מבחינת רשויות המס בארץ הקודש דירה שרשומה על שם אחד מבני הזוג נחשבת כשל שני בני הזוג. ולכן זה לא משנה מבחינת מיסים, מס שבח וכו'.
אבל בארה"ב זה לא כל כך חד משמעי, כך שאם הדירה רשומה על שם אחד מבני הזוג זה יכול להיחשב כשלו בלבד, ולכן לכשהוא ימכור את הדירה ברווח זה רווח שלו בלבד ולא של שניהם,
מבחינת הדיווחים המשותפים, אני לא כל כך בטוח מה בדיוק עושים, אולי @FIYaacov יודע,
אם בחרת להחשיב את בן זוגך הלא-אזרח, כתושב ארה"ב לצרכי מס, יש לכלול את כלל הכנסותיו העולמיות בדוח המס. בתמורה כמובן מקבלים את מדרגות המס המועדפות לזוגות, וכמובן אם האמריקאי מרוויח מעט, והבן/בת זוג יותר, אז לפעמים ניתן לקבל את החזרי המס עבור ילדים רק בהגשה משותפת.
בקיצור, נראה שרישום פרטני לא עוזר כאן, אלא אם @שרה האופטמן תשקול לוותר על הבחירה של בעלה כתושב לצרכי מס.
זכותך להמשיך לבכות כול החיים על מר גורלך ועל הפגיעה בזכות הבסיסית שלך לקנות דירה במקום הכי יקר במדינה מערבית.
אבל למה אתה מוציא את הגועל נפש שלך על אחרים?
מה היא עשתה לך?
זכותך להמשיך לבכות כול החיים על מר גורלך ועל הפגיעה בזכות הבסיסית שלך לקנות דירה במקום הכי יקר במדינה מערבית.
אבל למה אתה מוציא את הגועל נפש שלך על אחרים?
מה היא עשתה לך?
אני האחרון שתראה אותו בוכה וגורלי רחוק מלהיות מר(כנראה גדול מידות בשבילך להבין את ההבדלים בין לנהל דיון ענייני לבין מרירות).
מדינת ישראל צריכה כסף, היא באה לעשות עלינו סיבוב אז הגיע הזמן שהמדינה תעשה סיבוב על אנשים כמו הגברת. זה שהחלטת להיות הסנגור שלה בהתנדבות זה כי אתה פרייאר, אתה מוזמן לתת לה לעשות עליך סיבוב.
אני האחרון שתראה אותו בוכה וגורלי רחוק מלהיות מר(כנראה גדול מידות בשבילך להבין את ההבדלים בין לנהל דיון ענייני לבין מרירות).
מדינת ישראל צריכה כסף, היא באה לעשות עלינו סיבוב אז הגיע הזמן שהמדינה תעשה סיבוב על אנשים כמו הגברת. זה שהחלטת להיות הסנגור שלה בהתנדבות זה כי אתה פרייאר, אתה מוזמן לתת לה לעשות עליך סיבוב.
מה? איזה סיבוב ואיזה כסף? היא רוצה לברר איך היא תשלים פחות מיסים בארה"ב בנוסף למיסים שהיא תצטרך לשלם בארץ.
בנוסף הכעס שלך על משקיעים זרים לא ברור לי,אתה רוצה לחיות במדינה שאסור למשקיעים זרים לפעול בה? תעבור לצפון קוריאה.
במידה ואתה חושב שזה מזיק לישראלים אתה טועה בגדול,זה חיזוק אדיר לכלכלה הישראלית(לא לך אישית אולי בהקשר של קנית דירה בתל אביב)
ודבר אחרון יש צורה להגיב.
אתה קורא לתגובה שלך דיון ענייני? אני בטוח שהסגנון הזה לא ענייני בפורום הזה תנסה אולי בתפוז.
מה? איזה סיבוב ואיזה כסף? היא רוצה לברר איך היא תשלים פחות מיסים בארה"ב בנוסף למיסים שהיא תצטרך לשלם בארץ.
בנוסף הכעס שלך על משקיעים זרים לא ברור לי,אתה רוצה לחיות במדינה שאסור למשקיעים זרים לפעול בה? תעבור לצפון קוריאה.
במידה ואתה חושב שזה מזיק לישראלים אתה טועה בגדול,זה חיזוק אדיר לכלכלה הישראלית(לא לך אישית אולי בהקשר של קנית דירה בתל אביב)
ודבר אחרון יש צורה להגיב.
אתה קורא לתגובה שלך דיון ענייני? אני בטוח שהסגנון הזה לא ענייני בפורום הזה תנסה אולי בתפוז.
אתחיל מהסוף, שמתי לב שיש בפורום הזה אנשים רגישים, צריך ללטף אותם לפני שלא מסכימים איתם, שלא יפגעו חס וחלילה. יש בעלת פורום, כשלה לא יהיה מתאים שאהיה פה אכבד את רצונה, פעם אחרונה שבדקתי אתה זה לא היא.
לגביי הקשקשת שכתבת, פה זה לא צפון קוריאה אבל אם דברים ימשכו כפי שהם יהיהרע לא פחות למרבית האזרחים(באופן יחסי). הגיע הזמן שמדינת ישראל תפסיק לייצא את מרכולתה על חשבון האזרח וזה כולל דירות. נדל"ן בעיני זאת לא השקעה, זה סיבוב על אנשים, חבל שלא מוציאים את זה מחוץ לחוק. היא רוצה להשקיע? מעולה, יש אלף ואחת דרכים וחברות להשקיע בהם אבל קדחת, היא באה לעשות סיבוב, לקנות במחיר איקס, להשכיר כמה שנים ולמכור במחיר גבוה מאיקס. אין פה שום חיזוק לכלכלה חוץ מניפוח מחירים. האשמה כולה על בנק ישראל כפי שכתבתי בפוסט שלי שמחזיק את הדולר גבוה(רק היום פורסם שהיתרות עלו ל 147 מיליארד דולר, בשביל מה בדיוק? בשביל תחושת הבטחון? פרנקינה. בנוסף הגברת הנכבדה שאתה כל כך טורח לגונן עליה מחפשת דרכים "יצירתיות" איך להתחמק מלשלם מיסים אז אני הלא בסדר כאן?
אם הדברים ימשכו כמו שהם, למרבית האזרחים שמחזיקים את המדינה לא תהיה אפשרות לרכוש דירה, כשאנשים יגורו ברחוב ותתחיל אנרכיה נראה מה אז יהיה הפתרון של גאוני הכלכלה שחושבים שיצוא זה הכי חשוב. יש דברים שלא מופיעים בגרפים של מאקרו כלכלה שנה א'
שתי שאלות
1. מעניין איך מתייחסים בדיווח לארה"ב לדירה שעברה תהליך פינוי בינוי,
בעצם פינוי בינוי זה תהליך של עיסקת קומבינציה שמשמעותה שאתה מוכר ליזם את הדירה שלך ומקבל ממנו בתמורה דירה אחרת. בארץ יש לפינוי בינוי רשימה של חוקים שמאפשרים לאירוע הזה להתרחש ללא מיסים,
השאלה היא מול ארה"ב איך להתייחס לזה, שזה לא נכון לומר קניתי דירה במחיר מסוים ומכרתי אותה במחיר אחר, כי מה שבעצם עשית זה שתי עיסקאות א- קנית דירה A והעברת אותו ליזם בתמורה לדירה B על הנייר, ב- מכרת את דירה B.
2. נניח שאדם גר בדירה חודש לפני הפינוי, האם יוכל להחשיב את הזמן אח"כ של הפינוי כאילו הוא גר שם, וכך זה יחשב לו כשנתיים.
אפשר לדמות את זה למקרה שאדם Rebuilds הבית שלו, האם הזמן של הבנייה יכול להיחשב לו כחלק מהשנתיים?
@לב אריה
אני לא בעלת הבית, אבל אני שלוחה.
אם תמשיך בתגובות לא ראויות, תמצא את מקומך מחוץ לפורום.
ולעניין, אם אתה כועס על מדיניות של הממשלה שלך אל תוציא את זה על באי הפורום.
ויעזור גם אם תבין את מה שהיא מבקשת, היא מבקשת לחסוך במס אמריקאי, לא בישראלי.
@לב אריה
אני לא בעלת הבית, אבל אני שלוחה.
אם תמשיך בתגובות לא ראויות, תמצא את מקומך מחוץ לפורום.
ולעניין, אם אתה כועס על מדיניות של הממשלה שלך אל תוציא את זה על באי הפורום.
ויעזור גם אם תבין את מה שהיא מבקשת, היא מבקשת לחסוך במס אמריקאי, לא בישראלי.
נושא המס הוא לא האישיו פה...את הסיבוב למכור את הדירה במחיר גבוה יותר היא לא תעשה על הדוד סם(הוא ירכוש ממנה את הדירה?)
התגובה סופר ראוייה, השלוחה מוזמנת למחוק אותי מהפורום אם דעתי לא נראית לה. כבר דיי ברור לי שמי שהולך נגד האג'נדה באתר הוא מוקצה. לא ניבלתי את פי, אמרתי את דעתי, תלמדו לכבד דעה שונה משלכם. את רגשי הנחתיתות שיש לכם תפתרו בטיפול לא בליטופים ממשתמשים כאן.
אני מבינה שאסור לבקש המלצות על אנשי מקצוע בפורום, אבל מה ההגדרה של מישהו שמבין ספציפית במיסוי על פינוי בינוי? רואה חשבון למיסוי אמריקאי על נדלן בדגש על פינוי בינוי? יש חיה כזו?
מרבית היהודים מחזיקים באזרחות ישראלית, תכלס מה הם נותנים למדינה(לא מדבר ספציפית על הגברת הנ"ל מאחר ואני לא מכיר אותה)?
אנחנו הפרייארים המקומיים תעודת הביטוח שלהם והכל בחסות הדת הקדושה. הגיע הזמן להפסיק לחלק אזרחות לכל אחד רק כי הוא יהודי אבל זה כבר טרייד אחר. בכל מקרה אמרתי את שלי, ממש לא בא לי להמשיך בדיון הזה.