• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מיואשת ולא יודעת מאיפה להתחיל....

• פותח הנושא פותח הנושא Yellow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הי.
אני חושבת שאפשר להבין מההודעה שלך את הפער בין המציאות שיש להתמודד איתה לבין החלום לדירה.
אני חושבת שלעסוק (ולהתייאש) מחלום הדירה מאפשר לך לא להתייחס למה שדורש כרגע טיפול.
הייתי מציעה לך בתור צעד ראשון לפנות לעמותת פעמונים, במטרה לצמצם חובות ולמצוא דרך להגדיל הכנסות.
כשתתחילי לפעול בכוון הנכון ,תרגישי יותר טוב עם עצמך.
ייאוש זה כשאנחנו מפחדים לזוז לאן שצריך ללכת.

כל הכבוד לך שאת התחלת לעשות את הצעד הראשון לקראת עתיד טוב יותר בשבילך.

לפי מה שהבנתי מההודעה הראשונה את חייבת סכום כולל של כ-37500 ויש לך הון של כ-40000 (קראת לזה הון התחלתי לדירה).
אם זה אכן המצב אז הייתי מנסה להיפטר מההלוואות עם הריביות הגבוהות (בהנחה וההון שלך לא מרויח בקיזוז מס רווחי הון יותר מהריבית שאת משלמת).

ללא תלות נראה שאת כבר בדרך הנכונה, מצמצמת עלויות ומגדילה הכנסות.
אני מאחל לך שתמצאי עבודה שתאהבי כמה שיותר מהר.

@Yellow , למה את לא עובדת ומה המקצוע שלך?(אולי יש פה מישהו שמכיר מישהו)

בפורום חוסכים יש שרשור פעמונים שבו רואים תהליך של התאפסות ויציאה הדרגתית מהמינוס, כנסי בבקשה לקרוא.

מינוס זה מצב חרום שמצריך התנהלות בחרום, הדבר הנכון עבורך כרגע זה לפנות לפעמונים.
מהטקסט שאת כותבת אני מבין כי מנטלית את מבינה שיהיה עליך ליישם צעדים לא פשוטים בצמצום צריכה ולכן חצי דרך כבר עשית.

נפתח פה גם פורום היכרויות לחסכנים, תני ביקור.

@Yellow בוקר אור.
את אכן מוזמנת לקרוא את השרשור פעמונים שאני מריץ עם @מיקי .
אם תרצי, אפשר גם לך.
אבל את תצטרכי לתת לנו עם מה לעבוד - איפה גרה, מה המקצוע/תעודה שיש לך ביד, חסכונות, הוצאות שוטפות... בקיצור להכנס לפרטים.
תשובה ראשונית תהיה לסגור את האוברדרפט עם החסכון, הלוואה מול כרטיס האשראי, לגבי ההלוואה לבנק - מה התנאים שלה, מספר תשלומים...

לגבי איסוף בקבוקים - זה צעד ראשון וחשוב.
כולם משלמים את הפקדון, הרוב מוותר על לבקש אותו חזרה, כי יש לזה סטיגמה של "עניים".

@Yellow אל תתייאשי. כמו ש- @c881 אמר, דרושים עוד פרטים, אבל אנחנו מוכנים לעזור.

הנה מה שאני רואה כנקודות חיוביות:

• את צעירה (כן, 37 זה עוד הרבה שנים של חיסכון פוטנציאלי)
  • את רווקה - מבחינות אחרות זה חיסרון, אבל זה יתרון אדיר שאין אחרים שנסמכים על שולחנך (וכיסך) כרגע. זה גם עוזר בסוגיית הדיור - את יכולה לבחור בפתרונות דיור זולים יחסית (שותפה בדירה במקום דירה לבד וכו'). אין לזה שום קשר לזוגיות, למעט הוצאות שנלוות לדייטינג.
  • את אינטיליגנטית ושקולה - תתפלאי, אבל רואים את זה מהפוסט. כלומר יש לך פונטציאל השתכרות של מעל 4,500 ש"ח לחודש. זה טוב מאוד, גם בשוק עבודה קשה. (אגב מה ש @אבא עשיר אמר... תגידי מה את יודעת לעשות! בלי הבטחות)
  • בהמשך לסעיף הקודם - החובות שלך קטנים יחסית (אני יודע שזה נראה כמו הרבה כרגע, אבל נשמע שהמצב בשליטה).
בקיצור - הכדור במגרש שלך. שתפי אותנו, ואם את לא רוצה בפומבי, אפשר בפרטי.

צעד חשוב נוסף הוא תיעוד - מה ההוצאות העיקריות שלך?
וכן, איך מתנהלת הסביבה הקרובה שלך? קשה לעבור למצב חסכון בסביבה פזרנית.

