• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתי ואיך יוצאים משוק ההון?

זוג צעיר

משתמש סולידי
דירוג
5
טוב, אז אני מעריך שכולנו מכירים את הכלל שבשוק ההון משקיעים רק לטווח ארוך.
השאלה - מה עושים בשלב שבו אתה כבר בתוך שוק ההון, והטווח ארוך נהיה כבר טווח קצר, והשוק בדיוק בירידה. כמו עכשיו.

ולמקרה שלנו - שינינו תוכניות, וכסף שחשבנו שמיועד לטווח ארוך, נהיה פתאום טווח קצר (שנתיים-שלוש, ויש מצב אפילו פחות). באיזה שלב אני מושך את הכסף? עכשיו? כשהשוק בירידה? מחכה שהשוק יחזור למה שהיה לפני הירידות? ומה עם השוק פתאום ייצנח שוב לפני שיחזור לעצמו?

תודה!

אם אתה מסוגל לעמוד בתרחיש הזה
תודה,
קשה לדעת, יתכן שנוכל לקחת הלוואות לגשר על התקופה של הירידה, ונחכה עד שהשוק יעלה שוב. אבל אם זה ייקח כמה שנים, זה כבר יהיה יותר בעייתי.

אז לצאת עכשיו.
וזה גם כיוון בעייתי, ממש מערער את כל הנכונות להשקיע בשוק ההון - הרי תמיד מגיע השלב שבו אתה קרוב לטווח קצר, ואם בדיוק השוק בירידה - אם תצא אתה מפסיד, ואם תשאר אתה עלול להסתבך עוד יותר.

וזה גם כיוון בעייתי, ממש מערער את כל הנכונות להשקיע בשוק ההון - הרי תמיד מגיע השלב שבו אתה קרוב לטווח קצר, ואם בדיוק השוק בירידה - אם תצא אתה מפסיד, ואם תשאר אתה עלול להסתבך עוד יותר.
אם אתה מספיק שנים בסביבה, אין לך שכבות בהפסד, גם אם השוק בירידה.

בגלל זה מצמצמים חשיפה למניות ככל שמתקרבים ליעד.

אתה אמור לצמצם את החשיפה שלך למניות והשקעות ולטיליות אחרות.
בדיוק כמו שיש מסלולים בפנסיה לפי גיל.

השאלה - מה עושים בשלב שבו אתה כבר בתוך שוק ההון, והטווח ארוך נהיה כבר טווח קצר, והשוק בדיוק בירידה. כמו עכשיו.
זה תלוי האם אתה יותר greedy או fearfull
באיזה שלב אני מושך את הכסף? עכשיו? כשהשוק בירידה?
ראה התשובה לעיל
מחכה שהשוק יחזור למה שהיה לפני הירידות? ומה עם השוק פתאום ייצנח שוב לפני שיחזור לעצמו?
כיון שקשה מאוד לתת תחזיות בעיקר לגבי העתיד. ההממלצה למשקיעים בשוק ההון היא להשקיע דרך מיצוע בקניה ובמכירה. טווח ארוך זה לא מספיק כי אתה עדיין תלוי במדד בנקודות זמן מועטות. רק DCA יבטיח לך את שהתשואה תשתווה לממוצע לטווח ארוך היסטורית זו הדרך היחידה לקבל את תשואת היתר.
משורה תשחרר רק המוות. ב-DCA אתה קונה במנות קטנות לאורך זמן ארוך ומוכר לפי צרכיך במנות קטנות עד הסוף המר. או שאתה מת או שנגמר הכסף בחשבון.

תודה,
קשה לדעת, יתכן שנוכל לקחת הלוואות לגשר על התקופה של הירידה, ונחכה עד שהשוק יעלה שוב. אבל אם זה ייקח כמה שנים, זה כבר יהיה יותר בעייתי.
אני לא יודעת היכן אתה משקיע וממתי אבל מתחילת השנה מדד S&P500 בעליה וכבר תיקן חלק מהירידה של שנת 2022 (שהייתה 25% ועכשיו בערך 15%). וזה כשבשנת 2021 היו עליות מדהימות.

אם אתם צריכים לצאת אז צריכים לצאת.
תעשו חושבים מה ההקצאה החדשה המתאימה לכם ותבצעו אותה.

טוב, אז אני מעריך שכולנו מכירים את הכלל שבשוק ההון משקיעים רק לטווח ארוך.

ולמקרה שלנו - שינינו תוכניות, וכסף שחשבנו שמיועד לטווח ארוך, נהיה פתאום טווח קצר (שנתיים-שלוש, ויש מצב אפילו פחות). באיזה שלב אני מושך את הכסף? עכשיו? כשהשוק בירידה? מחכה שהשוק יחזור למה שהיה לפני הירידות? ומה עם השוק פתאום ייצנח שוב לפני שיחזור לעצמו?

תודה!
אז למדתם שלחיים יש לפעמים תוכניות אחרות משלכם.
לוקחים את המצב הקיים, ועובדים כדי להביא אותו כמה שיותר קרוב למצב הרצוי, כמו בכל דבר בחיים.

גם אם זה אומר שיצאתם עם פחות כסף משהכנסתם לשוק.

תודה,
דוחה לעצמך את אותה הבעיה באמצעות הלוואה.

אני לא יודעת היכן אתה משקיע וממתי אבל מתחילת השנה מדד S&P500 בעליה וכבר תיקן חלק מהירידה של שנת 2022 (שהייתה 25% ועכשיו בערך 15%). וזה כשבשנת 2021 היו עליות מדהימות.

אם אתם צריכים לצאת אז צריכים לצאת.
תעשו חושבים מה ההקצאה החדשה המתאימה לכם ותבצעו אותה.
מחזק. אוסיף שאם מתחשבים בשער הדולר, ה S&P בכלל בשיא כל הזמנים.
אז בכלל אתם יוצאים בשיא.

מחזק. אוסיף שאם מתחשבים בשער הדולר, ה S&P בכלל בשיא כל הזמנים.
אז בכלל אתם יוצאים בשיא.
דווקא ה-s&p מדשדש כבר כמעט שנה.
בזמן הזה הייתה לא מעט אינפלציה, ככה שאני לא מבין איך אתה מדבר על שיא כל הזמנים.

דווקא ה-s&p מדשדש כבר כמעט שנה.
בזמן הזה הייתה לא מעט אינפלציה, ככה שאני לא מבין איך אתה מדבר על שיא כל הזמנים.
שים לב לקרן של בלאקרוק על סנופי בשקלים:

אם כל הכסף שלך היה כרגע במזומן, איזה אחוז ממנו היית שם במניות? אז זה האחוז שצריך להיות לך במניות כרגע, ואם יש לך יותר אז אתה צריך למכור. השאלה האם השוק עלה או ירד לאחרונה/מאז שקנית לא רלוונטית בכלל, כי הקורלציה בין ביצועי עבר לעתיד היא אפס.

הקורלציה בין ביצועי עבר לעתיד היא אפס.
אני לא משוכנע שזה נכון, מהניסיון שלי אחרי ירידות גדולות בדרך כלל באות עליות.
בעיקר מאז שהממשלות עלו על הטריק של הרחבה כמותית/הורדת ריבית/הדפסה.

הבעיה היא שאי אפשר להפוך את זה לאסטרטגיה. אם רק תחכה לירידות הגדולות תישאר מחוץ לשוק הרבה שנים ותפספס תשואה יפה.

כי הקורלציה בין ביצועי עבר לעתיד היא אפס.
טוב אי אפשר לבדוק את זה, כי העתיד לא ידוע. אבל ברצינות, היסטורית, עבור חלונות זמן ארוכים (20 שנה ואפילו 10 שנים) יש מתאם מאוד גבוה בין העבר לעתיד. בטווחי זמן קצרים (ימים, שבועות, ואפילו חודשים) מדדי המניות מתנהגים כמו הליכה אקראית עם bias קטן לעליות.

