• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ממורמר ולא מצליח לצאת מזה

• פותח הנושא פותח הנושא dandin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dandin

משתמש סולידי
דירוג
12
אני מרגיש שאני תקוע בלופ של התמרמרות, וכל הזמן חוזר אליו.

קשה לי להתנתק מהמחשבה על איך המדינה תכננה והפעילה תוכנית אפלייתית כלפי אלה שרכשו דירה שנה לפני התוכנית – שפשוט ריסקה את מי שניסה ללכת בדרך הישר.

אני שומע כל הזמן על זוגות שקנו דירות “בנזיד עדשים” – מחירי רצפה – ובלי לעשות דבר, הנכסים שלהם האמירו לשחקים.

ואני?
כבר 12 שנה שאני עובד קשה, משקיע, נלחם על כל שקל – ולא הגעתי אפילו לרבע מההישגים של אנשים שפשוט היו במקום הנכון בזמן הנכון.

קניתי דירה במחיר מלא – 1.3 מיליון – שהיום שווה אולי 2.1.

בזמן שאחותי, לפני 4 שנים בלבד, קנתה דירה ב־1.6 והיום היא שווה 4 מיליון.

זה לא רק מספרים. זה פער שאי אפשר לסגור.
התחושה היא שאני לא יכול להתקדם לשום מקום.
כדי לעשות עוד צעד – אני צריך להוסיף הון עצמי של מיליונים. ואין לי את זה.

למה המדינה חילקה מתנות נדיבות לאנשים מסוימים – כשאני עבדתי קשה שקל לשקל?
אני לא מצליח לצאת מהמעגל הזה.

כל פעם שאני שומע חברים שקנו במחיר למשתכן במחירים מגוחכים – והיום שווים פי כמה ממני – זה מדליק בי מחדש את התחושת חוסר הצדק.

זה מרגיש כאילו אני כן התקדמתי – אבל הם רצו קדימה חמישה צעדים… ושילמו הרבה פחות.

אני באמת לא מצליח להירגע מזה.
זה אוכל אותי מבפנים.

אל תביט על אחר ובטח לא על אחותך. מה שהשגת בעמל שלך. כן יש בחיים לפעמים אנשים עם "יותר מזל משכל" סבבה.
זה לא אומר דבר עליך. תשמח בחלק שלך. תמצא את הנקודות החיוביות ודברים שכן עבדו לך בהצלחה יתרה.
יש משפט שאומר שאם כולנו נעמוד מול הים וכל אחד יזרוק את החבילה שלו. רוב המוחלט של האנשים ירצה חזרה רק את החבילה שלהם ולא של אחר שהוא לא יודע מה יש בה.

כל פעם שאני שומע חברים שקנו במחיר למשתכן במחירים מגוחכים – והיום שווים פי כמה ממני – זה מדליק בי מחדש את התחושת חוסר הצדק.
אם אתה מודד שווי ויחס אל אנשים בגלל כמות הכסף שלהם, אני לא יודע איך אפשר לעזור לך.
הביטוי "אני שווה 5 מליון" והחבר שלי "שווה 8 מליון", הוא דוחה.
כסף לא מאפיין, אתה שווה בגלל האופי שלך, המשפחה שלך, התעסוקה שלך, הייעוד והמטרות שלך בחיים, כסף יכול לעזור אבל הוא שולי בסיפור הזה.
אדם יכול להיות עשיר ואומלל, אל תסתכל על הדשא של השני, זה רק תחושה אופטית שהוא ירוק יותר...

מה הצעד שאתה מנסה לעשות ולכן צריך הון עצמי של מיליונים? שיפור דיור? דירה נוספת להשקעה? דירה לדור הבא?

לגביי השאר - FOMO, השוואות ותחושת קיפוח אף פעם לא הועילו לאף אחד, וצדק זה כוכב בשמיים. קצת פרופורציות:
* לפי הכתבות שמצאתי באינטרנט (לצערי לא הצלחתי למצוא את הנתונים באתר הרשמי של מחיר למשתכן), בסה"כ הוגרלו לציבור בערך 113,500 דירות במסגרת תוכניות "מחיר למשתכן" ו"דירה בהנחה" מאז 2015. מדובר באחוזים *בודדים* מכלל האוכלוסייה שזכו בהטבה מפליגה. הרוב קנו בשוק החופשי, בדיוק כמוך.
* מי שלוקח היום משכנתא - 250 משכורות לדירת 4 חדרים ממוצעת בניגוד ל-140 משכורות שאתה שילמת.
* ריבית בנק ישראל לפניי 12 שנים - 1.25%, והפריים היה 2.75%. היום הריבית היא 4.5% והפריים 6%, כך שכל מי שקנה בעשור ריבית האפס עשה את עסקת חייו בניגוד לרוכשים של היום. מקווה שזה עוזר להבין שאין טעם לנסות למצוא צדק. זה הרבה פעמים עניין של מזל ותזמון.

קשה לי להתנתק מהמחשבה על איך המדינה תכננה והפעילה תוכנית אפלייתית כלפי אלה שרכשו דירה שנה לפני התוכנית – שפשוט ריסקה את מי שניסה ללכת בדרך הישר.
אין פה ויכוח שאתה צודק. לצערי אם נסתכל על כל העיוותים האלה זה פשוט לא ייגמר.

אני יודע שציינתי בדיון אחר איתך שאני מעדיף לא להתעסק עם עצות לחיים בפורום, אבל מה אני אעשה אני לא תמיד מצליח להתאפק.

אם אנחנו כבר בלופ של להשוות את עצמנו לאחרים, אני מציע לחקור על מה הולך במדינות אחרות ואני לא מדבר על מדינות לא מפותחות. אני מדבר על מדינות אירופאיות, אנגליה, ארה"ב וקנדה. אני עובד ביום יום שלי עם אנשים מהמקומות האלה ובדומה לכאן, החיים שלהם טובים סהכ אבל יש קומבינות, אפליות ולא פחות מחוסר תפקוד מצד המדינה. יש דברים שאנחנו ממש טובים בהם כאן וזה עובד לטובתנו.

בכל מקרה אני חולק איתך את התסכול מהמדינה באופן כללי. זה אחד הסיבות שעברתי לקריית שמונה מהמרכז - בשביל להנמיך ציפיות. רחוק יותר מהפוליטיקה ואין לי ציפיות יותר למענה ראוי מהמדינה - ואז התחילה המלחמה והצלחתי להיות מופתע לרעה שוב :)

אבל עדיין החיים טובים כאן.

השוואות מהסוג שיוצרות קנאה ותסכול לא מוסיפות לנו בריאות. שמחה בחלקך זה משהו שקל להגיד אך זה תהליך ארוך של השלמה עם הקלפים שקיבלנו ולהאמין שאיתם ננצח.
הסיטואציה מוכרת ומבאסת. במקרה שלי חסכתי וחסכתי והמחירים "ברחו" לי. בזמנו לא היה לי מספיק הון עצמי, אח"כ גם לא הלך עם ההגרלות האלה וגם לא נראה שאדביק את הקצב עם ההון שעכשיו כן יש לי כחוסכת של משכורת יחידה. זה כנראה פשוט לא היה אמור להיות שלי.
המשכתי לחסוך ושמתי את זה בצד עד שלאחרונה, הורים של אחת מחברותיי שהייתה באותו לופ הפתיעו אותה וקנו לה דירה, ללא משכנתא. אין לה הון עצמי והיא לא שמה שקל. כמובן שפרגנתי לה אך איפשהו זה עדיין צבט. אנחנו מאלה שנצטרך להשקיע הרבה יותר כדי שהדשא שלנו יהיה ירוק יותר.

מזל זה אולי חצי ממה שצריך בחיים.
קח בחשבון שמזל הוא לא אבסולוטי - למי שהתמזל מזלו וזכה במחיר למשתכן, לא אומר שיתמזל מזלו בפעם הבאה, ואולי הוא יפול לעוקץ, מה שהשכל שלך מונע ממך.
בוא נדבר על זה - גם השכל שקיבלת, התנאים ההתחלתיים, הם עניין של מזל.

אתה צריך להסתכל על זה בטווח הארוך. כמו סוחר יומי שעשה מכה - כמה מזל יש לו - אבל מירב הסיכויים שהוא ימשיך להמר את הכסף, כי הוא חושב שהוא גאון, ויפסיד.
במציאות, זה לא תמיד ככה, יש אנשים עם שילוב גם של שכל, וגם של מזל. וזה באמת מבאס שלמישהו היה מזל לקנות בזול, מזל שהדירה עלתה, ושכל לא לדפוק את זה.

אבל בסוף, גם לך היה המון מזל, וזו רק שאלה של לדעת להסתפק במה שיש לך, להבין שהקלפים של אף אחד לא זהים, וcomparison is the thief of joy

לגבי השאלה הזאת - צריך להכיר שגם המדינה לא מושלמת. כמו גוף אורגני של ממש, היא מנסה להתנהל תחת לחצים מכל כיוון, ועושה ים טעויות. בעיקר פופוליסטיות.
שהטעויות האלה יהיו יותר מכיוון ה"אני שווה פחות", ופחות מכיוון ה"אמא שלי לקחה תרופה בהריון שעברה אישור, אבל בסוף התגלה שגורמת למומים בילודים".

