• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

(עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון

Wanderer

משתמש רשום
דירוג
2
שלום,
הגעתי לכאן ומשיטוט בנושאים קודמים שמתי לב שהמון אנשים נמצאים במצב דומה לשלי ושהמון פוסטים בסגנון כבר נכתבו לאחרונה אבל עדיין לא מצאתי תשובה מדויקת לשאלות שלי, אני בטוח שהפוסטים האלה כבר נמאסו על חברי הקהילה אבל אולי מישהו כאן יוכל לחדש או אפילו לייעץ לי מנסיונו אם יצא ממצב דומה.
אז כמו המון מחברי הקהילה כאן גם אני בוגר מדמ"ח שסיים בשנה האחרונה תואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה בממוצע לא רע בכלל ולאחר מעט יותר משנה של חיפושים אחר המשרה הראשונה תוך שליחת קו"ח לכל מקום אפשרי והתפשרות על כל קריטריון אפשרי החל משכר דרך מקום העבודה (בנקים, חברות ביטוח, כל מקום שנכנס תחת הקטגוריה "לואו טק") ועד לתפקיד (כמו כל בוגר תואר כיוונתי למשרות פיתוח, חלקן בשפות הכי נישתיות שאפשר לחשוב עליהן, אחרי זה ניסיתי לחפש משרות דבאופס, דאטה אנג'יניר, דאטה אנליסט, ואפילו תפקידים בעולם הסייבר והרשתות כמו SOC ו-NOC) החלטתי להרים ידיים לגבי התקווה למצוא משרה בתחום. אני מרגיש שהתואר הזה נוגע בהכול ובו זמנית לא נוגע בכלום ולכן אין תפקיד ספציפי שאליו מיועדים בוגרי התואר הזה כמו למשל תואר במשפטים או ראיית חשבון, ובאלו שכן דרישת הסף בכל מקום אפשרי היא ניסיון. במשרות המעטות עד כדי נדירות שלא דורשות ניסיון התחרות על כל משרה בין בוגרי תואר ראשון קיצונית ברמה חסרת תקדים בהיסטוריה של שוק העבודה, ואחרי שנה של דחיות בלתי פוסקות אני מרגיש שהכול ירד אצלי, מהתשוקה האמיתית שהייתה לי לתחום וגרמה לי ללכת ללמוד את התואר הלא פשוט הזה, דרך השליטה שלי בידע שמצריך כדי להתקבל למשרה (כשאתה לא מקבל ראיונות טכניים ורק עובר את שלב הקו"ח הראשוני פעם בכמה חודשים קל להתנוון) ובעיקר באמונה שאני אוכל לפרוץ את חומות הברזל שהתעשיה הזאת בנתה סביב עצמה למועמדים חסרי ניסיון תעסוקתי בתחום.
לקח לי זמן להפנים את זה אבל אחרי שלב העיכול מגיע שלב יותר קשה והוא אי הודאות שנוצרה סביב המצב, אני בן 31 ומאוד רוצה כבר להתחיל את החיים הבוגרים שלי שלא בעבודות מזדמנות כדי לממן את המחיה שלי ואת הלימודים, בתפקיד ובתעשיה שאני אוכל לראות בה עתיד ואופק התפתחותי ופשוט אין לי מושג לאיזה תחומים אחרים אני יכול לפנות כשבידי התואר הזה וחוסר רצון מוחלט להיכנס שוב ללימודים אינטנסיביים אחרים.
מבין כל האנשים פה שהיו במצב הזה והצליחו לשנות כיוון והתחילו בקריירה חדשה או אפילו סתם אלה שיש להם עצה טובה הייתי שמח לשמוע על מה עושים מכאן ולאיזה כיוונים אחרים אפשר ללכת? מצד אחד אין לתואר שלי שום רלוונטיות בשוק העבודה ומצד שני בתעשיה שהתואר הזה רלוונטי אליה אין לי שום ערך מוסף בלי ניסיון תעסוקתי קודם.
חשבתי אולי ללכת לעולמות הפיננסים, תמיד אהבתי את עולמות הכלכלה ושוק ההון (זאת גם הסיבה שעשיתי תואר דו חווגי של מדמ"ח עם כלכלה וניהול) ואני נהנה להתעסק בכל העולם הזה של ניתוח חברות, קריאת דו"חות ובכללי למידה של שוק ההון, אבל אני מניח שאני לא שונה בהרבה מרוב חברי הפורום הזה ושזה לא מקנה לי איזשהו יתרון במציאת משרה בתחום אם בכלל קיימת משרה כזו.
פוסט קצת מפוזר שהוא חצי שאלה וחצי פריקה אבל בשורה התחתונה הייתי שמח לשמוע מחוכמת ההמונים לאיזה כיוון שלא חשבתי עליו בעצמי אוכל לפנות במצבי הנתון, ובעיקר איך יוצאים מהלופ הבלתי נגמר הזה של בלי ניסיון אין עבודה ובלי עבודה אין ניסיון.
תודה רבה!

