• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוד שרשור פוליטי

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לחצתי על "אהבתי" במקום "צטט". רק מציין שלא יעלה לך השתן לראש.
אולי אתה מוכן לדבר בצורה מכובדת?
הקואליציה הזאת, או כל גלגול שלה בראשות בנימין נתניהו זאת הסיבה שהמחדל הזה קרה.
הם רוצים להמשיך להילחם עם צבא יבשה שהולך ונשחק ומעבירים את התקציבים ההזויים האלה במקום לדחוף כל שקל פנוי למען המשך הלחימה שאתה כל כך רוצה שתימשך, עם איזה צבא בדיוק? עם עוד 300 חרדים מתגייסים זה לא ממלא את ה10000 שחסרים לצבא כרגע. העיקר להאשים את הטייסים שהפסיקו להתנדב למילואים או הקפלניסטים השמאלנים שממנים את הטירוף הזה.
אני מסכים שהקואליציה הנוכחית אחראית לאסון ולקונספציה, אבל כשאני רואה אנשים שתומכים בעסקה מופקרת אז אני מבין שהצד השני עדיין שבוי בקונספציה.
וזה שאתה כל הזמן משתמש בטיעון רגשיים על החטופים כגון:
כמה חטופים" בהתחלה היו 251. את חלקם אני מכיר באופן אישי. חלקם חזרו בחיים וחלקם חזרו בארונות.

ולא בטיעונים לוגיים רק מצביעה על עומק הבעיה, כי זה בסדר שרוב האנשים חושבים ברגש, אבל לפחות שמסבירים לך בלוגיקה
תבין שיש פה צד שני.

אולי אתה מוכן לדבר בצורה מכובדת?

אני מסכים שהקואליציה הנוכחית אחראית לאסון ולקונספציה, אבל כשאני רואה אנשים שתומכים בעסקה מופקרת אז אני מבין שהצד השני עדיין אוחז בקונספציה.
וזה שאתה כל הזמן משתמש בטיעון רגשיים על החטופים

ולא בטיעונים לוגיים רק מצביעה על עומק הבעיה, כי זה בסדר שרוב האנשים חושבים ברגש, אבל לפחות שמסבירים לך בלוגיקה
תבין שיש פה צד שני.
הצד השני שלא מגייס חיילים לצבא כשחסר חיילים לצבא?
הצד השני שכל האג'נדה הפוליטית שלו בעשר השנים האחרונות זה שהרשות היא נטל והחמאס הוא נכס ובגלל זה העביר להם כסף קטארי?
הצד השני שמזרים מליונים מהתקציב למוסדות שלא מלמדים לימודי ליבה במקום להשקיע בחינוך הילדים שעוד שנה-שנתיים מתגייסים והולכים להיות ביחידות הטכנולוגיה והמודיעין המובחרות ויהיו אמונים על ביטחון המדינה?

כשיהיה לקולאציה מישהו אחד נורמלי, שפוי ולא משיחי שיעמוד בראשה, אני אגיד שיש צד שני.

הצד השני שלא מגייס חיילים לצבא כשחסר חיילים לצבא?
הצד השני שכל האג'נדה הפוליטית שלו בעשר השנים האחרונות זה שהרשות היא נטל והחמאס הוא נכס ובגלל זה העביר להם כסף קטארי?
הצד השני שמזרים מליונים מהתקציב למוסדות שלא מלמדים לימודי ליבה במקום להשקיע בחינוך הילדים שעוד שנה-שנתיים מתגייסים והולכים להיות ביחידות הטכנולוגיה והמודיעין המובחרות ויהיו אמונים על ביטחון המדינה?

