• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיואשת ולא יודעת מאיפה להתחיל....

• פותח הנושא פותח הנושא Yellow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מדברת המון עם הנסיך שלי אבל לדעתי הוא לא תמיד מבין מה אני רוצה. מה שכן, כל זמן שהצ'ופרים שלו ממשיכים להיות מוגשים לו בזמן, לדעתי לא מפריע לו שאני מקשקשת תוך כדי
:) טוב , על זה נאמר -->
"כבר ראיתי הרבה חתולים בלי חיוך, חשבה אליס, אבל חיוך בלי חתול! זה הדבר הכי מוזר שראיתי בחיי!"

יש לי שתי עצות שאני מקווה שיעזרו לך. אני לא יודע לבשל דברים מורכבים אז אין לי מה לומר בנושא...
1) חשוב מאוד לצאת מהייאוש! שום דבר טוב לא מגיע בחיים איפה שיש יאוש. זה פשוט חסם עורקים לאנרגיות חיוביות בתחום. כדאי שתעבדי עם עצמך ותגיעי לתובנות בתחום עם השלמה של המציאות והבנה שצריך להשקיע כדי לחפור את הדרך החוצה. אפילו אני בחיי הקצרצרים הספקתי לראות את זה בכמה תחומים.
2) ההשקעה הכי טובה שיש - וזו השקעה בטוחה ב-100% (כן כן, זה לא יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי) היא חיסול חובות. פירעון חובות חוסך בכל טווח ריבית יקרה שחבל לשלם. החיים חסרי החובות אלה חיים הרבה יותר איכותיים. אני לא רוצה להישמע כאילו אני מדבר כאן מיסטיקה אבל לדעתי למצבו הכלכלי של בנאדם בהחלט יש השפעה על שאר התחומים בחיים. במקורות כתוב שבנאדם שאין לו כסף הוא כמו בנאדם מת.

לא יודעת מאיפה להתחיל? לגמור את החובות תהיה התחלה טובה. וגם תרגישי יותר טוב כשהערך הנקי שלך יהיה סוף סוף חיובי.

התחלתי להקפיד על כך שתמיד יהיה לי בתיק אוכל קל לנשנש שימנע ממני ליפול לקנייה לא מתוכננת: פרי, חלבה, תמרים, קרקרים וכד'.

עד לאחרונה נהגתי/נו (אני וחברה שלי) לנהוג כמנהג הסבתות שלנו - יוצאים מהבית עם כריך חמאה בתיק.
לאחרונה עברתי ל-פליאו - מבחינתי ארוחת צהריים בחוץ - ביצים קשות ומלפפון. עד שאלמד להכין "ביף גרק'י"/ לטיולים ארוכים.

נהדר, היכרתי את זה לראשונה בנמיביה, שם קוראים לזה בילטונג.
יש המון וריאציות, תלוי בסוג הבשר, תיבול, ייבוש.
לא מומלץ לבעלי שיניים חלשות :)
ניסיתי להכין בבית פעמיים ולא הצליח לי, אנסה שוב.
http://dryfruits.bondigo.co.il/מידע-נוסף/בילטונג-בארץ/איך-להכין-בילטונג/

אני למשל די משוגעת על המנה האפגנית בג'ירף. אני יכולה להתחתן עם זה.
אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מו-מה!
בחיים לא חשבתי שאני והסולידית נחלוק אהבת אמת עם אותה המנה.

אשמח למתכון..

@הסולידית מצחיק שמנה עם בייקון נקראת המנה האפגנית :)
@Yellow כל הכבוד, לא לוותר!

@הסולידית
זה באמת יוצא אחד לאחד?
מרגיש לי שממש חסר משהו.

בינתיים מכל מתכוני המסעדות, היחיד שבאמת יוצא כמו במסעדה זה המתכון של הלביבות של אורנה ואלה - שגם יכול להתאים לטבעונים..

ביום ראשון אני מתחילה לעבוד, ומקווה שאשתלב ואצליח בחברה החדשה שלי.
זו חברה תובענית ולא קלה אבל זה מתאים לאישיות שלי (אני מאלה שאפילו ביום כייף של החברה הם רוצים לנצח את שאר הקבוצות...) אז מקווה שיהיה בסדר.
כל הכבוד!

יותר ויותר בזמן האחרון מצאתי את עצמי מתקתקת סידורים וגיליתי שזה נותן לי הרגשה מאוד טובה של התמודדות וראש נקי.
זה נורא חשוב לפתור את כל הבעיות בשוטף, כי יש להן נטיה להצטבר. אני למשל לא מחכה שיתלכלך כדי לנקות את הבית כי אני כל הזמן במוד של לעבור על כל דבר שמתחיל להיות מלוכלך במשך דקה, ולכן זה לא מרגיש שאני ממש "מנקה". לפעמים יש תקופה שאין כלום, ואז אני מחכה שיצטברו לי כמה נושאים בודדים לפתור ואז פותר אותם ביחד.

2. אכילה בחוץ- לא אתפלא אם רוב המינוס שלי נבע מזה. אז החלטתי לתקוף את הנושא מכמה זוויות. הבנתי שזה לא ריאלי לומר לעצמי שיותר בחיים לא אצא ולא אשב בבתי קפה ובמסעדות, הלא אני אדם שבהחלט נהנה מזה. כן הגבלתי את עצמי כרגע ל-200 ש"ח בחודש.
אישית אני לא מאמין בהגבלות כמו בדיאטות - הפתרון האמיתי הוא לא מגבלה קשיחה אלא לשנות הרגלים ואז פשוט לזרום עם החיים. השאלה כמה מעניין המסעדה הוא הנאה וכמה מזה זה סגירת פינות.

נשמע הגיוני שזה המקור לרוב ההוצאות - הכרתי פעם משפחה שהוציאו מעל 5 אלף שקל על לאכול בחוץ כל חודש, והם בכלל לא ידעו שזה המצב.

נערך לאחרונה ב:
חשוב לי לציין שאני לא מעוניינת בחתונה וילדים אלא בזוגיות
הי מקווה שזה לא ייחשב כחצוף שאשאל, אם כן תגידי. אם כבר יומן מסע אישי אז עד הסוף...
האם את פועלת גם בכיוון הזוגיות כמו שאת משקיעה בנושא הכלכלי?

משקיעה זמן במציאת בן זוג בעיקר במובן של להיות באתר הכרויות

את מתמקדת בטבעונים, או הכל הולך? קרוב לוודאי שבקרב טבעונים תמצאי יותר אפשרויות של כאלה שבאותו ראש איתך ביותר מתחום אחד (טבעונות, התנדבות, אי התרבות וכו׳).

וגם בקרב הטבעונים אני טופו מוזר
מכירה את זה מאז ומתמיד, גם בטבעונות וגם באקטיביזם וגם בכל תחום אחר.
זה לא משנה שאת טופו מוזר ושלרוב האנשים בכל קבוצה שהיא את לא מתחברת. אם זוגיות את מחפשת, את צריכה רק אחד/ת.

אגב, מעניין אם "הכל הולך" כי את חושבת/מקווה שהצד השני "יתיישר" בסופו של דבר, או כי לא משנה לך (לפחות כרגע), או שלא התנסית בזוגיות מעורבת מהסוג האידאולוגי.
אישית לא התנסיתי במעורבת (את הזוגי הכרתי אחרי שעבר לטבעונות, הכרנו במסגרת פורום טבעונות), אבל כן רואה שהמקרים שאני נתקלת בהם בנושא הזה ברובם המוחץ מביאים להרבה מאוד תסכולים קשים אצל שני הצדדים (אם מעניין אותך, אפשר לעשות חיפוש על הנושא הזה בפורום טבעונות בתפוז).
ודאי שיש כאלה שמצליחים לגרום לזה לעבוד, רק כדאי לדעת שזה בכלל לא טריוויאלי.
ההצלחה בזה נפוצה יותר אצל זוגות מבוגרים ובעלי משפחות שנמצאים יחד הרבה מאוד שנים לפני שאחד הצדדים בחר בטבעונות (וגם שם יש תסכולים).

@doc29 זה בסדר. נדמה לי שאני משקיעה זמן במציאת בן זוג בעיקר במובן של להיות באתר הכרויות ולנסות להכיר משם. אולי אני צריכה להרחיב את החיפוש שלי לקבוצות בפייסבוק.
יצאתי כבר לכמה וכמה דייטים בתקופה האחרונה מהאתר אבל משערת שבמובן מסוים יותר קשה לי להכיר. גם אם אני פונה לפלח שוק של גרושים עם ילדים עדיין יש כאלה שרוצים עוד ילדים כך שזה Deal breaker.
נשמע אחלה,העיקר שאת לא מדחיקה את התחום הזה באופן כללי, וספציפית לא מדחיקה אותו על ידי התעסקות בנושאים כלכליים.

@doc29 גם אם אני פונה לפלח שוק של גרושים עם ילדים עדיין יש כאלה שרוצים עוד ילדים כך שזה Deal breaker.
לא נראה לי שצריכה להיות לך בעיה בקטע הזה. הגרושים שאני מכיר ממש מסתפקים בילדים שיש להם. יש כאלה שבמיוחד מחפשים גרושות+ ורצוי +2 לפחות שלא ירצו עוד. אני מכיר גם רווקים שלא רוצים בכלל. הבנתי שיש בפייסבוק גם קבוצות של ח'ברה שלא רוצים ואנשים הכירו שם.

חכי 17 וחצי שנים - אני אשדך לך את הבן הקטן שלי. הוא הורס. יש לו גומות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מסתבר שבסעיף תספורת וקוסמטיקה יצא לי...תחזיקו חזק...721 ש"ח וזה אחרי שנשבעתי למלווה שלי שזה נחשב אצלי להתכלבות.
ילו, אני לגמרי יכולה להבין הוצאות של 700 ש"ח בחודש על קוסמטיקה. מספרה, שעווה/לייזר, ועוד קצת - והגענו לסכום.
אבל - והנה אבל גדול - בואי תהיי יצירתית ותמצאי דרך לקבל את מה שאת רוצה בפחות כסף.

האם את תושבת העיר הגדולה? יש לי ניחוש, שאם תסעי לעיר פריפריה כלשהי תוכלי לרכוש את אותם טיפולים בהרבה פחות כסף. אז כן, בהתחלה זה נשמע הזוי לנסוע מתל אביב לשדרות (נגיד), אבל אם זה חוסך לך 350 ש"ח, באופן קבוע, לא כדאי?
או - להציע ברטר לספר שלך
או - לעבור ל self service ולעשות חלק גדול מזה לבד.

בינינו - חלק גדול מלקבל טיפולי יופי הוא גם החלק שבו מפנקים אותנו. וזה כבר צורך שיושב על בסיס רגשי. כשאנחנו לומדות להיות יותר עצמאיות, אנחנו צריכות פחות פינוק בתשלום מאנשים אחרים, ויכולות יותר לטפל בעצמנו.

אני עברתי לצביעה בעצמי, ואני צובעת בעצמי כל כמה שבועות, במשך 3-4 חודשים, וגם מגדלת שיער תוך כדי, ואז הולכת לספר לתספורת+צבע, מתחדשת ומתפנקת אבל התדירות הרבה יותר נמוכה ממה שאישה הממוצעת "באמת חייבת לעצמה".

בהצלחה, עוקבת אחרי המסע המרתק שלך :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 33
A קרן מנוטרלת ולא מנוטרלת: שוק ההון 3
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
Z CSPX מחזיק את המניות ישירות ולא דרך החוזים. שוק ההון 5
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
A ערכתי בדיקה של ביצועי קרנות נאמנות ישראליות מנוטרלות ולא מנוטרלות: שוק ההון 9
D חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
The Doctor האם ניתן להגיש דו"ח שנתי ולא להכניס את רווחי ההון? מיסים 1
F מניות Small Cap - למה לי WSML? ולא ZPRV? שוק ההון 7
deussex הרגשתם פעם שהמקום הכי טוב - הוא פשוט להישאר ולא לעשות כלום ? התפתחות אישית 21
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
1337justme טיפול לרכב שכמעט ולא נוסע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
A איך לקנות בית בשוק עולה ולא לשלם יותר מדיי נדל"ן 13
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
M אפשרויות השקעה כחברה בע'מ ולא עוסק מורשה מיסים 4
מומו הברווז רמת ורבר פ"ת (ולא בקטע של סטוקינג לסולידית) נדל"ן 1
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
D סמרטפון זול ולא סיני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
ב הרגשה של הקרבת ההווה בשביל העתיד או איך להצליח להנות מהדרך ולא רק לחכות ליעד יומני מסע אישיים 8
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
כ התבקשתי להחליט האם להצטרף לפוליסה כלשהי ולא הבנתי כלום. אשמח לשמוע את דעתכם צרכנות פיננסית 11
R אג"ח ש"פשט" רגל ולא נסחר שוק ההון 33

נושאים דומים

Back
למעלה