אני חושב שAI יפגע במשרות בעולמות הכלכלה לפחות כמו בתוכנה אם לא יותר. אז זה שינוי כיוון די מיותר לדעתי. אם כבר לך תעבוד על איזו אסדת גז או משהו ולפחות תעשה כסף כמה שנים.
לחשוב על יציבות לטווח של מעל כמה שנים כרגע נראה לי פנטזיה.

ובכל זאת לא פירטת לכמה ראיונות הגעת, על מה נפלת וכו'. אני כן רואה שיש מקומות שמגייסים עדיין בוגרים. לא מתווכח איתך שקשה אבל אולי לא התנהלת טוב בשנה הזאת

אני חושב שAI יפגע במשרות בעולמות הכלכלה לפחות כמו בתוכנה אם לא יותר. אז זה שינוי כיוון די מיותר לדעתי.
לגמרי מסכים, ולא רק כלכלה ותכנות
המון מקצועות שמחשב חלק משמעותי בהם - עורכי דין, רואי חשבון, יועצי מס, כותבים טכנים, שירות לקוחות, פירסומאים, שחקנים, UI\UX, זמרים, מעצבים גרפים. . .

לא מאמין שהוא יבטל אותם לחלוטין, יש דברים שדורשים חתימה של בעל רישיון או נכוחות פיזית, גם מי היה רוצה לשים אחריות על סכומי כסף גדולים בידי AI כשהוא מתקשה לנהל חנות בניסויים,
אבל כשמדובר על דברים קטנים\סכומים קטנים אני לגמרי רואה אותו תופס את העבודה.

זה גם משהו שדוחפים אליו, מקומות עבודה מכניסים לתוך הערכת עובד חלק על AI, זה מגובהה במטריקות של כמה העובד משתמש, איך הוא משתמש, האם הוא תורם סקילים ויכולות אחרות לחברה ולצוות . . .

קשה לדעת מה יהיה, זה נושא שמשתנה במהירות, חברות עדיין לא 100% בשגרה של אימוץ AI,
ומצד אחד כל שני וחמישי מוצאים מודל "יותר טוב" ששובר שיאים חדשים וטוענים שעוד רגע אנחנו בAGI (מערכת עם יכולות של בן אדם)
אבל מהצד השני יש טענות שהמבחנים האלו נבחרים סלקטיבית (בהתאם להצלחה של המודל) כדי להראות התקדמות ושמודלים הותאמו לעבור מבחנים\מרמים במבחנים.
העלויות כל הזמן קופצות, לא רק בגלל עליה בשימוש אלא כי המודל נהיים יותר יקרים ופולטים יותר טוקנים
ושעם עם טכנולוגיה של LLM לא באמת אפשר להגיע לAGI

אני חושב שAI יפגע במשרות בעולמות הכלכלה לפחות כמו בתוכנה אם לא יותר. אז זה שינוי כיוון די מיותר לדעתי. אם כבר לך תעבוד על איזו אסדת גז או משהו ולפחות תעשה כסף כמה שנים.
לחשוב על יציבות לטווח של מעל כמה שנים כרגע נראה לי פנטזיה.

ובכל זאת לא פירטת לכמה ראיונות הגעת, על מה נפלת וכו'. אני כן רואה שיש מקומות שמגייסים עדיין בוגרים. לא מתווכח איתך שקשה אבל אולי לא התנהלת טוב בשנה הזאת
הגעתי לבערך חמישה ראיונות וכולם נפלו בשלב הראשוני מבלי שהגעתי לשלב הטכני, כולם עם מייל דחיה גנרי של "בחרנו להמשיך עם מועמדים יותר מתאימים". בהתחלה חשבתי שמשהו לא בסדר איתי וההתנהלות שלי באמת לקויה אבל נתתי לכל כך הרבה אנשים מתוך התחום לעבור על קורות החיים שלי וחיפשתי דרכים לשפר את הרזומה שלי ומכולם קיבלתי פידבק שזאת לא הבעיה, הבעיה היא פשוט שיש בממוצע כ-500 מתמודדים על כל משרה רלוונטית ללא ניסיון ובהתחשב בעובדה שאני לא בוגר טכניון בהצטיינות יתרה יש פשוט יותר מדי כמוני ולכן הסיכויים מלכתחילה נמוכים מאוד.
מעניין אותי אם יש כאן מישהו שעשה את המעבר לעבודות כפיים, חשבתי על חשמלאות או טכנאות מזגנים אבל הלימודים מאוד ארוכים ואני לא יכול להרשות לעצמי להישאר עוד תקופה ארוכה ללא הכנסה בגלל לימודים. אולי יש כאן מישהו שעשה את המעבר למקצוע אחר מבלי שהתחייב לתקופה ארוכה כל כך של לימודים נוספים?

נערך לאחרונה ב:
חשבתי שמשהו לא בסדר איתי וההתנהלו תשלי באמת לא בסדר אבל נתתי לכל כך הרבה אנשים מתוך התחום לעבור על קורות החיים שלי וחיפשתי דרכים לשפר את הרזומה שלי ומכולם קיבלתי פידבק שזאת לא הבעיה, הבעיה היא פשוט שיש בממוצע כ-500 מתמודדים על כל משרה רלוונטית ללא ניסיון ובהתחשב בעובדה שאני לא בוגר טכניון בהצטיינות יתרה יש פשוט יותר מדי כמוני ולכן הסיכויים מלכתחילה נמוכים מאוד.
אולי הבעיה לא בקורות חיים אלא באיך שאתה מציג את עצמך בעל פה? ניסית לעשות סימולציית ראיון עבודה עם מתנדב?

אבל כן השוק לא מצב טוב, לא יודע אם הייתי מוותר אחרי כל כך הרבה שנים של לימוד, שקלת לעבוד במשרה זמנית (שליח, שירות לקוחות, מלצרות. . .) כדי לקבל עוד זמן לראיונות?

הגעתי לבערך חמישה ראיונות
ניסית גם בתעשיות הביטחוניות?
מעבר לכך, בישראל יש חשיבות עצומה להיכרויות וקשרים (לאו דווקא קשר חזק). האם יש לך מכרים שהתברגו בחברות שאתה רוצה לעבוד בהן? האם למישהו מהוריך ודודיך יש קשרים למישהו שנמצא בדרגים בינוניים-בכירים בחברות?
אני אתן לך כמה דוגמאות מחיי, כדי להבין למה אני כותבת את זה.
1. כשסיימתי לימודי הנה"ח, שלחתי מכתבים לאיזה 100 משרדי רו"ח, חברות וקיבוצים באזור שגרתי בו (מכתב בדואר פיזי, כן? אחרי שמצאתי את הכתובות בספר טלפונים פיזי...זה כמה אני זקנה). ענו לי אולי 5 וכתבו שאם יצטרכו יצרו איתי קשר. בסוף הבעל שלי זרק מילה בקיבוץ שעבד בו באותה תקופה והתקבלתי.
2. הבן שלי החליק בקלות לעבודה בחברה ביטחונית לאחר סיום השירות הספציפי שלו בצבא.
3. הבת שלי התקבלה לעבודה כי זרקתי מילה לחברה שלי שפנתה לרו"ח שהיא מכירה שזרקה מילה לבעל מפעל שהיא מכירה.
4. כשעבדתי בקיבוץ ההוא מסעיף 1, הצלחתי "להכניס" לעבודות בקיבוץ (ללא קשר למקצוע שלי) אנשים מהישוב שלי רק כי נתתי את השם שלהם ואמרתי כמה מילים טובות.
5. אפילו היום, כעסק עצמאי, אנחנו מקפידים למצוא מכנה משותף עם לקוח פוטנציאלי כדי לקדם את אפשרויות הסגירה איתו.

