• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס?

• פותח הנושא פותח הנושא SolidState
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני כנראה טמבל, אבל לא תצליח לשכנע אותי שאשכרה רבע מהצריכה שלי היא על דיור
זו לא המטרה של המדד, אני מלנקק לתגובה קודמת שלי

פרסם בנושא 'מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס?'

כל הכבוד על האקרובטיקה התחשיבית שעשית כאן :lol:

תכלס, יש לי בית בבעלותי ללא שום חובות.
כחצי ממנו מושכר והתמורה מהוה כמעט 30% מההכנסה שלי.
אני כנראה טמבל, אבל לא תצליח לשכנע אותי שאשכרה רבע מהצריכה שלי היא על דיור.
אתה לא טמבל וגם לא צריך שישכנעו אותך. כתבתי לך מה שהלמ"ס מודד (אם זה מעניין אותך, הסבר מקיף נמצא one prompt awa). אם יש לך דירה בבעלותך זה לא אומר שאינך צורך שירותי דיור, אתה פשוט צורך אותם מעצמך.

אם יש לי שדה עגבניות ואני צורך ממנו, ופתאום מחיר העגבניה עולה פי 1000, שווי הצריכה שלי עולה בהתאם. כנ"ל לגבי דיור.

נערך לאחרונה ב:
עוד כתבה נוספת מהימים האחרונים על הרשלנות וחוסר המקצועיות של הלמ"ס, גם במדידת השוני בשכר הדירה, וגם במדידת השוני במחירי הדיור לקנייה.

נתוני הלמ"ס לא משקפים את המציאות: "עלול להוביל להתייקרות מלאכותית"

נתוני מדד המחירים לצרכן אמנם הציגו פעם נוספת עלייה משמעותית במחירי השכירות, אך כמו בשוק הדירות החדשות גם כאן יש מי שמערערים על האופן שבו הם מייצגים את המציאות בשוק; ממה נובע העיוות ומה הסכנה שלו?
www.bizportal.co.il
www.bizportal.co.il

תכלס, יש לי בית בבעלותי ללא שום חובות.
כחצי ממנו מושכר והתמורה מהוה כמעט 30% מההכנסה שלי.
אני כנראה טמבל, אבל לא תצליח לשכנע אותי שאשכרה רבע מהצריכה שלי היא על דיור.
ולכן נכתב הפוסט הבא -
https://www.hasolidit.com/ומה-האינפלציה-שלך

או כמו שכבר אמרו על ממוצע -
אדם טבע בבריכה עם עומק ממוצע של 20 סמ.

דוגמה נוספת:
רכיב שכר הדירה הוא רכיב שנוטה להיות האח הקטן והמוזנח של רכיב מחירי הדיור. יש לו משקל משמעותי ביותר במדד המחירים לצרכן הכללי והוא גם חשוב מאוד למחירי הדיור הכלליים כי הוא משליך על התשואה לקניה למשל.

אז בניגוד למחירי הדיור, שם הלמ"ס יכולה בעזרת רשות המסים לפחות לדגום את כל העסקאות שנעשו, במחירי השכירות - כיוון שאין מאגר ממשלתי ואין חובה של אזרח להגיש או לדווח אפילו על חוזה - אז הלמ"ס עושה את מה שהיא יכולה. ומה היא יכולה? לא הרבה. כפי שכבר הבנתם, מדובר בגוף ישן, חסר כוח אדם ואנכרוניסטי.
הוא מבצע מספר שאלונים (מי שעשה אותם מצטער שהוא עלה בהגרלה), כלומר "סקר". של כמה? מעולם הנתון הסודי הזה לא נאמר, זה כנראה כמה מאות בודדות, בהשוואה למאות אלפי בתי אב ששוכרים כרגע דירות.
מרחב טעות הדגימה? אסטרונומי. הרי שכירות זה משהו שהוא כל כך רגיש לעיר, שכונה, יש/אין ממ"ד, קומה, מרפסת, מצב הדירה וכו'. כל אלו כמובן לא משתקללים.
זה אומר שיכול להיות שבמדגם מסוים יש דירות יותר חדשות, ובאחר דירות שיכון. איך ממצעים אותה למספר סטטי אחד? רק אלוהים יודע.
האם שמעתם את ראש הלמ"ס יוצא בגלוי וקורא להקמת מאגר מידע לשוכרים? אני לא שמעתי. זו יוזמה שעולה ונופלת בגלל אינטרסנטים ומעלימי מס.
לפחות שהלמ"ס יתן איזה גילוי נאות כאן? נאדה...