דרך נוספת להכניס כסף היא אפליקציית spare5, שעושה שימוש בכלכלת המונים כדי לבצע משימות פשוטות דרך הטלפון בזמן הפנוי שלכם, את התשלום הם מעבירים באמצעות paypal.

לוקח קצת זמן עד שהם מפנים משימה למשתמש חדש.
היום קיבלתי משימה להתקשר לעסקים שונים ברחבי העולם ולאמת פרטים בסיסים (שם, כתובת, שעות פעילות ועלות כניסה).
30 סנט על כל שיחה.

יש עוד משימות כמו תיוג תמונות וכו׳

Spare5.com

עוד דרך להכניס כסף.
אני מקפיד לצלם קבלות ולהעלות לאתר snapin, כבר צברתי 24 שקל של החזרים וכל זה מצילום של קבלה והעלה לאתר, הם משלמים בכל פעם שמגיעים ל 100 שקל (כך על פי דיווחים מקוראים אחרים בפורום).

Snapin.co.il

הערה: אין לי מניות או שותפות באף אחד מהחברות שציינתי בפוסט.
השימוש באפליקציות הינו על אחריותכם.

כל הכבוד על הצעד לשנוי...מעודדת אותך למצוא מילים חיוביות למצבך, עתידך עוד לפניך.
40,000 זה לא ממש הון התחלתי
אני עם הסכום הזה, קניתי דירה קטנה (מוזמנת לקרוא בקטגוריית ספורי מסע, בנועזת).
הכל אפשרי, ונטוע בחשיבה.

הי.
לגבי צריכה של דברים ללא שיקול דעת, ממליצה לך להצטרף לקבוצה בפייסבוק
"ללא בזבוזים-בדרך לעצמאות כלכלית".
מאוד עוזר לשמוע על אנשים (בעיקר נשים) שמנסות להגביל את הצריכה.
אני חברה בקבוצה ולי זה מאוד עוזר בתור קבוצת תמיכה.

תודה שלי. אכנס לקבוצה.
כמה זמן את כבר שם? את מרגישה שזה שינה את יכולת העמידה מול פיתויים חומרניים?
אשמח אם יש לך דוגמא שאת מרגישה נוח לחלוק.
הי.
אני שם כמה שבועות.
אבל עוד הרבה לפני קוראת את הסולידית , אתר slow (מומלץ) וקבוצת מינימליזם וחיים פשוטים בפייסבוק.
עקרונית אני מאוד אוהבת לקנות בגדים ואקססוריז, שלא לדבר על אכילה בחוץ כבלוי.
היום אני קונה הרבה פחות ומנסה להפחית את הדחף לקנות משהו חדש (כשמדגדג לי לקנות משהו) וגם לתעל אותו למקומות אחרים.
למשל לקנות יד שניה שזה כיף, בנקודות של מטבעות אלטרנטיבים כמו אושר, להחליף / לשאול בגדים עם בנות המשפחה-נקרא אצלנו לקנות בבית ;-) , להשתמש בתלושים מהעבודה לקניות אימפולסיביות.

מסכימה.זה מאוד מזכיר דיאטה.
בשתיהן כנראה שהדרך היא לא לצום ואז להתפרע ,אלא למצוא אורח חיים בריא/לא בזבזני.
חשוב לצמצם צריכה בלי להרגיש מסכנה.
אגב, תמיד הייתי מחושבת עם כסף אבל גם מאוד אהבתי לקנות..
בשוקולד וממתקים שמתחשק לי לקנות עוזר לי כשאני קוראת מה זה מכיל מאחורה ,ואז החשק לרוב עובר.. ברור לי שזה ממש לא טוב בשבילי.
היום אני מסתכלת על קניות בצורה די דומה לשוקולד. אפשר קצת שוקולד מדי פעם אבל ממש לא חבילה שלמה :)

היי @Yellow,
אני גם קוראת מזה זמן מה ותוהה אם מי שהוא מינימליסט באופיו נולד כזה או שסיגל לעצמו התנהלות כזו.

אני לא מינימליסט. אפשר לומר שבעברי הייתי נהנתן לא קטן, על חשבון העתיד שלי :)

היום, אחרי הרבה תלאות, גרעונות, חסכונות, השקעות גרועות יותר ופחות, אני יכול להגיד לך כך: אני נהנה הרבה יותר, ובמידה, מדברים שאני אוהב באמת, ומעריך הרבה יותר כל קניה שלי (הן הופכות להיות נדירות יותר ויותר), וגם משתדל מאוד לייצר תחליפים לדברים חומריים/צרכניים. אני חוסך היום בין 15% ל-50% מההכנסות שלי (שגם גדלות עם השנים, תודות בעיקר לחסכונות שלי), ובדרך הנכונה מאוד לעצמאות כלכלית אמיתית, למרות שאין לי שום כוונה לעבוד (מבחירה).

איך עושים את זה? כמו בדיאטה, לא מפסיקים לאכול מיד. השלב הראשון והכי הכי חשוב, שאפילו אם את עושה רק אותו, ואפילו אם לא 100%, הוא תיעוד הוצאות, ולכן מה שכתבת כאן נכון ב-100%:
לגבי מי שכתבה לי תיעוד הוצאות- אני עדיין לא מצליחה לעשות את זה לאורך זמן. ברור לי שזה מאסט.

איך אני מנהל הוצאות למול הכנסות? פשוט מאוד - ב- Google spreadsheet. זה נגיש מכל מחשב שהוא וגם מהסמרטפון. ל- @הסולידית יש את האקסולידית, אבל למתחילים מספיק אקסל פשוט - שני גיליונות: "הכנסות", "הוצאות קבועות" (שכ"ד, ביטוחים, ארנונה...) ו"הוצאות שוטפות". ופשוט - בסוף כל יום או ממש ברגע ההוצאה (תלוי ביכולת העמידה שלך לאורך זמן), עדכני אותה.

אני רק יכול להגיד ש: 1) באיזשהו שלב זה ממש הופך להרגל. 2) אחרי חודשיים שלושה תוכלי לנתח ממש ממש יפה, איפה הדגשים שלך לחיסכון ("בחודשיים האחרונים קניתי תכשיטים עם 20% מהכסף שהרווחתי!" או "אני אוכלת בחוץ ב-30% מהתקציב שנותר לי פנוי אחרי הוצאות קבועות). 3) אחרי כמה שבועות זה אפילו נהיה מהנה, זה מקנה תחושת שליטה על הפיננסים.

אם את לא מרגישה נכונות לשתף, זה לגמרי בסדר. אבל שתפי את עצמך בתובנות. צעד ראשון... אני הייתי מחכה שניה וחצי עם לימוד שוק ההון. אבל את יכולה להתחיל, יש פוסטים טובים של הסולידית בנושא. אם ממש מעניין אותך ואת רוצה ספר או שניים נחמדים, תני פינג בפרטי.

כן.רואה את התיוג :lol:
אני חושבת שלהיות בפורום הזה ובקבוצות דומות מאוד עוזר.
זה מהווה תזכורת יומית ומשקל נגד חשוב לתרבות הצריכה שאנחנו חשופים אליה כל יום.
אגב,בקבוצת הפייסבוק יש סיכום יומי שבה חלק מהמשתתפות מספרות כמה הוציאו ועל מה..וזה גורם להן לחשוב פעמיים על כל הוצאה.
לגמרי קבוצת תמיכה.

תראי, קישרתי את התמונה הזו כבר, נקשר שוב...

11150469_868107443254610_81648771445907060_n.jpg

כשמלווה "פעמונים" בונה איתך תקציב חודשי, יש סעיפים שלא קשורים אלייך - חינוך ילדים, קייטנות... זה ישאר 0.
יש סעיף חופשה, יש סעיף אכילה בחוץ...
את יודעת כמה ההכנסה ולפי זה בונים תקציב. את רוצה להעביר כספים לסעיף מסויים? בבקשה. תגידי מאיזה סעיף להעביר את הכספים.

מלווה "פעמונים" הוא לא קוסם. יש לנו 2 צדדים לאותו מטבע - הקטנת הוצאה/ הגדלת הכנסה. עדיף לעשות את שניהם יחד.
אז להגדיל הכנסה - את אוספת בקבוקים/ פחיות... זה בסדר גמור.
להקטין הוצאה של אכילה בחוץ -
מישהו זוכר את הימים שיצאנו לטייל עם סבתא והיא תמיד היתה מוציאה סנדוויץ' עם X ובקבוק מים?
יש מי שצוחק עליי שאני יוצא לטיולים עם הילדים עם "גזלן" שלם בתיק ויש מי שמוציא ארנק ומתחיל לשלם לכל מוכר קרטיבים בשפת הים.

נ.ב.
חלק גדול מהמשפחות בליווי, מתחילים בקיצוץ סעיפים "חופשה"/"אכילה בחוץ" - הנה חסכנו.
בובמייסס.
אני ואתם יודעים שהם יצאו לחופש אחרי חודשיים~שלוש כי "כמה אפשר להתכלב"?
העצוב הוא שבפגישה הראשונה הם כבר מתלוננים שהם "שנים לא יצאנו לחופש, לא ... ולא ... ולא ..." ואיכשהו הסעיפים של החופש והיציאות צוברים סכום.

נערך לאחרונה ב:
@סנופי, התחלתי לקרוא. תגידי, ללמוד את תחום שוק ההון מאיפה התחלת? פשוט מהאינטרנט? אם לדייק את השאלה: מאיזה נושא כדאי להתחיל?
זה עולם רחב יריעה ולא תמיד אני יודעת מאיפה להתחיל (או להמשיך כי יש לי ידיעה מאוד בסיסית בתחום).
אני התחלתי מקורסים, שאגב גזלו ממני המון זמן ולטעמי לא היו מספיק ת'כלס, לכן בשלב מאוחר יותר הקמתי פורומים (למתקדמים) בעצמי...
בשל ענייני התקציב, אני מציעה לך להתחיל בדרך האוטודידקטית.
תחפשי חומר על השקעות ערך בכלל, ישנם כל מיני תתי זרמים, לצורך סיעור המוחות שווה להתבונן במאמרים של יינון אריאלי. אתר לונג, התמונה הגדולה ויש עוד הרבה מאוד אתרים מצוינים, תפשפשי באתר בטח קיימת רשימה. תקראי חומר של הסולידית, תוך התמקדות בתיקים(שוקולד מריר והארי בראון),
בססי לעצמך אני מאמין וסגנון השקעה(אינדקסים, דיבידנדים, רמת סיכון מועדפת, נדל"ן וכן הלאה...).
אל תתפתי להתחיל לפניי שאת מיושרת פיננסית!!

@Yellow היי,
זה טוב ויפה להרחיב את האופקים וללמוד על השקעות וכד' אבל שימי לב שלא לרתום את העגלה לפני הסוסים.... חשוב שתמקדי את עיקר המאמצים בסגירת החובות ואחר כך השמיים הם הגבול.. :-) (אמן)

עוד טיפ - תנסי להשתמש אך ורק במזומן במשך חודש שלם.. מבטיח לך שתראי תוצאות.
כשאת משלמת בכרטיס אשראי את לא מרגישה את התשלום . ברגע הקניה את מרגישה שהחיוב יהיה בעוד חודש שזה רחוק , וברגע התשלום -ההנאה מהמוצר היתה בחודש שעבר (שזה גם רחוק)... ככה אפקט התשלום מתמסמס לו ולא מרגישים את הקניה.

ברגע שתשתמשי במזומן יכאב לך על כל 100 שח שתוציאי..
ובנוסף אין אפשרות להכנס לגרעון חודשי גם אם רוצים

@amit , להגיד לאנשים להשתמש במזומן זה טוב ויפה כשיש כסף.
@Yellow הגדירה שאין לה מזומן כרגע, יש לה אוברדראפט.
האופציה היחידה לעבוד עם מזומן זה אם היא תמחזר מספיק בקבוקים ותקבל את הכסף ביד.
ולמשוך כסף מהבנק כדי להיות במינוס גדול יותר, כדי לעבוד "רק עם מזומן" קצת מחטיא למטרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
Z CSPX מחזיק את המניות ישירות ולא דרך החוזים. שוק ההון 5
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון *********** ולא הרווחתי מיסים 16
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 31
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
A ערכתי בדיקה של ביצועי קרנות נאמנות ישראליות מנוטרלות ולא מנוטרלות: שוק ההון 9
T חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
The Doctor האם ניתן להגיש דו"ח שנתי ולא להכניס את רווחי ההון? מיסים 1
F מניות Small Cap - למה לי WSML? ולא ZPRV? שוק ההון 7
deussex הרגשתם פעם שהמקום הכי טוב - הוא פשוט להישאר ולא לעשות כלום ? התפתחות אישית 14
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
1337justme טיפול לרכב שכמעט ולא נוסע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
A איך לקנות בית בשוק עולה ולא לשלם יותר מדיי נדל"ן 13
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
M אפשרויות השקעה כחברה בע'מ ולא עוסק מורשה מיסים 4
מומו הברווז רמת ורבר פ"ת (ולא בקטע של סטוקינג לסולידית) נדל"ן 1
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
D סמרטפון זול ולא סיני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
ב הרגשה של הקרבת ההווה בשביל העתיד או איך להצליח להנות מהדרך ולא רק לחכות ליעד יומני מסע אישיים 8
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
כ התבקשתי להחליט האם להצטרף לפוליסה כלשהי ולא הבנתי כלום. אשמח לשמוע את דעתכם צרכנות פיננסית 11
R אג"ח ש"פשט" רגל ולא נסחר שוק ההון 33
L העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית) שוק ההון 121
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
ש השקעה כבעל המשכנתא בארה"ב ולא בעל הנכס שוק ההון 4
ש אפשר לפתוח חשבון ברבולט ולא לשלם עמלות המרה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ה ביטוח מנהלים ישן ולא פעיל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
נ כתבה שמסבירה על הלוואות ולא מעודדת לקיחה שלהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
O מישהו יודע למה בכלכליסט הם מתארים את סדר היום בשוק ההון - אחורה ולא קדימה ? אוף טופיק 7
A שוכרים שלא משלמים ולא מפנים את הדירה נדל"ן 43

נושאים דומים

Back
למעלה