בקיצור - שיווק, מיגלינג ונטוורקינג הן לא מילים גסות.

אולי הצעה קצת קיצונית, אבל אם יש לך דרכון זר יתכן ושווה לשקול לחפש משרה ראשונה בארץ אחרת שבה תקבל את ההזדמנות בחברה ישראלית או זרה.

אני לא יודע איך אתה מתראיין אבל ליפול ב5 ראיונות בלי להגיע לחלק הטכני מדליק לי נורה אדומה. בדרך כלל ההתחלה זה בעיקר מינגלינג ואז ישר חלק טכני, אז לא הכי ברור לי מה שאלו אותך ואיך ענית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הייתי שמח לשמוע מחוכמת ההמונים לאיזה כיוון שלא חשבתי עליו בעצמי אוכל לפנות במצבי הנתון, ובעיקר איך יוצאים מהלופ הבלתי נגמר הזה של בלי ניסיון אין עבודה ובלי עבודה אין ניסיון.
קח את היתרונות שלך ותארוז אותם נכון
ותשווק למה אתה יותר טוב. כל אחד אחר

בגדול אתה מאוד חכם עם חשיבה אנליטית (כי סיימת תואר במדמח) ובעל יכולות למידה עצמית מדהימים (כי למדת בפתוחה)

אנחנו היום במהפכת AI

השוק צריך היום מהנדסי AI
הוא עוד לא יודע לקרוא להם ממש בשם
אבל כבר היום המוסדות האקדמיים מתחילים לפתוח תארים בAI
(שזה בסוף תואר 80 אחוז מדמח עם עוד קורסי AI למניהם...)

תחקור את זה ולדעתי תעשה פיבוט לזה
כלומר לרישמיות תרשם בפתוחה לקורס AI שיכנס לרזומה וממש תשנה את הקוח להגדרת לימודים של AI ואחרכ לרשום תואר ראשון במדמח עם הרחבה או התמחןת בAI

תתחיל בעצמך לעבוד עם כל הכלים הרלוונטים כמו קלאוד קוד וכו וממש תשלוט בזה
אפילו תייצר בעצמך איזה אתר נחמד נניח בעולמות הכלכלה שיהיה לך מה להציג ביכולות AI

אני מניח שהרבה חברות צריכים היום או בקרוב מטמיעי AI כאלה ואחרים
בשביל לשלב את כל המערכים האלה במקומות שלהם
זה שאתה צעיר וכביכול גדלת בזה זה יתרון עצום

ואז גם אתה נפתח לכל סוג של עבודה בכלל
כי אתה יכול ללכת לעבוד פתאום ברשת סופרים אבל להיות מטמיע AI או סתם בחברת עורכי דין שצריכה מישהו שיפקח ויתמיע AI

אבל כן זה הרבה עבודה קשה עכשיו ללמוד את זה
אבל בגדול זה הכל זמין ברשת...
ואמור להיות בשבילך די פשוט

*בדיוק שמעתי פרק בחיות כיס בדיוק על זה
ממליץ עליו יש שם נקודת מבט די מרעננת על התחום הזה...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S איך מגרדים עוד 10K בשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ח עוד שרשור פוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 223
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
unrealx עוד אשכול על אופציות: חישוב שווי אוף טופיק 1
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73

נושאים דומים

Back
למעלה