• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתי כדאי לפתוח חברה

• פותח הנושא פותח הנושא mm31
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mm31

משתמש רשום
דירוג
0
שלום רב
אשמח לעזרה בשאלה מתי כדאי לפתוח חברה מאשר להישאר במצב של עוסק מורשה?
ואם אפשר התייחסות לגבי דרכים שהדבר כדאי מבחינת מיסוי - כמו להיות עובד בחברה (וגם בעלים) או משיכת כספים מהחברה/השקעת הכספים חזרה בחברה, או אולי הוצאות מוכרות למינהן (שאולי לאו דווקא רלוונטי לחברה) כמו קניית רכב, ציוד (כמו מחשבים וכו') וכו'.

תודה

זה תלוי כמה תרוויח, ומה סוג העסק. שווה להתייעץ עם רואה חשבון. בזמנו בדקתי ונקודת האיזון הייתה שמעל 40 אלף בחודש שווה לפתוח חברה. מאז עברו כמה שנים, שווה להתייעץ עם מומחה.

יש אופציה כזאת להקים חברה ולהגיש דוחות בלי להיעזר ברו"ח?

ואתה תדווח למס הכנסה/מע"מ/וביטוח לאומי?
תתחבר למערכות שלהם?
אני בדעה שכל אחד יעשה מה שהוא מבין ויודע להיות יעיל בו
אתה לא חושב שהרואה חשבון שלך יקודד במקומך אותו דבר להיפך...

כשאתה בעל עסק אתה צריך לעבוד על העסק, לא בתוך העסק.
אם אתה רוצה לעבוד בעסק, קוראים לזה להיות עצמאי.

יותר נכון - פשוט ופשטני.
מתי כדאי לפתוח חברה מאשר להישאר במצב של עוסק מורשה?
יש המון סיבות לכאן ולכאן, וגם אלף תקנות מיסוי שמשתנות כל הזמן ומשנות את הכדאיות. אז באמת שווה להתייעץ בנושא המיסוי עם מישהו טוב.
לנו היה פעם עוסק מורשה וזה לא היה מוצלח בשבילנו (מס שולי גבוה יותר, אי מיצוי נקודות זכות שלי, אי רישום ותשלום בט"ל על החלק שלי). אבל חלק מהבעיה אני נוטה לייחס למשרד הנהלת החשבונות שבו ניהלנו את העסק שהיו טובים בלקבל החזרי מס אבל גרועים בכל השאר (והבעיה הנוספת היתה שאני לא הכנסתי את ראשי לעניין, ואני מבינה בתחום).
היום יש לנו חברה בע"מ, אנחנו מושכים משכורת כבעלי שליטה ובנוסף - מעבירים יתרות רווח לחשבון הפרטי עדיין ללא מס דיבידנדים כי השקענו לא מעט בחברה בתחילת דרכה. מנגד, הוצאות הרכב הן פרטיות לגמרי אפילו שרוב הנסיעות הן לעבודה. באסה... ופעם התקנות היו שונות.
אתה רוצה לפרט קצת מה מהות העסק המתוכנן? מה ההשקעה הנדרשת ומי אמור להכניס יד לכיס למימונה? הערכת זמן לרווחיות העסק? הערכת רווחים לאחר התייצבות העסק?

יש גם את העניין של ישות משפטית נפרדת
במקרה של בעיה אתה הפרטי מוגן יחסית( לא כנגד ערבות אישית או חובות לבנקים ששם יש תמיד ערבות אישית)
לא סתם זה נקרא חברה בערבון מוגבל..
בכל מקרה לדעתי תחפש לך רואה חשבון שמבין אותך ויעזור לך להתקדם
אחד כזה יכול להרים לך את העסק
ואגב מהשאלות שלך ברור שאתה לא מגובש וזה בסדר גמור
תשאל כמה שיותר כי להיות עצמאי בישראל זה קשוח

לפי החוק דוחות שנתיים של חברה בע"מ חייבים להיות מבוקרים ע"י רו"ח
יש לי הרבה מה להגיד על איכות רו"ח שונים ותשומת הלב שהם נותנים לפעילות של יזם שהוא לא בדיוק עם מחזורים גדולים בתחילת הדרך - אבל זה לדיון אחר. לדעתי אין תחליף שגם אתה תבין קצת במיסים, גם כאשר יש לך רו"ח, בין אם את החברה ובין אם אתה עוסק מורשה.

יש לי הרבה מה להגיד על איכות רו"ח שונים ותשומת הלב שהם נותנים לפעילות של יזם שהוא לא בדיוק עם מחזורים גדולים בתחילת הדרך
צודק.
לי יש גם מה להגיד על איכות רו"ח שמגישים דוחות רבע/חצי שיקריות על חברות ציבוריות עם מחזורים ענקיים או חברות שעקצו את לקוחותיהן בנדל"ן למשל.

לפי החוק דוחות שנתיים של חברה בע"מ חייבים להיות מבוקרים ע"י רו"ח
יש לי הרבה מה להגיד על איכות רו"ח שונים ותשומת הלב שהם נותנים לפעילות של יזם שהוא לא בדיוק עם מחזורים גדולים בתחילת הדרך - אבל זה לדיון אחר. לדעתי אין תחליף שגם אתה תבין קצת במיסים, גם כאשר יש לך רו"ח, בין אם את החברה ובין אם אתה עוסק מורשה.
נתקלתי בחישוב שאומר כל חודש צריך להשקיע עבור רו"ח סכום של 2500 ש"ח (נשמע לא סביר בייחוד עבור חברה בתחילת הדרך) בכל אופן אם זה לא נכון, מספיק לפנות לרו"ח עבור הדו"ח השנתי?

נתקלתי בחישוב שאומר כל חודש צריך להשקיע עבור רו"ח סכום של 2500 ש"ח (נשמע לא סביר בייחוד עבור חברה בתחילת הדרך) בכל אופן אם זה לא נכון, מספיק לפנות לרו"ח עבור הדו"ח השנתי?
אם רו"ח יבקר את הדוחות זה מספק את הדרישה שהזכרתי. 2500 ש"ח נראה לי קצת הרבה לחברה קטנה אבל מזמן לא נעזרתי ברו"ח. אני עצמאי ומגיש לבד את הדוחות שלי כבר הרבה שנים. לא ממליץ כמובן וכל אחד צריך לעשות את השיקולים לפי מצבו האישי. ברור גם שיש יתרונות לפעילות כחברה, כפי שצויין ע"י מגיבים קודמים.

לחברה בע"מ לעסק פשוט ממה שאני מכיר עלות רו"ח והנהלת חשבונות היא בין 1,200 ש"ח + מע"מ ל-2,500 ש"ח + מע"מ.
לעוסק מורשה לדעתי היום העלות היא בערך 500 ש"ח + מע"מ עד 1,000 ש"ח + מע"מ. (מאמין שאפשר למצוא גם בפחות, אולי פחות מנוסים).
מדובר בשני המקרים על עלות חודשית שכוללת גם הכנת דו"ח בסוף השנה.
לא חושב שיש אפשרות כלשהי שתעשה בעצמך הנהלת חשבונות לחברה בע"מ, לחברה בע"מ צריך הנהלת חשבונות כפולה והכל הרבה יותר מורכב. (גם לע.מ. זה הרבה התעסקות, שווה לדעתי את ה-500 ש"ח, אבל כל אחד ושיקוליו).

לחברה בע"מ יש עלויות הנה"ח נוספות שאין לע.מ. כמו אגרה שנתית. וגם ספקים שונים אוהבים לשאוב יותר כסף מחברה בע"מ, כמו הבנק שיקחו עמלות יותר גבוהות, ביטוח על רכב חברה יהיה יותר גבוה, וכו'.

לחברה בע"מ לעסק פשוט ממה שאני מכיר עלות רו"ח והנהלת חשבונות היא בין 1,200 ש"ח + מע"מ ל-2,500 ש"ח + מע"מ.
מדובר בשני המקרים על עלות חודשית שכוללת גם הכנת דו"ח בסוף השנה.
זה גם המחירים שמוכרים לי.
המחיר החודשי עולה ככל שרמת הפעילות החשבונאית עולה (יותר חשבוניות, יותר עובדים וכו')
לחברה בע"מ יש עלויות הנה"ח נוספות שאין לע.מ. כמו אגרה שנתית.
זניח
וגם ספקים שונים אוהבים לשאוב יותר כסף מחברה בע"מ
לא משהו שנתקלתי בו.
בדרך כלל לחברה בע"מ יש מעטפת נוספת כמו עו"ד, שיווק ומכירות. כלומר, יש בקיאות יותר גבוהה מאשר לעוסק מורשה שעובד לבד למשל.
כמו הבנק שיקחו עמלות יותר גבוהות
לא מוכר לי.
זה מנסיונך? מסטטיסטיקות שקראת?

זה מנסיונך? מסטטיסטיקות שקראת?
מנסיון אישי, כשפתחתי חברה בע"מ הבנק ביקשו עמלות יחסית גבוהות, בטענה שזו חברה בע"מ והפעילות יותר ענפה ומורכבת. אולי זה סתם תירוץ שלהם, אולי יכולתי להתמקח, אבל קשה לי להאמין שהייתי מצליח להוציא מהם משהו כמו "חשבון סטודנט" על חברה בע"מ, מה שכן אפשרי על עוסק מורשה. אשמח לשמוע אם אני טועה בעניין, לא עשיתי סקר שוק כלשהו ולא ניסיתי יותר מדי להתמקח.
שקלתי גם לקנות קטנוע ע"ש החברה, כשביררתי עם חברת הביטוח הם אמרו שעל רכב חברה הביטוח יקר יותר, אם אני זוכר הפרש של יותר מ-25%.
מאמין שיש עוד דוגמאות, גם בתחום של יועצים ונותני שירותים למינהם.

מנסיון אישי, כשפתחתי חברה בע"מ הבנק ביקשו עמלות יחסית גבוהות, בטענה שזו חברה בע"מ והפעילות יותר ענפה ומורכבת. אולי זה סתם תירוץ שלהם, אולי יכולתי להתמקח, אבל קשה לי להאמין שהייתי מצליח להוציא מהם משהו כמו "חשבון סטודנט" על חברה בע"מ, מה שכן אפשרי על עוסק מורשה. אשמח לשמוע אם אני טועה בעניין, לא עשיתי סקר שוק כלשהו ולא ניסיתי יותר מדי להתמקח.
שיטת מצליח.
תבקש מהרו"ח אישור על "עסק קטן" בשביל הבנק ואז הוא מחויב רגולטורית לתת לך בדיוק את אותן העמלות כמו של אדם פרטי/עוסק מורשה.
שים לב שצריך לחדש כל שנה.

כשפתחתי חברה בע"מ הבנק ביקשו עמלות יחסית גבוהות,
אנחנו פתחנו באותו סניף שכבר מכירים אותנו שנים רבות. אולי בגלל זה ההבדל?
שקלתי גם לקנות קטנוע ע"ש החברה
כן, הכל נורא מסובך כיום.
בעלי יוצא עם האופנוע לעבודה, האופנוע רשום כפרטי והוא נרכש לפני שבכלל חשבנו לפתוח חברה. היינו בטוחים שהוצאות הרכב יכולות להירשם בעסק אבל מסתבר שכיום זה אפשרי רק לעוסק מורשה או שצריך לחייב שווי מס במשכורת. אם מישהו כאן מכיר אפשרות טובה, אשמח להתכתב בפרטי.

בעלי יוצא עם האופנוע לעבודה, האופנוע רשום כפרטי והוא נרכש לפני שבכלל חשבנו לפתוח חברה. היינו בטוחים שהוצאות הרכב יכולות להירשם בעסק אבל מסתבר שכיום זה אפשרי רק לעוסק מורשה או שצריך לחייב שווי מס במשכורת. אם מישהו כאן מכיר אפשרות טובה, אשמח להתכתב בפרטי.
עד 250 סמ"ק לדעתי לא צריך לחייב שווי מס.
אפשרות נוספת:
לפתוח גם עוסק מורשה ולעבוד מול החברה כפרילנסר.

עד 250 סמ"ק לדעתי לא צריך לחייב שווי מס.
אה... יש לו 600 סמ"ק. ולא נפתח ע.מ בשביל זה :)
הפתרון הזמני שלנו הוא תשלומי הוצא' הרכב דרך החברה מול הקטנת החוב כלפינו כבעלים. זה יאפשר לנו כמה שנים טובות של שמירה על הוצ' פרטיות נמוכות יחסית.

לעניין הביטוח -
אני בדיוק צריך לחדש אז על הדרך שאלתי היום את הנציגה כל מיני שאלות.
זו סוכנות ביטוח, לדבריה מחיר ביטוח החובה זה המחיר של הפול וזה מה יש. וגם כאן, לא ממש ניסיתי להתמקח (אני בכל מקרה די גרוע בדברים האלה).
לדבריה:
קטנוע יוגדר עסקי אם הוא ע"ש חברה בע"מ או שמזדכים עבורו בהוצאות או שהוא משמש לשליחויות או שהוא משמש לנסיעה ללקוחות.
(כלומר גם לע.מ. יכול להיות קטנוע שמוגדר עסקי).
אם הקטנוע פרטי - עלות ביטוח חובה מלא היא 4,535 ש"ח, ביטוח חובה מוזל 3,175 ש"ח.
אם הקטנוע עסקי - עלות ביטוח חובה מלא היא 6,117 ש"ח, ביטוח חובה מוזל 4,400 ש"ח.
(ההבדלים בין ביטוח מוזל למלא הם בגובה הפיצויים והשתתפות עצמית במקרה של תביעה).
מתוך כל הסיבות שצוינו, אם הקטנוע מוגדר עסקי מהסיבה שהוא רשום ע"ש חברה בע"מ - אז האפשרות היחידה שלו היא ביטוח חובה מלא, לא ניתן לבחור במוזל במצב כזה.
בעצם ביטוח על קטנוע ע"ש עסק יעלה עד פי 2 מביטוח על קטנוע פרטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
yossik מתי כדאי ורצוי לקנות עופות טריים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 36
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 26
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
ד מתי נגבית עמלת קנייה ואיפה רואים אותה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T קניות סולידיות לתינוק - מתי ואיפה? צרכנות פיננסית 8
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 7
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
Williamsburg מתי פותחים את האפשרות להגיש דוח 1301 לשנת 23? פוסטים מאיכות נמוכה 16
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
P מתי אפשר להגיש דוח שנתי 1301 לשנת 2023? מיסים 6
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
S מתי אין מיסוי ריאלי? שוק ההון 26
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
A איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות) שוק ההון 31
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
בייניש מתי ריאלי לחשוב על קנית דירה למגורים? נדל"ן 4
מ מתי מוכרים? + תיק חדש שוק ההון 8
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
T מתי ניתן לבקש החזר מס ? פוסטים מאיכות נמוכה 11
A עד מתי אפשר להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2020? שוק ההון 0