• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן?

הריבית לא משפיעה רק על נדלן
נכון וזו בדיוק הסיבה שקשה להתערב בה (וממילא זה לא בסמכות הממשלה על פי חוק).
מדיניות ריבית שמתחשבת רק באינטרס הקבלנים ורוכשי הדירות תפגע באחרים.

כי הריבית הורגת את המשק בכל תחום
במיוחד בישראל שהעם כ"כ ממונף והתרגל לריבית 1.6, הממשלה תהיה חייבת להתערב כדי למנוע קטסטרופה
בכל מקרה בארה"ב ובבריטניה האינפלציה נרגעת כרגע.
הריבית מכבידה על הממונפים וזה תפקידה, זה לא באג זה פיצ'ר.
זה שאנשים התרגלו לריבית נמוכה בעשור + האחרון לא אומר שזה המצב הרצוי וההגיוני ולשמחת חלקינו, אין לממשלה יותר מדי מה לעשות הפעם בגלל שמדובר בעניין מוניטרי עולמי.
מי שלקח סיכונים גבוהים מעבר ליכולת ולא היה מוכן למצב הנוכחי שיתמודד.

נערך לאחרונה ב:
כי לא היית רוצה שבמשמרת שלך ישראל תיכנס למשבר פיננסי דוגמת לבנון וסוריה.
לי לא אכפת אני טוען את מה שטוענים אחרים..
המשבר בלבנון שונה מהותית (בעיית יצוא) והמשבר בסוריה הוא בכלל קריסת כל מערכות המדינה עם מלחמות אינסופיות.

בישראל כנראה לא יהיה משבר אם אנשים ישלמו על המשכנתא טיפה יותר. אנחנו מדינה קטנה שלא יכולה לקבוע ריבית עצמאית באמת כי אנחנו מושפעים מאירופה וארה"ב. אם יפתח פער בין הריבית של ישראל לארה"ב אז יהיה משבר מטבע שזה הרבה יותר חמור (טורקיה/ונצואלה/ישראל של 1983) ולכן כנראה שהנגיד לא הולך לפתוח פער ריביות משמעותי אלא אם תנאי המאקרו פה יהיו גרועים מאוד מבחינת הנזילות (קריסת בנק למשל).

תל אביב
20/01
מציג 6,917 מודעות
22/01
מציג 6,933 מודעות
23/01
מציג 6,984 מודעות

טעימה קטנה על המצב בתל אביב ממש מהימים האחרונים. קצב גידול של 1% בחצי שבוע.
אותי בעיקר הפתיע מספר הדירות למכירה.
בתל אביב למרות 'המחסור' יש למכירה יותר דירות מהממוצע הארצי.
בירושלים שגדולה פי 2 מתל אביב יש רק 50% מהדירות שיש בתל אביב למכירה. בירושלים יש למכירה היום 3,594 דירות.

מצטער, זה לא הולך להיגמר יפה, גם לא בתל אביב.

כי הריבית הורגת את המשק בכל תחום
במיוחד בישראל שהעם כ"כ ממונף והתרגל לריבית 1.6, הממשלה תהיה חייבת להתערב כדי למנוע קטסטרופה
בכל מקרה בארה"ב ובבריטניה האינפלציה נרגעת כרגע.

אם בנקים מרכזיים יצליחו להחזיר את הריבית חזרה לארסנל התחמושת שלהם בלי לשלוח את הכלכלה העולמית לעידן האבן אין סיכוי שהריבית תירד בקרוב ובטח לא חזרה ל-0% כמו שהיא הייתה בעשור וחצי האחרונים.

קצב גידול של 1% בחצי שבוע.
אולי מדובר בניסיון לממש רווחים לפני שהמחירים באמת ירדו.
מה אכפת להם לפרסם מחיר גבוה? אולי ימצאו פראייר.
השאלה היותר מעניינת היא לא כמה מודעות יש, אלא מה המחיר המבוקש - או מחיר הסגירה.

קצב גידול של 1% בחצי שבוע.
זה טווח זמן רועש מדי בשביל להסיק לגביו מסקנות. לא טוען שאתה טועה בשורה התחתונה אלא רק ששיטת המדידה צריכה להסתכל על טווחי זמן ארוכים יותר כדי להוכיח מגמות ולנטרל רעש אקראי.

