• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות)

• פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך

A42

משתמש בכיר
דירוג
1,929
טוב אז אזהרה מתבקשת:
זה אינו יעוץ, אני לא מייעץ או בעל מקצוע וכמובן כל מהנאמר בשרשור הזה הוא דעות אישיות בלבד וכל העושה משהו בעקבות זה עושה את זה על אחריותו האישית

אחרי האזהרה המתבקשת מאוד אשמח לתובנות על קניית מניות בזמן נפילות

אחד הלקחים שלקחתי לעצמי מנפילה של המניות בתחילת הקורנה
היא שאני לא מספיק מגיב מהר (גם לא ממש שם לב מתי המניות יורדות וגם תהליך הזזת הכספים שלי מאוד איטי)
במרץ החלטתי בזמנו להכניס עוד כסף לשוק אחרי ירידה של 10 אחוז, בפועל המניות נרכשו רק ביוני (אז המניוןת כבר חזרו את רוב מה שירדו)

מאז שיפרתי את הדברים, והיום יש לי כסף נזיל שמחכה ליום פקודה (ותודה לפקדון קרמבולה)
*זה לצורך העניין כסף שאם לא היה עכשיו ירידה במניות כנראה הייתי קונה איתו מניות בכל מקרה בטווח של השנה הקרובה

נניח שיש שם 100 שקל וזה ה50 אחוז כספי מקביל אג"ח שלי כלומר תיק 50-50 והמטרה שלי היא להגיע לתיק 20-80
יש לי לצורך העניין 80 שקל להשקעה

האם להכניס אותם עכשיו במכה אחת? שאנחנו מינוס 9 אחוז
או לחלק את זה ל2 מנות / מנות

שליש עכשיו
שליש במינוס 15
שליש במינוס 20

אין לי כדור בדולח ולא מנסה לתזמן את השוק ויעוד של המניות האלה זה לעוד 30+ שנים בכל מקרה, רק מנסה להבין מה ואיך קונים מניות בסייל?

שאלתי שאלה דומה מוקדם יותר, מוזמן לראות מה כתבו לי ולהמשיך את הדיון שם.

מתי הכסף נכנס לקרמבולה? בסה"כ ירדנו למחירים של יולי 2021, למה לא קנית אז?
אגב, הכסף שאתה שובר מקרמבולה נכנס תוך דקות? כי השוק אתמול היה במינוס 4.5% ואז בפלוס חצי אחוז בהפרש של שעות.

גלה לי בבקשה איך אתה יודע מתי הגענו לתחתית? אני גם רוצה להיות בעל הידע.
אני סבור שהוא היה קצת ציני.
בכל מקרה אין סיבה להגיע לתחתית, עדיף לפני זה למכור את הכל בשיא.

4794407.jpg

גלה לי בבקשה איך אתה יודע מתי הגענו לתחתית? אני גם רוצה להיות בעל הידע.

זאת שאלה אחרת שלא קשורה לשרשור הזה. מבחינת האלגוריתם הוא צודק ב-100%...

רק מנסה להבין מה ואיך קונים מניות בסייל?
לא הערכתי את החשיבות של 'חוזה אישי' עד שהגיעו ירידות גדולות.
בחוזה האישי נכתב בין היתר שאקנה לפי התוכנית בלי להתייחס למה שקורה בפועל.

אגב שים לב שאם אתה מאזן בין קרמבולה למניות, אז הדילמה שלך דיי נפתרת מעצמה כתלות בטריגר לאיזון שהגדרת בחוזה האישי (מציע לעשות אחד כזה אם לא עשית עד עכשיו).
אם הגדרת שבחריגה של X% בין הנכסים אתה מאזן, אז לא תצטרך לשבור את הראש על הימורים מתיי כדאי לקנות עוד מניות עם מה שהשארת בצד בקרמבולה.

אין לי כדור בדולח ולא מנסה לתזמן את השוק ויעוד של המניות האלה זה לעוד 30+ שנים בכל מקרה, רק מנסה להבין מה ואיך קונים מניות בסייל?
קונים מניות במרווחי זמן קבועים (כל חודש, כל רבעון, וכו') וכך ממילא מדי פעם יקרה שהרכישה שלך תתבצע בזמן "סייל", כביכול

מנקודת מבט ארוכת-טווח של 30+ שנים, ירידה של 5, 10 או אפילו 20% הן חסרות משמעות לחלוטין.
לקנות ב-"סייל" עכשיו זה כאילו קנית טיפה יותר בפעם שעברה שקנית , לפני חצי שנה.
לקנות ב-"סייל" כשהשוק יגיע ל-20% ירידות זה כאילו קנית טיפה יותר בפעם שעברה שקנית, לפני שנה וקצת. וכו'.