הכעס שלך מוצדק, אני אגביר את הכעס שלך כשאספר לך שזה בכלל לא התרגיל הראשון מהסוג הזה בישראל, גם חלק גדול מבעלי הדירות הוותיקים במדינה השיגו אותן בתרגילים דומים בעשורים קודמים. תשאל את ההורים שלך. אני בטוח שזה גם לא התרגיל האחרון ועוד יהיו הרבה כאלה. לדוגמא, מאות אלפי דירות ממאגר הדיור הציבורי נמכרו בהנחה לזכאים על ידי המדינה מאז שנות ה-60.
עדיין גם התשואה שעשית מ-1.3 ל-2.1 זו תשואה שאם לא היית רוכש דירה כנראה שלא היית עושה, והרבה אנשים שהיו במצבך ולא רכשו דירה לא עשו אותה ונמצאים היום במצב פחות טוב ממך. הם מסתכלים עליך ומקנאים בך וכועסים על "התוכנית האפלייתית" של המדינה שדאגה שמחירי הדירות ימשיכו לעלות ולעזור לאנשים כמוך ולפגוע באנשים כמוהם.

אני אגביר את הכעס שלך כשאספר לך שזה בכלל לא התרגיל הראשון מהסוג הזה בישראל, גם חלק גדול מבעלי הדירות הוותיקים במדינה השיגו אותן בתרגילים דומים בעשורים קודמים
יכול לפרט יותר, אם אתה מכיר?

ומה עם אלא שהשתתפו בהגרלות ולא זכו, אבל כל כך קיוו לזכות אז אגרו את כל הכסף שלהם בפיקדון/עו״ש ובמקום לקנות במחיר שהיה בהישג ידם יצאו קירחים משני הכיוונים?

התכנית אמנם לא הוגנת אבל גם צריך לקחת בחשבון שלא כל אחד זוכה. ויכול להיות שבדיעבד מה שעשית היה הדבר הכי נכון לעשות

אני זוכר פעם שקראתי את "אבא עשיר אבא עני" שמתאר איך הוא קנה דירה שפונה לכיוון ההר כי המחיר היה זול יותר ב-כמה אלפי דולרים מהדירות שפונות לים ואחרי כמה שנים, מן הסתם הדירות שפונות לים עלו במחיר מהר יותר מהדירות שפונות להר.
כנראה שאנשים מעדיפים לראות כחול.

וזכור... אתה לא יודע מה מצבם הכספי באמת.

אני שומע כל הזמן על זוגות שקנו דירות “בנזיד עדשים” – מחירי רצפה – ובלי לעשות דבר, הנכסים שלהם האמירו לשחקים.

ואני?
כבר 12 שנה שאני עובד קשה, משקיע, נלחם על כל שקל – ולא הגעתי אפילו לרבע מההישגים של אנשים שפשוט היו במקום הנכון בזמן הנכון.

זה אוכל אותי מבפנים.
מבין את התסכול אבל אני מנסה להבין מה המקסנה הכלכלית שלך מהעניין.
אספר לך סיפור. הייתי התלמיד המצטיין בכיתה שלי ולמדתי תכנות בימים שבהם לא ידעו בבתי הספר שיש מחשבים.
כשבאתי להתגייס ביקשתי לשרת ביחידה טכנולוגית. התשובה שקיבלתי זה שעם פרופיל קרבי אני לא יכול לשרת ביחידה כזו. במקום זה שלחו אותי ללבנון ולעזה.
החבר הכי טוב שלי, עם פרופיל נמוך, הלך ל- 8200.
הוא היום אחרי אקזיט. אני? עצמאי שקורע את התחת בשביל לשלם את המשכנתא.
אגב, כמה שנים אחרי כבר שולחים מתגייסים ליחידות טכנולוגיות על סמך יכולות וכישורים (לכאורה) ובלי קשר לפרופיל.
לא הוגן.
מה המסקנה שלי מכל העניין אחרי 20 שנה? שזה לא רלוונטי לצעד הכלכלי הבא שאני מתכנן.
אפשר לשאול מה הצעד הכלכלי הבא עבורך? זה שעבורו אתה צריך מיליונים?

ואני?

זה אוכל אותי מבפנים.
מסכים עם הגישה שהשוואה לא תוביל לשום מקום, ורוצה להוסיף:

אחותך לא קיבלה מהמדינה 2.4 מליון. מחיר למשתכן לא נתנה מתנה בסכומים כאלה. אחותך קיבלה הנחה ברכישה, והיא נהנית מעליית הערך כמו שאתה נהנה. הרי אדם אחר יכל לקנות דירה בשוק החופשי באותו הפרויקט, לשלם יותר (נאמר 2.6?) ולהינות מאותה עליית ערך.

אם היא קנתה בגליל ים ב 20 אלף למטר, ההפרש בין ההטבה לשוק החופשי למיטב זכרוני היה 10k למטר. הרבה, אבל לא קרוב ל 2.4 שיכול להשתמע שאתה טוען שקיבלה מהמדינה.

ואני?

זה אוכל אותי מבפנים.
הדרך שלי להתמודד עם תסכולים מהסוג הזה היא להזכיר לעצמי שלעבוד קשה ולחיות בפשטות ובצניעות זה דבר נכון וטוב בלי קשר לשאלה כמה כסף יוצא לך מזה.

ואני?

זה אוכל אותי מבפנים.
אתה ממורמר עם דירה, וזו קטגוריה אחרת לגמרי של ממורמרים. אתה ממורמר עם קירות, רצפה, תקרה אפילו דוד שמש משלך! לעומתך, הזוגות שמתחתנים היום ממורמרים בלי דירה. ממורמרים בשכירות, עם בעל בית שאומר "לא שיפוץ, רק סידור קוסמטי",
אתה כועס על משכנתא של 5,000 ש"ח? הם בוכים על סימולציה של 11,200 ש"ח, והבנק עוד לא אישר. אתה מתגעגע למחירים של 1.2 מיליון? הם בוכים כי המחיר ההתחלתי הוא 2.5 מיליון וכולל "מרפסת לכיוון מערב", כלומר נוף למחסן של השכן.
ובינתיים, אתה, כן אתה יש לך שטיח כניסה עם הכיתוב "ברוכים הבאים", כי אתה בעלים. הם? יש להם שטיחון מהשוכרת הקודמת שכתוב עליו "קחי את הכלים שלך כבר".

אז תתמרמר, אחי, רק תעשה את זה בענווה. אתה דור המרמור עם טאבו. הם דור המרמור עם קובץ אקסל פתוח ודמעות.

אם אתה מתכוון לקבל תמיכה רגשית כאן בפורום, ייתכן ותקבל, אבל הייתי פחות מצפה מפורום מאוקסל ממוספר ומחושב לקבל תמיכה שכזאת:roll:
אני אישית מזדהה איתך לגמרי, ונראה מתוך דבריך שאתה טיפוס כזה של השוואות, עכשיו זה בנושא דירה ומחיר למשתכן, מחר זה בגלל אלף השוואות אחרות - ממזמן זה לא רק דשא ירוק
ממליץ מאוד לטפל בשורש הבעיה (מי שמדבר...), יש ספר נפלא של אלן דה בוטון 'סטטוס', מובטח לך לאחר קריאת הספר הקלה בסימפטומים, לפחות זמנית :lol:
לגופו של עניין, מדוע אתה לא מקנא במי שזכה בלוטו? לא דאבל לוטו 52 מיליון ש"ח, מישהו שזכה בקטנה ;) 2 מיליון ש"ח
אתה מבין שזה עניין של סיכוי ומזל ושאר מרעין בישין
מבחינתי מחיר למשתכן, או אפילו תכונות מולדות, צבע עור, או כל מה שמכונת המזל הנפיקה לך, הינו 'מזל' בדיוק כמו זכייה בלוטו
העיקר, קח דברים בפרספקטיבה, למרות שאותי לא מרגיעה העובדה שיש ש'נדפקו' יותר ממני בחלוקת ה'מזל', הגיוני, זה לגמרי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 22
A קרן מנוטרלת ולא מנוטרלת: שוק ההון 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
Z CSPX מחזיק את המניות ישירות ולא דרך החוזים. שוק ההון 5
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
A ערכתי בדיקה של ביצועי קרנות נאמנות ישראליות מנוטרלות ולא מנוטרלות: שוק ההון 9
D חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
The Doctor האם ניתן להגיש דו"ח שנתי ולא להכניס את רווחי ההון? מיסים 1
F מניות Small Cap - למה לי WSML? ולא ZPRV? שוק ההון 7
deussex הרגשתם פעם שהמקום הכי טוב - הוא פשוט להישאר ולא לעשות כלום ? התפתחות אישית 21
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
1337justme טיפול לרכב שכמעט ולא נוסע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
A איך לקנות בית בשוק עולה ולא לשלם יותר מדיי נדל"ן 13
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
M אפשרויות השקעה כחברה בע'מ ולא עוסק מורשה מיסים 4
מומו הברווז רמת ורבר פ"ת (ולא בקטע של סטוקינג לסולידית) נדל"ן 1
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
D סמרטפון זול ולא סיני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
ב הרגשה של הקרבת ההווה בשביל העתיד או איך להצליח להנות מהדרך ולא רק לחכות ליעד יומני מסע אישיים 8
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
כ התבקשתי להחליט האם להצטרף לפוליסה כלשהי ולא הבנתי כלום. אשמח לשמוע את דעתכם צרכנות פיננסית 11
R אג"ח ש"פשט" רגל ולא נסחר שוק ההון 33
L העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית) שוק ההון 121
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
ש השקעה כבעל המשכנתא בארה"ב ולא בעל הנכס שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה