• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה?

• פותח הנושא פותח הנושא TamirB98
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TamirB98

משתמש רשום
דירוג
0
קצת רקע: התחלתי תואר ראשון בתחום שלא הייתי בטוח לגביו ב100% ישר אחרי השחרור מהצבא עקב הצעה של ההורים. לא עבדתי לפני, ואחרי שנתיים של קורונה פספסתי את גל הגיוסים שהיה, מה שהוביל אותי למצב הבעייתי של בוגר תואר ללא ניסיון בכלל (הייתי במעט התמחויות ועוד רבע משרה שלא בתחום אז כנראה לא רלוונטי)

מאז תחילת המלחמה כמובן שאף אחד לא יעסיק אותי בלי ניסיון במה שקשור לתחום, שגרם לי להתפשר מאוד וללכת למשרת תמיכה טכנית (כל מה שעושים זה להחליף דיו ולתקן מסך) בראש של לעשות את זה זמנית

הסיבה שהלכתי למשרה הזאת הייתה באמת מצב של מלחמה שאי אפשר למצוא כלום, חוסר שגרה ולחץ מצד ההורים להרוויח כסף ולעשות משהו

יצא מצב שרק אחרי 4 שנים אני באמת מרגיש מה זה לעבוד במשרה מלאה בתפקיד שאתה שונא, מה שגרם לי לפגיעה באמון שלי עם עצמי ועם ההחלטות שעשיתי (בכל זאת, מהנדס לא צריך להגיע למצב הזה). היו לי לפחות שנתיים להתנסות ולצבור ניסיון ולהרגיש את השוק ופשוט לא עשיתי את זה

אחרי כל החפירה, בעיקרון אני בא להתייעץ אם עדיף לעזוב עבודה אחרי חודש שאתה עוד מתחיל ומלמדים אותך ולא ממש סומכים עלייך לגמרי, או למשוך את זה עוד כמה חודשים ורק אז לעזוב (אחרי שכבר לימדו אותך והשקיעו בך)

נשמע שאתה עם מודעות גבוהה לשוק וזה טוב וחשוב.
אחרי כל החפירה, בעיקרון אני בא להתייעץ אם עדיף לעזוב עבודה אחרי חודש שאתה עוד מתחיל ומלמדים אותך ולא ממש סומכים עלייך לגמרי, או למשוך את זה עוד כמה חודשים ורק אז לעזוב (אחרי שכבר לימדו אותך והשקיעו בך)
תחשוב אך ורק על עצמך ולא על חוסר הנעימות בכך שהשקיעו בך.
מצד אחד תרוויח כסף ותוכיח מחויבות, מצד שני מבחינה נפשית זה מבאס. תחשוב מה חשוב לך יותר ותפעל לפי זה, לא לפי החברה.
ואחרי שנתיים של קורונה פספסתי את גל הגיוסים שהיה, מה שהוביל אותי למצב הבעייתי של בוגר תואר ללא ניסיון בכלל (הייתי במעט התמחויות ועוד רבע משרה שלא בתחום אז כנראה לא רלוונטי)
היה הרבה חוסר ודאות בזמנו. הרבה אנשים העדיפו "להעביר את הזמן" בלימודים ויש החלטות הרבה יותר גרועות מזה.
אין ספק שהמשכורות הגבוהות יצרו FOMO להמשך החיים, אבל מה שהיה היה.

אם אתה שונא את העבודה אז לעזוב בהקדם, זה מה שהוגן לכל הצדדים.
תתנצל יפה שעשית טעות, תוותר על פיצויים אם צריך.

זה בהנחה שאתה לא צריך כסף. צריך כסף - תאלץ לעשות עבודה שאתה לא אוהב.

לדעתי האישית כדאי שתחפש עכשיו את משרת החלומות שלך. מן הסתם זה לא יהיה קל ותקבל סירובים על ימין ועל שמאל אבל מצד שני יש לך משכורת ואתה יכול להרשות לעצמך להיות יותר בררן בתפקידים שמציעים לך.
בעבודה הנוכחית תשקיע ותהיה רציני.
תתפלא כמה מעסיקים מעריכים עובדים שעבדו במשרה טכנית שלא קשורה בהכרח לעבודה הנוכחית שעבורה הם מחפשים עובד. גם במשרות כאלה ניתן לזהות יכולות והתנהגויות שיכולות למצוא חן בעיני מעסיקים עתידיים.

לא אמרת בן כמה אתה אבל אני מעריך 24-25?
אתה עוד מאוד צעיר. מעולה שאתה כבר אחרי תואר ראשון ושאתה מנסה לאפטם את הקריירה שלך כבר עכשיו.
לדעתי האישית, זה שאתה עובד בעבודה שאתה שונא מעיד עליך לא מעט כי אתה מתעדף את מוסר העבודה והעצמאות הכלכלית ע"פ תרבות ה"מגיע לי".

תחפש עבודה שאתה אוהב ורוצה כבר עכשיו:
1. זה עשוי לקחת זמן ובסוף תעזוב אחרי ותק מכובד (מקווה שלא..).
2. משרות כמו זאת שאתה מתאר הן הרבה פעמים משרות ביניים של כמה חודשים, אף אחד לא יתרגש.
3. תמיד תמיד תמיד תחשוב על טובתך האישית בשוק העבודה. אף מעסיק לא באמת חווה את הכאבים שלך ולרובם גם לא אכפת.

אם אתה עוזב, תעזוב בכבוד, ללא אדמה חרוכה, אבל תעזוב. אתה לא תהיה הראשון.

כמעסיק: אני מעדיף לגייס מישהו שעשה תקופה במשרה שהוא לא אהב, מתוך כבוד לזה שהסכים לגייס אותו ולהכשיר אותו. הרי בסוף, אני לוקח סיכון בכל גיוס, אני מתעדף אנשים שהוכיחו מחויבות לעומת אנשים שחתמו ועזבו אחרי חודש.

קצת בהכללה: אני מזהה הרבה בעיה של מחויבות במשרות ראשונות. חתמת? התחייבת לקחת את העבודה ברצינות, ללמוד את החומר ולעבוד תקופה אחרי שהשקיעו בך. לעזוב אחרי חודש, חודשיים זה לא רציני.

כמובן, אין מניעה לחפש במקביל משהו יותר מוצלח, זו לא חתונה קתולית.

דוגמה מושלמת לעובד שהייתי מעדיף לא להעסיק.
עובד עם השכלה משפטית בסיסית שיודע חוזה מהו?
אני יודע היטב איזה סוג של עסקים נמנעים מהעסקה של עובדים כאלה.

נערך לאחרונה ב:
עובד עם השכלה משפטית בסיסית שיודע חוזה מהו?
אני יודע איזה היטב סוג של עסקים נמנעים מהעסקה של עובדים כאלה.
אין לי עניין לחטוף את השרשור. הבנת בדיוק למה התכוונתי. לטובת הקורא שלא מכיר את סלידתו של אופטימום משוק העבודה:

אני מעדיף להעסיק עובדים שיודעים לקרוא חוזה ויודעים מה הם חייבים לעשות על פי החוזה ובוחרים מרצונם להפגין מחויבות ולהגדיל ראש, ולעשות מעל ומעבר למצופה, לטובת העסק. לרוב, זה גם לטובתם, בהנתן שהם מקבלים RSU.

בעיקרון אני בא להתייעץ אם עדיף לעזוב עבודה אחרי חודש … או למשוך את זה עוד כמה חודשים ורק אז לעזוב
ההתלבטות היא האם לעזוב אחרי חודש או אחרי 4 חודשים? כי מהודעתך זה לא נשמע שאתה תחזיק שם שנה-שנתיים. לדעתי זה לא משנה, בכל מקרה לא הייתי מוסיף את זה לקו״ח (אלא אם כן תהיה שם יותר משנה) ולכן מעסיק עתידי לא יהיה מודע לכך בכלל. על כן, כל עוד אתה עוזב בצורה יפה זה בסדר.

אני לוקח סיכון בכל גיוס, אני מתעדף אנשים שהוכיחו מחויבות לעומת אנשים שחתמו ועזבו אחרי חודש.
בתור מעסיק אתה תעדיף מישהו שעבד במקום כלשהו 4 חודשים על פני חודש אחד? לדעתי בתור מעסיק, זה אותו סיגנל של חוסר מחויבות. כמובן שחד פעמית זה יכול לקרות ואני יכול להבליג, אבל אם זה קורה בצורה עיקבית אז זה דגל אדום.

