• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רמת ורבר פ"ת (ולא בקטע של סטוקינג לסולידית)

מומו הברווז

משתמש סולידי
דירוג
20
הסתכלתי על שכונות לאורך הקו האדום, מתוך הנחה שעדיין יש שם פוטנציאל עלייה לאחר ההפעלה (אשמח לדעות אחרות).

ברמת ורבר המחיר לדירות ישנות הוא סביב ה1.5, כאשר אני מניח שבעתיד כלשהו אפשר לצפות שם לפינוי בינוי. השכונה נראית נחמדה (וסולידית D:), והמטרה היא להחזיק אותה מספר שנים בשלב הראשון ולראות לאן דברים מתפתחים.

עד כאן שום דבר מיוחד

אממה - יש לי דירת מחיר למשתכן בלוד, שאני רשאי למכור רק החל מ4/2023, על מנת לא לשלם מס רכישה ומס שבח. (אני גר בדירה שכורה כרגע ואין לחץ לשנות את הסטטוס הזה)
כך שלמיטב הבנתי האופציות שלי הן כאלה:

1. לקנות אותה כדירה שנייה על כל המשתמע (אז לשלם בוודאות מס רכישה. האם מס שבח לדירה בלוד הוא גם וודאי במקרה זה? בכל מקרה זו נראית אפשרות גרועה.

2. לחכות עם הקנייה של הדירה השנייה, נגיד שנה לפני שיחרור הדירה בלוד וכך תהיה לי חצי שנה למכור אותה כמשפר דיור (השאלה אם זה זמן סביר ולא לחוץ מדי). אני מניח שניתן להאריך את, התקופה הזו מלאכותית בזה שאפרסם אותה לפני שאני מתכוון למכור בפועל.

3. להתמנף עד השיניים ולקנות דירה על הנייר בשכונת נווה גן הסמוכה (ואז למעשה יש לי שנה אחרי האכלוס למכור את הדירה בלוד כמשפר דיור)

4. יש אופציה נוספת? יש אפשרות (חוקית) לסכם על דירה ישנה אבל להעביר את הרישום רק, עוד x זמן כך שהשעון של ה18 חודשים לא יתחיל לתקתק?

תודה

אשמח לעזור,אני מכיר את המיקום טוב טוב.
ישנם איזורים רבים הסמוכים לקו האדום אשר נחשבים כשכונות ׳זולות׳ .

רמת ורבר ספיציפית יש לה כבר תוכנית מפורטת ומאושרת,כאשר בחלק מהפרויקטים כבר התחילו בפרסום הפרויקט (קטה עם פרויקט גדול בזבוטיסקי,שפיר בארלוזרוב וכד׳). התוכנית (תעשה גוגל קצר) אומרת שהקצוות של השכונה,במיוחד הקצוות של זבוטינסקי וארלוזרוב מיועדות לפינוי בינוי גבוה (20-30 קומות),ותוך השכונה מיועד לתמ״א. (כאשר יש תוכנית לחצות אותה בשביל אופניים דרך הפארק).
חייב להגיד , שלטעמי , מבין כל השכונות הסמוכות לקו האדום בפ״ת , רמת ורבר היא המפורסמת שבהם ולכן לטעמי ׳הכי קרובה למיצוי׳ פרמיית הרכבת.
באופן כללי על השכונה , יש בה איזורים טובים ביותר - עם פארק משמעותי במרכזה (יד לבנים) - כאשר חלק ניכר מהשכונה הינו אוכלוסייה מוחלשת - וחלק נוסף הינו אוכלוסיית שוכרים אשר עברית להם היא שפה שנייה (אם בכלל). (רוסית/ערבית).
ישנם רחובות מאוד לא סימפתיים בחלק מהשכונה,ועד לא מזמן דירות בה נמכרו מאוד בזול.

נגעת בנוסף בשכונה המקבילה מצד צפון - נווה גן.
נווה גן היא שכונה מעורבבת, כאשר חלקה ותיק יותר (ונבנה במקביל לאם המושבות הותיקה) - עם משפרי דיור מהעיר פתח תקווה.
הרוב המוחלט של השכונה הינו חדש יותר (2013 ומעלה) , כאשר מתבטא באוכלוסייה חזקה יותר פיננסית/אקדמית (יש אומרים ששכונת המגדלים החזקה ביותר בעיר)
אם זאת, לא מדובר בשכונת צווארון לבן קלאסית כמו הותיקה, אלא יותר מגוונת.
חייב להגיד, שכאשר משקללים את הפרמייה של גודל הדירה,הניראות וגיל הבנייה - נווה גן (במיוחד האיזור הותיק) לא יקר משמעותית מרמת ורבר. (לטעמי)
בנוסף, שים לב שלמרות המרחק השווה - בנווה גן ישנה הפרדה גדולה מהשכונה לציר זבוטינסקי , בעוד המרקם ברמת ורבר - הוא יותר קרוב לכביש. (נובע מהפרדה פיזית)