בנוסף, יש הפרדה ב"מדד שינוי שכר דירה" בין החוזים החדשים והחוזים המתחדשים של דיירים קיימים. הפרדה שהיא בסך הכל הגיונית, כי הנחת העבודה של המדידה, הוא שבעל דירה בחוזה חדש, ירשה לעצמו לעלות מחיר יותר מאשר חוזה קיים. אממה, הלמ"ס לא לוקחים בחשבון את אורך החוזה. חוזים מתחדשים, יכולים להיות אחרי שנה, שנתיים ולפעמים גם יותר. חידוש חוזה אחרי שנתיים בו השכ"ד היה מעוגן, הוא שונה מחידוש של שנה (כי צריך לכאורה לייקר את חוזה השנתיים ביותר בגלל האינפלציה). הלמ"ס? התעלמות. זה כמובן יוצר התייקרות מלאכותית.

מעניין, שתמיד ה"טעויות" והבעיות המתודולוגיות הן לכיוון ההתייקרות ולא להיפך.

חידוש חוזה אחרי שנתיים בו השכ"ד היה מעוגן, הוא שונה מחידוש של שנה (כי צריך לכאורה לייקר את חוזה השנתיים ביותר בגלל האינפלציה).
אני מכיר גם בעלי דירות שמעדכנים שכ"ד אחת לרבעון.
ואם כבר חוזה לשנה עם אופציה להארכה כל שנה, עם עדכון בהתחשב במדד או כל שיטה אחרת.

מוזר, אני מכיר את הטענה לכיוון השני שה-מדד לא משקף ואיך ייתכן שהמדד עלה רק 1.5% כששכר הדירה שלי עלה ב - 10%?

אני מכיר גם בעלי דירות שמעדכנים שכ"ד אחת לרבעון.
זה היוצא דופן לדעתי, אפילו באזורי ביקוש החמים ביותר.
משכירים בדרך כלל לא מעלים את שכר הדירה לאותו שוכר כמו לשוכר חדש. ואם המשכיר לא גרידי במיוחד, והשוכר הוא טוב - אז גם מוותרים על העלאה לא פעם.
אנקדוטה: אתמול סיפרה לי מישהי, שיש לה 3 דירות השקעה בעיר במרכז, שבאחת מהן גר הבן שלה בחינם ובשניה גרה ידידה שלה בזול.
אני עצמי גרה במחיר מוזל על אף הביקוש, כי בעלי הבית רוצים אותנו לידם.
יש המון וריאציות של השכרה בישראל, שאולי גורמות לכך שיהיה קשה לשקף את שינויי שכר הדירה לכדי סטטיסטיקה מהימנה.

אלו טענות שתמיד משעשעות אותי, בעיקר כי חצי מהאנשים טוענים שהטעויות תמיד לכיוון התייקרות וחצי טוענים בדיוק להיפך.

בלי לבדוק את הנתונים עצמם ורק על סמך הבכי משני הצדדים אני מסיק שהמספרים שהלמס מציג כנראה מייצגים בצורה לא רעה את הממוצע

אלו טענות שתמיד משעשעות אותי, בעיקר כי חצי מהאנשים טוענים שהטעויות תמיד לכיוון התייקרות וחצי טוענים בדיוק להיפך.

בלי לבדוק את הנתונים עצמם ורק על סמך הבכי משני הצדדים אני מסיק שהמספרים שהלמס מציג כנראה מייצגים בצורה לא רעה את הממוצע
לא ברור ממש מה אתה טוען.
זה כבר די הוכח שחור על גבי לבן שהמתודולוגיה של אי ההתחשבות במבצעי הקבלנים מחד, ולקיחת מחיר המחירון מאידך מוביל לכיוון ההתייקרות ולא לממוצע. וזה דבר שנמשך לאורך שנים רבות וניפח את רמות המחירים הנוכחיות. יש פה מספיק חומר על זה.

ולחדשות אחרות בנושא, דניה סיבוס עתרה לבג"ץ נגד הלמ"ס שבגדול הוא לא עושה את העבודה ולא משקף את התשומות העדכניות של 2025 במדד תשומות הבניה שלא ממש התעדכן כבר למעלה מ-10 שנים.

בתגובתה של הלמ"ס לבגץ היא אומרת שהיא עובדת לעידכון גדול נוסף של המדד שיושלם לקראת סוף השנה, בו כנראה תהיה שוב קפיצה גדולה עקב עדכון המשקולות של שכר הפועלים.

לא ברור ממש מה אתה טוען
זה באמת לא ברור?
אני טוען שחצי מהאנשים משוכנעים שהמדד לא מיצג כי הוא יקר מידי וחצי משוכנעים שהמדד לא מיצג כי הוא זול מידי.
ומאחר ויש כמות גדולה של אנשים שטוענת לכאן וכמות גדולה שטוענת ההיפך אז נראה לי סביר שהמדד אכן מייצג את הממוצע כי הטענות מתמצעות.
זה כבר די הוכח שחור על גבי לבן
כן, זאת גם הטענה של כל אלו שטוענים שהמדד זול מידי.
הכל "די הוכח שחור על גבי לבן"
רק מוזר שהצליחו להוכיח דבר והיפוכו בכזאת קלות.

אתה מדבר בצורה מעורפלת ככה שקשה להתייחס פה לאיזו טענה.
אם אתה מדבר על מדד המחירים לצרכן - לא ראיתי אף אחד שטוען שהמדד יקר מדי, גם לא בת'רד הזה. בטח שלא מישהו שהביא הוכחות לכך שאפשר להתייחס אליהן בדיון.
לכל היותר יש כאלה שאומרים שהמדד הוא סוג של מייצג, לעומת כאלה שמשוכנעים שהמדד זול הרבה יותר מדי ולא משקף את יוקר המחיה האמיתי (כמוני).
וגם אם עושים "ממוצע" בין שתי הגישות האלה, עדיין מקבלים שהמדד זול ממה שהוא צריך להיות.

ממשיך במעקב אחרי מעללי הלמ"ס, במקרה זה בתחום תשומות הבניה.
אז אחרי שבינואר המדד עודכן בכ2.5% בפעם אחת, באוגוסט ספטמבר המדד יעודכן מאסיבית בפעם השנייה, וההערכות הראשוניות מצביעות על עלייה של בין 2.5 ל3.5% - זה מטורף. עליית מדד של כמה שנים נדחסת לחודש אחד רנדומלי. זה עלול לייקר פרויקטים במיליוני שקלים ודירות בעשרות רבות של אלפי ש"ח ואפילו יותר.

תחשבו על אותם רוכשים שרכשו ב20-80 או 10-90, ו40% מהמחיר מוצמד למדד (זה החוק החדש). חוטפים עשרות אלפי ש"ח ואפילו יותר. ואם הם סיכמו עם הקבלן על הטבה של אי הצמדה למדד - היזם חוטף את זה כי החוזים מול חברות הביצוע מוצמדים לכך.

בהצלחה לכל הצדדים...

אני דווקא מהמר שהם טועים. למה? כי זו סטטיסטיקה שדי קשה לעשות ואני לא חושב שהם מוכשרים במיוחד.
עם זאת, רוב הטענות שעולות נגדם חסרות כל ביסוס.

זה ש"חצי" מהאנשים משוכנע בסטייה לצד אחד וחצי לאחר, רחוקה מלהוכיח משהו.

אני דווקא מהמר שהם טועים. למה? כי זו סטטיסטיקה שדי קשה לעשות ואני לא חושב שהם מוכשרים במיוחד.
לא אמרתי שהם לא טועים בכלל. אני רק אומר שלמרות הטעויות הממוצע שלהם כנראה עדיין די מייצג כי הרבה מהטעויות מתאזנות.
זה ש"חצי" מהאנשים משוכנע בסטייה לצד אחד וחצי לאחר, רחוקה מלהוכיח משהו.
זה מוכיח שאין הטייה חזקה לצד כזה או אחר, כי אחרת כולם היו מתלוננים לאותו צד.

לא אמרתי שהם לא טועים בכלל. אני רק אומר שלמרות הטעויות הממוצע שלהם כנראה עדיין די מייצג כי הרבה מהטעויות מתאזנות
זה שהטעויות הן לכיוונים מנוגדים, לא מבטיח שהן יתאזנו. כמו גם אף אחד לא מבטיח שאין טעויות שיטתיות.
תן לאלף איש לשערך גודל כלשהו, אין שום סיבה להאמין שהטועיות שלהם יקזזו אחת את השניה ושהממוצע יהיה קרוב לערך האמיתי.
לאנשים רבים אין באמת מושג.