כשיהיה לקולאציה מישהו אחד נורמלי, שפוי ולא משיחי שיעמוד בראשה, אני אגיד שיש צד שני.
אוקי! אני מעלה פה טיעונים לגבי ההתנהלות הבעיתיות שבעסקה, לגבי הקואליציה אני ממש לא חסיד שלה,
ויכול להיות שבמבחן הכולל של השיקולים עדיף את האופוזיציה, אבל בכל מקרה
אני לא אוהב לעסוק בפוליטיקה (רק בפוליטיקה שקשורה לביטחון וכלכלה D:)

אוקי! אני מעלה פה טיעונים לגבי ההתנהלות הבעיתיות שבעסקה, לגבי הקואליציה אני ממש לא חסיד שלה,
ויכול להיות שבמבחן הכולל של השיקולים עדיף את האופוזיציה, אבל בכל מקרה
אני לא אוהב לעסוק בפוליטיקה (רק בפוליטיקה שקשורה לביטחון וכלכלה D:)
תראה העסקה בעייתית. מסכים איתך.

מצד אחד שחרור חטופים(ערך חשוב מאוד מאוד), ממולו פירוק חמאס, וגם שחרור מחבלים שחלקם יבצעו טרור שוב, כי לא נצליח לחסל את כולם.

בינתיים ממשל טראמפ מקיים מגעים ישירים עם חמאס על שחרור חטופים. כנראה שהם לא סומכים על הימין על מלא

כולם אותן דבר"
"כל הפוליטיקה מושחתת"
"מי שנגד ביבי הוא אותו דבר כמו מי שבעדו"

ברור....
מה אתה רוצה לומר?
שרק הצד שלא שלך מושחת? (אין לי מושג מה הצד שלך)

לא האמירה הכי טובה שלו, אבל זה גם הוצא מהקשר. אורית סטרוק היא הזויה, מצטער. בכל פעם שהיא אומרת משהו אני נחרד לגורל המדינה. רק דוגמא קטנה:
אנשים שמוכנים להקריב הכל למען רעיון משיחי פנאטי מבחינתי הם הזויים, ולזה לפיד התכוון. הספין שהימין עשה על זה רק מראה כמה אידיוטים כל התומכים של הקואלציה הזאת.
אתה באמת חושב שבן גוריון היה מפסיק מלחמה (שלהבנתו היא מלחמה קיומית) למען החזרת חטופים?
(ספויילר: כמעט שום מדינה לא הייתה מפסיקה)
זה בסדר להגיד העולם השתנה.
אבל בא, זה לא משיחי, זו הדעה שכולם אחזו לפני 50 שנה.

אני ממש לא חושב שלהביך את נשיא אוקראינה (שהוא לדעתי אחד האנשים יותר פשוטים וכנים שיש בפוליטקה העולמית) בשידור חי ולהפוך אותו מworld leader לשק חבטות ברגע אחד רק בגלל שהוא אמר משהו שלא אהבת, זה לנהל את הסכסוך באחריות. יש זמן ומקום לדברים וזה דברים שסוגרים בחדרים סגורים.
מצפיה בסרט, התחושה שלי הפוכה.
זלנסקי במקום לנשוך שפתיים על תגובה עוקצנית של וואנס, הוא פתח במלחמה.
שום מנהל מוסד לא היה מדבר כך לתורם שלו.
וכן, אמריקה תורמת לאוקראינה.
בדיוק כמו שישראל מתרפסת אין ספור פעמים לארה"ב.

אם נתניהו היה עושה כך לאיזה תשובה לא מוצלחת של ביידן, אולי לא היה מתפוצץ בשידור חי, אבל את הבעיטה שהיה מקבל ישראל הייתה מלקקת הרבה זמן.
בכנות, חשבתי על זה שלו הארי היתה נבחרת, היינו רואים אותו מופע כמו טראמפ-נתניהו וטראמפ-זלנסקי, רק בחילוף תפקידים.

ביקשת תומך MAGA , קיבלת.
אני לא חושב כמוך. טראמפ לדעתי שקול ומחושב מאוד. רואים את זה יפה בדרך שבה הוא מנהל את הסכסוך האוקראיני-רוסי.
הוא איש עסקים, החברה שלו זה ארה"ב. אין לו שיקולים 'לא עסקיים' כמו אתיקה, מוסר או חברות עם מנהיגים/מדינות. בניגוד לקודמיו, הוא לא רואה ערך בלעודד את האיחוד האירופאי או כל גורם 'דמוקרטי' אחר. מבחינתו זה עסקים בלבד.
אני גם חושב ככה על יחסיו עם ביבי. אין פה ידידות אמת. יש פה מפגש של אינטרסים.
איזה אינטרסים אתה חושב שיש לטראמפ עם ביבי/ישראל?

לחצתי על "אהבתי" במקום "צטט". רק מציין שלא יעלה לך השתן לראש.

הקואליציה הזאת, או כל גלגול שלה בראשות בנימין נתניהו זאת הסיבה שהמחדל הזה קרה.
הם רוצים להמשיך להילחם עם צבא יבשה שהולך ונשחק ומעבירים את התקציבים ההזויים האלה במקום לדחוף כל שקל פנוי למען המשך הלחימה שאתה כל כך רוצה שתימשך, עם איזה צבא בדיוק? עם עוד 300 חרדים מתגייסים זה לא ממלא את ה10000 שחסרים לצבא כרגע. העיקר להאשים את הטייסים שהפסיקו להתנדב למילואים או הקפלניסטים השמאלנים שממנים את הטירוף הזה.

בקיצור מה שאני רוצה להגיד לך זה שאתה ליצן. וכל מי שתומך בקואליציה הזאת הוא ליצן. לא משנה אם הוא תומך בה יום, יומיים או שוקל להתחיל לתמוך בה ברגעים אלו ממש.
איזה נחרצות! איזה ביטחון! איזה יכולת ניתוח מעמיקה שמביאה אותנו למסקנה ברורה – מי שתומך בקואליציה הזאת הוא ליצן! ממש ככה, אין דעות, אין מורכבויות, אין שיקולים, אין כלום – רק ליצנים בקרקס אחד גדול! תגיד, יצאת להפסקת צהריים עם ליצן החצר או שזה פשוט הסטייל הקבוע? כי לפי הרטוריקה שלך, כל מי שלא חושב בדיוק כמוך צריך לקבל אף אדום ולרכב על חד-אופן ברחבי הכנסת.

סיפור לפני השינה:

במדינה קטנה ומוקפת אויבים, היה מבצר אדיר שנחשב לבלתי חדיר. המבצר הזה היה גאוות הממלכה—קירות אבן עצומים, חומות כפולות, שערי פלדה והכי חשוב: יחידת שומרים מובחרת, אומנה היטב, חמושה מכף רגל ועד ראש. בראש השומרים עמד מפקד בשם גלעד, איש ותיק, מחוספס ומנוסה.
אבל ככל שהשנים עברו, השגרה שחקה את השומרים. במקום סיורים תכופים, הם העדיפו לשבת ולהתלונן על המשכורת. במקום לתחזק את הציוד, הם היו מתעסקים בקלפים. גלעד ידע על כך, ראה את ההתרופפות, אבל לא רצה לריב עם אנשיו. "לא נורא," אמר לעצמו, "מי בכלל יתקוף אותנו? אנחנו מבצר בלתי חדיר!"
ובינתיים, באוהלי האויב שמעבר לנהר, תוכננה מתקפה. שנים של רשלנות לא חמקו מעיניהם. הם ידעו בדיוק מתי השומרים מתחלפים, מתי הם מנמנמים בעמדות, מתי השער הדרומי לא נעול כמו שצריך.

ואז, לילה אחד, זה קרה.

האויבים זינקו על המבצר. השומרים? רובם ישנו, חלקם ברחו, אחרים חיפשו את החרבות שלהם. הפתעה מוחלטת. בתוך שעות ספורות, המבצר האדיר נפל. טבח נורא התחולל, מאות נרצחו.
וכשהעשן התפזר, ההלם בממלכה היה עצום. איך זה קרה?! מי אשם?!
והנה הקטע המדהים—במקום להאשים את גלעד, האיש שהתרשל ולא דאג שהשומרים יהיו מוכנים, כולם הפנו אצבע רק כלפי אדם אחד: המלך.
"זה המלך אשם!" צעקו כולם, "הוא היה צריך לוודא שהמבצר מוגן!"
נכון, המלך מינה את גלעד, המלך נתן לו תקציבים, המלך אפילו שמע פה ושם שיש בעיות, אבל מי שהיה אמור להחזיק את החרב, מי שהיה אמור לשמור על החומות, מי שהיה שם בלילה שבו המבצר נפל—הם השומרים. והם הכשילו את המשמרת שלהם בצורה נוראית.
אבל זה לא עניין אף אחד. כי יותר קל היה לשנוא את המלך מאשר להודות שהשומרים פשעו בתפקידם.
בממלכה שזעקה חמס על נפילת המבצר, ההמון לא הסתפק רק בהאשמת המלך על עצם הכישלון—הם גם ידעו בדיוק למה הוא אשם.
"זה היה הכסף!" צעקו האנשים.
כי בזמן שהחומות נרקבו, בזמן שהשומרים שיחקו קלפים במקום לסייר, המלך מצא דברים הרבה יותר חשובים להשקיע בהם. הוא שלח זהב לכוהנים בעיר הבירה, חילק אוצרות לבעלי ברית פוליטיים, ומעל הכול—הוא אישר בשקט שממלכה זרה, ממלכת קטאריס הרחוקה, תשלח "סיוע הומניטרי" למחנות האויב שמעבר לנהר.
"מגיע להם לחיות בכבוד," הסביר המלך ליועציו. "אם יהיה להם מה להפסיד, אולי הם לא יתקפו."
וכך, החיילים ששמרו על המבצר נותרו עם חרבות חלודות, בלי משכורות ראויות, בזמן שאנשי האויב קיבלו מטבעות נוצצות ומלאי חיצים טריים.
ואז, כשהמתקפה הגיעה, כולם נדהמו.
מי היה מאמין שצבא ממומן, מאומן ומצויד יתקוף מבצר מוזנח, שלא תוחזק כראוי במשך שנים?
אבל עדיין, אף אחד לא פנה לשומרים שישנו בעמדות, לא דרש דין וחשבון מהמפקדים שידעו הכול ושתקו. לא, זה היה רק המלך.
"זה הכסף!" הם המשיכו לזעוק. "הוא נתן אותו לידיים הלא נכונות!"

אבל למה לתת לעובדות להפריע לנרטיב הפלקטי שלך? קל יותר פשוט לצרוח "ביבי אשם, חרדים לא מתגייסים, ואתם ליצנים!"
רק שתדע, אם כבר קרקס – אז נראה שאתה בדיוק האיש שמוכר את הכרטיסים בכניסה.

בקיצור מה שאני רוצה להגיד לך זה שאתה ליצן. וכל מי שתומך בקואליציה הזאת הוא ליצן. לא משנה אם הוא תומך בה יום, יומיים או שוקל להתחיל לתמוך בה ברגעים אלו ממש.
לקרוא לי ליצן רק בגלל שאני מתנגד לדעה אחרת משלך ואני נגד עסקה מופקרת, כשעדיין לא שמעתי ממך שום טיעון לוגי בעד העסקה,
מעיד לדעתי שיש לך אימפולסיביות בדיוק כמו שאתה מדביק לטראמפ.
וזה שכל עמדה שמנוגדת לדעת המחנה שלך הופכת אותי לביביסט שכאשר אני לא זוכר את עצמי משמיע אי פעם משהו לטובתו (לגנותו כן) מראה שאתה שבוי באותו כת של הביביסטים, ואי היכולות לקיים שום דיון על שום נושא.

ואני אישית לא מבין מה הוא עושה ולמה. אני אישית בדעה שאם משהו לא שבור אז לא צריך לתקן
ברור לך שמצביעיו לא חושבים ש"משהו לא שבור", נכון?
הרעיון הוא ליצור יותר יצור פנימי, או לפחות לגרום למדינות ש"רוכבות על ארה"ב" לשלם על זה.

ברור שזה לא דבר פשוט לעשות. המערב די טיפש ומכר את הייצור העצמי שלו בעד נזיד עדשים כבר מזמן.

בגדול מסכים עם חלק מהדברים, אבל יש כמה שלא הגיוניים.
הסרת רגולציה לא ממש תורמת לעסקים. במקרה הפחות גרוע היא רק פוגעת בתחרות ביותר גרוע גם באמון. תחשוב רגע, איפה הייתה רוצה להפקיד את הכסף שלך, במדינה שיש בה רגולציה על בנקים וברוקרים או במדינה עם רגולציה מופחתת. מאיפה היית רוצה לקנות משחת שיניים שלך, מחברה צ'וקומוקו שמייצרת במקום ללא רגולציה בכלל, בגלל שזה זול, או חברה מערבית שנתונה לפיקוח. חוסר רגולציה כמעט מותת את כלכלת ארה"ב(רגולציה שהסיר ביל קלינטון) ואחד הגורמים העקריים שהם בחובות עצומים היום (והעולם כולו).
אני חושב שיש לא מעט רגולציות שפוגעות בתחרות ובעסקים עצמם, אני מסכים שחייבים רגולציה אבל יש גם לא מעט רגולציות מיותרות שנוצרו בכוונה כדי לפגוע בעסקים מתחרים.

לדוגמא מכון התקנים הישראלי קבע תקן שחייב סגירת שקיקי תה בהלחמה או הדבקה, ואסר שימוש בסיכות מתכת, מה שהתאים לחברת ויסוצקי. חברות כמו ליפטון, שהשתמשו בסיכות, נמנעו מלהיכנס לשוק הישראלי, מה שהגביל את התחרות. בשנת 1992 ועדת מומחים קבעה שאין בעיה בטיחותית בסיכות, אך התקן לא שונה מיד. רק לאחר עתירה לבג"ץ התקן עודכן, ואפשר לייבא תה עם סיכות. המקרה מראה כיצד תקן טכני יכול לשמש כחסם לתחרות ולשמור על מונופול מקומי.

ב2021 בוצעה רפורמה שביטלה מאות תקנים מיותרים ואיפשרה להסתמך על תקן אירופאי על מנת לייבא מוצרים. לכן אני לא חושב שרגולציה היא תמיד טובה והיא לעיתים משמשת ככלי בידי יצרניים מקומיים ויבואנים על מנת לחסום תחרות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חושב שיש לא מעט רגולציות שפוגעות בתחרות ובעסקים עצמם, אני מסכים שחייבים רגולציה אבל יש גם לא מעט רגולציות מיותרות שנוצרו בכוונה כדי לפגוע בעסקים מתחרים.

לדוגמא מכון התקנים הישראלי קבע תקן שחייב סגירת שקיקי תה בהלחמה או הדבקה, ואסר שימוש בסיכות מתכת, מה שהתאים לחברת ויסוצקי. חברות כמו ליפטון, שהשתמשו בסיכות, נמנעו מלהיכנס לשוק הישראלי, מה שהגביל את התחרות. בשנת 1992 ועדת מומחים קבעה שאין בעיה בטיחותית בסיכות, אך התקן לא שונה מיד. רק לאחר עתירה לבג"ץ התקן עודכן, ואפשר לייבא תה עם סיכות. המקרה מראה כיצד תקן טכני יכול לשמש כחסם לתחרות ולשמור על מונופול מקומי.

ב2021 בוצעה רפורמה שביטלה מאות תקנים מיותרים ואיפשרה להסתמך על תקן אירופאי על מנת לייבא מוצרים. לכן אני לא חושב שרגולציה היא תמיד טובה והיא לעיתים משמשת ככלי בידי יצרניים מקומיים ויבואנים על מנת לחסום תחרות.
כמו כל דבר בעולם.
היא טובה - בגבול ובמידה.
איפה בדיוק הקו עובר?
יש בזה כמה דעות.
(רמז: מספרם כמעט כמספר האנשים בגלובוס)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
Mr. Bigglesworth עוד שרשור על זליכה אוף טופיק 32
L חיסכון לילד (לא עוד שרשור של תכניות) שוק ההון 6
shlomi171 עוד שרשור על הסבה מקצועית התפתחות אישית 2
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
S איך מגרדים עוד 10K בשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35

נושאים דומים

Back
למעלה