מוסיף לשיקולך עוד איזורים - בעלי מרחק שווה לציר הרכבת:
קרול - שכונה ותיקה יותר אך אם זאת עדיין נעימה לגור, צפון העיר - איזור השוק וצפונה. איזור מאוד חלש, עם תוכניות פינוי בינוי עתידיות.
שיפר - מזרחית לתחנה המרכזית, אך מרחק הליכה מהתחנה המרכזית ומתחילת הקו האדום.

חייב גם לציין בוננזה נוספת שכנראה לא הבחנת בה -
קירבה לציר הרכבת הקלה זה נחמד. אבל יש אותה להמון שכונות , גם בתוך פ״ת וגם מחוצה (בת ים). כאשר, אפילו במזרח אם המושבות הותיקה יש מרחק הליכה לקו האדום (קריית אריה).
הבוננזה האמיתית , לפחות לדעתי - היא קירבה להצלבה של כמה קווים/מטרו. לצורך העניין , תסתכל על מפת נט״ע - ותבין שבילינסון מיועד להיות hub מרכזי לכמה קווים.

בנוסף, הקו המפריד בין פ״ת לגב״ש (ציר יצחק רבין) מיועד לבינוי גבוה - כאשר בחלקו מיועד מוסד אקדמאי (תחילת יכין סנטר ) , משרדים (כבר רואים את ב.ס.ר וגלובל טאוורס) ומגורים.

^^ אם לוקחים את זה בחשבון , לא הייתי ממהר לפסול גם את שכונת בר יהודה ונווה גנים.

* לא מהווה ייעוץ, דיעה אישית בלבד.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג רמת גן והסביבה נדל"ן 86
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L קרית קריניצי רמת גן נדל"ן 8
M רמת חיים אוף טופיק 26
F עיר ימים - רמת פולג נתניה נדל"ן 10
O דירה על הנייר - "גינדי גרנדס", רמת אפעל החדשה נדל"ן 12
כ ת"א רמת גן 3 חד' ב 2.3 להשקעה - דעתכם? נדל"ן 12
G דיבדנדים כאמצעי לשיפור רמת החיים שוק ההון 14
א רמת נזילות ETF בלאקרוק שוק ההון 1
B רמת חשיפה למניות שוק ההון 7
א BTB רמת סיכון שוק ההון 23
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
ד שכונת בן גוריון רמת גן נדל"ן 11
C כיצד אני שומר על רמת סיכון גבוהה ומפזר את הכסף? שוק ההון 17
1337justme האם 'קרן מחקת מדד אג"ח ממשלתי כללי 2-5 שנים צמודות' מהווה תחליף מתאים באותה רמת סיכון לפק"מ צמוד ונזיל? שוק ההון 37
מומו הברווז רמת הנשיא בבת ים נדל"ן 24
ג המלצה לשמאי - איזור רמת גן נדל"ן 0
E דו"ח חניה על גבול רמת-גן גבעתיים. יבטלו לי ? אוף טופיק 19
מומו הברווז דירה להשקעה על הנייר במרכז רמת גן נדל"ן 12
ת רמת החיים, משהו לא מסתדר לי. המצב הכלכלי קשה ורמת החיים עולה? אוף טופיק 305
מ האם מותר לדון בפורום על רמת אטרקטיביות של ערים בארץ להשקעה? נדל"ן 14
ש רמת שירות בחשבונות מסחר עצמאיים צרכנות פיננסית 1
ש התייעצות זוג נכים מעבר לשיפור רמת החיים מקרית גת לאשדוד. צרכנות פיננסית 12
tpr שאלות בנוגע לפנסיה מוקדמת / רמת חיסכון נוכחית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 43
Amir מה רמת הסיכון של תעודות סל מחקות מדדי בריאות בארה"ב (נניח XLV) שוק ההון 15
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 29
A קרן מנוטרלת ולא מנוטרלת: שוק ההון 3
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
Z CSPX מחזיק את המניות ישירות ולא דרך החוזים. שוק ההון 5
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33

נושאים דומים

Back
למעלה