• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית?

• פותח הנושא פותח הנושא iam
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

iam

משתמש רגיל
דירוג
68
אשמח להבין איך מחירי הדיור ימשיכו לעלות אם כבר היום המשכורת נטו של משק בית בקיזוז ההוצאה לא מספיקה בשביל לחסוך או לשלם משכנתא לדירה במחיר ממוצע, ועוד לפני הגזרות של 2025?

נתונים:
משכנתא/מחיר ממוצע לדירה
ממוצע מחירי הדיור כיום = 2.243 מיליון שקל = 560 אלף הון ראשוני למשכנתא
משכנתא של 1,683,000 ש"ח ל-30 שנה עם ריבית שנתית של נניח 3%, התשלום החודשי יעמוד על כ-7,096 ש"ח לחודש.

שכר/הוצאה
ממוצע שכר נטו למשפחה כיום = 18 אלף
הוצאות של משקי בית: הוצאה כספית לתצרוכת לחודש – 14,526 שקל. הוצאה לתצרוכת (כולל שירותי דיור) לחודש – 17,600 שקל

ירושות
תוחלת החיים בישראל = 82.70
הגיל הממוצע ללידת ילד = 27.7
ממוצע ילודה למשפחה בישראל = 3
= 3 ילדים שיצטרכו לחלוק את הירושה בגיל 55+

אשמח להבין איך מחירי הדיור ימשיכו לעלות אם כבר היום המשכורת נטו של משק בית בקיזוז ההוצאה לא מספיקה בשביל לחסוך או לשלם משכנתא לדירה במחיר ממוצע,
למה זה משנה?
בעלות על נדל"ן זאת השקעה, לא צריכה.

מה שמושפע מהמשכורת זה שכר הדירה, לא מחיר הנכס.

למה זה משנה?
בעלות על נדל"ן זאת השקעה, לא צריכה.

מה שמושפע מהמשכורת זה שכר הדירה, לא מחיר הנכס.
אני מניח שאתה משקיע בשביל לעשות רווח לא? אם הגענו למצב שיש ביקוש אבל אין את היכולת לממש את הביקוש הזה זה לא יוביל לירידת מחירים?

הפוך - אם יש יותר ביקוש מהיצע זה מוביל לעליית מחירים.
לא הבנת כנראה את מה שרשמתי. אני אפשט לך את זה, נניח יש 1000 דירות בישראל ויש 2000 שרוצים לקנות את הדירות האלו זה אומר שיש יותר ביקוש מהיצע נכון? אבל אם רק ל500 יש את היכולת לקנות דירה אחת במחיר של השוק כרגע, ו1500 לא יכולים לממש את הביקוש שלהם לדירה, זה אומר ש500 דירות ישארו ללא ביקוש כי אין את היכולת לקנות אותם במחיר שלהם כיום

אשמח להבין איך מחירי הדיור ימשיכו לעלות אם כבר היום המשכורת נטו של משק בית בקיזוז ההוצאה לא מספיקה בשביל לחסוך או לשלם משכנתא לדירה במחיר ממוצע, ועוד לפני הגזרות של 2025?
אנשים לא קונים דירה ממוצעת עם השכר ממוצע, אז מי שלא יכול לקנות דירה ב2M+ יקנה דירה 1.5M+ שאולי לפני עלתה 1.4M.

המספרים של הממוצעים כנראה מאוד מעוותים ולא רלוונטיים בלי ניפוי - שכר של סטודנטים נכנס פה? כל מיני משרות התחלתיות (מתמחים, שירות לקוחות, מסעדנות)? מה עם אנשים שחלק גדול מההכנסה שלהם מגיע ממקורות אחרים (דיבידנדים) בחישוב? ויש עוד מקרים.

מה אתה באמת רוצה לשאול?
כי להרגשתי אתה לא שואל באמת, אתה רק מנסה להתנסח יפה כדי לקבל פה תובנות שהם לאו דווקא מה שאתה באמת "מחפש".
ומה הקשר לגזירות של 2025 ושל 2026 ושל 2027? כי עד עכשיו היה פנאן?

בוא אני אסדר לך את זה - אין לך מושג כמה אנשים קונים דירות בעזרתם הנדיבה (מדי) של ההורים משני הצדדים, שמשעבדים את הכספים שלהם (ולא משנה מאיפה) למשכנתא/רכישה של הילדים.
ככה השוק מתודלק בחלקו הגדול או הלא גדול או לא יודע מה... גם לא מעניין במיוחד.
זוג הורים, משני הצדדים, וילדים תאבי 4 קירות שמאכילים את הקבלנים ואת היזמים בשוק מנופח ומתנפח שאולי לא יפסיק להתנפח לעולם כי זה מה שזה.
הדור של היום, גם אם הם זוג הייטקיסטים מפונפן שמרוויחים משכורת של כמה עשרות אלפי ש"חים כל אחד, ושחיים כמו מלכים אבל עדיין מתבכיינים (ובצדק!), קונה בעזרת ההורים שלו.
ומי שאין לו מספיק - גם קונה כי משתעבד.
ומי שמשתעבד - משתעבד.
ומי שאין לו מספיק - לא קונה וחולם על לקנות.
ומי שקונה כשאין לו - מסתבך עם הנושים ומשלם על זה.
ומי שלא כועס - בוכה.

אני אפשט לך את זה, נניח יש 1000 דירות בישראל ויש 2000 שרוצים לקנות את הדירות האלו זה אומר שיש יותר ביקוש מהיצע נכון?
נכון, בערך.

אבל אם רק ל500 יש את היכולת לקנות דירה אחת במחיר של השוק כרגע,
אז יש רק 500 שרוצים לקנות את הדירות.
זה אומר ש500 דירות ישארו ללא ביקוש
למה?
זה שיש 1000 דירות לא אומר שיש 1000 אנשים שרוצים למכור את הדירות.

ובכל מקרה, גם אם נניח שיש 1000 מוכרים ורק 500 קונים, זה אומר שיש יותר היצע מביקוש, שזה בדיוק הפוך ממה שרשמת בהודעה הקודמת שלך.
אם אכן יהיה מצב שבו יש יותר היצע (יותר אנשים שרוצים למכור) מביקוש (אנשים שרוצים לקנות) אז אכן המחיר ירד. כרגע זה לא המצב.

אין לך מושג כמה אנשים קונים דירות בעזרתם הנדיבה (מדי) של ההורים משני הצדדים, שמשעבדים את הכספים שלהם (ולא משנה מאיפה) למשכנתא/רכישה של הילדים.
לא נראה לי שזה קשור. יש מספיק משקיעים עם כסף.

הבעיה העיקרית של פות"ש זה ההנחה (השגויה) שכל מי שקונה דירה עושה את זה כדי לגור בה.

לא נראה לי שזה קשור. יש מספיק משקיעים עם כסף.

הבעיה העיקרית של פות"ש זה ההנחה (השגויה) שכל מי שקונה דירה עושה את זה כדי לגור בה.
לא רק משקיעים גם לקניה עצמית, לדעתי יש בארץ אוכלוסייה גדולה עם הון עצמי יפה

גם אותי זה פעם עניין.
השאלה היא איך אם מצבם הכלכלי של מרבית הרוכשים מתדרדר, איך המחירים ממשיכים לעלות?
והאם יש שלב שבו זה יתהפך?.

התירוץ/הסיבה הנוכחית לעלייה בעתיד הקרוב הוא/היא שמחיר נכס מקרקעין עולה בעיתות משבר.
יש גם את זליכה שטוען שזה בגלל התקציב - מודה שלא הצלחתי להבין את הקשר.

השאלה היא איך אם מצבם הכלכלי של מרבית הרוכשים מתדרדר, איך המחירים ממשיכים לעלות?
אם יש קבוצה קטנה שיכולה לקנות במחיר גבוה, אז המחיר של העסקאות שבוצעו יהיה גבוה.
זה נכון שיהיו מעט עסקאות, מה שפוטנציאלית אמור להוריד את המחיר.