בגלל שהשוק צומח אקספוננציאלית, הוא צריך לרדת באחוזים אבסורדיים כדי להגיע לרמות שבאמת מהוות "הזדמנות ייחודית" במובן הזה שהן מדמות חזרה בזמן לנקודות שכבר לא ישובו (כמו - ערך השוק לפני 10 שנים או 20 שנה או 30 שנה וכו').

גם במצב כזה, כדאי לך ממילא להמשיך לקנות באופן שגרתי בלי להתייחס בצורה מיוחדת למה שקורה בשוק כרגע, כי גם אם הוא ירד ב-20% זה לא אומר שהוא לא ירד בעוד 20% יומיים אחרי או חודש אחרי וכו'.

אתה פשוט לא יודע מה יהיה. אז אם קונים במרווחים קבועים מקבלים (לאורך זמן) את המחיר הממוצע בכל תקופה (אם נניח ש-"שנה" או "3 שנים" הן "תקופה").

===
אגב, זו גם הגישה שלי לגבי מבצעים: אני לא משנה שום דבר בהרגלי הרכישה שלי רק בגלל שיש "מבצע".
אני בא עם המוצרים שלי לקופה. רוצים לקחת לי פחות כסף? רוצים לקחת - בעבור 2 בקבוקי האקונומיקה שקניתי - כסף רק על אחד מהם? זכותכם.
כך יוצא שבתוחלת אני מרוויח ממבצעים והנחות בלי שהם משנים את ההתנהגות שלי או גורמים לי (חו"ח) לבזבז יותר ממה שהייתי מבזבז אחרת.

קודם כל הנבואה לשוטים…
נתנו לך פה מספיק הסברים על למה המהלך לא רציונלי.
הסיכון הכי גדול לדעתי הוא שלא תכנס לשוק.

ועכשיו הצעה מעניינת שתעזור לך להיכנס לשוק ולהרוויח מהתנודתיות הגבוהה של התקופה, אתה יכול למכור אופציות put על חברות שבכל מקרה היית רוצה לקנות, ובמקרה הכי גרוע תצטרך לקנות אותן במחיר החוזה בתאריך הפקיעה. כמובן שקיים הסיכון שהן ירדו אפילו יותר, או שיעלו ולא תקנה את המנייה ותרוויח רק ממכירת החוזה סכום זניח יחסית לקנייה של המנייה.

ועכשיו הצעה מעניינת שתעזור לך להיכנס לשוק ולהרוויח מהתנודתיות הגבוהה של התקופה, אתה יכול למכור אופציות put על חברות שבכל מקרה היית רוצה לקנות, ובמקרה הכי גרוע תצטרך לקנות אותן במחיר החוזה בתאריך הפקיעה
איך זה עובד בדיוק? הרכישה היא אוטומטית במידה ובעל החוזה PUT בוחר לממש?

שליש עכשיו
שליש במינוס 15
שליש במינוס 20
ומה תעשה אם זה לא יגיע למינוס 15, אלא יחזור לעלות?
ואם אתה חושב שזה יגיע למינוס 20, למה אתה קונה עכשיו? תעשה שורט, ואז תקנה כשזה יהיה במינוס 20.

שיטות שלדעתי יש בהן היגיון:
1) לקנות הכל ישר.
2) לנסות לתזמן, אם אתה חושב שאתה יודע איך.
3) לקנות עכשיו חלק ולהחליט שאם יורד עוד, אתה קונה עוד, ואם לא יורד עוד, אתה לא קונה עוד, אלא שם את שאר הכסף במשהו סולידי.

שיטה שיש שממליצים עליה, אבל אני מתקשה לראות את ההיגיון שלה, ונראה לי שהיא לוקחת את הרע מכל השיטות.
לקנות בהדרגה, לא משנה מה יהיה המחיר.

• אהבתי
Reactions: A42
אי אפשר לתזמן את השוק. נקודה הכניסה תמיד לא תהיה אדיאלית, ואם כן זה נטו מזל.

אני חושב שעקרונית מי שממתין למפולת צריך להמתין שהנפילות בבורסה יגיעו לכותרות ראשיות בעיתונים/ אתרים הכללים ולא הכלכליים. בארץ לדוגמא הכוונה לא לכלכליסט/ ביזפורטל/ דהמרקר, אלא ל ynet, ואללה, הארץ, מאקו.
זו נראית לי נקודה זמן סבירה להכנס שהפאניקה הגיעה למר לוי מבתים (אדם שלא מתעניין בהשקעות ביום יום) שנתן הוראה לקופת הגמל שלו לעבור למסלול לא מנייתי. כמובן שיתכן שהמפולת לא תגיע למימדים שתעשה כאלו כותרות ואז בעצם נמצאים מחוץ לשוק.

אי אפשר לתזמן את השוק. נקודה
ואז אתה מציע איך לתזמן את השוק.

הכניסה תמיד לא תהיה אדיאלית, ואם כן זה נטו מזל.

אני חושב שעקרונית מי שממתין למפולת צריך להמתין שהנפילות בבורסה יגיעו לכותרות ראשיות בעיתונים/ אתרים הכללים ולא הכלכליים. בארץ לדוגמא הכוונה לא לכלכליסט/ ביזפורטל/ דהמרקר, אלא ל ynet, ואללה, הארץ, מאקו.
זו נראית לי נקודה זמן סבירה להכנס שהפאניקה הגיעה למר לוי מבתים (אדם שלא מתעניין בהשקעות ביום יום) שנתן הוראה לקופת הגמל שלו לעבור למסלול לא מנייתי. כמובן שיתכן שהמפולת לא תגיע למימדים שתעשה כאלו כותרות ואז בעצם נמצאים מחוץ לשוק.

ואז אתה מציע איך לתזמן את השוק.
אני חושב ש*בדרך כלל* אי אפשר לתזמן את השוק.

אבל לפעמים יש הזדמנויות שהן פשוט ברורות. לדוגמה, בקורונה הרבה אנשים נלחצו ומכרו הכל, כולל אג"ח ממשלתי, בלי שום סיבה. האג"ח צנח ב- 7% ורק היה צריך לאסוף אותו.

הבעיה היא שאי אפשר פשוט לחכות להזדמנויות האלה, כי בינתיים הכסף לא עובד.

האלגוריתם שלי מתחיל בהגדרת אחוז אג"ח בשגרה ואחוז אג"ח מינימלי לעת משבר
אני סוכם את ההפרש יחד עם מזומן שהצטבר בינתיים עד למועד הקנייה הבא
את הסכום אני מחלק ב-10 (נקרא לתוצאה X)
ואז מבצע רכישות בכל פעם שהמדד יורד 10% נוספים מתחת לשיא

-10% רוכש מניות בשווי X
-20% בשווי 1.5X
-30% בשווי 2X
-40% בשווי 2.5X
-50% בשווי 3X
(מסתכם ל-10X)

אני מוכר אג"ח רק כאשר מגיעים לנקודה שסימנתי (לפעמים אני מכין כסף לשתי הפעימות הבאות), כדי להימנע ממצב שאני נתקע עם מזומן, ואם קרה שנתקעתי, לקנות אג"ח חזרה זה לא מאוד יקר עבורי
כאשר תהיה נפילה גדולה מ-50% אשקול מחדש כמה מן האג"ח אני מוכן לסכן עוד (כמובן שהאחוז מסך התיק השתנה מאז החישוב הקודם)
בזמן שהשוק מתאושש אשתדל לאזן מחדש את התיק באמצעות הפקדות חדשות

יש המון בעיות בגישה הזאת אבל היא מוצאת חן בעיני..
מאמין שמתישהו אעשה חישובים יותר מעמיקים כדי לבחור יותר טוב את המספרים, כל עוד אין לי פנאי לזה שילבתי אצבע ברוח בהשראת רעיונות דומים שאספתי עם הזמן

• אהבתי
Reactions: A42
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
Arrow האם וועד בית חייב לפרסם דו"ח על מצב הכספים, ואם כן מתי וכמה? אוף טופיק 8
adamshalev עצמאיים - מתי איך וכמה אתם מפקידים לפנסיה? צרכנות פיננסית 6
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? השקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 945
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
בייניש מתי ריאלי לחשוב על קנית דירה למגורים? נדל"ן 4
מ מתי מוכרים? + תיק חדש שוק ההון 8
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ב מתי ניתן לבקש החזר מס ? פוסטים מאיכות נמוכה 11
A עד מתי אפשר להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2020? שוק ההון 0
M באיזה אופן (מתי) נגבים דמי ניהול בקרנות מחקות? שוק ההון 2
F מתי ממשים ? שוק ההון 2
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
I מתי אתם מוציאים כסף? שוק ההון 3
R איך יודעים מתי נכנס אג"ח ממשלתי חדש? שוק ההון 0
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
S מתי אפשר לקחת משכנתא רגילה בקבוצת רכישה? צרכנות פיננסית 3
M איזון רבעוני - מתי בפועל? שוק ההון 3
G האם/מתי לוותר על קשר כשאתם יודעים שאתם לא באותו ראש (כלכלית)? אוף טופיק 43
C מתי לקחת את המשכנתא כעושים Relocation? נדל"ן 2
ITS מתי יש סכנה שההון יימחק סופית? שוק ההון 11
ה מתי השוק יתחיל לעלות? שוק ההון 62
ה מתי מתחילים לחיות כמו מליונרים? (דיור בת"א) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
Liron2035 מחזיק תיק השקעות בIB, פעם ראשונה שממלא דו"ח רווחים. מתי נהוג להתחיל את התהליך? שוק ההון 9
מ מתי לא שווה לפתוח קרן השתלמות כעצמאי שוק ההון 6
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
G מתי הכי טוב לסגור דירה? אוף טופיק 12

נושאים דומים

Back
למעלה