• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיואשת ולא יודעת מאיפה להתחיל....

• פותח הנושא פותח הנושא Yellow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מסכימה עם C881 שהכי דחוף זה הגדלת הכנסות.
עד שתמצאי עבודה קבועה את יכולה להכניס כסף בעבודות מזדמנות: בייבי סיטר או לקחת ילדים מהגן עד ארבע, dog sitter, מלצרות, שיעורים פרטיים, עזרה לסטודנטים בהכנת עבודות ,מזכירה או פקידת קבלה מחליפה לחופשת לידה.
יש גם קבוצות מיקוד של משרדי פרסום שמשלמות בתלושים.צריך לחפש אבל משלמים לא רע.

שלום! :)

מוסיף לרשימת ההמלצות להוריד אפליקציה שבה פשוט רושמים בכל פעם שנכנס או יוצא כסף. זה עוזר בבקרה על הוצאות ומוריד את החשק להתפרע.

@סנופי @קרן מבטיחה לא להתפתות. אין סיכוי שזה יקרה :>
@שלי כיוון שאני על דמי אבטלה לא אוכל לקחת עבודה שהיא עם תלוש שכר. כן חשבתי לקחת עבודות מהסוג שהצעת אבל כאלו ללא מחויבות. דוגי סיטר למשל לא אוכל כי כשאמצא עבודה כבר לא תהיה לי האפשרות לעשות זאת. אבדוק לגבי קבוצות מיקוד. זה רעיון טוב.
@c881 אני מבולבלת לרגע: אוברדראפט זה בעצם מינוס שהם בעצם לאיזה קו אשראי "מותר" לי להגיע?
אכן...
אוברדראפט זה מילה נרדפת למינוס, למסגרת ו/או/ לאיזה סכום מותר לי להיות חייב לבנק.
שימי לב, מדובר בקו וירטואלי לחלוטין שהבנק קבע (כנראה בשיחה איתך).
פגשתי אנשים שלקחו את זה כ-מותר לי להיות שם, אני לא בחריגה.
אני אוהב להכין לעצמי "מסגרת" - המסגרת שהבנק מקציב לי עולה סכום כסף אחת לרבעון.
ה"מסגרת" שלי היא להגיע לסכום של "מעל 10,000 שח" מזומן.
ה-10,000 בבנק זה קו ה-0 שלי.
אם אני מעל 10,000 - אני במצב טוב. אם אני בין ה-10,000 ל-0 - אני בתוך המסגרת.

אבל עוד חזון למועד.
את צריכה לבדוק מול הלשכה בה את מחתימה, עד כמה שזכור לי... אם את עובדת בעבודה שמכניסה פחות ממה שהיית מרוויחה קודם, או בחצי משרה כך שהשכר נמוך מדמי האבטלה, את עדיין זכאית לדמי אבטלה, לתקופה ארוכה יותר, או כמה שאת זכאית לו פחות חצי ממה שאת משתכרת כדמי אבטלה...

סליחה על הבוטות.. אבל במקום לחפש פתרונות קסם, נראה לי שהפתרון הנכון במצבך באופן מיידי הוא Just get a job
לחסוך ולייעל הוצאות זה מעולה ונחמד, אבל במקרה שלך הכי יעיל פשוט להתחיל לעבוד. גם בעבודה יחסית פשוטה אפשר להגיע ל 5.5-6 אלף שקל משכורת. נכון, זה במקום הדמי אבטלה, אבל זה עדיין 1500 שקל יותר ממה שיש לך היום

סליחה על הבוטות.. אבל במקום לחפש פתרונות קסם, נראה לי שהפתרון הנכון במצבך באופן מיידי הוא Just get a job
לחסוך ולייעל הוצאות זה מעולה ונחמד, אבל במקרה שלך הכי יעיל פשוט להתחיל לעבוד. גם בעבודה יחסית פשוטה אפשר להגיע ל 5.5-6 אלף שקל משכורת. נכון, זה במקום הדמי אבטלה, אבל זה עדיין 1500 שקל יותר ממה שיש לך היום
זה חשוב, אבל לא מספיק. מה הועיל מישהו שהרוויח עוד כמה אלפים אם הוא מוציא את ההפרש ונשאר בסוף עם אותו מאזן?

אין פתרונות קסם.
היה בכלכליסט סרטון עם כמה משפחות שנעזרו ב-פעמונים וראיינו גם את מנכ"ל העמותה -
"פגשנו משפחות שבטוחות שעוד 2,000 שח יסדרו אותן. פגשנו גם משפחות שיש להן את ה-2,000 שח שבטוחות שעוד 2,000 שח יסדרו אותן ולא נעים להגיד אבל גם פגשנו משפחות שמרוויחות 2,000 שח יותר"
אני עובד עם משפחות שבני הזוג מכניסים 13,000 ביחד ועם משפחות שבני הזוג מכניסים 30,000 ביחד (באנגלית זה נשמע יותר טוב) וגם היתה משפחה שמכניסה 50,000 ביחד.
ואתה שואל את עצמך - מי אני שיסביר להם איך לצאת מהבור? הם מרוויחים כפול ממני או חצי ממני... זה בכל מקרה קשה להכווין אותם.
אנשים מתחילים במשכורת נמוכה והמשכורת גדלה וההוצאה גדלה יחד איתה, כי מצפים ממך להתלבש בצורה מסויימת, לאכול במסעדות מסויימות, לטוס X פעמים בשנה...

נקודה נוספת @Yellow מקבלת 4,500 דמי אבטלה ועבדה בשיווק, אני מניח ששילמו לה ביטוח לאומי על משכורת מינימום והיתר בונוסים על מכירות, אז ייתכן ולשלוח אותה לעבוד בעבודה שלא בתחום שלה - לא תקדם אותה לעבר משרה מתאימה.

את צודקת. אגב, דבר נוסף שאני מפתחת לאחרונה זה את נושא הבישול והאפייה בבית בכדי לחסוך בעלויות. ועדיין יש לי לפעמים צורך לצאת לאכול בחוץ ולהתרענן (לפעמים עם חברים, לפעמים לבד). אני תוהה האם פעמונים נותנים לזה מענה כחלק מבניית תוכנית הבראה כלכלית או שזה פשוט "תתפחלצי ותשבי בבית שנה עכשיו מבלי להוציא את החוטם החוצה".
בתור מי שמאוד אוהבת לאכול ולצאת לאכול:
כשאני ובן זוגי היינו ללא עבודה גם יצאנו לאכול מדי פעם-לפיצה בפלורנטין שעלתה מעט מאוד.
גם להכין אוכל טעים בבית זה כיף, גם לבשל עם חברים וגם לארח אותם בבית לארוחה כייפית.
זה ממש לא "תשבי בבית כמו מסכנה".
אנחנו מנסים לאכול יותר בבית גם כי זה יותר בריא וגילינו שממש כיף לבשל עם חברים, ולהפוך את זה לבלוי.

זה חשוב, אבל לא מספיק. מה הועיל מישהו שהרוויח עוד כמה אלפים אם הוא מוציא את ההפרש ונשאר בסוף עם אותו מאזן?

לא אמרתי שזה מספיק, אבל כרגע זאת עדיין יותר יעיל
בהכנסות של 4500 ש"ח בניגוד להכנסה של 30,000 כמו שמישהו רשם מטה, יותר קל להגדיל את ההכנסה ב 35% מאשר לחתוך את ההוצאות ב 35%.
אני גם מכיר מקרים של אנשים שלא מצליחים להסתדר עם הכנסה של עשרות אלפי שקלים בחודש - יחד עם זאת, נדמה לי שכאן זה לא המקרה.

לגבי מי שכתבה לי תיעוד הוצאות- אני עדיין לא מצליחה לעשות את זה לאורך זמן. ברור לי שזה מאסט.
אני עשיתי דבר כזה: תזכרת על ערב, בשעה שאני בדר"כ מול המחשב לסכום את כל מה שהוצאתי היום. שווה לנסות.

אני עשיתי דבר כזה: תזכרת על ערב, בשעה שאני בדר"כ מול המחשב לסכום את כל מה שהוצאתי היום. שווה לנסות.
גם אני עשיתי לי הרגל לשאול את אישתי בסוף כל יום מה ההוצאות שלה, ואז אני מדווח לה כמה נשאר בתקציב עד לסוף החודש.
לפעמים אני גם זוכה לדיווח ישיר (ממנה) ב SMS איך שהיא מבצעת קניה :-)

@izik_b מודיע לה :) נשמע כמו אחלה דרך לפצוח בריב.
@Yellow שיהיה בהצלחה, השלב הראשון הוא קודם כל לרצות, תתחילי בהדרגה עם שינויים בחיים עד שתמצאי מצב נוח, לא צריך להיות קיצונית לכאן או לכאן.

@Yellow נשמע שאת בדרך הנכונה. בהצלחה בעבודה החדשה.

איזה יופי. חדשות טובות.
בהצלחה!! D:

גם לי הקריאה בפורום מאוד עזרה להכנס ל mode אנטי צרכני.
אני נמנעת מלהכנס לקניונים ולחנויות מעצבים שאני אוהבת במיוחד.
היום הייתי במצב רוח ל"שופינג" ולא ידעתי איך להתמודד איתו.
אז עשיתי סדר בארון ומסרתי את העודפים לחנות יד שניה. מדדתי שם עליונית חמודה ולא קניתי אותה.(אולי אקנה כשיהיה לי שם זכוי)
אח"כ הגעתי לקניון כדי לממש זכוי ישן ויצאתי בלי לקנות כלום.

אני חושב גם שמה שיכול לעזור לך בשינויים שאת עומדת בפניהם זה מישהי\ו שאת יכולה לדבר איתו\ה ולשתף בנושא בלי שישפטו אותך.
תמיד טוב שיהיה מי שיתן לך חיזוקים ויעזור כשקשה.

חחחחחחחחח מדובר בחתול?

@wa11a , אישתי היא שותפה מלאה לכל ההחלטות והביצוע שלהם בתא המשפחתי, ולכן כמעט ואין ריבים - לפעמים יש ויכוח.
לפני שהכרתי את אישתי היא היתה במינוס תמידי, כבר לפני החתונה לקחתי פיקוד על ניהול הוצאות ומאז אין יותר מינוס, יש חיסכון של 40-50 אחוז מההכנסה המשותפת, כך שהיא מבינה שניהול הוצאות זו הדרך הנכונה.

לסיכום, צריך לבחור טוב טוב את בן/בת הזוג, כי זו החלטה עם השלכות רבות שאחת מהן היא כלכלית.

2. אכילה בחוץ- לא אתפלא אם רוב המינוס שלי נבע מזה. אז החלטתי לתקוף את הנושא מכמה זוויות. הבנתי שזה לא ריאלי לומר לעצמי שיותר בחיים לא אצא ולא אשב בבתי קפה ובמסעדות, הלא אני אדם שבהחלט נהנה מזה. כן הגבלתי את עצמי כרגע ל-200 ש"ח בחודש.
דרך מהנה ומאתגרת יותר היא לנסות לבשל בעצמך. אני למשל די משוגעת על המנה האפגנית בג'ירף. אני יכולה להתחתן עם זה. האתגר שהצבתי לעצמי היה ללמוד להכין את זה בעצמי. האמת שזה יוצא מעולה (זה לא קשה להכין) ועולה לי בערך 25% ממחיר המנה במסעדה :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 33
A קרן מנוטרלת ולא מנוטרלת: שוק ההון 3
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
Z CSPX מחזיק את המניות ישירות ולא דרך החוזים. שוק ההון 5
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
A ערכתי בדיקה של ביצועי קרנות נאמנות ישראליות מנוטרלות ולא מנוטרלות: שוק ההון 9
D חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
The Doctor האם ניתן להגיש דו"ח שנתי ולא להכניס את רווחי ההון? מיסים 1
F מניות Small Cap - למה לי WSML? ולא ZPRV? שוק ההון 7
deussex הרגשתם פעם שהמקום הכי טוב - הוא פשוט להישאר ולא לעשות כלום ? התפתחות אישית 21
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
1337justme טיפול לרכב שכמעט ולא נוסע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
A איך לקנות בית בשוק עולה ולא לשלם יותר מדיי נדל"ן 13
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
M אפשרויות השקעה כחברה בע'מ ולא עוסק מורשה מיסים 4
מומו הברווז רמת ורבר פ"ת (ולא בקטע של סטוקינג לסולידית) נדל"ן 1
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
D סמרטפון זול ולא סיני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
ב הרגשה של הקרבת ההווה בשביל העתיד או איך להצליח להנות מהדרך ולא רק לחכות ליעד יומני מסע אישיים 8
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
כ התבקשתי להחליט האם להצטרף לפוליסה כלשהי ולא הבנתי כלום. אשמח לשמוע את דעתכם צרכנות פיננסית 11
R אג"ח ש"פשט" רגל ולא נסחר שוק ההון 33
L העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית) שוק ההון 121

נושאים דומים

Back
למעלה