• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחירי החמאה

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עד 2001 היה (ותחליף בינה מלאכותית היא עושה עליך סיבוב... או תתחיל לשאול אותה בשלילה)
אבל איפה המקור? אני באמת שואל. אני יודע שחמאה וקוטג׳ היו (מן הסתם). על סוכר לא שמעתי ולא ראיתי שום כתבות.
עוד יותר חמור. מי משלם 11 שקל על קופסאת פלסטיק.... ועדין הרבה כנראה שבכלל לא מודעים להבדל

אני לא סוציליסט, אבל שימו לב שדיברתי כל מחיר הוגן. משמע מחיר שוק
הבעיה היא לא שחברה רוצה להיות רווחית אלה המודלי תמחור המשתנים
שבסופר חרדי או סופר ערבי ימכר אותה מותג ומוצר בחצי מהמחיר מול סופר בעיר סוציו אקונומי גבוהה ולא תמיד בגלל הקמעוני לפעמים הייצרן מתמחר את זה אחרת לגמרי
למה כי אפשר

ויש מונופול מאוד מאוד חזק על שטחי מדף בסופר
יש כמה יבואנים גדולים שמעבר לזה ששולטים בשוק הם שולטים מה יהיה על המדף בסופר
בסוף עם קוקה קולה אומר לסופר או שאני היחידי או שלא יהיה לכם קוקה קולה אז אין פשוט מתחרים...

וויסוצקי זה דוגמא מעולה, כמעט כל התה שאתם רואים בסופר שלהם כי הם לא מרשים לאף אחד אחר למכור מתחרה שלהם
ובפועל הם לוקחים מחירים פי 3 על אותו מוצר

בקארפור חבילה של 25 שקיות תה ירוק/ חליטה / תה שחור עולים 7.9 לא במבצע ובמבצע לפעמים 2 ב12....

בסוף שאתה בא לשופרסל זה נראה כאילו יש מבחר
אבל זה מצג שווא והרבה פסיכולוגים מועסקים בזה
איך לתת לך תחושה של מבחר מבלי לפגוע ברווחיות....
אתה מדבר על בעיה גדולה יותר.
קודם כול גם ברשת אחת המחירים יהיו שונים בסניפים שונים. לסניף בתל אביב יהיו מחירים שונים מאשר בסניף בשדרות. השכירות ליד הבית שלך גבוהה הרבה יותר מהשכירות באזור תעשייה – ובהתאם גם המחירים.
שנית בהחלט יש בעיה של מונופולים, לא רק בארץ אלא בכל העולם. כאמור 12 חברות ששולטות בכול (מזון, שתייה, חומרי ניקוי והיגיינה). כמעט כל מה שתקנה כנראה מיוצר על ידי החברות האלה. אריאל ופֵירי? אותה חברה.
בארץ יש כפל מונופולים: לא רק שיש אותן 12 מונופולים אלא יש בסך הכול שני יבואנים עיקריים (שסטוביץ׳ ודיפלומט), והם ברוך ה׳ מגינים על עצמם טוב טוב ודואגים שהם יהיו הבלעדיים בשלל קטגוריות.
אבל זה לא הכול! מי לדעתך מחזיק בבעלות על אותן 12 חברות? יש לך שלושה בתי השקעות שמנתבים כספים מהלקוחות אל אותן 12 חברות – BlackRock, Vanguard ו־State Street. שלושת בתי העסק האלה מחזיקים בהמון כוח בחברות ההן. הם לא ״שולטים״ בהן, אבל המניות (שנקנו בכספך הלקוח) רשומות על שמותיהם של בתי העסק הללו.
והינה הגעת למצב שהכול מדומה. המצרכים שלך מיובאים על ידי 2 יבואנים, מיוצרים על ידי 12 תאגידים, ול־3 שתי עסק יש המון מניות באותם 12 התאגידים.
אותם 12 תאגידים גם לא יכולים להגביל את 3 בתי ההשקעות משום שמדובר ב״שוק חופשי״, כלומר אתה יכול לקנות כמה מניות שבא לך. ובעצם למה שיגבילו? הכסף זורם! למי אכפת מהשאר? העיקר הכסף והצמיחה החולנית.
האדם הממוצע לא מתעניין במסלול הפנסייה שלו, אז אוטומטית זה הולך ל־S&P 500. לרוב אין בכלל מסלולים שמשקיעים בחברות קטנות ולא מוכרות.
אז גם אם יש צרכן נבון שמסרב לקנות מאותם מונופולים, הכסף שלו עדיין הולך אליהם דרך הפנסייה וקרן ההשתלמות שלו.
ואם כבר החלטת להשקיע במדד של מניות קטנות, כמו Russell 2000, מזל טוב – אתה ממשיך להאכיל את BlackRock. היא קונה את המניות ומקבלת יכולת הצבעה באותן חברות.
מה הכי מצחיק? Vanguard היא בעלת המניות הגדולה ביותר ב־BlackRock וב־State Street! וכמובן ל־BlackRock יש מניות ב־State Street, ול־State Street מניות ב־BlackRock. לעומת זאת Vanguard איננה חברה ציבורית.
וזו לא קונספירציה אלא האמת המזוקקת – שלושה בתי השקעות שולטים בכול. זה המון כסף וכוח פוליטי.
זה הקפיטליזם שמדברים עליו פה?
והממשלות לא עושות כלום. אם פעם טדי רוזוולט פירק תאגיד של רכבות והחיה את חוק הטראסטים, היום נראה שהממשלות שלנו עסוקות בדברים אחרים לגמרי. אבל לפחות נֹגה ניר נאמן מצלמת כתבות על התאגידים ומאירה לנו את העיניים.
עשירון נקבע לפי רמת ההכנסה
וכתבת איפה אתה עובד וכמה בערך מרוווח

זה לא משהו רע אני הייתי עד לפני חודשיים בעשירון 1 הכי נמוך כי לא עבדתי בכלל...
זה לא באמת אומר שום דבר אבל זה הכלי של המדינה למדוד
לרוב שאןמרים עשירונים תחתונים הכוונה לעובדי כפיים (מאבטחים, עובדי ניקיון, עובדי סופר וכדומה)
עובדה מעניינת: עובד כפיים הוא עובד שתכלית עבודתו היא יציר כפיו. פועל בניין למשל הוא עובד כפיים, אבל עובד במפעל שמרים ארגזים איננו.

אבל איפה המקור? אני באמת שואל. אני יודע שחמאה וקוטג׳ היו (מן הסתם). על סוכר לא שמעתי ולא ראיתי שום כתבות.
קוטג אף פעם לא היה
סוכר ומלח כן
אבל מה אתה צריך אותי
תבדוק בצט החביב עליך או בגוגל...

קודם כול גם ברשת אחת המחירים יהיו שונים בסניפים שונים. לסניף בתל אביב יהיו מחירים שונים מאשר בסניף בשדרות. השכירות ליד הבית שלך גבוהה הרבה יותר
זה לא בגלל מחירי שכירות , לפחות זה לא העיקר
סניף שמגלגל מליוני שקלים בחודש ההשפעה של כמה אלפי או עשרות אלפי שקלים בדמי השכירות לא אמורים להשפיע
מעבר לזה הדמי שכירות הם הוצאה מוכרת
והרווחים של רשת לא נמדדים רק פר סניף אלה על פני כל הרשת
כמובן שסניפים לא רווחים נסגרים ללא קשר לדמי השכירות

דרך אגב מה זה שונה מכל רשת בגדים או רשת פארם לדוגמא ששם במחירים קבועים בכל סניף וסניף

יש לך שלושה בתי השקעות שמנתבים כספים מהלקוחות אל אותן 12 חברות – BlackRock, Vanguard ו־State Street. שלושת בתי העסק האלה מחזיקים בהמון כוח בחברות ההן. הם לא ״שולטים״ בהן, אבל המניות (שנקנו בכספך הלקוח) רשומות על שמותיהם של בתי העסק הללו.
עוד שבעניין במונופולים והיבואנים אני מסכים איתך, בחלק הזה אתה עושה קצצ סלט ומסיק לדעתי לא נכון

מי שציינת אתה בתי השקעות עולמיים שרק עושים פסלטציה לרכישת מניות קרי כמו כך ברוקר, נכון שיש להם גם ניירות בעיקר מחכי מדד אירים שהם עצמם מייצרים והרבה מגולשי הפורם קונים אותם. אבל זה לא הופך את בית ההשקעות הזה לבעלי שליטה או בעלי זכות הצבעה. ובלי קשר הם כמעט לא משקיעים בישראל כי אנחנו שוק קטן מידי שלרוב גם לא נכלל בכל המחקי מדד הפופולריםת

עיקר המשקיעים בארץ ובפרט בשוק המזון הם המוסדים הישראלים קרי קרנות בפנסיה למינהם
שרובם רחוקים מאוד בsp500 ובעיקר רוכשים חברות ישראליות ומדדים ישראלים...

וזו לא קונספירציה אלא האמת המזוקקת – שלושה בתי השקעות שולטים בכול. זה המון כסף וכוח פוליטי.
זה הקפיטליזם שמדברים עליו פה?
פה כבר איבדתי אותך... סורי

קוטג אף פעם לא היה
סוכר ומלח כן
אבל מה אתה צריך אותי
תבדוק בצט החביב עליך או בגוגל...
אז זהו ששאלתי. הוא לא מוצא מקורות.
ודאי שקוטב׳ היה בפיקוח, על זה כל המחאה!
זה לא בגלל מחירי שכירות , לפחות זה לא העיקר
סניף שמגלגל מליוני שקלים בחודש ההשפעה של כמה אלפי או עשרות אלפי שקלים בדמי השכירות לא אמורים להשפיע
מעבר לזה הדמי שכירות הם הוצאה מוכרת
והרווחים של רשת לא נמדדים רק פר סניף אלה על פני כל הרשת
כמובן שסניפים לא רווחים נסגרים ללא קשר לדמי השכירות

דרך אגב מה זה שונה מכל רשת בגדים או רשת פארם לדוגמא ששם במחירים קבועים בכל סניף וסניף
אתה יכול לשחק קצת יותר עם מחירי פירות וירקות מאשר עם מחיר חולצה או בושם.
עוד שבעניין במונופולים והיבואנים אני מסכים איתך, בחלק הזה אתה עושה קצצ סלט ומסיק לדעתי לא נכון

מי שציינת אתה בתי השקעות עולמיים שרק עושים פסלטציה לרכישת מניות קרי כמו כך ברוקר, נכון שיש להם גם ניירות בעיקר מחכי מדד אירים שהם עצמם מייצרים והרבה מגולשי הפורם קונים אותם. אבל זה לא הופך את בית ההשקעות הזה לבעלי שליטה או בעלי זכות הצבעה. ובלי קשר הם כמעט לא משקיעים בישראל כי אנחנו שוק קטן מידי שלרוב גם לא נכלל בכל המחקי מדד הפופולרים
ודאי שכן. המניות הללו רשומות על שם בית ההשקעות. אתה יכול לבדוק את זה בעצמך.

Yes, BlackRock has voting rights on the shares it holds, but it typically votes on behalf of its clients rather than for itself. Because BlackRock manages money for millions of people through various index and mutual funds, it controls huge blocks of stock in public companies.

שלא לדבר על העובדה שהיא מנתבת את הכסף של לקוחותיה, כלומר יש לך קלף מיקוח חזק נגד אותן חברות משום שמדובר בסכומים של מאות מיליונים. וכמו שהיא יכולה לנתב אותו אליהן, היא יכולה גם לאיים שהיא תנתב אותו לחברה אחרת.
עיקר המשקיעים בארץ ובפרט בשוק המזון הם המוסדים הישראלים קרי קרנות בפנסיה למינהם
שרובם רחוקים מאוד בsp500 ובעיקר רוכשים חברות ישראליות ומדדים ישראלים...
אסם שייכת לנסטלה. איזו חברת מזון ישראלית ישנה? טרה זה קוקה קולה, תנובה זה של הסינים. זוגלובק? אי אפשר להשקיע בה.
יהיה מעניין לראות אם לבתי ההשקעות האמריקאיים יש מניות בבתי השקעות ישראליים, אבל אין לי כוח לבדוק את זה עכשיו.
בכל מקרה מה שאני מסעה להסביר זה שאין פה ״תחרות״ אמיתית. הכול שייך לקבוצה של שלושה בתי השקעות (סליחה, ״ללקוחות״ שלהם, כשבפועל זכות ההצבעה בדירקטוריונים שייכת לבתי ההשקעות).

אז זהו ששאלתי. הוא לא מוצא מקורות.
ודאי שקוטב׳ היה בפיקוח, על זה כל המחאה!
לא הקוטג לא היה
מציע לך לחפור בזה קצת...

מאמר מעניין בנושא
2_ae0410e3-3da2-ed11-8152-005056aac6c3_11_20293.pdf https://share.google/3qguAHIeDbMykMXWV

ודאי שכן. המניות הללו רשומות על שם בית ההשקעות. אתה יכול לבדוק את זה בעצמך
אתה מניח דברים לא נכונים
זה שאני מחזיק מניות דרך ברוקר מסוים לא הופך אותו לבעלים שלהם

הוא לא יכול להצביע במקומי , אני כן יכול לבחור להצביע או לא אבל אם בחרתי שלא. כמובן שאסור להצביע במקומי (אם זה היה אפשר תנסה לדמיין מה היה מתקיים)

בדיוק כמו שאני גר נניח בירושלים זה לא אומר שלעריית ירושלים זכות להצביע במקומי בבחירות לממשלה....

בכל מקרה מה שאני מסעה להסביר זה שאין פה ״תחרות״ אמיתית. הכול שייך לקבוצה של שלושה בתי השקעות
יש בעיה של תחרןת בישראל אבל זה לא בגלל בתי ההשקעות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא הקוטג לא היה
מציע לך לחפור בזה קצת...

מאמר מעניין בנושא
2_ae0410e3-3da2-ed11-8152-005056aac6c3_11_20293.pdf https://share.google/3qguAHIeDbMykMXWV
הקישור ששלחת שבור, אין לי איך לפתוח אותו. הקוטג׳ היה תחת פיקוח מחירים.

גרוע מכך, הציבור סבור כי חלק גדול מהמוצרים הבסיסיים שהוא קונה כן נמצא תחת פיקוח מחירים: גבינת קוטג', שהייתה בעבר בפיקוח והוצאה מהרשימה, עדיין נהנית מהילת המוצר המפוקח, כאשר 65% חושבים בטעות שמחירה מפוקח.

באוגוסט 2008 החליטה ועדת המחירים במשרד האוצר בראשות שר האוצר אברהם הירשזון על הסרת הפיקוח הממשלתי על מחירה של גבינת הקוטג', שעמד על 4.82 ש"ח, לטענתו על מנת לעודד את התחרות בשוק זה.

זאת עובדה ידועה שהקוטג׳ היה בפיקוח. המחאה פרצה בגלל הוצאתו מפיקוח.

אתה מניח דברים לא נכונים
זה שאני מחזיק מניות דרך ברוקר מסוים לא הופך אותו לבעלים שלהם
לא בעלים במובן הפשוט. הם לא יכולים לקנות ולמכור אותן, זה ברור. את הרווחים אתה תצבור. אבל מי שיהיה בכינוס של בעלי מניות קוקה קולה הוא מנכ״ל בלקרוק (או כל פקיד אחר) ולא אתה.
הוא לא יכול להצביע במקומי , אני כן יכול לבחור להצביע או לא אבל אם בחרתי שלא. כמובן שאסור להצביע במקומי (אם זה היה אפשר תנסה לדמיין מה היה מתקיים)
הוא כן וזה גם מה שהוא עושה. גם שלחתי מקורות. ולא רק שהוא יכול אלא שאתה לא יכול.
אלא אם כן אתה תקנה לבד מניה של קוקה קולה דרך חשבון מסחר עצמאי. בלקרוק זה לא ברוקר אלא בית השקעות, כלומר אתה רק מכניס את הכסף והם אלו שקונים. אתה יכול לבחור מה הם יקנו.
בדיוק כמו שאני גר נניח בירושלים זה לא אומר שלעריית ירושלים זכות להצביע במקומי בבחירות לממשלה....
אז שוב, אם תקנה לבד מניית קוקה קולה, אתה בהחלט הבעלים הרשמיים של המניה. אבל כאמור לא מדובר בחשבון מסחר עצמאי או בברוקר – מדובר בקרנות פנסייה.
יש בעיה של תחרןת בישראל אבל זה לא בגלל בתי ההשקעות...
יש בעיה עולמית של תחרות כאמור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K מחירי אוכמניות בארץ צרכנות פיננסית 13
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
L האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון? נדל"ן 7
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
S מחירי דירות שנות השמונים נדל"ן 4
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
I מחירי השכירות vs הריבית במשק? נדל"ן 13
F האם מחירי דירות 3 חדרים עולים מהר יותר מ-4 או 5? נדל"ן 24
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
א מחירי אגחים צמודי מדד שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי קונספירציה על מחירי הדיור נדל"ן 121
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
נ אג"ח צמוד מדד מחירי דיור , מחירי שכירות האם זה הפתרון? נדל"ן 2
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
A בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
A בירור מחירי נכסים שנמכרו -- לצורך הצעה ומו״מ נדל"ן 60
צ מחירי נדל"ן לתעשייה נדל"ן 4
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
P יש מחירי ברירת מחדל בקרן פנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
oferM נתונים על עליות מחירי דירות ושכירות ? נדל"ן 6
unrealx ייבוא מחירי מניות של בורסות הארץ לאקסל - הפסיק לעבוד? אוף טופיק 1
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
1337justme מידע היסטורי של מחירי מדד אג"ח ממשלתי כללי שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה