היי
@Yellow,
אני גם קוראת מזה זמן מה ותוהה אם מי שהוא מינימליסט באופיו נולד כזה או שסיגל לעצמו התנהלות כזו.
אני לא מינימליסט. אפשר לומר שבעברי הייתי נהנתן לא קטן, על חשבון העתיד שלי
היום, אחרי הרבה תלאות, גרעונות, חסכונות, השקעות גרועות יותר ופחות, אני יכול להגיד לך כך: אני נהנה הרבה יותר, ובמידה, מדברים שאני אוהב באמת, ומעריך הרבה יותר כל קניה שלי (הן הופכות להיות נדירות יותר ויותר), וגם משתדל מאוד לייצר תחליפים לדברים חומריים/צרכניים. אני חוסך היום בין 15% ל-50% מההכנסות שלי (שגם גדלות עם השנים, תודות בעיקר לחסכונות שלי), ובדרך הנכונה מאוד לעצמאות כלכלית אמיתית, למרות שאין לי שום כוונה לעבוד (מבחירה).
איך עושים את זה? כמו בדיאטה, לא מפסיקים לאכול מיד. השלב הראשון והכי הכי חשוב, שאפילו אם את עושה רק אותו, ואפילו אם לא 100%, הוא תיעוד הוצאות, ולכן מה שכתבת כאן נכון ב-100%:
לגבי מי שכתבה לי תיעוד הוצאות- אני עדיין לא מצליחה לעשות את זה לאורך זמן. ברור לי שזה מאסט.
איך אני מנהל הוצאות למול הכנסות? פשוט מאוד - ב- Google spreadsheet. זה נגיש מכל מחשב שהוא וגם מהסמרטפון. ל-
@הסולידית יש את האקסולידית, אבל למתחילים מספיק אקסל פשוט - שני גיליונות: "הכנסות", "הוצאות קבועות" (שכ"ד, ביטוחים, ארנונה...) ו"הוצאות שוטפות". ופשוט - בסוף כל יום או ממש ברגע ההוצאה (תלוי ביכולת העמידה שלך לאורך זמן), עדכני אותה.
אני רק יכול להגיד ש: 1) באיזשהו שלב זה ממש הופך להרגל. 2) אחרי חודשיים שלושה תוכלי לנתח ממש ממש יפה, איפה הדגשים שלך לחיסכון ("בחודשיים האחרונים קניתי תכשיטים עם 20% מהכסף שהרווחתי!" או "אני אוכלת בחוץ ב-30% מהתקציב שנותר לי פנוי אחרי הוצאות קבועות). 3) אחרי כמה שבועות זה אפילו נהיה מהנה, זה מקנה תחושת שליטה על הפיננסים.
אם את לא מרגישה נכונות לשתף, זה לגמרי בסדר. אבל שתפי את עצמך בתובנות. צעד ראשון... אני הייתי מחכה שניה וחצי עם לימוד שוק ההון. אבל את יכולה להתחיל, יש פוסטים טובים של הסולידית בנושא. אם ממש מעניין אותך ואת רוצה ספר או שניים נחמדים, תני פינג בפרטי.