרשור של תכניות) שוק ההון 6
shlomi171 עוד שרשור על הסבה מקצועית התפתחות אישית 2
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
S איך מגרדים עוד 10K בשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35

נושאים דומים

Back
למעלה