להציל ממונפי משכנתאות שתרמו לעליות מחירים? בטח!!!
לפתור את משבר הדיור שבסופו של דבר יוביל לחורבן כלכלי? מה פתאום! שיתמנפו למוות ואז יצעקו הצילו.
אני מת על המדינה הזו..

שאלה:
מהו הגבול העליון המוחלט למחירי הידרות?
הסבר השאלה:
הנחה ראשונה: מחירי דירות עולים בעשורים האחרונים, ביחס למחירי שאר המוצרים, וביחס לשכר. כלומר, אם בעבר הייתי צריך להפריש אחוז מסויים משכרי כדי לרכוש דירה, ושאר ההכנסה היתה נותרת פנויה בידי לצורך רכישת מזון - ביגוד - תחבורה - חינוך וכו', הרי שכיום הדירה נוגסת אחוז גבוה יותר מהכנסתי.
הנחה שניה: לא יתכן מצב בו ייאלץ אזרח ממוצע להוציא 99% משכרו על דירה, כי אז לא יישאר בידו די כסף לרכוש מזון וביגוד. לכן חייב להיות שיש איזו תקרה, שמעבר אליה מחירי הדירות פשוט לא יכולים לעלות, כי אנשים כבר לא יוכלו לקנות, והמחירים יהיו חייבים לרדת.
הנחה שלישית: התקרה הזו לא נמצא ב99%, אלא בהרבה פחות מזה.
השאלה: איפה התקרה הזו נמצאת?

אם בעבר הייתי צריך להפריש אחוז מסויים משכרי כדי לרכוש דירה, ושאר ההכנסה היתה נותרת פנויה בידי לצורך רכישת מזון - ביגוד - תחבורה - חינוך וכו', הרי שכיום הדירה נוגסת אחוז גבוה יותר מהכנסתי.
לא מחייב כי אפשר לקחת משכנתא לתקופה ארוכה יותר, מה שבאמת קורה.
השאלה: איפה התקרה הזו נמצאת?
קשה לדעת אבל יש למשכנתאות עוד הרבה איפה לעלות, אנחנו עוד לא ב30 שנים (בניגוד לארה"ב).

הנחה ראשונה: מחירי דירות עולים בעשורים האחרונים, ביחס למחירי שאר המוצרים, וביחס לשכר.
לא בטוח:
1. רק בשנתיים וחצי מאז הקורונה והצמיחה המרשימה של ההייטק, יוניקורנים והכל... ההערכות מדברות על עשרות אלפי בתי אב שכבר מימשו (לפני הנפילות) תגמול הוני בגובה ממוצע של <תשלים לבד כל מספר שתרצה בתלות בכתבה שתמצא>. מדובר על מכפיל כוח רציני ביותר.
2. הסגמנט השני של חובבי הנדל"ן - מגזר ציבורי, פנסיות בטוחות, קביעות וכו' - לא מכיר שהייתה שם הרעה בתנאים (כן לדעתי האישית הם כבר מיצו וקנו כל מה שאפשר ואין הרי דור ב' עם אותם תנאים).
3. ראלי שווקים די רצוף מאז 2009 שמהווה בדומה לסעיף 1 מכפיל כוח יש מאין ללא תלות במה שכתוב למר ישראלי בתלוש החודשי.

בכללי, המדד האולטימטיבי לשאלה שלך הוא מחיר ממוצע של דירות הנרכשות במסגרת דירה בהנחה מחיר למשתכן וכו':
מה אין? משפרי דיור שאז זה משחק סכום 0
מה יש: מדידה של עזרה מההורים שזה לגיטימי
תופתע לגלות כמה דירות יקרות למדי נמצאות בהישג יד של הזוגות הצעירים היום...

הנחה שניה: לא יתכן מצב בו ייאלץ אזרח ממוצע להוציא 99% משכרו על דירה, כי אז לא יישאר בידו די כסף לרכוש
לדעתי זה מצב שיכול לקרות.
אפשר לדמיין מצב בו אזרח ממוצע יגור כל החיים בשכירות וקבוצה קטנה של בעלי הון רוכשים את כל הנכסים.