לדעתי אם אופק ההשקעה משתנה בצורה חדה כמו בדוגמא הנוכחית (מ-15 ל-2-3 שנים) צריך לעשות חשיבה מנותקת ממצב הרווח-הפסד של הפוזיציה שבה אתה נמצא.
ספציפית במקרה המדובר ברור שכאשר ההשקעה היא ל-2-3 שנים, לא רצוי להיות מושקע בשוק ההון. אחוז המניות חייב לרדת לפחות מ-15% (לדעתי אפילו פחות מזה).
לכן ההחלטה המיידית צריכה להיות מכירה של המניות כדי לרדת לאחוז הזה לפחות בלי שום קשר לרווח או הפסד קיים.
הלוואה רק מנציחה את הסיכון הגבוה שאתה לוקח.
יש כאלה ששוגים לחשוב שכל עוד לא מכרת, לא הפסדת. זאת שגיאה מחשבתית. עדיף לקבע הפסד. תוכל גם לדווח עליו למס הכנסה ולהתקזז בהמשך עם רווחים עתידיים.

מתי ואיך יוצאים משוק ההון?
תלוי בצרכים שלך, אבל בגדול אף פעם.
מה עושים בשלב שבו אתה כבר בתוך שוק ההון, והטווח ארוך נהיה כבר טווח קצר
תלוי בתוכניות שלך, אבל בגדול בתוכנית שלי הטווח אף פעם לא באמת ניהיה קצר.
אם יש לך תאריך יעד מוגדר שבו אתה רוצה לפדות את כל הכסף בשוק ההון (למה שתעשה את זה??) אז אכן רצוי להתחיל כמה שנים לפני זה להתחיל לעבור לאט לאט לנכסים יותר "סולידיים".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
c881 מתי ואיך יצאו הנשים לעבוד - המזון שאנו אוכלים אוף טופיק 13
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? השקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
A איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות) שוק ההון 31
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 945
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
בייניש מתי ריאלי לחשוב על קנית דירה למגורים? נדל"ן 4
מ מתי מוכרים? + תיק חדש שוק ההון 8
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ב מתי ניתן לבקש החזר מס ? פוסטים מאיכות נמוכה 11
A עד מתי אפשר להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2020? שוק ההון 0
M באיזה אופן (מתי) נגבים דמי ניהול בקרנות מחקות? שוק ההון 2
F מתי ממשים ? שוק ההון 2
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
I מתי אתם מוציאים כסף? שוק ההון 3
R איך יודעים מתי נכנס אג"ח ממשלתי חדש? שוק ההון 0
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
S מתי אפשר לקחת משכנתא רגילה בקבוצת רכישה? צרכנות פיננסית 3
M איזון רבעוני - מתי בפועל? שוק ההון 3
G האם/מתי לוותר על קשר כשאתם יודעים שאתם לא באותו ראש (כלכלית)? אוף טופיק 43
C מתי לקחת את המשכנתא כעושים Relocation? נדל"ן 2
ITS מתי יש סכנה שההון יימחק סופית? שוק ההון 11
ה מתי השוק יתחיל לעלות? שוק ההון 62
ה מתי מתחילים לחיות כמו מליונרים? (דיור בת"א) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
Liron2035 מחזיק תיק השקעות בIB, פעם ראשונה שממלא דו"ח רווחים. מתי נהוג להתחיל את התהליך? שוק ההון 9
מ מתי לא שווה לפתוח קרן השתלמות כעצמאי שוק ההון 6
Arrow האם וועד בית חייב לפרסם דו"ח על מצב הכספים, ואם כן מתי וכמה? אוף טופיק 8
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
G מתי הכי טוב לסגור דירה? אוף טופיק 12

נושאים דומים

Back
למעלה