• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי המקרה של "משחק" באופציות

• פותח הנושא פותח הנושא yapim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yapim

משתמש רשום
דירוג
3
שאלה קצת שונה בנוף, נניח ואני רוצה לשחק קצת עם אופציות (מתוך ידיעה מלאה כמובן של הסיכון), מה זה אומר על המיסוי של שאר התיק הגדול והסולידי שלי? הכל ימוסה פתאום פירותי?

יש לי דרך להפריד ושיהיה חשבון אחד או מקום מוגדר כלשהו שממנו מס הכנסה יוכל לקחת פירותי אבל משאר התיק זה יישאר מיסוי הוני כמו כל השקעה ארוכת טווח סולידית?

שאלה מצויינת בעיניי, מקווה שמישהו יידע כאן לענות.

אם הייתי צריך לנחש, התשובה היא תלוי:
אם הרווח השנתי שלך הוא כזה שמשתלם למס הכנסה לראות את הכל כהכנסה הונית - אז זה מה שמס הכנסה יעשה.
אם הרווח השנתי שלך הוא כזה שמשתלם למס הכנסה לראות את הכל כפעילות עסקית, ואין הפרדה בין החשבון הסולידי לחשבון עם האופציות, אז אני מנחש שפקיד השומה לא יתעסק בלהפריד ניירות ערך, ולכן יסווג את הכל כעסקי.
אם יש הפרדה בין חשבון השקעות ארוכות-טווח וחשבון פעילות עסקית, ומשתלם למס מהכנסה למסות את הפעילות העסקית לבדה ככזו, אז אני מניח שהוא ימסה כפירותי רק את חשבון הפעילות העסקית. העניין הוא, שאם שני החשבונות האלה נמצאים באותו גוף, למשל אינטראקטיב, אני לא בטוח כמה פקיד השומה יתייחס אליהם כנפרדים. אני מנחש שבשיטת מצליח הוא יסווג את שניהם כפירותי, ורק אם יגישו לו איזושהי הסתייגות, אז הוא ייסוג מהקביעה הזו.

נערך לאחרונה ב:
@ארגמן, זה לא מה שפותח השרשור שאל. ברור שפקיד השומה צריך להחליט האם הפעילות היא השקעה הונית או פעילות עסקית, אבל השאלה היא האם הוא מקבל את ההחלטה עבור הפעילות הכוללת של הנישום, או לכל חשבון בנפרד. למבחנים שהבאת יכולות להיות תוצאות שונות בין חשבון לחשבון אצל אותו נישום. לכאורה, אתה טוען שזה לפי נישום, אבל על סמך מה? אפילו במסמך שהבאת עושים הפרדה אצל הנישום בין השקעה הונית לעסקת אקראי.

@ארגמן, זה לא מה שפותח השרשור שאל. ברור שפקיד השומה צריך להחליט האם הפעילות היא השקעה הונית או פעילות עסקית, אבל השאלה היא האם הוא מקבל את ההחלטה עבור הפעילות הכוללת של הנישום, או לכל חשבון בנפרד. למבחנים שהבאת יכולות להיות תוצאות שונות בין חשבון לחשבון אצל אותו נישום. לכאורה, אתה טוען שזה לפי נישום, אבל על סמך מה? אפילו במסמך שהבאת עושים הפרדה אצל הנישום בין השקעה הונית לעסקת אקראי.
עד כמה שאני זוכר יש פסיקה, לפחות בנושא מקרקעין, שבה פקיד השומה עושה הפרדה בין נכסים שהוא מתייחס אל הפעילות בהם כהונית לבין נכסים שהוא מתייחס לפעילות כפירותית.

אני מניח שגם בנושא של מסחר במניות אפשר לעשות הפרדה כזו.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

מה לגבי לעשות את פעילות האופציות דרך "עוסק פטור" (אם יש אופציה כזאת בכלל) או דרך חברה בע"מ? (אם זאת האפשרות היחידה אז זאת בעיה, כי זה יקר מידי בשביל משחק באופציות לכיף)

מה לגבי לעשות את פעילות האופציות דרך "עוסק פטור" (אם יש אופציה כזאת בכלל) או דרך חברה בע"מ? (אם זאת האפשרות היחידה אז זאת בעיה, כי זה יקר מידי בשביל משחק באופציות לכיף)
מה השאלה שלך?
אם תעשה דרך עוסק פטור ותכריז שאתה משקיע מקצועי, אז יבחנו אם זה ימסו אותך לפי זה, כולל ביטוח לאומי.

יש לי דרך להפריד ושיהיה חשבון אחד או מקום מוגדר כלשהו שממנו מס הכנסה יוכל לקחת פירותי אבל משאר התיק זה יישאר מיסוי הוני כמו כל השקעה ארוכת טווח סולידית?
יש אפשרות לפתוח חשבון דרך אינטראקטיב-ישראל ולהצטרף לשירות של ניכוי מס במקור. כך גם אם תגיש דוח מס שנתי, אתה מצרף טופס 867 שמסתיר ממס הכנסה אילו פעולות בדיוק נעשו. ובכך אתה לא "עולה על הרדאר" של מס הכנסה כאשר המסמכים של דוח המס נבדקים, כך שהכל ממוסה כהוני.

כך גם אם תגיש דוח מס שנתי, אתה מצרף טופס 867 שמסתיר ממס הכנסה אילו פעולות בדיוק נעשו. ובכך אתה לא "עולה על הרדאר" של מס הכנסה כאשר המסמכים של דוח המס נבדקים, כך שהכל ממוסה כהוני
אתה מתכוון מלבד השדות של כמות הפעולות ומחזור המכירות.

אתה מתכוון מלבד השדות של כמות הפעולות ומחזור המכירות.

אתה בהחלט צודק. מעניין באמת מה קורה בפרקטיקה של פקידי שומה, עד כמה הם בכלל מסתכלים על השדות האלה ומבקשים פירוט של הפעולות כאשר הם מחשידים ויוצאי דופן.

בכל אופן, עברתי על חוזר מס הכנסה מס' 13/2004 - סיווג הכנסות ממכירת ניירות ערך ומעסקאות עתידיות הנסחרים בבורסה כהכנסה פירותית או הונית (אפשר למצוא אותו בגוגל). לא נכתב במפורש האם כל הכנסה מסווגת בנפרד או כל ההכנסות מסווגות ביחד ללא הפרדה. עם זאת, באחת הדוגמאות נכתב כך:

"יש לסווג את ההכנסה של שמעון מן האופציות והמניות כהכנסה הונית וזאת גם אם שמעון מכר את המניות ורכש תחתן מניות אחרות בעלות אופי ומאפיינים דומים. אין לסווג כהכנסה עסקית את הרווח מפעילותו של שמעון באופציות שהרי כל מטרתה היא גידור סיכון של השקעה הונית."

מבלי להיכנס לעומק לתוכן של הדוגמה, אפשר לראות שאופן הניתוח הוא כזה שמאפשר תיאורטית עבור אותו נישום סיווג שונה לכל סוג של ניירות ערך.

דברי השופט בורשנטיין בפסק דין ע"מ 10469-03-20 קירון נ' מס הכנסה - פקיד שומה נתניה

"אין מחלוקת על כך שגם אדם העוסק בתחום הנדל"ן, יכול לבצע עסקה פרטית
בנכס מקרקעין. עם זאת, כאשר מדובר בנכס המשתייך לסוג הנכסים בהם נוהג
אותו אדם לעסוק במסגרת עסקו, הנטל המוטל עליו להראות כי אותה מכירה
הנטענת על ידו להיות מבוצעת במישור הפרטי, אינה קשורה לעסק - הוא נטל
מוגבר."

יש הרבה פסיקה דומה לגבי מקרקעין.

לדעתי אותם עקרונות חלים גם לגבי ניירות ערך וייתכן שיש על כך פסיקה מפורשת.

נניח אדם שמחזיק במשך עשר שנים 100 מניות של חברה סולידית שנסחרת בבורסה ובשנת 2025 עושה שני סוגי פעילות שונים לגמרי:

א. עשרות עסקאות באופציות (לא כגידור אלא כספקולציה).
ב. מוכר את אותן 100 מניות שהחזיק עשר שנים.

לא חושב שיש קשר בין הפעולה ההונית שביצע במניות והפעילות שלו באופציות שיכולה להיות מסווגת כפעילות שעולה כדי עסק (או אולי עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי).

לא נראה לי סביר שיש הלכה משפטית שאומרת שאדם שמסווג כבעל עסק בתחום ניירות ערך או כמי שעושה עסקאות אקראי בעלות אופי מסחרי בנירות ערך - כל פעילות שלו, מכל סוג שהוא, ללא קשר למשך ההחזקה, מספר הפעולות, סוג נייר הערך וכל המבחנים האחרים בפסיקה - אוטומטית נצבעת כפעילות פירותית.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
לא חושב שיש קשר בין הפעולה ההונית שביצע במניות והפעילות שלו באופציות שיכולה להיות מסווגת כפעילות שעולה כדי עסק (או אולי עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי).
במקרה שהצגת אני דווקא כן יכול לראות את הקשר. למשל, כשעושים שורט על אופציה, אתה צריך קודם להביא בטחונות, ואז אתה מקבל מרג'ין. אם אותן 100 מניות הן חלק מהבטחונות, אז ללא אותן 100 מניות לא ניתן היה לבצע את השורט על האופציה, ובכך נוצר הקשר העסקי בין שני סוגי הניירות.

אבל בגדול אני מסכים איתך. אם למשל אפשר ליצור הפרדה בין הניירות, כאשר 100 המניות בחשבון אחד, והאופציות (אולי עם בטחונות אחרים) בחשבון אחר, אז אפשר להוכיח נתק ואי-תלות בין סוגי הניירות.

במקרה שהצגת אני דווקא כן יכול לראות את הקשר. למשל, כשעושים שורט על אופציה, אתה צריך קודם להביא בטחונות, ואז אתה מקבל מרג'ין. אם אותן 100 מניות הן חלק מהבטחונות, אז ללא אותן 100 מניות לא ניתן היה לבצע את השורט על האופציה, ובכך נוצר הקשר העסקי בין שני סוגי הניירות.

אבל בגדול אני מסכים איתך. אם למשל אפשר ליצור הפרדה בין הניירות, כאשר 100 המניות בחשבון אחד, והאופציות (אולי עם בטחונות אחרים) בחשבון אחר, אז אפשר להוכיח נתק ואי-תלות בין סוגי הניירות.
אני מסכים איתך שאם המניות משמשות בטוחה לעסקת אופציות ייתכן שיראו בכך קשר עסקי לגבי אותה פעילות.

אם אין קשר בין הפעילות - לא נראה לי שחייבים לעשות חשבונות נפרדים. אולי זה חכם כהיערכות מראש על מנת לתמוך בטענה של הפרדת פעילות .

אם יש לי עסק ואני קונה דירה עם משכנתא
הבנק מתחשב בהכנסה מהעסק כשהוא נותן לי משכנתא
זה לא הופך את הדירה לחלק מהעסק

הזוי שאין תשובה חותכת וברורה על מה יהיה המס בקצה...

זאת רק מדינת ישראל שמתנהלת ככה או זה ככה גם בשאר המדינות?

בארה"ב זה אלקטיבי וIRS גם לא בקלות נותן לך את הסטטוס של "סוחר", יש לזה השלכות על ניצול הפסדים, מאידך הרבה פעולות שם ממוסות במס שולי בכל מקרה ככה שצריך לשים לב מה אתה עושה.

הזוי שאתה חושב שזה הזוי.
ההגדרה של סוחר נקבעת לפי מבחנים והחלטות עבר של בית משפט (ראה רפרנס בתגובה הראשונה שלי לשרשור #3)
כשאתה נושק לספים של המבחנים האלה, ברור שיש מצב שתצליח פעם לחמוק ופעם להתפס.

יש תשובה חותכת וברורה, פשוט אנו חברי הפורום הדיוטות, אנחנו לא בעלי מומחיות עילאית ברזי עולם המיסוי, אז הרבה פעמים מרגיש לנו שהדברים הם מעורפלים ולא מוסדרים. בשביל מענה לשאלה מורכבת צריך להתייעץ עם מומחים או לפחות לחפור בטקסטים שלהם.

שאלה קצת שונה בנוף, נניח ואני רוצה לשחק קצת עם אופציות (מתוך ידיעה מלאה כמובן של הסיכון), מה זה אומר על המיסוי של שאר התיק הגדול והסולידי שלי? הכל ימוסה פתאום פירותי?
תלוי. אם המשחק באופציות עולה לכדי עסק (ואפשר לפתוח דיון שלם רק זה) והוא מתנהל בתוך החשבון של התיק הגדול והסולידי, אזי הכל ימוסה פתאום פירותי, כי ניתן לטעון שהרווחים מהחלק הסולידי משמשים כדי לקיים את ההתחייבויות השוטפות של העסק (מבחן האינטגרליות). אם התיק הגדול והסולידי נמצא בחשבון נפרד שמנותק ממעגל העסקים של החשבון העסקי, כלומר אין מעבר כספים שוטף ותכוף בין החשבונות, אז הוא יישאר בסיווג הוני. ראה פוסט שלי בנושא: https://www.hasolidit.com/kehila/threads/חשש-מפני-סיווג-כסוחר-יומי.34123/page-3#post-755817

כן

אם יש לי עסק ואני קונה דירה עם משכנתא
הבנק מתחשב בהכנסה מהעסק כשהוא נותן לי משכנתא
זה לא הופך את הדירה לחלק מהעסק
זה דווקא מקרה הפוך.
אתה מוציא הלוואה לעסק ע"י משכון של דירת השקעה שיש לך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הכל ימוסה פתאום פירותי?
תלוי בהיקף של המשחקים
בעקרון אם אתה אדם מן השורה עם מקור פרנסה ושלא קשור לתחום הפיננסי אף אחד לא יגדיר אותך כסוחר בשביל כמה אופציות שקנית או מכרת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מיסוי RSU ואופציית release מיסים 7
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
F מיסוי על הפנסיה מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6