"כולם מדברים איתנו על הסיכונים בשוק המשכנתאות - יחס ההחזר הממוצע ב-2022 הוא 28% מהנתח של ההכנסה הפנויה של משקי הבית. לדעתי זה לא מסוכן. שיעור המימון הממוצע הוא למעלה מ-50%. מדינת ישראל יודעת לגדר סיכונים, ואנחנו לא צריכים להיות מודאגים מכשל בשוק המשכנתאות", אמר יוניסי.".

אני חושב שזה מאוד מטעה כי יש פה הנחה סמויה שקריסה תתרחש רק אם "חצי" (נניח ממוצע~חציון) יגיעו להחזר חודשי מסך הכנסה שלא מאפשר תזרים חודשי של חיי היום יום בלי להיכנס לחובות.
אני לא יודע מה התיאוריה הכלכלית אומרת במדויק אבל ידוע שבתהליכי קריסה כלכלית מספיק % מאוד מצוצמם שיפשטו רגל נגיד 5-10% כדי למוטט בתגבות שרשרת את כל הכלכלה.
לכן הייתי מאוד רוצה לראות היסטוגרמה של יחס ההחזר מסך ההכנסה החודשית הפנויה:
1. כללית
2. משכנתאות ותיקות
3. משכנאתות צעירות
4. איך השתנה לפני/אחרי עליית הריבית
5. פילוח לפי בנקים
מאוד מסקרן יהיה לראות את התוצאות שכן אני גם חושב שיחס ההחזר מסך ההכנסה הפנויה הוא הפרמטר הכי חשוב - בדיוק כמו שחברה לא פושטת רגל בגלל שווי שוק (גובה משכנתא, יחס מימון וכו') אלא בגלל בעיות תזרים מרבעון לרבעון (החזר מתוך נטו חודשי כאמור).

לדעתי זה מצב שיכול לקרות.
אפשר לדמיין מצב בו אזרח ממוצע יגור כל החיים בשכירות וקבוצה קטנה של בעלי הון רוכשים את כל הנכסים.
זה לא מצב של שיווי משקל. גם "בעלי הון" לא אוהבים להוציא יותר כסף ממה שהם צריכים. אם מישהו מהם רוצה למכור, כנראה שלא ימצא קונים במחיר המייצג 99% מהוצאה פנויה של משק בית. זה יקר מדי כי התשואה (מהשכרה) תהיה נמוכה מדי.

זה לא מצב של שיווי משקל. גם "בעלי הון" לא אוהבים להוציא יותר כסף ממה שהם צריכים. אם מישהו מהם רוצה למכור, כנראה שלא ימצא קונים במחיר המייצג 99% מהוצאה פנויה של משק בית. זה יקר מדי כי התשואה (מהשכרה) תהיה נמוכה מדי.
דיור זה מוצר בסיסי. דירה, לא.
בהחלט ייתכן מצב בו מי שבעשירון 5 לא יכול לקנות דירה והוא נאלץ לגור בשכירות כל חייו. מי שלא יוכל לעמוד בתשלום שכירות כלשהי, יקבל קצבה. מחירי הדירות לא בהכרח יירדו ככל שהממשלה תמשיך במדיניות של העשור וחצי האחרונים כי לא נבנות מספיק דירות.
יש לנו עוד דרך ארוכה מאד עד שנגיע לזה.

דיור זה מוצר בסיסי. דירה, לא.
בהחלט ייתכן מצב בו מי שבעשירון 5 לא יכול לקנות דירה והוא נאלץ לגור בשכירות כל חייו. מי שלא יוכל לעמוד בתשלום שכירות כלשהי, יקבל קצבה. מחירי הדירות לא בהכרח יירדו ככל שהממשלה תמשיך במדיניות של העשור וחצי האחרונים כי לא נבנות מספיק דירות.
יש לנו עוד דרך ארוכה מאד עד שנגיע לזה.
תגובתי הייתה לכך שכתבת שייתכן ואזרח ממוצע ייאלץ להוציא 99% משכרו על דירה.
מחיר השכירות לא מנותק ממחיר הדירה, והמצב שאתה מתאר לא אפשרי (למיטב הבנתי), גם במקרה של סבסוד ממשלתי (הכסף של המדינה הוא מכספי המיסים...)

איני טוען שמחירי הדירות לא יכולים להמשיך ולעלות לאור היעדר היצע מספק, אך לא לרמה המתוארת.

מחיר השכירות לא מנותק ממחיר הדירה, והמצב שאתה מתאר לא אפשרי (למיטב הבנתי), גם במקרה של סבסוד ממשלתי (הכסף של המדינה הוא מכספי המיסים...)
זה נורא פשוט: היום מחיר למשתכן וכו' עבור רכישת דירה.
מחר עם עוד קצת עליית מחירים המחיר למשתכן החדש יהיה סבסוד לדירה להשכיר ממשלתית.
זה העתיד של ישראל. מחירי הדיור פשוט לא יכולים לרדת זה חוק טבע בישראל.
יש לנדל"ן בישראל רק 2 מצבים: עולה או קופא לתקופת המתנה (כמו עכשיו, כמו מע"מ 0 וכו').

תגובתי הייתה לכך שכתבת שייתכן ואזרח ממוצע ייאלץ להוציא 99% משכרו על דירה.

איני טוען שמחירי הדירות לא יכולים להמשיך ולעלות לאור היעדר היצע מספק, אך לא לרמה המתוארת.
לא אני כתבתי על 99 אחוז אבל זה לא משנה.
אם יש מחסור המחיר עולה. אם חלק גדול מהאנשים לא יוכלו לקנות, יעלה הביקוש לשכירות.. אם השכירות תהיה יקרה מדי, אנשים יורידו את סטנדרט ה מגורים שלהם.

לא אני כתבתי על 99 אחוז אבל זה לא משנה.
אם יש מחסור המחיר עולה. אם חלק גדול מהאנשים לא יוכלו לקנות, יעלה הביקוש לשכירות.. אם השכירות תהיה יקרה מדי, אנשים יורידו את סטנדרט ה מגורים שלהם.
אתה כתבת שלדעתך זה מצב שיכול לקרות.
כל שאני טוען שלא יתכן מצב בו דיור מגיע ל-99% מההכנסה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? השקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
A איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות) שוק ההון 31
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
בייניש מתי ריאלי לחשוב על קנית דירה למגורים? נדל"ן 4
מ מתי מוכרים? + תיק חדש שוק ההון 8
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ב מתי ניתן לבקש החזר מס ? פוסטים מאיכות נמוכה 11
A עד מתי אפשר להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2020? שוק ההון 0
M באיזה אופן (מתי) נגבים דמי ניהול בקרנות מחקות? שוק ההון 2
F מתי ממשים ? שוק ההון 2
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
I מתי אתם מוציאים כסף? שוק ההון 3
R איך יודעים מתי נכנס אג"ח ממשלתי חדש? שוק ההון 0
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
S מתי אפשר לקחת משכנתא רגילה בקבוצת רכישה? צרכנות פיננסית 3
M איזון רבעוני - מתי בפועל? שוק ההון 3
G האם/מתי לוותר על קשר כשאתם יודעים שאתם לא באותו ראש (כלכלית)? אוף טופיק 43
C מתי לקחת את המשכנתא כעושים Relocation? נדל"ן 2
ITS מתי יש סכנה שההון יימחק סופית? שוק ההון 11
ה מתי השוק יתחיל לעלות? שוק ההון 62
ה מתי מתחילים לחיות כמו מליונרים? (דיור בת"א) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
Liron2035 מחזיק תיק השקעות בIB, פעם ראשונה שממלא דו"ח רווחים. מתי נהוג להתחיל את התהליך? שוק ההון 9
מ מתי לא שווה לפתוח קרן השתלמות כעצמאי שוק ההון 6
Arrow האם וועד בית חייב לפרסם דו"ח על מצב הכספים, ואם כן מתי וכמה? אוף טופיק 8
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
G מתי הכי טוב לסגור דירה? אוף טופיק 12
O מתי גובים ממני מס רווחי הון של 25 אחוז שוק ההון 25

נושאים דומים

Back
למעלה