לא הבנת כנראה את מה שרשמתי. אני אפשט לך את זה, נניח יש 1000 דירות בישראל ויש 2000 שרוצים לקנות את הדירות האלו זה אומר שיש יותר ביקוש מהיצע נכון? אבל אם רק ל500 יש את היכולת לקנות דירה אחת במחיר של השוק כרגע, ו1500 לא יכולים לממש את הביקוש שלהם לדירה, זה אומר ש500 דירות ישארו ללא ביקוש כי אין את היכולת לקנות אותם במחיר שלהם כיום
ביקוש =/= רצון.
בדוגמה שהבאת ההיצע הוא 1000 והביקוש הוא 500, כלומר יותר היצע מביקוש ולכן המחירים אמורים לרדת

ביקוש =/= רצון.
בדוגמה שהבאת ההיצע הוא 1000 והביקוש הוא 500, כלומר יותר היצע מביקוש ולכן המחירים אמורים לרדת
גם לא מדוייק
כמות דירות הקימות =/= היצע
רוב הדירות לא מוצעות למכירה כרגע.
אם יש 1000 דירות אבל מתוכם רק 100 אנשים מעוניינים למכור, אם יש 500 קונים עדיין יש הרבה יותר ביקוש מהיצע והמחיר יעלה.

זהו, שמצבם של מרבית הרוכשים והישראלים בכלל לא התדרדר אלא השתפר דרמטית מידי שנה בשנה בעשרים השנים האחרונות. השכר הריאלי (כלומר כולל התחשבות בעליית "יוקר המחיה") עלה בקצב מהיר, ההשתתפות בכוח העבודה גדלה (זאת אומרת לא רק שאנשים שעובדים מרוויחים יותר ויותר, יש הרבה אנשים שקודם לא עבדו ולא השתכרו בכלל ועכשיו כן משתכרים, הרבה משקי בית בהם היה מפרנס אחד ועכשיו יש שני מפרנסים), המיסוי ירד (אני לא מדבר עכשיו על גזרות המלחמה, אלא כמגמה של שנים), המצב הכלכלי של רוב רובם של הישראלים טוב מאוד והשתפר מאוד בכל חלון זמן שתסתכל עליו של כמה שנים אחורה (וככל שתסתכל יותר שנים אחורה כך השיפור דרמטי יותר).

זהו, שמצבם של מרבית הרוכשים והישראלים בכלל לא התדרדר אלא השתפר דרמטית מידי שנה בשנה בעשרים השנים האחרונות. השכר הריאלי (כלומר כולל התחשבות בעליית "יוקר המחיה") עלה בקצב מהיר, ההשתתפות בכוח העבודה גדלה (זאת אומרת לא רק שאנשים שעובדים מרוויחים יותר ויותר, יש הרבה אנשים שקודם לא עבדו ולא השתכרו בכלל ועכשיו כן משתכרים, הרבה משקי בית בהם היה מפרנס אחד ועכשיו יש שני מפרנסים), המיסוי ירד (אני לא מדבר עכשיו על גזרות המלחמה, אלא כמגמה של שנים), המצב הכלכלי של רוב רובם של הישראלים טוב מאוד והשתפר מאוד בכל חלון זמן שתסתכל עליו של כמה שנים אחורה (וככל שתסתכל יותר שנים אחורה כך השיפור דרמטי יותר).
מסכים!!!!!!!!!!!!!!!!!1
פעם סוליה של חשיש ברוטו הייתה עולה לי אצל הדילר שאליו הייתי מגיע עד לשכונה המפוקפקת עם הטרנטה שלי ועם אלף חששות לא ייכבו אותי לפחות 1400 ש"ח.
היום ברוך השן הטחונה, השליח מגיע אליי עד הבית עם המזראטי שלו, ומעלה עד אליי לפתח הדלת 5 גרם של פרפל וויז (אלו של הסייבר) ב- 60 ש"ח/קילו נטו בלי דכפין ייתי ויכול.
גם השליחים של הטלוואג'ראס מלובשים ממש טוב, מאניה דג'ינס, תחתונים של דון גילי, וחליפות של Lee Crocker.
אכן רמת החיים השתפרה, משתפרת וממשיכה להשתפר!.
כמה K עולה לשכור את שירותי הייעוץ הפיננסי של מאיה K?
מודה שאפילו שכרתי לאחרונה קאוצ'ר להשתפרות מתמדת שעוזר לי להיות האני הכי טוב שלי, הגרוייסע מסיע הכי טובה שלי Ever ולא הגרגמל כפוף המגב שאני היום, ותמורת שכר זעום של שעבוד הסנו אנטי-Kאלק שלי משפר לי את השופרא דשופרא בכל פעם ששפר עליי מזלי מרוב השתפרות כשאני תוקע בשופר (כלומר באנג מקרן של אייל קיציס) בכל ערב שישי בין השופרות.
וגם הקונוסים של OCD הוזלו והיום כל קונוס מגיע עם בונוס - עשן היום ושתה מחר ומחרתיים גם תשחק סנוקר כי בעוד 30 שנה תמות בוודאות עם P value=0.5 ולך תדע אם תהיה לך פנסיה כמו ששם טוב האבי הנביא הנביא בשיר המיצובישי קולט שלו.
עוד דוגמא טרייה מהיום - פעם נסיגת שיניים הייתה רק לעניים, היום היא גם לעשירים ככורח.
אני חושב שהקפיטליזם מיטיב איתנו ולעולם לא נצטרך לגלוש במגלצ'ות של המימדיון עם חולצה מכופתרת וסקיני דגמ"ח.

נערך לאחרונה ב:
@iam
ממוצע זה מושג מעניין.
ויכול להיות שהמשפחה הממוצעת בעיר ממוצעת, לא יכולה לרכוש דירה ממוצעת במחיר ממוצע.
אבל יש דירות לא ממוצעות והמשפחות מתפזרות על 10 עשירונים, אז נניח ומשפחה לא ממוצעת יכולה לרכוש דירה לא ממוצעת?

הורים מבוגרים עם שכר גבוה רוכשים דירה ורושמים על שם הילד.
משפחה עם מספר נכסים להשכרה.

בסוף המחיר של הדירות גם נגזר מכמה הבנקים "מסתכנים" בהלוואות והמשכנתאות שהם נותנים עבור רוכשי הדירות.
לא מן הנמנע שכדי להאכיל את הביקושים, הבנקים בעתיד עוד ישעבדו משכנתאות עבור זוגות צעירים ל50 שנה ואז הדור הבא ימשיך לשלם את המשכנתה אחרי שהזוג יילך לעולמו.

לעומת זאת, המחיר של שכר הדירה בפועל נגזר אך ורק מההכנסה הפנויה של השוכר, לכן פה יש קשר ישיר להכנסה השוטפת הפנויה (בין אם לזוג יש עזרה שוטפת מההורים ובין אם לא).

לכן גם התשואה השנתית על דירות מהנמוכות בעולם.

בגלל שהשוק פה כל כך ריכוזי ומהונדס, אני לא מאמין להתרסקויות מחירים או משהו כזה, אבל אני גם לא רואה את זה יכול להמשיך בעליות המחירים המופרכות שהיו פה בשנים האחרונות.

או שהתשואה השנתית על דירה תלך ותהיה 1.5% שנתי, בזמן שבבנק אתה מקבל 4% נקי ובלי כאבי ראש.

אין היגיון כלכלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 96
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
מכל מלמדי השכלתי קונספירציה על מחירי הדיור נדל"ן 121
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
DavidA מחירי הדיור, ריביות ואשראי לדיור בישראל ( בגרף אחד) אוף טופיק 0
DavidA משהו מוזר קורה בעיתונות הכלכלית בנושא מחירי הדיור נדל"ן 16
C בועת הנדל"ן ביפן בשנים 86-91 לעומת מחירי הדיור בישראל נדל"ן 4
ש הורדת מחירי הדיור. אפשרי? אוף טופיק 153
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 13
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
I מחירי השכירות vs הריבית במשק? נדל"ן 13
F האם מחירי דירות 3 חדרים עולים מהר יותר מ-4 או 5? נדל"ן 24
א מחירי אגחים צמודי מדד שוק ההון 3
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
נ אג"ח צמוד מדד מחירי דיור , מחירי שכירות האם זה הפתרון? נדל"ן 2
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
Amichai בעיה עם דו"ח שנתי *** עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
A בירור מחירי נכסים שנמכרו -- לצורך הצעה ומו״מ נדל"ן 60
צ מחירי נדל"ן לתעשייה נדל"ן 4
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
P יש מחירי ברירת מחדל בקרן פנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
oferM נתונים על עליות מחירי דירות ושכירות ? נדל"ן 6
unrealx ייבוא מחירי מניות של בורסות הארץ לאקסל - הפסיק לעבוד? אוף טופיק 1
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
1337justme מידע היסטורי של מחירי מדד אג"ח ממשלתי כללי שוק ההון 13
I מחירי דירות ביד-2 נדל"ן 2
א כיצד מחירי הנפט עלולים להשפיע על מניות האנרגיה המתחדשת? שוק ההון 17

נושאים דומים

Back
למעלה