התחלתי תואר ראשון בתחום שלא הייתי בטוח לגביו ב100% עקב הצעה של ההורים.
מאז תחילת המלחמה כמובן שאף אחד לא יעסיק אותי בלי ניסיון במה שקשור לתחום, שגרם לי להתפשר מאוד וללכת למשרת תמיכה טכנית (כל מה שעושים זה להחליף דיו ולתקן מסך) בראש של לעשות את זה זמנית ולחץ מצד ההורים להרוויח כסף ולעשות משהו
פה הטעות.. תתחיל לחשוב עצמאית במקום שאחרים יחשבו בשבילך.
היו לי לפחות שנתיים להתנסות ולצבור ניסיון ולהרגיש את השוק ופשוט לא עשיתי את זה
הנה רשמת מה אתה רוצה לעשות.
אני בא להתייעץ אם עדיף לעזוב עבודה אחרי חודש שאתה עוד מתחיל ומלמדים אותך ולא ממש סומכים עלייך לגמרי, או למשוך את זה עוד כמה חודשים ורק אז לעזוב (אחרי שכבר לימדו אותך והשקיעו בך)
האם העבודה עוזרת לך להתנסות כמהנדס בתחום בו אתה רוצה לצבור ניסיון רלוונטי לשוק?

נערך לאחרונה ב:
ולכן עדיף שתעזוב כמה שיותר מוקדם לפני שהמעסיק "ישקיע בהכשרתך זמן וכסף".

נ.ב.
אם מדובר בתקופה כזו קצרה, אתה יכול לא לציין אותה בקורות החיים.
היא לא מוסיפה ויש פה גם כאלה שסוברים שאפילו מזיק לציין.

לעזוב אחרי חודש, חודשיים זה לא רציני.
ולכן עדיף שתעזוב כמה שיותר מוקדם לפני שהמעסיק "ישקיע בהכשרתך זמן וכסף".
אני נוטה להסכים עם @c881 פה.
במובן מסויים עדיף לעזוב מקום עבודה תוך חודש חדשיים מאשר סביבות החצי שנה / שנה (לא כולל מקומות עם תחלופה גבוהה מלכתחילה)..
משרות הן הרבה פעמים חתול בשק לפחות במידת מה - אתה יכול להתרשם מהתפקיד ומהמנהל המגייס, אבל לא תדע אף פעם איך נראית העבודה בפועל ומה האווירה בצוות. הרבה פעמים יש הפתעות (לשני הצדדים).
לכן, אם גילית שזה לא זה ועדיף להיות במקום אחר - עדיף לעזוב מוקדם לפני שהשקיעו בך זמן. אמנם החזרת את המעסיק למצב של גיוס למשרה הזו, אבל גם לא תקעת אותו במצב ביניים בלי בנאדם שכבר עושה דברים משמעותיים ועכשיו חסר.

ברמה הפרקטית, כמו שכתב @חתול לילה - תעשה חושבים כמה דחוף לך להרוויח כסף כרגע. אם כן, תחפש במקביל, ואם אתה מרגיש שאתה יכול להיות בסדר כמה חודשים טובים עד חצי שנה + בלי משכורת, אתה יכול לעזוב ולעבור לחפש עבודה במשרה מלאה (רק החיפוש עצמו יכול להפוך לתעסוקה בהיקף של משרה מלא אם עושים את כל מה שאשפר לעשות, כולל פרוייקטי צד ואימוני ליטקוד אם רלוונטי). [כמובן לא המלצה או ייעוץ וכו'].

אני בגישה של לחפש במקביל לעבודה. כשתמצא אז תתפטר ותיקח לך עוד קצת זמן הפוגה בין המשרות.

אני בגישה של לחפש במקביל לעבודה. כשתמצא אז תתפטר ותיקח לך עוד קצת זמן הפוגה בין המשרות.
למה הפוגה בין משרות? הוא לא עבדב 4 השנים האחרונות ולאחר חודש-חודשיים של עבודה לקחת הפוגה?

למה הפוגה בין משרות? הוא לא עבדב 4 השנים האחרונות ולאחר חודש-חודשיים של עבודה לקחת הפוגה?
אכן הניסוח מטעה, התכוונתי שיכול לקחת הפוגה של כמה ימים בין המשרות. נניח יסיים אחת ב 20 לחודש, יתחיל את הבאה ב 1 לחודש.

הזמן הכי טוב לעזוב זה ברגע שמצאת משרה חדשה עם תוספת של 30% במשכורת (או שווה ערך ברמה האישית כל אחד מה שהוא מחפש)
הזמן הכי טוב להתחיל לחפש משרה כזאת זה ברגע שהתחלת עבודה חדשה.

(גילוי נאות: עובד באותו מקום יותר מ10 שנים. מה לעשות שאנחנו רוב הפעמים לא עושים מה שהכי נכון או חכם בחישוב קר)

נערך לאחרונה ב:
הי,
כמאמנת אישית הייתי שואלת אותך מה הסיבות לזה שאתה רוצה לעזוב את מקום העבודה במה זה עוד קשור מלבד החלפת הדיו והמסך.
מה אתה אוהב לעשות, באיזה עבודה תתמיד, מה יעזור לך לרצות להיות במקום עבודה.
הייתי מציעה אפילו לכתוב את זה, לא תאמין איזה דברים יוצאים בכתיבה וזה יכול למקד אותך יותר ברצונות ובצרכים שלך.
בהצלחה

פה הטעות.. תתחיל לחשוב עצמאית במקום שאחרים יחשבו בשבילך.

הנה רשמת מה אתה רוצה לעשות.

האם העבודה עוזרת לך להתנסות כמהנדס בתחום בו אתה רוצה לצבור ניסיון רלוונטי לשוק?
קשה לי עם העובדה שעכשיו אחרי 4 שנים של תואר אני "צריך" להבין מה אני באמת רוצה לעשות, שזה אומר קודם כל להצליח להתקבל לתפקיד ולהישאר בו כמה חודשים, שבפני עצמו זה בעיה כי בשביל להתקבל צריך מוטיבציה ולעבוד קשה ולא רק בשביל "לטעום" את התפקיד

העבודה זה help desk תמיכה טכנית שזה מתאים רק למי שרוצה להתקדם בעולמות של הIT ואולי להגיע להיות מנהל רשתות וכאלה.. לא בדיוק בשבילי
הי,
כמאמנת אישית הייתי שואלת אותך מה הסיבות לזה שאתה רוצה לעזוב את מקום העבודה במה זה עוד קשור מלבד החלפת הדיו והמסך.
מה אתה אוהב לעשות, באיזה עבודה תתמיד, מה יעזור לך לרצות להיות במקום עבודה.
הייתי מציעה אפילו לכתוב את זה, לא תאמין איזה דברים יוצאים בכתיבה וזה יכול למקד אותך יותר ברצונות ובצרכים שלך.
בהצלחה
העבודה עצמה לא מתאימה למהנדס ולא מקדמת את הקריירה בשום צורה, תוצאה של חוסר ניסיון לתפקיד ראשון ושוק עבודה בקריסה ומצב של מלחמה שהובילה לרצות סוג של מסגרת וגם קצת כסף.. אבל יש לזה כנראה מחיר אחר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
מוריארטי מתי הזמן הנכון לחפש דירה? אוף טופיק 6
א מתי הזמן הנכון להתחיל להשקיע? שוק ההון 11
א מתי סוחר יומי נחשב כעצמאי לצורכי מס? שוק ההון 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 82
Y מתי נוצר מגן מס ? שוק ההון 6
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 26
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
ד מתי נגבית עמלת קנייה ואיפה רואים אותה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
T קניות סולידיות לתינוק - מתי ואיפה? צרכנות פיננסית 8
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 7
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
Williamsburg מתי פותחים את האפשרות להגיש דוח 1301 לשנת 23? פוסטים מאיכות נמוכה 16
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
P מתי אפשר להגיש דוח שנתי 1301 לשנת 2023? מיסים 6
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
S מתי אין מיסוי ריאלי? שוק ההון 26
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
A איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות) שוק ההון 31
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
בייניש מתי ריאלי לחשוב על קנית דירה למגורים? נדל"ן 4
מ מתי מוכרים? + תיק חדש שוק ההון 8
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13

נושאים דומים

Back