תן לאלף איש לשערך גודל כלשהו, אין שום סיבה להאמין שהטועיות שלהם יקזזו אחת את השניה ושהממוצע יהיה קרוב לערך האמיתי.
דוקא יש. זה נקרא חוכמת ההמונים
ציטוט מויקיפדיה:
איסוף תשובות של קבוצה גדולה לשאלות הכרוכות באומדן, ידע כללי וחשיבה מרחבית מראה, לעיתים, כי בממוצע מתקבלת תשובה מדויקת יותר מאשר כל תשובה שניתנה על ידי אותם יחידים בקבוצה
עקרון חוכמת ההמונים גורס שחוכמתו של ההמון גדולה, בתנאים מסוימים, מחוכמתו של המומחה היחיד. על פי רעיון זה, שקלול התשובות שתפיק קבוצה גדולה של אנשים, שאינם מתואמים ביניהם, יהיה לעיתים מדויק יותר מהתשובה הטובה והמלומדת שיפיק מומחה עצמאי. עיקרון זה הודגם באוכלוסיות שונות ובניסויים מתחומי חיים שונים.

זה כבר די הוכח שחור על גבי לבן שהמתודולוגיה של אי ההתחשבות במבצעי הקבלנים מחד, ולקיחת מחיר המחירון
ממתי מחירי הדירות הן חלק מהמדד? רכישת דירה זו השקעה, לא צריכה.

במקרה הזה בהקשר של מחירי הדיור, דובר על מדד מחירי הדיור שאותו הלמ"ס עושה, לא על מדד המחירים לצרכן.

עיקרי הטענות היו פה בגין -
1) מדד מחירי הדיור: מתודולוגיה מעוותת ומחסור בנתונים אמינים גורמים לעליה זוחלת כלפי מעלה של המחירים באופן מלאכותי ולתוצאות שגויות.
2) מדד תשומות הבנייה: משקולות מיושנות, חוסר עדכון מעל עשור. גורם לעלייה חסרת פרופורציה בחודשים ספורים ולנזק עצום.
3) מדד המחירים לצרכן: בנוי בצורה גרועה ובשיטות מדידה ארכאיות, לוקח מוצרים לא רלוונטיים ולא משקף את העלות האמיתית של יוקר המחייה.
4) ויש עוד כמה מדדים נוספים עם נתונים שהם פייקיים כמעט לחלוטין כמו מדדי התעסוקה שעושה תעלולים באוויר ולא משקפים את האבטלה של המגזר החרדי למשל ועוד, אבל באמת שקצרה היריעה.

בגין הכשלונות הקולוסאלים והמתמשכים של כל מדד כזה בנפרד ובטח בכולם יחד, כבר מזמן מישהו היה צריך לשים את המפתחות בארגון הלא מתפקד הזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא אמרתי שהם לא טועים בכלל. אני רק אומר שלמרות הטעויות הממוצע שלהם כנראה עדיין די מייצג כי הרבה מהטעויות מתאזנות.

לא מדובר בהגרלת קוביה הוגנת או משהו כזה, מדובר בנתונים שהם מניפולטיבים במתודולוגיה, במדידה ובעיבוד ועושים בהם תעלולים סטטיסטיים.
אין פה משהו "רנדומלי" שאיכשהו מתקזז אלא הטייה. ולכן אין שום סיבה להניח שיש פה בסופו של יום איזה קיזוז ובסוף הממוצע הוא איכשהו הכיוון הנכון. ממש להיפך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ט קיזוז sp500 ודולר - מתי זה ישבר? שוק ההון 12
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 69
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
R מתי לבחור באג"ח תל בונד? ומתי באג"ח תל גוב? שוק ההון 8
LtWorf מתי אין צורך בביטוח משכנתא נדל"ן 10
A רילוקיישן - מתי לנתק תושבות? מיסים 0
א מתי יש מס ייסף במקרה של RSU ? שוק ההון 13
א מתי סוחר יומי נחשב כעצמאי לצורכי מס? שוק ההון 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y מתי נוצר מגן מס ? שוק ההון 6
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 49
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 26
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
ד מתי נגבית עמלת קנייה ואיפה רואים אותה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
T קניות סולידיות לתינוק - מתי ואיפה? צרכנות פיננסית 9
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 9
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
Williamsburg מתי פותחים את האפשרות להגיש דוח 1301 לשנת 23? פוסטים מאיכות נמוכה 16
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
P מתי אפשר להגיש דוח שנתי 1301 לשנת 2023? מיסים 6
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
S מתי אין מיסוי ריאלי? שוק ההון 26
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
A איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות) שוק ההון 31
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה